Sokak Hayvanları Haberleri

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber

Yasayı çiğnemeyi göze aldı: Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'dan sokak hayvanları resti! Burada uygulatmam

Sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin düzenleme tüm Türkiye'de tartışmaları beraberinde getirdi. Meclis'te görüşmeleri devam eden yasa tasarısı hakkında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar rest çekti. Çok tartışılan 'ötanazi' uygulamasına değinen Gülpınar, "Böyle bir karar alırlarsa hayatımda ilk defa kanunu çiğnemekle karşı karşıya kalabilirim" sözleriyle gündeme damga vurdu.

Haber

Sokak hayvanlarıyla ilgili tepki çeken öneri! Programdaki konuklar bile kendini tutamadı: Çin'e gönderelim, hem öldürmüş olurlar hem ihracat yapmış oluruz

Sokak hayvanları tasarısı gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Hassas konuyla ilgili farklı sesler yükselirken Sözcü TV ekranlarında Murat Muratoğlu'nun önerisi sosyal medyada tepki çekti. Muratoğlu'nun sözlerinden sonra programdaki Ebru Baki ile Deniz Zeyrek bile kendini tutamadı.

Haber

Bakan Yumaklı'dan sokak hayvanları çıkışı! Detaylar belli oldu... Hangi hayvanlara ötanazi yapılacak?

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı son günlerin sıcak gündemi hayvan düzenlemesiyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. 4 milyon başıboş köpek olduğunu belirten Bakan Yumaklı, "Türkiye'de köpek popülasyonu kontrol edilemedi." ifadelerini kullandı. Bakan Yumaklı öte yandan, hangi hayvanların hangi şartlarda ötanazi yapılacağına yönelik kriterlerin belirlendiğini söyledi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan da düzenlemeyle ilgili açıklama geldi.

Haber

Sokak Hayvanları

Sokak Hayvanları Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sokak Hayvanları Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Tartışmalar sürerken... Arnavutköy Belediyesi sokak köpeklerini toplamaya başladı

Türkiye'nin gündemindeki en çok konuşulan konulardan bir tanesi sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili kanun teklifi. Sahipsiz hayvanlara ilişkin yasa teklifinin TBMM'deki komisyon görüşmeleri 3'üncü gün de devam ederken Arnavutköy Belediyesi'nin sokak köpeklerini toplamaya başladığına dair görüntüler geldi.

Haber

Defne Samyeli sokak hayvanları düzenlemesi sonrası patladı! Kapalı kapılar ardında oylamalar ne kadar demokratik?

Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik öneren yasa teklifinin, sağlıklı hayvanlara 'ötanazi' öngören ve kamuoyunda en çok tartışma yaratan 5. Maddesi günlerdir gündemde. Defne Samyeli oylamanın yapılış tarzına ve yasaya isyan etti.

Magazin

Sokak hayvanları yasa teklifinde yeni detay: Belediye başkanına hapis, hayvan sahibine 60 bin lira ceza

Sokak hayvanlarına yönelik yasa teklifinin Meclis komisyonundaki görüşmeleri sürerken, detaylar da netleşmeye başladı. 'Ötanazi' kelimesi teklif metninden çıkarılırken, para cezası ve hapis cezası detayı dikkat çekti. Söz konusu kanun teklifine göre başıboş köpeklerin kontrolüyle ilgili yükümlüklerini yerine getirmeyen başkan dahil belediye yetkililerine hapis cezası verilecek. Sahipli hayvanlarını terk edenlere ise uygulanan para cezası da 2 bin liradan 60 bin liraya çıkarılacak.

Haber

Komisyonda sokak hayvanları tartışması! Basın mensupları salondan çıkarıldı

Sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenlemenin ele alındığı komisyon toplantısında çıkan tartışmalar nedenleriyle yarım saat ara verildi. Medya mensupları ve danışmanların salondan çıkartılması kararlaştırıldı.

Haber

İmamoğlu madde madde sıraladı, çözüm önerisini de paylaştı: Sokak hayvanları düzenlemesi uygulanamaz!

Sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili yasa tasarısı Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden biri olarak yerini koruyor. AK Parti'nin Meclis'e getirdiği teklifte bazı sokak köpeklerine ötanazi uygulanabileceği düzenlemesi yer alıyordu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yasa tasarısının uygulanamayacağını öne sürdü, madde madde açıklama yaptı.

Haber

AK Parti Grup Başkanvekili Güler’den sokak köpekleri açıklaması: 'Kuduz riski taşıyanların ötenazi yoluyla acı çektirmeden hayatlarına son vermek lazım'

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifinin hafta sonuna kadar Meclis Başkanlığına sunulacağını söyledi. Güler, kuduz riski taşıyan ve barınaklarda bulunan diğer hayvanlara da zarar veren hayvanların onlara acı vermeden, eziyet çektirmeden ötenazi yoluyla hayatlarına son verilmesi gerektiğini söyledi.

Haber

Ankette 'Uyutulmalı' cevabının oranı... 2 bin kişiye soruldu, sonuçlar paylaşıldı! Sokak hayvanlarıyla ilgili ne yapılmalı?

Sokak hayvanlarıyla ilgili tartışmalar gündemdeki yerini korurken Asal Araştırma "Sokak hayvanlarıyla ilgili ne yapılmalı?" sorusunu sorduğu araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Sonuçlara göre en yüksek oran ise yüzde 54 ile "Barınaklara alınmalı" yanıtında oldu. İşte 'uyutulma' konusuyla gündeme gelen sokak hayvanları konusunda verilen diğer cevaplar ve oranları...

Haber

'Uyutma' yöntemi tartışılırken formül geliştirildi! Sokak köpekleri için düğmeye basıldı: 'Yasaklı ırklar' detayı...

Başıboş sokak köpekleri uzun süredir Türkiye'nin en çok konuşulan konularından. "Sokak köpekleri uyutulacak mı" sorusuyla ilgili tartışmalar devam ederken Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti; 'mobil kısırlaştırma' üniteleri formülüne yoğunlaşıldı. Taslak çalışmasında uyutulması öngörülen yasaklı ırklar bir bir sıralandı. Çocuk parklarıyla ilgili denetimler için de ayrıca parantez açıldı.

Haber

SON DAKİKA | Bakan Tunç duyurdu! Sokak hayvanları düzenlemesi Meclis'te

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sokak hayvanları ile ilgili taslak çalışmanın Meclis'e ulaştığını açıkladı. Tunç, 'sahipsiz hayvanlara yönelik düzenleme' konusundaki çalışmalara ilişkin, "Burada dengeyi iyi korumamız lazım. Hayvanlarımızı koruyalım; ama tabii ki insan sağlığına zarar verecek, insan sağlığını tehdit edecek durumu da ortadan kaldırmaya yönelik bir 'orta yol' bulunması gerekecek" dedi.

Haber

Sahipsiz sokak köpekleri uyutulacak mı? Günlerdir tartışılıyordu, AK Parti'den yeni açıklama geldi

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin yapılması planlanan düzenlemeye dair açıklamalarda bulundu. AK Partili Güler, "Sokak köpekleri uyutulacak mı?" sorusuna yanıt verirken; söz konusu düzenleme için de tarih verdi.

Haber

Türkiye'nin konuştuğu sokak hayvanları için o belediyeler kolları sıvadı! '24 saat canlı yayın' detayı: Projemiz bu

Son günlerin en çok konuşulan konularından biri de başta köpekler olmak üzere başıboş sokak hayvanlarının uyutulacağı iddiası. Sosyal medyada çok konuşulan mesele TBMM'nin de gündemine taşıdı. Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan "Bununla ilgili belediyelerimiz şimdiden kollarını sıvadılar" diyerek partisinin projesini duyurdu. Erbakan ayrıca söz konusu iddiaya partisinin yaklaşımını da açıkladı.

Haber

Portakal canlı yayında çileden çıktı! Erdoğan'ın sık kullandığı sözü hatırlattı: Ya kendinizi çok akıllı zannediyorsunuz ya da bizi çok salak

Sokak hayvanlarıyla ilgili tasarının Meclis'e gelmesi konuşulurken uygulanacak politikaya Fatih Portakal'dan çok sert tepki geldi. Canlı yayında çok sinirlenen Portakal 'Cinayeti uyutma diye yutturmaya çalışıyorlar' diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sık kullandığı bir sözü hatırlattı. Portakal sözlerinin devamında, 'Ya kendinizi akıllı zannediyorsunuz, ya da bizi salak' dedi.

Manşet

Sokak köpekleri için bol kanlı katliam paylaşımı sosyal medyayı yıktı! Erdoğan'ın tepkisi kulislerden sızdı: Ne bekliyorsunuz, iş çığırından çıktı

Özellikle küçük yaştaki çocukların ısırılması vakalarıyla zaman zaman gündeme gelen sokak köpekleri konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurmaylarıyla toplantı yaptığı, Erdoğan'ın toplantıda “Bu iş çığırından çıktı. Neyi bekliyoruz? Bir an önce halledin artık” diye tepki gösterdiği öne sürüldü. Gazeteci Nevşin Mengü'nün söz konusu haberle ilgili "Bol kanlı bir katliama hazırlanılıyor" ifadelerini kullandığı sosyal medya paylaşımı geniş yankı uyandırdı.

Haber

Balıkesir'de sahipsiz hayvanlar için besleme noktasına bırakılan yiyeceklerin çalındığı iddiası

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir grup hayvansever, belediye tarafından sahipsiz hayvanlar için oluşturulan besleme noktasına bırakılan yiyeceklerin çalındığını iddia etti.

Yurthaber

Artan sahipsiz sokak köpeği saldırıları sonrasında Ankara Valiliği'nden acil tedbir kararı! Tüm belediyelere yazı gönderildi

Ankara Valiliği'nden, Ankara Büyükşehir ve 25 ilçe belediye başkanlığına yazı gönderildi. Vali Vasip Şahin'in imzasıyla gönderilen yazının, sahipsiz sokak hayvanlarının bakımevlerine alınması, kısırlaştırılması gibi tedbirleri içerdiği öğrenildi.

Haber

Denizli'de Pati Festivali yapıldı

Denizli'de Pamukkale Belediyesi tarafından sahipsiz hayvanlara dikkati çekmek için "Pati Festivali" düzenlendi.

Yurthaber

Vali Sezer Zenginlerin fantezileriyle uğraşacak halimiz yok diyerek sert çıktı! Talimatı verdi: 'Yayınlayalım da rezil olsunlar'

Köpeklerin sokağa sahipsiz bırakılmasıyla ilgili Edirne Valisi Yunus Sezer sert konuştu. Sokakta yaşayan sahipsiz köpeklerin toplatılıp aşılanması gerektiğini kaydeden Sezer, "Zenginlerin fantezileriyle uğraşacak halimiz yok bizim. Terk eden aileleri valilik sitesinde yayınlayalım, rezil olsunlar" dedi.

Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sokak hayvanları hakkında flaş mesaj! Sokaklarımızı güvenli hale getirmek görevimiz...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokak hayvanları, Putin ile yüz yüze görüşme ve İstanbul için kentsel dönüşüm konularında önemli açıklamalarda bulundu.

Haber

Vali Gül'den sokak hayvanlarıyla ilgili net açıklama: 'Hoş görelim' deme lüksümüz yok

İstanbul Valisi Davut Gül'ün sokak hayvanlarıyla ilgili yaptığı açıklama kısa sürede gündem oldu. Sahiplenilmeyen hayvanlarla ilgili belediyenin görevini yapacağını belirten Gül, "Hayvanların bir sahibinin olması lazım. ‘Ben çok seviyorum, dolayısıyla da sahipsiz olsun, mahallede dolaşsın, zaman zaman da insanlara zarar verebilir, hoş görelim’ deme lüksümüz yok. Belediyelere kanunen bir görev verilmiş." ifadelerini kullandı.

Haber

Bağcılar'da barınaktaki hayvanlar buharla serinliyor

Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi'ndeki kedi ve köpekler, sıcak havanın etkili olduğu bu günlerde buharla serinletiliyor.

Yurthaber

İş çığırından çıktı, Türkiye'deki sayı uzmanları bile korkutuyor! Sokaklardaki sahipsiz hayvanlarla ilgili ses getirecek uyarı: Artık başa çıkılabilir değil

Zaman zaman üzücü olaylara yol açıp tüm Türkiye'nin gündemine yeniden yerleşen sahipsiz hayvanlarla ilgili Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan'dan dikkat çeken açıklamalar geldi. "Şu andaki sayı artık kabul edilebilir ve başa çıkılabilir olmaktan çıktı. Bu durum sadece insanlar için değil, hayvanlar için de sorun" değerlendirmesinde bulunan Arslan ayrıca kısırlaştırmanın tek başına asla yeterli olmayacağını ifade etti.

Haber

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta sahipsiz hayvanlar da unutulmadı

"Asrın felaketinin" yaşandığı 6 Şubat'taki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, afetin ardından sahipsiz hayvanlar da unutulmadı.

Yurthaber

Uşak'ta polis ekipleri sokak hayvanlarını besledi

Uşak'ta soğuk hava dolayısıyla polis ekipleri sokaklara mama bıraktı, bazı hayvanların üzerine battaniye örttü.

Yurthaber

Tokat'ta off-road pilotları yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı

Tokat'ta gönüllü off-road pilotları, yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Yurthaber

Eskişehir'de yürek sızlatan iddia... Sokak hayvanlarına verilen yemeklerden yedi, yardım teklifini kabul etmedi

Eskişehir'de yaşanan olay, görenlerin ve duyanların yüreğini sızlattı. Düzenli olarak aynı noktada sokak hayvanlarına mama ve su veren vatandaşlar, bir şahsın aynı mamaları yiyip sulardan içtiğini fark etti. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, sokak hayvanlarının mamasını yiyen kişiye, Valilik tarafından sunulan sosyal imkanlardan yararlanmasını teklif etti. Polislerin teklifini reddeden şahıs daha sonra oradan uzaklaştı.

Haber

Iğdır'ın köylerindeki öğrencilere doğa bilinci aşılanıyor

Iğdır'ın köylerindeki öğrencilere doğa bilinci aşılanıyor

Yurthaber

Van'da eski bozuk para kasaları hayvanlar için yuvaya dönüştürülüyor

Van'da eski bozuk para kasaları hayvanlar için yuvaya dönüştürülüyor

Yurthaber

Düzce'de lise öğrencileri can dostlar için kulübe tasarladı

Düzce'de lise öğrencileri "can dostlar" için kulübe tasarladı

Yurthaber

Muğla'da jandarma ekipleri arama kurtarma köpeğiyle öğrencilere gösteri yaptı

Muğla'da jandarma ekipleri arama kurtarma köpeğiyle öğrencilere gösteri yaptı

Yurthaber

Sakarya'da sahipsiz hayvanlar için kurulan bakımevi ve rehabilitasyon merkezi tanıtıldı

Sakarya'da sahipsiz hayvanlar için kurulan bakımevi ve rehabilitasyon merkezi tanıtıldı

Yurthaber

Doğu Anadolu'da Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri düzenlendi

Doğu Anadolu'da Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri düzenlendi

Yurthaber

Tekirdağ'da Kalbim pati pati atıyor fotoğraf sergisi açıldı

Tekirdağ'da "Kalbim pati pati atıyor" fotoğraf sergisi açıldı

Yurthaber

Antalya'da sokaktan kurtarılan köpek jandarmayla operasyonlara katılacak

Antalya'da sokaktan kurtarılan köpek jandarmayla operasyonlara katılacak

Yurthaber

Son günlerin en çok konuşulan internet sitesi havrita.com'a erişim engellendi

Havrita.com'la ilgili bir yeni gelişme daha yaşandı. Sokak hayvanlarının anlık konum bilgilerini paylaşan internet sitesine son günlerde yaşanan tartışmaların ardından Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli getirildi. Söz konusu siteye sosyal medyada çok sayıda tepki gösterilmişti.

Haber

Tedaviyle sağlığına kavuşan hayvanlar stajyerlerin sevgisiyle yaşama bağlanıyor

Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde, hastalanan sahipli hayvanlar ile doğal yaşam alanlarında çeşitli nedenlerle yaralanan, zehirlenen, hasta yaban hayvanlarının uzman veterinerlerce gerçekleştirilen tedavi ve rehabilitasyonuna en büyük destek stajyer öğrencilerden geliyor - Öğrencilerden Narincan Çoban: - "En önemli tedavi kesinlikle sevgi. Olabildiğince sevgi vererek, oyun oynatarak onlara bekledikleri ilgiyi gösteriyoruz"

Yurthaber

Hatay'da 5 köpek yavrusunun öldürülmesine hayvanseverler tepki gösterdi

Hatay'da 5 köpek yavrusunun öldürülmesine hayvanseverler tepki gösterdi

Yurthaber