Moda Tasarımı Haberleri

Moda Tasarımı mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Moda Tasarımı bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Giyim ve moda sektörünün gelişmesinde önemli bir yere sahip olan Moda Tasarımı, üniversitelerde yer alan bir bölüm olarak karşımıza çıkar. Bu bölümde okuyan öğrenciler, meslek hayatlarında modanın, tekstilin ve giyimin olduğu her yerde çalışabilirler. Kıyafet tasarlama, üretme ve bunları değerlendirmeyi kapsayan Moda Tasarımı bölümü son dönemlerde daha da yaygınlaşmıştır.

Egitim 20-04-2023 11:01

Çorum'da anne ile kızı aynı üniversitede eğitim görüyor

Hitit Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencisi 50 yaşındaki Ceyhan Cengiz: - "Birlikte bir yola çıktık. Sınava hazırlanma, girme ve üniversite tercih sürecinin heyecanını birlikte yaşadık. Sınav sonuçları açıklandığında sevinçten birbirimize sarıldık ve gözyaşlarımız sel oldu" - Tıp Fakültesi öğrencisi Mahinur Cengiz: - "Annemle öğrenci olmak gerçekten çok keyifli. Annem çok çalışkan ve ödevleri için çok titiz"

Yurthaber 27-10-2021 15:00

2022 kış modasına damga vuracak trendler belli oldu! Eskiden kalan birçok parça geri dönecek

2022 kış modasında, eskide kalan birçok trend geri dönecek. Uzun mantolar, dev çantalar art arda yeniden vitrinlerde boy gösterecek. Mağazalarında sezona hazırlık sürecine giren modacı Tuğçe Erkoçkar, 2022 kış modasının detaylarını açıkladı.

Kadin 10-09-2021 17:26

‘Modası geçti’ deyip atmayın! Son zamanlarda yükselişe geçen moda trendleri

Zaman makinesi henüz icat edilmedi. Ancak bu durum geçmişe gitmenize engel değil. Kimi saç modelleri, renkler, kumaşlar ve kombinleme şekilleri kullanıldıkları dönemle birebir şekilde özdeşleşmiştir. Bu durumda sizi bir zaman makinesinin içinde hissettirir. Anne ve babalarınızın dolabının derinliklerini kurcalamanın zamanı geldi.

Trend 10-08-2021 12:23

Dünyanın en yaşlı modeli unvanına sahipti! Moda sektörüne yön veren isim: Iris Apfel

Kısa beyaz saçları, büyük çerçeveli gözlükleri ve alışılmışın dışına çıkan tarzıyla 100 yaşındaki Iris Apfel, dünyanın en yaşlı modeli olma unvanına sahip. Moda ikonu haline gelen Apfel’in tarzı dünyanın pek çok bölgesindeki ünlü markalara da ilham kaynağı oldu.

Trend 02-06-2021 13:44

Moda dünyasını şoke eden bir cinayet: Ginanni Versace’yi kim ölürdü?

1946 yılında İtalya'da doğan Gianni, terzi annesine yardım ederek moda kariyerine adım atıyor. İlk başta aslında mimariyle ilgileniyor ancak 26 yaşında geldiğinde içindeki moda aşkı bir kez daha ortaya çıkıyor. Milano’ya taşınan Gianni, modaya yön veren markalarından birini kuruyor. Markasının getirdiği bu büyük şöhret ne yazık ki onun ölümüne giden yolun perdesini aralıyor.

Trend 12-03-2021 17:46

Kaşlarını almayı redderek güzellik tabularını alt üst eden Kıbrıslı ünlü model: Sophia Hadjipanteli

Son dönemde kadın ve güzellik algısı üzerine ortaya atılan fikirler değişmeye başladı. Kadının belirli ölçüler içerisinde güzel olduğu inancı tamamen alt üst oldu. Kadınlar adeta değişimlerin önündeki lider konumuna geldi.

Trend 08-03-2021 13:26

Cardi B moda endüstrisini eleştirdi: Ücret eşitsizliği var

Cardi B, müzik ve moda sektörlerindeki beyaz akranlarından daha az ücret aldığını açıkladı.

Magazin 26-02-2021 13:55

Modanın kalbi TikTok'ta atacak!

TikTok Moda Ayı, birçok marka ve içerik üreticisinin de katıldığı bir kampanyayla devam ediyor. TikTok, #podyumyürüyüşü etiketiyle başlattığı kampanyada kullanıcılarını moda dünyasına davet ediyor.

Haber 22-02-2021 17:59

Teröristlerden temizlenen Munzur Dağı eteklerinde moda çekimi

Tunceli'de bir dönem terör örgütlerinin yuvası haline gelen ve gerçekleştirilen operasyonlarla terör örgütlerinden temizlenen Munzur Dağları, profesyonel fotoğraf sanatçıları ve modacıların açık hava stüdyosu haline geldi. Doğu Anadolu'da kış aylarında oluşan doğal güzelliklere ve bölgeye dikkat çekmek için Munzur Dağı'nda kamera karşısına geçen Best Model of Turkey 2019 finalistlerinden Duygu Çakmak, birbirinden çarpıcı pozlar verdi.

Haber 12-02-2021 11:55

Son zamanların trend modası: Oversize giyim ne demektir? Oversize giyim nasıl olmalıdır?

Son zamanların en trend modası olan oversize giyim erkek ve kadınlarda rahat bir görünüm sağlıyor. Günümüzde birçok kişi tarafından tercih edilen bu giyim tarzı, salaş ve modern görünümü ile dikkat çekiyor.

Kadin 30-12-2020 10:04

Bursa'nın tarihi meslek lisesinde moda tasarımı teknolojiyle buluştu

Kız çocuklarının eğitimi için 1885'te açılan Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının desteklediği "Modada Dijitalleşme Projesi" kapsamında atölye kurularak, öğrencilere modern yöntemlerle moda tasarımı eğitimi verilmesi için hazırlık yapılıyor - Okul müdürü Türkan Caner: - "Eğitimleri yaygınlaştırmak istiyoruz, engelli öğrencilerimiz de hedeflerimiz içinde bulunuyor"

Yurthaber 28-09-2020 11:07

Dönüşümün böylesi! Video kasetlerden elbise yaptı

Moda tasarımcısı Benjamin Benmoyal "It Was Better Tomorrow" adlı koleksiyonunda, video kaset bantlarından dokunmuş çağdaş tasarımlar sunuyor.

Trend 07-12-2019 03:58

Moda tasarımcısı liseliler yarışıyor

İstanbul'daki Anadolu meslek liselerinin Kadın Modelistliği Bölümü öğrencileri, hazırgiyim ve konfeksiyon sektöründeki insan kaynağını teşvik etmek amacıyla düzenlenen Moda Tasarım Teknolojileri Beceri Yarışması'nda yarışıyor - İHKİB Yönetim Kurulu Üyesi Müge Hepyüksel Keçik: - "Yarışmada ter döken 212 öğrencinin 208'i kız öğrencilerimiz. Bu rakam hazırgiyim ve konfeksiyonda kadın gücünü de gözler önüne seriyor " - MEB Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Şennur Çetin: - "Yarışmamızı ilerleyen süreçte ulusal ve uluslararası bir yarışmaya dönüştürmek istiyoruz"

Finans 17-04-2019 13:51