Turp Haberleri

'Kırmızı altın' diyorlar... İlçeye yılda 100 milyon lira kazandırıyor

Halk arasında 'kırmızı altın' olarak nitelendirilen turpta hasat başladı. İlçe ekonomisine yılda yaklaşık 100 milyon lira katkı sağlayan turp tarladan sofraya zahmetli bir yolculukla ulaştırılıyor.

Finans 09-12-2022 11:26

Hastalıktan eser bırakmıyor! İşte doğal antibiyotik etkisi yaratan 7 besin

Kış aylarının gelmesiyle soğuk algınlığı, enfeksiyon riski de arttı. Kış aylarında hasta olmaktan korunmak için soğukta kalmamaya, uykuya ve beslenmeye çok dikkat etmek gerekiyor. Bazı gıdalar, zengin içerikleriyle hem soğuktan koruyor hem de hastalıklardan eser bırakmıyor.

Haber 04-12-2022 14:15

En güçlü probiyotiklerden: Düzenli olarak içenler kışın hastalık yüzü görmüyor

Kış aylarında artış gösteren grip, nezle, soğuk algınlığı ve Covid-19 hastalıklarından korunmak için çeşitli yöntemler aranıyor. Grip olmak tüm yaşam kalitesinin düşmesine sebep oluyor. Gripten korunmak için evde yapabileceğiniz çok güçlü bir probiyotik bulunuyor. Üstelik bu içecek sadece gribe değil birçok hastalığa şifa dağıtıyor.

Haber 25-11-2022 08:30

Kanseri tedavi ediyor, faydaları saymakla bitmiyor! İşte mucize iksirin tarifi...

İçerdiği meyve ve sebzelerden dolayı oldukça yararlı olan ABC içeceği, mucize iksir olarak adlandırılıyor. Akciğer kanserini tedavi etmek için kullanılan bu içeceğin insan vücuduna saymakla bitmeyen yararı bulunuyor.

Haber 29-06-2022 18:40

Turp

Turp Hakkındaki Haberler Mynet'te. Turp Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

7 günde turp gibi yapıyor! Akciğeri temizler cildi bebek gibi yapar...

Sağlıklı beslenme sayesinde bağışıklığınızı kuvvetlendirebilir cildinizin pırıl pırıl görülmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle bazı doğal içecekler var ki çok kısa mucizevi bir değişiklik sağlıyor. Onlardan biri de turp suyu. Sadece yedi gün boyunca düzenli şekilde turp suyu içerek sağlığınız üzerindeki olumlu etkilerini gözlemleyebilirsiniz.

Haber 27-04-2022 09:09

Evde doğal bir şekilde ruj yapabilirsiniz

Ruj, dudaklarımızın çok daha canlı gözükmesini sağlayarak ifademizi değiştiriyor. Çok çeşitli ruj çeşitleri bulunuyor. Bu ruj çeşitlerinin içeriğinde fazlasıyla kimyasal bulunması ve fiyatlarının git gide artış göstermesi sizi de sıkıyorsa evde kendi rujunuzu yapabilirsiniz. Tamamen doğal malzemelerle size yakışacak rengi bularak hazırlayacağınız rujlar çok daha güzel görünmenizi sağlayacak.

Kadin 26-04-2022 17:05

Kansere karşı koruyor, akciğerleri temizliyor! 7 gün boyunca içilmesi gerekiyor

Bir bardak turp suyunun sağlık üzerinde mucizevi etkileri bulunuyor. Turp suyunun gün boyunca tüketilmesi tavsiye ediliyor. İşte 7 gün boyunca turp suyu içmenin faydaları...

Haber 26-04-2022 01:26

Hasadı tamamlanan tescilli turp üreticisini sevindirdi

Turp üretiminin yüzde 80'inin gerçekleştirildiği Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, 40 bin dekar alandan 160 bin ton ürün elde edildi - İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç: - "Hasat ilk başladığı zaman turpun kilogramı 1 lira seviyesindeydi ancak havaların soğumasıyla 2 liraya kadar yükseldi. Bu da üretici için iyi bir fiyat"

Yurthaber 12-04-2022 11:34

Kışı ‘turp gibi’ geçirmeyi sağlıyor! İşte turpun 8 mucize faydası: Bu tarif öksürüğü bıçak gibi kesiyor

Siyah, beyaz, mor, yeşil, kırmızı… Rengarenk görünümleriyle tezgahları süsleyen, içerdiği çok sayıda vitamin ve mineralle kış aylarının sağlık deposu olan turp, bu sayede kışı ‘turp gibi’ geçirmemize de katkı sağlıyor. Uzunoğlu, turp ve baldan oluşan kür tarifi de vererek öksürüğün azaltılabileceğini söyledi.

Haber 03-12-2021 15:29

Tescilli Kadirli turpundan 160 bin ton rekolte bekleniyor

Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir: - "Bu yıl 40 bin dekar alana turp ekimi yapıldı. Beklentimiz her yıl dekar başına 5 ton oluyordu, bu sezon küresel ısınma nedeniyle 3,5-4 ton beklentimiz var"

Yurthaber 30-11-2021 11:45

Kış aylarında bağışıklığı bir zırh gibi güçlendiren turp suyunun sağlığa inanılmaz faydaları

Bir kış sebzesi olan turp, bazılarımız pek sevmesek de sofralardan eksik edilmemeli. İçerdiği vitamin, mineral ve lifler sayesinde faydaları saymakla bitmiyor. Kırmızı, beyaz, mor ve siyah çeşitleriyle birçok farklı şekilde tüketilebiliyor. Suyunu düzenli içtiğinizde ise kanserden sarılığa, kilo vermeden cilt güzelleştirmeye birçok faydası bulunuyor. Hadi, detaylara...

Haber 28-11-2021 15:21

Yediği turpun yemek borusunu deldiğini sandı, gerçek bambaşka çıktı!

Mardin'de akşam yemeği esnasında yediği turpun yemek borusunu deldiğini düşünerek hastaneye giden Hasan Nas, incelemelerin ardından şaşırtan gerçeği öğrendi. Nas, gerçekleştirilen başarılı operasyon sonrası 3 gün sonra sağlığına kavuştu. Üç farklı bölüm uzmanının müdahalesiyle sağlığını geri kazanan talihsiz adam, "Eskisi gibi yiyip içebiliyorum, çok rahatladım" diyerek doktorlara teşekkür etti.

Haber 25-11-2021 11:34

Turpun da kavurması mı olurmuş? demeyin! Çankırı'nın meşhur lezzeti turp kavurması tarifi

Türk mutfağı birçok farklı lezzeti içinde bulundurduğu için dünyadaki çok özel mutfaklar arasında yer alıyor. Batıdan doğuya, güneyden kuzeye her yöreye ait farklı tariflerin tadına doyum olmuyor. Sizin için Çankırı'ya has nefis bir tarifi paylaşıyoruz. Çankırı'da çokça yapılan ve enfes lezzetiyle damak çatlatan turp kavurması tarifi, tüm ayrıntılarıyla karşınızda!

Yemek 25-11-2021 11:08

Hem doğal hem taze! Muftağınızda yetiştirebileceğiniz 9 bitki

Koronavirüs pandemisiyle beraber aslında dünya genelinde doğaya ve sağlıklı beslenmeye olan ilgi arttı. Özellikle dalından kopartılan organik gıdalar bu dönemde iyiden iyiye popülerleşti. Peki bunları mutfağınızda yetiştirebileceğinizi söylesek? Eminiz heyecanlanırsınız. İşte mutfağınızda yetiştirebileceğiz 9 bitki...

Yemek 26-05-2021 16:38

Mersin'de bir üretici 11 kilogramlık turp yetiştirdi

Mersin'de bir üretici 11 kilogramlık turp yetiştirdi

Yurthaber 09-02-2021 13:06

Turp: Faydaları nelerdir?

Turp, turpgiller familyasından, meyveleri etli yapıda bir bitkidir. En bilinen turp çeşitleri kırmızı, beyaz ve siyah turptur. Şekil itibariyle top gibi yuvarlak olabileceği gibi, havuca benzer silindirik bir şekilde de olabilir. Hızlı bir şekilde çimlenir ve olgunlaşır.

Haber 24-06-2020 10:55

Turpun faydaları nelerdir?

İçerdiği vitamin, mineral ve lifler sayesinde turp, tam bir sağlık deposudur. Sağlıklı insanlara "turp gibisin!" lafının içi hiç de boş değildir sevgili okur. Hatta atasözleri yetmemiş bir de üzerine 'turp gibiyim turp, turp' şeklinde şarkı bile yazılmıştır :) Kış mevsiminin özel sebzelerinden olan turpun faydalarını Diyetisyen Büşra Mutlu anlattı. İşte yedikçe şifa bulacağınız turpun 10 faydası.

Yemek 29-11-2019 10:23

Sağlık deposu turpun 10 faydası

“Turp gibi olmak” deyimi sağlıklı insanlar için halk arasında yaygın olarak kullanılıyor. Çünkü turp içerdiği vitamin, mineral ve liflerle tam bir sağlık deposu olarak tanımlanıyor. Genellikle balığın yanında sevilerek yenilen bu sebze garnitür olarak ya da salatanın içinde tüketiliyor; bu sayede antioksidan ihtiyacı karşılanabiliyor. Diyetisyen Buşra Mutlu, turpun faydaları hakkında son derece önemli bilgiler verdi.

Yemek 12-02-2019 10:05

Turpgiller kanseri önlüyor

Bilim adamları turpgilller familyasından olan sebzelerin özellikle bağırsak kanserine karşı koruyucu etkisi olduğunu belirtiyor.

Haber 30-11-1999 00:00