Okul Öncesi Haberleri

Vantrilok öğretmen, kukla gösterisi ve müzik eşliğinde çocuklara İngilizceyi sevdiriyor

Kocaeli'de vantrilok İngilizce öğretmeni Onur Şeyhoğlu, derslerinde kuklalarıyla ve müzik aletleri eşliğinde söylediği yabancı şarkılarla dil eğitimini renklendiriyor.

Yurthaber

Okul Öncesi Öğretmenlik mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Okul Öncesi Öğretmenlik bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Meslek seçerken dikkate alınması gereken bazı noktalar vardır. Bunların başında seçilen mesleğin iyi bir gelir sağlaması, seçecek olan kişinin yetenekleri, ilgi alanları gelir. Örnek olarak okul öncesi öğretmenlik alanında eğitim almak isteyen ve kariyerini bu alanda oluşturmak isteyen kişilerin çocuklarla iletişiminin iyi olması ve çocuklarla vakit geçirmekten mutlu olması oldukça önemlidir. Peki, Okul Öncesi Öğretmenlik mezunlarının iş olanakları nelerdir?

Egitim

6 Şubat'ta başlıyor! Okul öncesi eğitimde haftada 5 gün ücretsiz yemek verilecek

2022-2023 eğitim öğretim yılı 2. dönemi itibarıyla 5 milyon öğrenci için kademeli olarak hayata geçirilecek ücretsiz yemek uygulamasına ilişkin hazırlıklar tamamlandı. Okul öncesinde haftada 5 gün "ücretsiz yemek" uygulaması ise 6 Şubat'ta başlayacak.

Egitim

Sivas'ta okul öncesinde okullaşma oranı yüzde 98'e ulaştı

Sivas'ta, okul öncesi eğitim alanında yapılan yatırım ve çalışmalar neticesinde 1 yılda 5 yaş okullaşma oranının yüzde 45'ten yüzde 98'e çıktığı bildirildi.

Yurthaber

Okul Öncesi

Okul Öncesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Okul Öncesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kırklareli'nde 4 bin öğrenciye ücretsiz yemek veriliyor

Milli Eğitim Bakanlığının sağladığı imkanlarla Kırklareli'nde farklı eğitim kademeleri ve okul türlerinde, yaklaşık 4 bin öğrenci, ücretsiz yemek hizmetinden yararlanıyor.

Yurthaber

Isparta'da okul çevrelerinde öğrenci ve trafik güvenliği için tedbir alındı

Isparta'da okul çevrelerinde öğrenci ve trafik güvenliği için tedbir alındı

Yurthaber

Milli Eğitim Bakanı Özer, Uşak'ta 2022-2023 eğitim-öğretim yılı hazırlık toplantısına katıldı: (2)

"3-5 yaştaki okullaşma oranının OECD ortalamalarına çıkartmak, bu ülkede eğitimde fırsat eşitliğiyle ilgili şu ana kadar atılmış en önemli adımdır" - "Meslek liselerinde son 2-3 yılda atmış olduğumuz adımlarla artık sorunları konuşulan bir mesleki eğitim değil, üretim yapan, akademik başarılı öğrencilerin gittiği, Ar-Ge merkezlerinde fikri mülkiyet kapsamında patent, faydalı model, marka tasarım tescilleri alan yurt dışına ihracat yapan bir meslek lisesi camiası çıktı"

Yurthaber