Metropolis Haberleri

Metropolis'in ihtişamı gün yüzüne çıkarılıyor

İzmir'deki Metropolis Antik Kenti kazılarında son bir ayda, kentin görkemine işaret eden 3 metre yüksekliğinde 4 ayrı sütun ile mozaiklerin bir bölümü ortaya çıkarıldı - Kazı başkanı Prof. Dr. Serdar Aybek: - "Bu buluntular Metropolis'in, Antik Çağ'da özellikle de Roma Dönemi'nde sanıldığı kadar küçük bir kent değil tam aksine büyük bir kent olduğunu gösteriyor"

Yurthaber 18-09-2022 11:03

Metropolis'te tarihi keşif! 1800 yıllık: İlk kez bulundu... Dünyanın gözü İzmir'de

Dört köşesi birçok eski medeniyetin miraslarına ev sahipliği yapan Türkiye'den tarihi keşifler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Son olarak, İzmir'in Torbalı ilçesinde yer alan Metropolis Antik Kenti'nde yapılan keşif arkeologları dahi heyecanlandırdı. Antik kentte kazı başkanlığını yürüten Prof. Dr. Serdar Aybek, keşfe ilişkin görüşünü "Bizi çok sevindiren bir şey oldu" sözleriyle anlattı. 1800 yıllık keşif bir ilk olma niteliğini taşıyor.

Haber 29-08-2022 12:10

Metropolis'te 1800 yıllık kamusal yapı bulundu

Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Serdar Aybek: - "Henüz çok erken olmakla birlikte arazinin topografyasından da yola çıkarak belki bir agora olabileceği şu anki öngörülerimiz arasında" - "Metropolis, Batı Anadolu'da çok geniş alanlarda mozaik döşemeye sahip kentlerden bir tanesi. Daha önceki yapıda yaklaşık 800 metrekarelik bir alanda mozaikler tespit etmiştik. Bu yapıda da aynı özellikleri gösteren mozaikler var"

Yurthaber 29-08-2022 11:47

Diğer Haber Etiketleri

Metropolis

Metropolis Hakkındaki Haberler Mynet'te. Metropolis Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.