Tar Tar Haberleri

Hem yapıyor, hem çalıyor, hem söylüyor! Karslı sanatçı baba mesleğini öğretecek çırak bulamıyor: 'Çok üzgünüm...'

Kars'ta babası Şahin Kara Şahin'den öğrendiği tar ve saz yapımını 61 yıldır sürdüren Salih Şahin, mesleği öğretecek çırak bulamamanın üzüntüsünü yaşıyor. Şahin, "İşte 60 yılı aşkın bir süredir ben bu işi sürdürüyorum. Umarım benden sonra birileri sahip çıkar, bu meslek kaybolmaz. Çok üzülüyorum” diyerek duygularını ifade etti.

Finans 2023-03-15 09:36:01

İyi Tarım Has Ürün projesi teknik gezisi gerçekleştirildi

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi ve TAR-YAT birimince hazırlanan “İyi Tarım Has Ürün” projesi çerçevesinde Antalya ve Afyon’da iyi tarım uygulamaları yapan örtü altı sebze üretim tesislerine teknik gezi gerçekleştirildi.

Yurthaber 2022-11-30 13:13:11

Tar ne demek? Tar kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilini güzelleştirerek yeni kelimeleri Türkçeleştirmeyi hedefleyen Türk Dil Kurumu, kelimelerin anlamlarıyla birlikte kökenlerini de inceler. Bu nedenle kelimelerle ilgili araştırma yapıldığında kılavuz olarak TDK kabul edilir. 1932 yılından bu yana incelemeler yapan ve kelimelerle ilgili çalışmalar yayımlayan TDK tarafından yapılan araştırmalar içerisinde Tar kelimesi de bulunur. Tar ne demektir?

Egitim 2022-05-23 17:29:54

Michael Jordan'ın giydiği forma 1,38 milyon dolara satıldı

Efsane basketbolcu Michael Jordan'ın, Amerikan Üniversite Sporları Federasyonu (NCAA) Erkekler Basketbol Ligi'nde giydiği North Carolina Tar Heels forması, açık artırmada 1,38 milyon dolara alıcı buldu.

Spor 2021-05-09 13:49:12

Erzincan Tar-Der temsilcisi Karahan’dan açıklama

Erzincan Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Derneği (Tar-Der) İl temsilcisi Abdulkadir Karahan yeni görevi ve bölge çalışmaları hakkında açıklamada bulundu.“Üstlenmiş olduğum görevimin bilinciyle bölgemiz çiftçisine daha iyi hizmet verebilmek adına bütün imkanlarımla çiftçinin yanında olacağım” diyen Karahan şöyle konuştu:“Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Derneği Erzincan İl temsilcisi olarak çıktığımız bu yolda tüm gücümüzle çiftçilerimize hizmet vermeye gayret edeceğim.

Yurthaber 14-10-20 09:10

Tarımsal girdilerde kapıya servis dönemi başladı

Çiftçilerin Korona virüs salgını sürecinde çok kritik bir üretim sezonuna girdiğini söyleyen Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, MİZO-TAR aracılığı ile çiftçilerin kullandığı gübre, tohum, ilaç ve alet-makine gibi tüm girdi ürünlerini çiftçilerin kapısına servis yaptıklarını ve gübre hariç girdi ödemelerinde 3 aydan 6 aya kadar esnek ödeme imkanı sunduklarını duyurdu.Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Korona virüs salgını kapsamında alınan önlemleri ve bu özel durum karşısında çiftçilere sundukları hizmetleri anlattı.“MİZO-TAR Tarım Marketimize 14 yıldan beri sahip çıkan Milaslı çiftçilerimize biz de sahip çıktık, bu zor günlerde de sahip çıkmaya devam edeceğiz” diyerek, mazot haricinde çiftçilerin kullandığı tüm girdileri, servis ekibiyle çiftçinin kapısına getirdiklerini duyuran Başkan Atıcı, Milaslı çiftçilere seslenerek, “Gübre, tohum, alet-makine gibi ihtiyaçlarınızı mahallenize, evinize, çiftliğinize kadar biz servis yapıyoruz.

Yurthaber 07-04-20 11:09

Bedensel engelli sıra arkadaşının eli, ayağı oldu

Manisa’nın Salihli ilçesinde 5’inci sınıf öğrencisi biri engelli iki arkadaş arasındaki dostluk hikayesi hem duygulandırıyor hem de fedakarlık örneği oluyor.Salihli’nin Yılmaz Mahallesi’nde bulunan Şehit Hüseyin Arı Ortaokulunda eğitim gören 5’inci sınıf öğrencisi Cumali Coşkun ile doğuştan Tar Sendromu hastası Metin Nergiz arasındaki dostluk insanın içini ısıtıyor.

Haber 08-01-20 13:13

Şelalenin önünde türkü söylerken bir anda bakın ne oldu!

Rize’de 3 kafadarın tulum çalıp türkü söylediği sırada oturdukları odun korkuluk kırılınca kendilerini bir anda Tar Şelalesi’nin göletinde buldular.

Trend 19-09-19 13:59

Şelale önünde tulum çalıp türkü söyledikleri sırada kendilerini suda buldular

Rize’de 3 kafadarın tulum çalıp türkü söylediği sırada oturdukları odun korkuluk kırılınca kendilerini bir anda Tar Şelalesi’nin göletinde buldular.Turizm amaçlı Rize’ye gelen bir grubu gezdiren Osman Albardak, arkadaşı Musatafa Şeramet ve Tulumcu Özgür Parlak’ın başına gelen talihsiz olay herkesi güldürdü.

Haber 19-09-19 12:51

(Özel) Bedensel engelli milli yüzücü, ayağıyla yazdığı kitabı için destek istedi

Manisa’da yaşayan ve Rombositopeni-radius yokluğu (TAR sendromu) hastalığı nedeniyle doğuştan elleri ve ayakları tam gelişmemiş olan milli yüzücü Sefa Yurtkölesi (25), ayağıyla yazdığı kitapta zorlu hayatını anlattı.

Haber 02-05-19 09:55

(Özel) Şampiyon mavi sulara döndü, olimpiyatlara hazırlanıyor

Manisa’da TAR sendromlu olarak dünyaya gelen bedensel engelli milli yüzücü Sefa Yurtkölesi, kulak rahatsızlığı sebebiyle ara verdiği mavi sulara 4 yıl sonra geri döndü.

Haber 17-04-19 11:17

Engelli vatandaş muhtar adayı oldu

Erdek’te yaşayan Engelli muhtar adayı Hakan Tar engelleri aşmak için adaylığını açıkladı.

Yurthaber 12-03-19 11:30

Türkler müziği çok seviyor ve müzikle yaşıyor

İranlı tar sanatçısı Houman Hajebi: - "Türkler müziği çok seviyor ve müzikle yaşıyor. Sanata değer veriyorlar. Türkiye aynı zamanda kozmopolit bir topluma sahip olduğu için müzik dünyasının da bu açıdan renkli olduğunu düşünüyorum" - "İran müziği hacim olarak Türk müziği ölçüsünün 3'te biri kadar. İran müziği Türk müziğinin içerisinde bir yerde. Türk müziğinin makamlarını bildiğimden dolayı bunu söylüyorum" - "Çok güzel tınılara sahip olan İran müziğini tanıtmak amacıyla çalışmalar yapıyorum. Farsça dili kulağa şiir gibi geldiği için, İran müziğinin de bir şiir olduğunu düşünüyorum" - "Türk halkı sanata düşkün. Kulakları çok güçlü. Kötü ve iyi müziği çok rahat bir şekilde ayırt edebiliyor"

Haber 12-03-19 10:59

Vali Çeber Türkiye’nin en yüksek şelalesini inceledi

Vali Kemal Çeber, Türkiye’nin en yüksek şelalesi unvanını taşıyan Tar Deresi Bulut Şelalesi’nde incelemelerde bulundu.Vali Kemal Çeber, Beraberinde Ardeşen Kaymakamı ve Çamlıhemşin Kaymakam Vekili Emrah Yılmaz, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu ve Çamlıhemşin İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Arısoy ile birlikte Türkiye’nin en yüksek şelalesi unvanını taşıyan Tar Deresi Bulut Şelalesi’nde incelemelerde bulundu.Vali Çeber, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada "Tar Deresi Bulut Şelalesi’nin Çamlıhemşin ilçesine 11, Ayder Yaylası’na ise 7 kilometre mesafede bulunduğunu belirterek, “Bulut Şelalesi 250 metrelik bir yükseklikten ve dört kademeden Tar Deresine düşmekte ve bu özelliği ile de Türkiye’nin en yüksek şelalesi unvanına sahiptir.

Haber 29-01-19 00:22

Ümit ediyorum ki sınırlar sanatla ortadan kalkar

İranlı tar sanatçısı Ali Ghamsari: - "Ümit ediyorum ki siyasetin giderek kalınlaştırdığı sınırlar, Doğu kültürünün güzellikleriyle, sanatla ortadan kalkar" - "Türk müzikleri açıkçası İran müziğini bana daha iyi öğretiyor. Çünkü İran müziği, Türk müziğinin içerisinde bir köşede" - "Bu iki kültürün müziklerinin kökleri aynı yere dayanıyor. Her iki müzikte de çeşitli makamlar var. Her biri modelasyon ve çok çeşitli melodilere sahip"

Haber 31-12-18 12:16

AA'nın Yılın Fotoğrafları oylaması

İranlı tar sanatçısı Ali Ghamsari oylamaya katıldı

Haber 26-12-18 18:13

GTO, Sigorta Acenteleri Meslek Komiteleri Platformu toplantısına katıldı

Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Ticaret ve Sanayi Odaları bünyesinde bulunan Sigorta Acenteleri Meslek Komitelerinden oluşan “Sigorta Acenteleri Meslek Komiteleri Platformu” Gaziantep’in ardından üçüncü toplantısını Diyarbakır’da gerçekleştirdi.Gaziantep Ticaret Odası’nı (GTO) 41 Nolu “Sigorta Acenteleri Meslek Komitesi” meclis ve meslek komite üyelerinin temsil ettiği toplantıda sigortacılık sektörünün gündemindeki sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve platformu oluşturan 7 ilin temsilcilerinin katıldığı toplantıya GTO 41 Nolu Sigorta Acenteleri Meslek Komitesi’nden meclis üyeleri Mehmet Hıdıroğlu, Hasan Ali Gözükara, Komite Başkanı Hakan Sözmen, komite üyesi Dilek Yılmaz ile GTO Ticari işlemler Müdürü Mustafa Aslan katıldı.GTO’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, sigortacılık sektörünün sorunlarını tespit etmek, sorunlara hızlı ve kalıcı çözümler üretmek, sorunların yerel ve ulusal mercilere aktarılması amacıyla Gaziantep, Şanlurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Kilis, Adıyaman ve Şırnak illerindeki odaların meclis ve meslek komite üyelerinden oluşan “Güneydoğu Anadolu Sigortacılık Meslek Komiteleri Platformu”nun sorunların çözümüne önemli katkılar sunduğu belirtildi.Toplantıda, Şanlıurfa ve Gaziantep’te Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ev sahipliğinde yapılan toplantılarda gündeme alınan sorun ve çözüm önerileri ile ilgili olarak Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK), Sigortacılık Genel Müdürlüğü ve Hazine Müsteşarlığı nezdinde girişimlerde bulunduğu belirtildi.Toplantıda ayrıca Sigorta şirketlerinin bazı acentelere özel teminat ve fiyatlar sunmasının oluşturduğu haksız rekabetin önlenmesi için çalışmalar yapılması, Platformun çalışma alanının genişletilmesi amacıyla, Doğu Anadolu bölgesi içinde yer alan Odalardaki Sigorta Acenteleri meslek komitelerinin platforma üye yapılması, Yetkili sigorta Acentesi olmayan firmaların denetlenmesi konusunda SAİK’ten görüş alınması yanında bu konuda Oda Sigortacılık personeline yetki verilmesi, TÜV-TÜRK (Araç muayene istasyonlarında) poliçe üretilmemesi, TAR-SİM poliçelerinin zeyil ve daini mürtehin işlem yetkisinin verilmesi konularında görüş alış verişinde bulunuldu.Sorunlarla ilgili olarak SAİK başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde girişimde bulunulması kararlaştırılırken, bir sonraki toplantının Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapılması kararlaştırıldı.

Yurthaber 28-11-18 14:20

Ayaklarıyla yazdığı hayat hikayesi için destek bekliyor

TAR sendromu kaynaklı kemik eksikliği nedeniyle kol ve bacaklarını kullanamayan milli yüzücü Sefa Yurtkölesi, ayaklarıyla yazdığı kitabın basımı için destek bekliyor - Yurtkölesi: "Kitabımı baştan sona ayağımla yazdım. İnsanların kalbine nüfus edebilirsek ne mutlu bize"

Haber 10-09-18 11:15

Mark Eliyahu, Harbiye'de konser verdi

Konserde Türk, Arap, Azeri ve İran makamlarından esintiler sunan kemençe sanatçısına, babası Piris Eliyahu da tar çalarak eşlik etti

Haber 03-08-18 23:53

SAÜ’de Azerbaycan rüzgarı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Türk Dünyası Öğrenci Topluluğu tarafından “Azerbaycan Tar Tınısı” isimli bir konser düzenlendi.Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde 11 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilen konserde tar eşliğinde Türk dünyasından şarkı ve türküler seslendirildi.

Haber 13-04-18 10:54

Saü’de Azerbaycan Rüzgarı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Türk Dünyası Öğrenci Topluluğu tarafından “Azerbaycan Tar Tınısı” isimli bir konser düzenlendi.Sakarya...

Yurthaber 13-04-18 10:47

Baba mesleğini 55 yıldır sürdürüyor

Kars’ta 10 yaşında babasının yanında öğrendiği müzik aletleri yapımını 55 yıldır teknolojiye inat sürdüren Salih Şahin, "Tar’ın Türkiye’deki tek atölyesi burada" dedi.Babası Şahin Kara Şahin’den öğrendiği tar ve saz yapımını 55 yıldır sürdüren Salih Şahin, geçen süre içerisinde işini öğretecek eleman bulamamanın sıkıntısını yaşıyor.

Haber 27-03-18 11:29

Fırtına Deresine 230 bin yavru alabalık bırakıldı

Trabzon’da üretilen 230 bin kırmızı benekli yavru alabalık Fırtına Deresi ve yan kol derelerde yeterli popülasyon yoğunluğuna ulaşılması maksadıyla Tar ve Çat Vadisinde suyla buluşturuldu.Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Doğal Alabalık Üretilmesi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi” kapsamında Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan Altındere Doğal Alabalık Yetiştirme İstasyonunda üretilen 230 bin yavru kırmızı benekli alabalık Fırtına Deresi’nde suyla buluşturuldu.

Haber 20-03-18 12:01

Taşeron işçilerin kadro başvuruları yarın başlıyor

- Kadroya geçme şartlarını karşılayan taşeron işçiler için başvurular, yarın başlayıp 11 Ocak'ta zorunlu olarak sona erecek - Başvuruların ardından süreç, "tespit komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilanı", "ilana itirazlar", "itirazların incelenmesi ve kesin listenin ilanı", "sınavın gerçekleştirilmesi", "sınav kuruluna itiraz", "itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanı" şeklinde devam edecek - Sınav soruları çalışanların iştigal ettiği konulardan seçilecek. Yazılı sınav, sınav kurulu tar

Haber 01-01-18 11:54

Akçakoca Tarihi Mahalle Pazar Esnafı Dernek Kurdu

Akçakoca Tarihi Pazar esnafı TAR-MAH-DER ismi altında dernekleşti.Akçakoca Tarihi Mahalle pazarı ilk kurucularından Gülten Özdeş...

Yurthaber 18-10-17 14:18

Trump ABD'yi Trans Pasifik İşbirliği Anlaşması'ndan Çekiyor

ABD'nin yeni başkanı, seçim kampanyasındaki verdiği sözlerden birini tuttu, ülkesinin anlaşmadan çekilmesini öngören kararnameyi imzaladı. Trump, "Bu, Amerikalı çalışanlar için harika birşey" dedi. 12 ülkenin imzaladığı anlaşma henüz Amerikan Senatosu tar

Haber 23-01-17 21:15

Yüksekova’da Tar Tatili

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.Yüksekova’da etkisini sürdüren kar...

Yurthaber 14-12-16 12:38

Bedensel Engelli Milli Yüzücünün Hemzemin Geçit Çilesi

Ersan ERDOĞAN / MANİSA, Manisa'da yaşayan ve 'tar sendromu' hastalığı nedeniyle doğuştan elleri ve ayakları tam gelişmemiş olan Sefa Yurtkölesi, 3

Yurthaber 08-12-16 09:59

Büyükşehir, Metin’e Umut Oldu

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli’de 9 yaşındaki TAR sendromu teşhisi konulan Metin Nergiz’in yürüyememesi nedeniyle akülü...

Yurthaber 23-09-16 12:50

Demokrat Parti Kurultayında Sanders Protestosu

Hillary Clinton'ın kurultayda Demokrat Parti adayı olarak ilan edilmesinden kısa süre sonra bazı Bernie Sanders destekçileri, kurultayı takip eden gazetecilerin bulunduğu medya çadırında oturma eylemi düzenlediler. Ağızlarını bantlarla kapatan Sanders tar

Haber 27-07-16 15:57

Almanya'da Brexit Sonrası AB Tartışılıyor

İngiltere'nin Brexit kararı geride kalan haftasonunda da Almanya’da gündemi belirleyen konu oldu. Yapılan analiz ve yorumlarda referandumun Britanya ve Avrupa Birliği üzerindeki ekonomik etkilerinin yanısıra, Merkel'in bundan sonra izleyeceği strateji tar

Haber 03-07-16 19:33

Tar-gel Personeli Kahvaltıda Biraraya Geldi

TAR-GEL projesi kapsamında istihdam edilen Veteriner Hekim ve Ziraat Mühendislerinin mesleki ve özlük hakları diğer...

Yurthaber 28-02-16 14:52

tar-gel Projesinin İptalini Lokma Dağıtarak Kutladılar

"KÖYMER" ismiyle 2004 yılında başlatılan, ancak ziraat mühendislerini ve veteriner hekimleri mağdur ettiği ileri sürülen...

Yurthaber 05-02-16 14:50

Tar-gel Projesi Tarih Oluyor

Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Toç Bir-Sen’in on bin mühendis ve veteriner hekimi yakından ilgilendiren TAR-GEL...

Yurthaber 02-02-16 07:23

Kış Mevsiminin En Özel Üçlüsü: Salep, Boza ve Tarçın

Kış gecelerimizin vazgeçilmez ikilisini evlerimize misafir etme zamanı geldi. Her ikisine de tarçın eşlik ediyor tabi ki.

Yemek 12-01-16 23:48

Kaos GL Editörü ve LGBTİ Aktivisti Yıldız Tar: Ali Ahmet’i sevebilir. Bu en az Ali ile Ayşe arasındaki aşk kadar normaldir

Kaos GL editörü ve LGBTİ aktivisti Yıldız Tar Mynet stüdyolarını ziyaret etti. Tar'dan eşcinsellikle ilgili toplumda yanlış bilinen üç şehir efsanesinin doğrularını öğrendik!

Trend 08-10-15 15:58

Tar-gel Personeli İle İstişare Toplantısı Yapıldı

Bartın Tarım İl Müdürlüğü tarafından merkeze bağlı köylerde görev yapan TAR-GEL personeli arasında 2014 yılı...

Yurthaber 19-01-15 10:44

Film gibi operasyonla kurtarıldı

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Tar deresi mevkisinde yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan çoban 60 yaşındaki Mustafa Yeniçırak, askeri helikopterle kurtarıldı.

Haber 05-11-14 13:37

Kendisini Değil Aç Kalan Keçilerini Düşünmüş

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Tar Dere mevkiinde kar yağması sonucu mahsur kalan ve üç gün sonra...

Yurthaber 05-11-14 12:52

Malayatya’dan Gelip Rizeli Çobanı Kurtardılar

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Tar Deresi mevkiinde 3 gündür aşırı kar yağışı nedeniyle 250 baş koyunuyla...

Yurthaber 05-11-14 09:52

Tar-Gel Personeline Tablet Dağıtıldı

Kars'ta Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) uygulaması kapsamında 144 Tar-Gel personeline tablet dağıtıldı.

Yurthaber 01-09-14 12:16

Kars’ta Tükas Uygulaması İle 144 Tar-gel Personeli Tabletleri İle Köylerde

TÜKAS (Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi) uygulaması kapsamında 144 TAR-GEL personeline tablet dağıtımı yapıldı.Kars İl Gıda,...

Yurthaber 01-09-14 09:31

Adana'da 192 TAR-GEL Personeline Tablet Bilgisayar Dağıtıldı

Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, tarımsal işletmelerin üretim bilgilerini kayıt altına almak amacıyla, 15 ilçede görev yapan

Yurthaber 17-07-14 17:21

Tar-gel Projesi Çiftçinin Gelirini Katladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca 2003 yılında uygulamaya konulan, 2007 yılında da TAR-GEL (Tarımsal Yayımı...

Yurthaber 03-07-14 10:44

Tar-der 4 İstişare Toplantısını Kızıltepe'de Yaptı

Tarım Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Derneği (TAR-DER) 4. istişare toplantısını Mardin’in Kızıltepe ilçesinde gerçekleştirdi.Merkezi Ankara’da...

Yurthaber 30-05-14 13:29

Efeler’de Üreticilere Bitki Koruma Ürünü Uygulayıcısı Eğitimi

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Tar-Gel personelleri tarafından merkez Efeler ilçesi Alanlı Mahallesi...

Yurthaber 09-05-14 09:26

Van'da Tar-Gel 2014 Planlama Toplantısı Yapıldı

 Tarımsal Yayımı Geliştirme (Tar-Gel) Projesi kapsamında, 2014 yılında yapılacak çalışmalara ilişkin toplantı yapıldı.

Yurthaber 07-04-14 15:11

Tar-gel Projesi’nde Görevli Mühendis Ve Veterinerlerin Sorunları Dinlendi

Aydın’ın köy beldelerinde TAR-GEL projesi kapsamında görev yapan mühendis ve veteriner hekimlerle toplantı yapılarak sorunları...

Yurthaber 19-03-14 10:00

Çineli Bayanlar Denizli Tarım Fuarına Gitti

Çine Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün girişimleriyle ve Çine Ziraat Odası'nın katkılarıyla TAR-GEL Projesi...

Yurthaber 25-02-14 11:50