Tiroit Bezi Haberleri

Sabahları zor uyanıyorsanız dikkat! Tehlikeli hastalığın önemli belirtisi olabilir

Sabahları sıcak yataktan çıkıp işe, okula gitmek oldukça zorlayıcı olabiliyor. Sürekli ertelenen alarmlar günlük hayatımıza geç kalmamıza yol açabiliyor. Bu durum normal görülse de sürekli olarak tekrarlanması sağlık için tehlikeler hakkında uyarabiliyor. Uzmanlar sabah zor uyanma probleminin önemli bir hastalığın belirtisi olabileceğini açıkladı.

Haber 03-05-2023 09:01

Diliniz büyümeye başladıysa dikkat! Hashimoto hastalığı nedir, neden kaynaklanır?

Hashimoto Hastalığı, bağışıklık sistemimizin boynumuzda yer alan tiroid bezine saldırması ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu durum tiroid bezinin iltihaplanmasına ve uzun dönemde yeterince tiroid hormonu salgılanamamasına (hipotiroidizm) neden olur.

Haber 02-07-2022 15:50

Bu şikayetleriniz varsa dikkat! Hemen doktora gidin

Tiroid hastalıkları herkeste görülebilen hastalıklardan. Sıklıkla karşılaşılan tiroid hastalıkları önemsiz görülüp geçiştirilse de çok ciddi sağlık sorunlarına zemin oluşturuyor. Bu sebeple tiroid hastalıklarının gösterdiği belirtilere dikkat ederek doktora başvurmak gerekiyor.

Haber 11-06-2022 15:22

Tiroidin iltihabı (haşimato) nedir, nasıl tedavi edilir? İşte nedenleri ve belirtileri ile tiroidin iltihabı hastalığı

Tiroidin iltihabı ya da haşimato hastalığı, bağışıklık sisteminin yanlışlıkla antikor üretmesi nedeniyle yaşanır. Tiroidin iltihabı belirtileri, hipotiroidi belirtileriyle benzerlik gösterir. Saç dökülmelerine, ani kilo almalara ve kalp ritim bozukluklarına neden olan tiroidin iltihabı tedavisinde gecikmeden doktora başvurmak büyük önem taşır. Peki haşimato hastalığı neden yaşanır? İşte konu ile ilgili tüm merak ettikleriniz...

Haber 27-05-2021 17:58

Tiroit Bezi

Tiroit Bezi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tiroit Bezi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Tiroit kanseri belirtileri nelerdir? Tiroit kanseri ve tedavi süreci

Sesinizde kısıklık ve çatallaşma var olup bu belirtiler sürekli devam ediyorsa tiroit kanserinin habercisi olabilir. Peki, tiroit kanseri belirtileri nelerdir? Tiroit kanser ve tedavi süreci hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Trend 19-12-2019 11:32

Tiroit hastalığı belirtileri nelerdir? Hipotiroidi ve Hipertiroidi nedir, belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir?

Sıcaklık değerlerindeki değişkenlik tiroit bezlerimizi de etkiliyor. Aslında ‘havadandır’ diye geçiştirdiğimiz sıcak basması, üşüme, kas ağrısı veya depresyon belirtileri tiroit hastalıklarının işareti olabilir. İşte tiroid bezi hastalıklarına yol açan etmenler, belirtileri ve tedavi yöntemleri.

Trend 27-02-2019 10:33

Tiroit bozukluğu gebe kalmayı etkiliyor!

Dr. Pınar Alarslan, gebelerde gözlenen tiroit bezinin az çalışmasının (hipotiroid), düşüklere ve erken doğuma neden olabileceğini söyledi

Haber 09-01-2018 17:02

Anne adaylarına tiroit bezi uyarısı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Algün, gebe kalmayı planlayanların mutlaka tiroit bezi fonksiyonlarını kontrol ettirmesi gerektiğini söyledi.

Haber 17-11-2013 10:37

Guatr hastalarının rejim yapması sakıncalı

Tiroid bezinin yetersiz hormon salgıladığı durumlarda şişmanlığın ortaya çıktığını söyleyen Prof. Dr. Cumali Aktolun, bunun kendini göz çevresi, göbek etrafı ve daha ziyade vücudun alt bölümünde gösterdiğini anlattı.

Haber 30-11-1999 00:00