Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Haberleri

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ni anlatan Temsil ve Hafıza sergisi açıldı

Türkiye'nin ilk güzel sanatlar okulu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin (MSGSÜ) hikayesi "Temsil ve Hafıza: 1882-1948" başlığıyla, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nde sanatseverlerle buluştu.

Yurthaber 05-03-2024 07:54

Adramytteion kazısında Roma hamamına ait yer altı ısıtma sistemi bulundu

Hamam, Burhaniye Ören sahili yakınındaki antik kentte Roma Dönemi'ne dair karasal alanda açığa çıkarılan ilk yapı olarak kayıtlara geçti

Yurthaber 05-10-2022 10:30

Edremit Körfezi'ndeki arkeolojik saha çalışmasında kale yerleşimleri tespit edildi

Araştırma ekibinin 2015'ten bu yana 182 noktada yaptığı çalışmalar sonucu, milattan önceki dönemlere ait kale sistemlerinin yanı sıra Oğuzların Çepni boyu tamgaları, 18-19'uncu yüzyıl Rum sivil mimari örnekleri, antik taş ocakları belgelendirildi

Yurthaber 22-09-2022 12:41

Istanbul Photo Awards 2022 sergisi bugün İstanbul'da açılacak

Yarışmada ödül alan fotoğrafların yer aldığı sergi, Myanmar'daki toplumsal olaylar, ABD'deki göçmen krizi, Dakar Rallisi ve Tokyo Olimpiyatları'nın yanı sıra Senegal'den Rusya'ya kadar farklı coğrafyalardaki insan hikayelerine yer veriyor

Yurthaber 12-09-2022 12:15

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Sinop'ta kazılarda ulaşılan 1600 yıllık mozaikler sergilenmeye hazır

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Tarih Kurumunun katkılarıyla 2010'dan bu yana sürdürülen Balatlar Yapı Topluluğu kazısında ortaya çıkarılan 1600 yıllık döşeme mozaiklerin restorasyonu tamamlandı - Kazı Başkanı Prof. Dr. Gülgün Köroğlu: - "Mozaikler adak olarak yapılmış, yan yana sıralanan 10-11 pano şeklinde. Konuları ve Karadeniz'de nadir bulunmalarından ötürü çok ilgi çekiciler""

Yurthaber 21-08-2022 13:03

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi taban puanları 2022: ÖSYM Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları için liste açıklandı mı?

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi taban puanları ile ilgili inceleme yapan adaylar YKS 2022 sonuçlarının da açıklanmasıyla araştırmalarına hız verdi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi taban puanları, başarı sıralamaları ve üniversitelerin kontenjanları için yayınlanan listeler incelenmeye başlandı. Peki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 2022 taban puanları, başarı sıralaması açıklandı mı?

Egitim 19-07-2022 12:56

Temizlik Benim İşim dış ses kimdir? Aydoğan Temel kimdir?

Senelerdir seslendirme sanatçılığı yapan Aydoğan Temel 1965 senesinde Bandırma'da dünyaya gelmiştir. MSGSÜ'nde Tiyatro dalında yüksek lisans yapan ünlü sanatçı, Gary Oldman, John Malkovich ve William Macy gibi ünlü oyuncuların seslendirmelerini yapmıştır. Aydoğan Temel, şu sıralar Temizlik Benim İşim programının dış sesi olarak yer aldı.

Magazin 09-03-2021 17:26

Tanpınar'ı anma programı, Beyoğlu'nda yaşadığı evin sokağında yapıldı

MSGSÜ Rektörü Handan İnci: - "İstanbul'un Edebiyat Coğrafyası projesine Beyoğlu'nda başladık. Bütün İstanbul'a yaymayı hedefliyoruz"

Haber 24-01-2020 12:58

Oğuz Atay'ın evine bilgilendirme tabelası yerleştirildi

"İstanbul'un Edebiyat Coğrafyası" projesi Oğuz Atay'ın "Tutunamayanlar" romanını yazdığı evine tabela yerleştirilmesiyle başladı

Magazin 13-12-2019 18:42

36. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması kazananları belli oldu

Bu yıl 36'ıncısı düzenlenen yarışmanın ödülleri MSGSÜ'nde yapılan törenle açıklandı - Birincilik ödülü Arnavutluk'tan Agim Sulaj'a verildi - Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Candan Fetvacı: - "Mimar Sinan Üniversitesiyle işbirliğimizi çok önemsiyoruz öğrencilere daha faydalı olabilecek etkinlikler yapma arzusuyla uluslararası jüri toplantımızı haziran ayından kasım ayına çektik. Çünkü öğrenciler buradayken yurdun dört bir köşesinden gelen sanatçılarla çalışma yapabilmelerine olanak tanımak istedik"

Magazin 12-11-2019 21:30

Türkiye'nin en büyük film arşivi emin ellerde

MSGSÜ bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye'nin en büyük sinema arşivine sahip Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi, sinema ve televizyon alanındaki çalışmalarını sürdürüyor - MSGSÜ Rektörü Prof. Dr. Handan İnci: - "Şartları daha da iyi hale getirmek istiyorum. Hiç şüpheniz olmasın Türkiye'nin film belleği emin ellerde" - "Üniversitemizin büyük yatırımını aslında buraya yöneltmesi gerektiğini düşünüyorum. Bakın burada çağdaş bir iklimlendirme sistemi yok. Bütün düzenlemeler elle yapılıyor. Kullanılan raflar, raf sistemi son derece sıradan. Yani bunlar mutlaka değiştirilmeli" - "Binanın öncelikle deprem riski açısından güçlendirilmesi, sonra da arşivimizin hakkettiği nitelikte yüksek derece bir korumayla hemen bir işleme alınması ve bakımının yapılması gerekiyor" - "Merkezin bu tür altyapı eksiklerini gidermek için merkezin yönetimini üstlenmiş durumdayım ama merkezin içeriğini elbette yönlendirecek ya da yönetecek durumda değilim, bu uzmanların işidir"

Haber 12-10-2019 11:28

Tanpınar arayan ve kurcalayan bir yazardır

MSGSÜ Rektörü Handan İnci: - "Tanpınar, arayan ve kurcalayan bir yazardır. Öğretici değildir, daha çok soru sordurur ve farkına vardırır" - "Tanpınar'ın dünyasını ve edebiyatçı duruşunu seviyorsanız, romanı da öyküsü de şiiri de aynı şekilde ilginizi çeker" - "Tanpınar'ın 'Abdullah Efendi'nin Rüyaları' öyküsü gerçeküstücü bir bakışla kurulmuştur ve 1930'lu yıllar için çok erken bir şekilde edebiyatımıza farklı bir tarz getirmiştir" - "Resmi, edebiyatının işlevsel bir şekilde kullandığı bir unsur haline getirmiştir. Manzarayı anlatmak için kelimelerle resimler yapmıştır"

Haber 30-07-2019 11:11

5. Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın kazananları belli oldu

Tüm üniversitelerin heykel bölümünde lisans ve lisansüstü eğitim gören 507 öğrencinin başvuru yaptığı yarışmada 18 eser dereceye girdi

Haber 26-06-2019 21:13

Vakıfbank Sanat Koleksiyonu 65. Yıl Sergisi

Küratörlüğünü Yiğit Altıparmakoğulları'nın yaptığı, Abidin Dino ve İbrahim Safi gibi Türk resim tarihinin önemli ressamlarının eserlerine ev sahipliği yapan sergi, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde açıldı

Haber 11-04-2019 20:50

Kim Milyoner Olmak İster'de herkes bu soruya kilitlendi: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin eski adı nedir?

ATV ekranlarında izleyiciyle buluşan Murat Yıldırım'ın sunduğu Kim Milyoner Olmak İster programının bu akşamki bölümünde sorulan "Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin eski adı nedir?" sorusunun cevabı merak konusu oldu. İşte Kim Milyoner Olmak İster'de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile ilgili sorulan o sorunun cevabı...

Trend 30-12-2018 04:05

Osmanlı, 1. Dünya Savaşı'nda Avrupa'da kültür ve sanat açılımı yapmış

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatma Ürekli, çalıştığı üniversitenin tarihini araştırırken Türk sanatçıların 1918'de Viyana'da, milli mücadele ruhunu yansıtan tabloların yer aldığı bir sergi açtığını ve 80 kişilik orkestrayla Avrupa başkentlerinde konserler verdiğini ortaya çıkardı - Prof. Dr. Fatma Ürekli: - "Yurt içi ve yurt dışından kaynak araştırmaları yaptım. Müzeleri inceledim. Bunun sonucunda 1. Dünya Savaşı sırasında Avrupa'da Türk sanatçıların resim sergileri ve konser faaliyetleri düzenlediğini gördüm. Osmanlı hükümeti, savaşı askeri yönden sevk ve idare ederken bir yandan da kültürel ve sanatsal faaliyetlere de destek verdi" - "Savaşın yanı sıra tanınmış Türk ressamlarının İstanbul'la ilgili çalışmaları ile Sultan Abdülmecid Efendi'nin Otoportre, Sultan Selim, Beethoven ve Goethe tabloları da Viyana'daki sergide yer alıyor. Toplam 142 parçadan oluşan resimler, milli mücadele ruhunu yansıtan tarihi birer belgedir" - "Mabeyn-i Hümayün Orkestrası Şefi Zeki Bey'in kurduğu 80 kişilik orkestra, Gümüşsuyu'ndaki kışlada, milli eserlerin yanında Beethoven, Wagner gibi sanatçıların parçalarına da çalışarak hazırlanıyor. Osmanlı, müttefik ülkelerin merkezlerinde konserler düzenleyip kültür ve sanattaki etkinliğini Avrupa'ya ispat etmeye çalışıyor. Bu orkestra da 1918'de Münih, Berlin, Viyana ve Sofya'da konserler veriyor" - "Osmanlı, 1. Dünya Savaşı'nı yürütürken özellikle müttefiki olan devletlerin desteğini artırmak, tarafsız olan devletleri de kazanmak için Avrupa'ya gerçekleştirdiği kültür ve sanat açılımıyla sadece askeri alanda etkili olmadığını göstermiştir"

Haber 16-11-2018 11:24

Arzum Onan formülü verdi: Evimizin içini hırsla takas etmedik...

Arzum Onan'ın "Kadın" adlı ikinci kişisel sergisi, 3 Ekim'de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Magazin 01-10-2018 16:00

Üniversite binasının çatısında yangın

MSGSÜ'nün Fındıklı Kampüsü'ndeki binanın çatısında çalışma yapıldığı sırada çıkan yangın söndürüldü

Haber 26-06-2018 14:52

Genç sanatçıların eserleri Pasaj'da Bir Yıl sergisinde

İyilik İçin Sanat Derneği'nin, MSGSÜ'den yeni mezun gençleri desteklemek üzere kurguladığı Atölye|Pasaj'dan çıkan eserler Esentepe GaleriDeniz'de sergilenecek

Haber 15-03-2018 13:46

Prof. Dr. Germaner, vefat etti

Prof. Dr. Germaner, vefat etti

Haber 23-02-2018 15:24

Korkunç iddia: Mimar Sinan’da kırbaçlı işkence!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bale Bölümü lisans öğrencisi, 5. sınıfta öğrenim gören 8 öğrenciyi soyunma odasına kilitleyip kırbaçla darp ettiği iddiasıyla yargılanacak.

Haber 06-02-2018 09:02

Rektörden Ezgi Sadet için başsağlığı ilanı

Suruç'ta hayatını kaybeden Hatice Ezgi Sadet'in öğrencisi olduğu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Yalçın Karayağız ulusal gazetelere başsağlığı ilanı verdi.

Haber 22-07-2015 11:33