Tpao Haberleri

TPAO'dan 3 ilde petrol hamlesi! Arama ruhsatı verildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO), Marmara Denizi'ndeki 3 ayrı bölge için petrol arama ruhsatı verildi. TPAO ruhsatlar için 15 Eylül 2023'te başvuru yapmıştı.

Finans 22-03-2024 10:11

TPAO'dan 4 ilde petrol hamlesi! Süre 2 yıl uzatıldı

TPAO'nun Kırklareli, Edirne, Diyarbakır, Şanlıurfa'daki petrol işletme ruhsatlarının süreleri uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 08-03-2024 11:25

Diyarbakır’daki TPAO'nun petrol kuyusunda patlama! Korku dolu anlar böyle görüntülendi: 1 ölü, 1 yaralı…

Diyarbakır’da TPAO’ya ait bir petrol kuyusunda, sondaj çalışmaları sırasında patlama yaşandı. Patlamanın gaz sıkışması nedeniyle yaşandığı öğrenilirken olayda 1 işçi hayatını kaybetti 1 işçi de yaralandı. Durumu haber alarak olay yerine gitmeye çalışan ölen işçinin ailesi de yolda trafik kazası geçirdi. Kazada ise 3 kişi yaralandı. Patlamanı ardından çıkan yangın ise kameralara yansıdı…

Haber 23-02-2024 15:18

TPAO'ya 14 ilde petrol arama ruhsatı verildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), çeşitli illerdeki 18 saha için 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı aldı. TPAO'nun Diyarbakır, Batman, Siirt, Tekirdağ ve Kırklareli'nde bulunan sahalarında kamulaştırmaya gidilmesi kararlaştırıldı.

Finans 09-01-2024 13:19

Tpao

Tpao Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tpao Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını, hatta sesini bile kullandılar! Dolandırıcılar TPAO’yu rahat bırakmadı: 50 bin aldatıcı reklam, 450 hesap…

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin, "yatırım fırsatı" adı altında vatandaşı hedef alan 50 bin yanıltıcı reklamı sosyal medyadan kaldırttıklarını ve 5 bin hesaba karşı da hukuki çalışma yürüttüklerini belirterek, "Vatandaşlarımızın bu haberlere kesinlikle itibar etmemesi önemlidir" dedi.

Finans 11-11-2023 12:07

Şırnak Valisi Atay, Gabar Dağı bölgesindeki petrol kuyularında incelemelerde bulundu

Şırnak Valisi Cevdet Atay, Gabar Dağı bölgesindeki petrol üretim kuyularında sondaj çalışmalarını inceledi, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yurthaber 19-10-2023 13:48

TPAO'dan hisse satışı uyarısı: 'Halka açık bir şirket değiliz...'

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), 'yatırım fırsatı' adı altında TPAO hisselerinin satışa çıkarıldığı yönünde dolandırıcılık girişimlerinde bulunulduğunu, herhangi bir hisse satışının söz konusu olmadığını bildirdi.

Haber 14-10-2023 14:35

TPAO'ya ait ham petrolü sattıkları gerekçesiyle 1 şüpheli daha tutuklandı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) aktarma istasyonundan yükledikleri ham petrolü sattıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 1 şüpheli daha tutuklandı.

Yurthaber 24-08-2023 14:47

İstanbul ve Tekirdağ'da petrol aranacak! TPAO süreyi iki yıl daha uzattı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO), İstanbul ve Tekirdağ'daki 2 sahası için petrol arama ruhsat süresi 2 yıl uzatıldı.

Finans 09-07-2023 11:13

TPAO'dan dikkat çeken petrol açıklaması! Piyasalardaki hareketlilik sürerken paylaşıldı: 32 yılın zirvesi!

Petrol, dolar ve altın fiyatlarındaki hareketlilik sürerken Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'ndan (TPAO) dikkat çeken bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, son yapılan petrol keşifleriyle 32 yılın en yüksek yurt içi günlük üretim seviyesine ulaşıldığı ifade edildi.

Finans 07-06-2023 12:16

Türkiye'nin ilk petrol ve doğal gaz temalı meslek lisesi kuruluyor

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) arasında petrol ve doğal gaz sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Yurthaber 03-05-2023 13:27

Karadeniz gazı ne zaman kullanılacak? TPAO tarih verdi! Türkiye Karadeniz Gazı'na kavuşuyor

Karadeniz gazı ile ilgili son dakika açıklaması TPAO Genel Müdürü Bilgin'den geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadeniz gazının 20 Nisan'da çıkarılacağını ve bütün planlamaların buna göre yapıldığını duyurdu. TPAO ise gaz sisteme verilmeye başlanacağı süreci duyurdu. Peki, Karadeniz gazı ne zaman kullanılacak?

Finans 14-04-2023 14:42

TPAO ana statüsünde değişikliğe gitti! Artık petrol ve doğal gazdan elektrik üretecek

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), kendi sahalarından elde ettiği petrol ve doğal gazdan elektrik üretebilecek. Alınan karar Resmi Gazete'den duyuruldu.

Finans 23-02-2023 10:17

Gabar Dağı'ndaki petrol üretim çalışmaları havadan görüntülendi

Şırnak'ın Gabar Dağı eteklerinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığınca (TPAO) yürütülen petrol üretim çalışmaları havadan görüntülendi.

Yurthaber 06-01-2023 11:38

Sakarya Gaz Sahası'nın tabanına çelik ekipman yerleştirme işlemleri sürüyor

Sakarya Gaz Sahası'nın tabanına çelik ekipman yerleştirme işlemleri sürüyor

Yurthaber 12-10-2022 12:35

Son dakika | Gaziantep ve Mardin'de petrol aranacak! TPAO ruhsatı aldı

Son dakika haberi: Gaziantep ve Mardin'de petrol arama için Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) ruhsat verildi. İki saha için petrol arama ruhsatı verildiğine dair karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Geçtiğimiz ağustos ayında Antalya, Manisa ve Kahramanmaraş-Gaziantep sınırındaki 5 saha için petrol arama ruhsatı verilmişti.

Finans 08-10-2022 12:45

Su ararken buldu, başına talih kuşu kondu! Teklif yağan tarlanın sahibi: Kimse burayı alamaz

Manisa'nın Salihli ilçesinde yaşayan çiftçi Mustafa Yüksel, tarımsal sulama için sondaj yaptığı tarlasında petrol buldu. O günleri anlatan Yüksel, 3. denemede 207 metre derine indiğini ve siyah bir sıvıyla karşılaştıklarını söyledi. Görünce şaşkına döndüklerini anlatan Yüksel, yanıp yanmadığını kontrol ettiklerini ve sonrasında yangın çıktığını söyledi. Daha sonra TPAO'nın kendilerine ulaştığını ve devreye girdiğini söyleyen çiftçi, tarlanın satılık olmadığını ve müjde beklediklerini ifade etti.

Haber 05-10-2022 08:09

Karadeniz Gaz Sahası'nda kabloları denizin tabanına döşeyecek gemi bu hafta göreve başlayacak

TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin: - "Türkiye'nin geleceğine katkı sunmak için gece gündüz var gücümüzle çalışıyoruz" - "Gemi, bu hafta Filyos Limanı'na intikaliyle beraber hemen operasyona başlayacak"

Yurthaber 02-10-2022 22:20

TPAO'nun Zonguldak'taki ilkokulda yenilediği kütüphane ve sınıflar törenle açıldı

TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin: - "Bundan sonra da benzer katkıları eğitim hayatına, ülkemizin geleceğine yapmaya devam edeceğiz"

Yurthaber 14-09-2022 13:26

Bakan Fatih Dönmez, Adana'da yeni petrol keşiflerine işaret etti:

"Bu bölgede benzer formasyona, yüksek potansiyele sahip 4 saha daha var. Oradaki çalışmalarımıza da hız verdik. Önce 2 ve 3 boyutlu sismik araştırmalarımızı tamamlayacağız. Ardından da yine keşif amaçlı sondaj yapacağız. Eğer keşif yakalarsak da üretim amaçlı kuyularımızı açacağız"

Yurthaber 07-07-2022 07:38

Bir ilimizde daha petrol müjdesi! Yabancı şirket 'yok' diyerek kapatmıştı! Bakan duyurdu: Petrol keşfini yakında ilan edeceğiz

Adana’nın Ceyhan ilçesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na bağlı ‘Çukurova 1 ve Çukurova 2’ isimli araştırma sahasında petrol bulundu. Arama yapan yabancı şirketin daha önce ‘Petrol yok’ diyerek kapattığı kuyuda bulunan petrolün yüksek kalitede olduğu öğrenilirken bölge halkı petrole sevinci yaşıyor. Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez kısa süre önce bir gazeteye "Adana'daki petrol keşfini yakında ilan edeceğiz" şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Finans 23-06-2022 15:02

Bakan Dönmez, Karadeniz Gazı Denize İlk Boru İndirme ve Kaynak Töreni'nde konuştu:

"Sakarya Gaz Sahası, keşiften ilk üretime kadar dünyanın en hızlı yapılan deniz saha geliştirme projesi olarak tarihe geçecek. 2 bin 200 metre derinliği ve 170 kilometre uzunluğuyla burada dünyanın en derin ve en uzun deniz tabanı iletim sistemini inşa ediyoruz" - "Yapılan çalışmalarla Sakarya Gaz Sahası'ndan ilk etapta günlük 10 milyon metreküp, ikinci etapta günlük 40 milyon metreküp doğal gaza ulaşacağız"

Yurthaber 13-06-2022 19:28

Trafik kazasında ölen güreş antrenörü Kay'ın ismi TPAO tesislerinde yaşatılacak

Trafik kazasında ölen güreş antrenörü Kay'ın ismi TPAO tesislerinde yaşatılacak

Yurthaber 31-05-2022 11:59

Petrole benzeyen sıvıyla ilgili ilk bilgiler geldi! Tüm ilçeyi heyecanlandıran olayda yeni gelişme... TPAO numune aldı

Manisa’nın Salihli ilçesindeki heyecanlandıran olayda yeni bir gelişme yaşandı. Yağbasan mahallesinde bir çiftçi zeytin bahçesinde sulama amacıyla sondaj yaparken petrole benzeyen siyah bir sıvı keşfetmişti. Çiftçinin sıvıyı çakmakla kontrol etmesiyle yangın çıkmıştı. Su kuyusundan akan yanıcı ve petrole benzeyen siyah sıvıya dair ilk bilgiler geldi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yetkilileri de numune aldı. Sızıntının bölgede yer alan fay hatlarından kaynaklandığı öğrenildi.

Haber 30-05-2022 16:33

Son dakika: Resmi Gazete'de yayımlandı... O illerde petrol aranacak!

Son dakika haberine göre, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğüne, Mardin ve Şırnak illerindeki sahalar için petrol arama ruhsatı verildi.

Finans 29-05-2022 21:14

Türkiye'de bir ilkti! 88 yıl sonra yeniden başlıyor

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Cumhuriyet tarihinin ilk petrol arama faaliyetlerinin yürütüldüğü Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Basbirin'de 88 yıl aradan sonra yeni bir kuyuda sondaj çalışmasının başladığını duyurdu.

Finans 12-05-2022 15:14

TPAO'dan, 88 yıl aradan sonra Basbirin'de yeni sondaj

TPAO'dan, 88 yıl aradan sonra Basbirin'de yeni sondaj

Yurthaber 12-05-2022 14:20

YÖK ile TPAO arasında iş birliği protokolü

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar: - "2022-2023 eğitim ve öğretim yılında TPAO tarafından hazırlanan yönergede yer alan ve YKS yerleştirme sonuçlarına göre belirlenen başarı sıralamalarıyla üniversitelerin ilgili alanlarına yerleşen öğrencilere TPAO tarafından eğitim bursu verilecek" - TPAO Yönetim Kurulu Başkanı Melih Han Bilgin: - "Gayret eden gençlerimizi davet ediyorum, Türk petrol ve doğal gaz sektörü, kendileri için açık fırsatlar sunmaktadır"

Yurthaber 11-04-2022 17:13

İzin çıktı! Adana'da petrol aranacak

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı`na (TPAO), Adana`da bulunan 46 bin 148 hektarlık saha için petrol arama ruhsatı verildi.

Finans 10-03-2022 10:49

TPAO duyurdu! Mardin’de ağır petrol keşfedildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) şirketi tarafından heyecanlandıran bir keşif duyurusu yapıldı. TPAO tarafından yapılan açıklamada, "Mardin’in Nusaybin ilçesinin 32 km doğusunda yer alan Günyurdu-1 kuyusunda ağır petrol keşfi gerçekleştirdik" ifadeleri kullanıldı.

Haber 10-12-2021 23:59

Kanuni sondaj gemisi, Karadeniz'deki ilk derin deniz kuyu testlerini başarıyla tamamladı

Kanuni sondaj gemisi, Karadeniz'deki ilk derin deniz kuyu testlerini başarıyla tamamladı

Yurthaber 07-12-2021 21:18

Yavuz Sondaj Gemisi'nin kule montajı çalışmaları sürüyor

Yavuz Sondaj Gemisi'nin kule montajı çalışmaları sürüyor

Yurthaber 19-11-2021 09:42

TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, doğal gaz çalışmalarını anlattı:

"Karadeniz’deki doğal gaz keşfinin üretime geçmesi ve ülkemiz ekonomisine kazandırılması en büyük hedefimiz" -"2020'de Sakarya gaz sahasında milli imkanlarımızı kullanarak gerçekleştirdiğimiz ultra derin sondaj çalışmalarımız dünya çapında başarılı sonuçlar getirdi. Bildiğiniz gibi Sakarya gaz sahası keşfi 2020'de dünyadaki ikinci büyük, denizlerde ise en büyük keşif oldu" -"Önce Tuna-1 kuyusundan gelen güzel haberlerle 405 milyar metreküplük ardından Amasra-1 kuyusundan gelen 135 milyar metreküplük doğal gaz keşif haberleri, ülkemizin doğal gaz ihtiyacını karşılamada dışarıya bağımlılığın önemli ölçüde azalacağını müjdeledi"

Yurthaber 26-10-2021 20:35

Yavuz sondaj gemisi, Karadeniz'deki ilk görevi için hazırlanıyor

Yavuz sondaj gemisi, Karadeniz'deki ilk görevi için hazırlanıyor

Yurthaber 27-09-2021 20:59

TPAO'dan, Batman'daki Kristal Park Sosyal Tesisleri'nde çıkan yangına ilişkin açıklama

TPAO'dan, Batman'daki Kristal Park Sosyal Tesisleri'nde çıkan yangına ilişkin açıklama

Yurthaber 25-03-2021 17:56