Pasa Boregi Haberleri

Zaniolo'dan Galatasaray'a müjdeli haber geldi! PSG de peşine düştü... Sarı-Kırmızılılar pasa basacak

Şampiyonluğun en büyük adayı konumunda bulunan Galatasaray transferde de çalışmalarına devam ederken, İngiliz ekibi Aston Villa'ya kiralanan Zaniolo için Sarı-Kırmızılılar'a müjdeli bir haber geldi. İşte detaylar...

Spor 2024-03-28 08:02:14

Trakya'da yağışlı gün sayısının çokluğu bazı ekili buğdayda pasa neden oluyor

Trakya Üniversitesi (TÜ) Bitki Islahı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yalçın Kaya, yüksek nem ve yüksek hava sıcaklığına bağlı olarak buğdaylarda görülen pas hastalığına karşı üreticilerin tarlalarını kontrol etmeleri uyarısında bulundu.

Yurthaber 2023-06-05 10:10:38

Karlsruhe'li futbolcuların korner taktiği sosyal medyaya damga vurdu

Almanya Bundesliga 2'de Karlsruhe ile Jahn Regensburg arasındaki maçta sahalarda daha önceden görülmemiş bir korner pozisyonu yaşandı. Ceza sahası çizgisi üzerinde sıralanan Karlsruhe futbolcuları, korner kullanırken altı pasa doğru hareketlenirken bu taktik sosyal medyada gündeme oturdu.

Spor 2021-02-08 17:30:58

Konyaspor Sportif Direktörü Adnan Erkan, takımın yeni oyun anlayışını değerlendirdi:

"İsmail (Kartal) hocanın gelmesiyle pasa dayalı oyun anlayışımız kendini antrenmanlarda göstermeye başladı. Topun bizde kaldığı bu sistem, önce Gençlerbirliği ardından Beşiktaş ve son olarak Denizlispor maçında kendini gösterdi" - "Şu an gelinen noktada iki deplasmanda rakiplerimize karşı yenilmeden ve gol yemeden gelmişiz, içeride Beşiktaş'ı çok net bir oyun ve skor ile geçmişiz" - "Milli takımdaki arkadaşlarımızın da çalışmalara katılmasıyla Malatyaspor maçına favori olarak çıkacağımızı düşünüyorum"

Yurthaber 2020-10-08 12:59:43

Emet’te 258 bin 175 fidan toprakla buluştu

Kütahya’nın Emet Değirmisaz Kızılbük Köyü’nde, Gürok Turizm ve Madencilik tarafından maden sahası rehabilitasyonu özel ağaçlandırma çalışması yapıldığı bildirildi.Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünce yapılan maden sahaları rehabilitasyon çalışmaları çerçevesinde orman alanlarında, işletilmesi tamamlanmış maden sahalarının rehabilitasyonu yapılarak, tabiata yeniden kazandırılması ve canlılar için kullanılabilir hale getirilmesi hedefleniyor.Bu kapsamda Emet Değirmisaz Kızılbük Köyü’nde Gürok Turizm ve Madencilik tarafından maden sahası rehabilitasyonu özel ağaçlandırması yapıldı.Devlet ormanı olan ve Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş tarafından Emet Orman İşletme Müdürlüğünden açık kömür işletme izni alınarak maden ocağı olarak işletilen ve daha sonra ağaçlandırılmaya uygun hale getirilen pasa döküm sahası şimdi yemyeşil yüzü ile yeniden gülümsüyor.Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş.’ye ait 1994 yılı tahsisli 1 milyon 397 bin 384 metrekarelik özel ağaçlandırma sahasına 60 bin 450 adet fıstık çamı, 29 bin adet kızılçam, bin 750 adet sedir, 56 bin 975 adet diğer meyve ve yapraklı türler olmak üzere toplam 148 bin 175 adet fidan dikildi.2001 yılı tahsisli 831 bin metrekarelik özel ağaçlandırma sahasına ise 75 bin adet kızılçam, 15 bin adet fıstıkçamı, 20 bin adet yapraklı türler olmak üzere toplam 110 bin adet fidan dikildi.

Yurthaber 01-07-19 10:20

AK Parti Hatay Milletvekillerinden Payas külliyesine çıkarma

AK Parti Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdülkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Sebahat Özgürsoy Çelik ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler ile birlikte Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesine çıkarma yaparak ilçe belediye başkanı seçilen Bekir Altan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.AK Parti Hatay Milletvekilleri, 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Cumhur İttifakından Payas ilçe belediye başkanı seçilerek yeniden başkanlığı kazanan Bekir Altan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular .Tarihi, Payas Sokullu Mehmet Pasa Külliyesi içerisinde bulunan belediye başkanlığı makamında gerçekleştirilen ziyarette AK Parti Hatay Milletvekileri, Başkan Altan’a haırlı olsun dileklerini ilettiler.Cumhur İttifakı çatısı altında AK Partiden yeniden Payas Belediye Başkanı seçilen Bekir Altan ise yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek milletvekillerine tarihi külliye ve çevresinde sürdürülen restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Yurthaber 13-04-19 15:05

Halı sahada hatalı pas dayağı kamerada

Ümraniye'de bir halı sahada yaşanan olayda, 'pasa engel oldun' diyerek arkadaşını tekme tokat dövdü. O anlar halı sahanın güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Trend 04-01-19 20:18

DHA YURT BÜLTENİ-18

Bakan Dönmez: 5 sektör 5 milyon fidanı toprakla buluşturacak AMASYA'da daha önce kömür madeni atıklarının depolandığı pasa döküm sahasının ağaçlandırılması çalışmasına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Kömür üreticilerimizin her 100 ton kömür için bir fidan dikme projesinin ilk adımını bugün burada atmış oluyoruz.

Haber 17-12-18 18:18

Ahlat’taki tarihi yapılar karekod ile tanıtılacak

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki tarihi yapılara takılacak "karekod" sistemiyle, akıllı telefon aracılığıyla Türkçe ve İngilizce yazılı ve görüntülü olarak eser hakkındaki bilgilere ulaşılabilecek.İlçede bulunan tarihi ve kültürel varlıkların tanıtımını yapmak amacıyla Ahlat Kaymakamlığı Proje Koordinasyon birimi tarafından Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Teknik Destek Programı kapsamında Ahlat Belediyesi adına hazırlanan QR Kod uygulama projesi tamamlandı.Proje kapsamında tarihi yapılar etrafına dikilecek olan karekod ile birlikte Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı içerisinde ilk etapta kitabeleri okunan 100 adet mezar taşı, Erzen Hatun Kümbeti, Usta-Şagirt Kümbeti, Çifte Küm-bet, Emir Bayındır Kümbeti, Emir Ali Kümbeti, Hasan Padişah Küm-beti, Alim Oğlu Kümbeti, Kitabesiz Kümbet Kesiş Kümbeti , Anonim Kümbet, Dede Maksut Türbesi, Abdurrahman Gazi Türbesi, Ulu Kümbet, Osmanlı Kalesi, Urartu İç Kale, Harabeşehir Mağara Evler, İskender Pasa Camii, Kadı Mahmut Camii ve Çifte Hamama ait fotoğraflar, Ahlat tanıtım videoları ile fotoğraflar, tarihi eserlere ait bilgilerin günümüz Türkçesi ve İngilizce çevirileri web sitesine yüklenerek her esere ayrı bir link verilecek.

Yurthaber 19-11-18 15:40

Kütahya'da silahlı çatışma: 2 yaralı 

KÜTAHYA'da galericiler sitesi içinde iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada 2 kişi yaralandı.  Olay Fuat Pasa Mahallesi Galericiler sitesi girişinde meydana geldi.

Haber 18-07-18 09:39

DHA YURT BÜLTENİ 16

KÜTAHYA'DA 2 KİŞİNİN YARALANDIĞI SİLAHLI ÇATIŞMA VE KURŞUN SESLERİ KAMERADA KÜTAHYA'da galericiler sitesi içinde iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada 2 kişi yaralandı.  Olay Fuat Pasa Mahallesi Galericiler sitesi girişinde meydana geldi.

Haber 17-07-18 23:48

Kütahya'da silahlı çatışma: 2 yaralı 

KÜTAHYA'da galericiler sitesi içinde iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada 2 kişi yaralandı.  Olay Fuat Pasa Mahallesi Galericiler sitesi girişinde meydana geldi.

Haber 17-07-18 23:47

DHA YURT BÜLTENİ 17

CEZAEVİNDEN İZİNLİ ÇIKIP KOĞUŞ ARKADAŞLARININ MARKETİNDEN KASA ÇALAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI SAMSUN'da Bafra T Tipi Açık Cezaevinden izine çıkarak, koğuş arkadaşlarının marketinden çelik pasa kasasını çalan 2 kişi tutuklandı.

Haber 19-06-18 17:53

Maçın ardından

Balıkesirspor Baltok Teknik Direktörü Bulak: "İlk yarı dengeli bir oyun vardı golden sonra oyun bizim elimize geçmişti. Biraz profesyonelce davranabilsek, pasa yönelebilsek galip bitirebilirdik ama puan puandır" - Tetiş Yapı Elazığspor Teknik Direktörü Kalpar: "Penaltıyı gole çevirmiş olsak buradan 3 puanla dönebilirdik"

Haber 17-02-18 17:06

Kovancılar’da, Şehitler İçin Sergi Açıldı

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde bir okulda şehitler için hazırlanan fotoğraf sergisi açıldı.Kovancılar İsmet Pasa Orta Okulunda...

Yurthaber 23-03-17 16:59

Hırsızlar 2 Tonluk Çelik Para Kasasını Taşıyamayınca Sokak Ortasında Bırakıp Kaçtı

Gaziantep’te hırsız ya da hırsızlar, marketten çaldıkları 2 tonluk çelik pasa kasasını taşıyamayınca sokak ortasında...

Yurthaber 01-02-17 11:13

Buğday Üreticisi Zor Durumda

Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, buğdayda ortaya çıkan hastalık için pasa ilacının dışında hiçbir...

Yurthaber 11-04-16 15:52

Türk Kızılayı Malatya Şubesi’nden Kutlu Doğum Etkinliği

Kutlu Doğum Haftası kapsamında, dün Türk Kızılayı Malatya Şubesi ve Yusuf Ziya Pasa Cami cemaati...

Yurthaber 23-04-15 11:16

Barcelona'da tikitaka'ya devam mı?

Kral Kupası finalinde Real Madrid'e de yenilen Katalan kulübü 10 yıldan uzun süredir ilk kez üstüste üç maç kaybetti. Klüp, başkan ve teknik direktörden, Messi'ye, sıkı pres ve kısa pasa dayalı oyun sistemi tiki-taka'nın geleceğine her şeyi sorguluyor.

Haber 19-04-14 13:00

Mermer Ocakları Sahalarında Rehabilitasyon Çalışmaları Başladı

Burdur'un Bucak ilçesinde daha önce açılan ve pasa halinde olan alanlarda Bucak Orman İşletme Müdürlüğü...

Yurthaber 27-02-14 11:31

Hafriyatla Doldurulduğu Belirtilen Dere Yatağı Aktif Değilmiş

Antalya’nın Finike ilçesine bağlı Alacadağ’da sedir ormanlarının etrafındaki taş ocaklarının, bölgede bir dere yatağını pasa...

Yurthaber 16-03-13 18:02

1. Derece Doğal Sit Alanına Moloz Ve Pasa Döküldüğü Iddiası

Bodrum'da faaliyet gösteren 25 taş ocağı işletmesinin "pasa döküm izni" olmadığı, ayrıca pasalarını 1. derece doğal sit alanına döktükleri ileri

Yurthaber 21-06-12 12:20

Darende'de Kütüphane Haftası etkinlikleri -Sadrazam Mehmet Pasa İlçe Halk Kütüphanesi'ndedüzenlenen etkinlikte halk ozanı, sazı eşliğindekitap sevgisini içeren şiirlerini seslendirdi

Darende Sadrazam Mehmet Paşa Kütüphanesi'nde düzenlenen etkinlikte, halk ozanı, sazı eşliğinde kitap sevgisini içeren şiirlerini seslendirdi.

Yurthaber 30-03-12 12:26