Vade Haberleri

SON DAKİKA: Merkez Bankası kararını duyurdu! Uzmanlardan ilk yorum geldi! Ne araba ne ev! Şu an zamanı değil, ilave düzenlemeler gelebilir!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası son dakika faiz kararını duyurdu. Banka beklentilere paralel olarak politika faizini yüzde 50'de sabit bırakırken uzmanlardan da ilk değerlendirmeler geldi.

Finans

Rüzgar terse döndü, yüzde 50'nin altına indi! Uzman isimden dikkat çeken yorum... 'Yüksek kazanç için...'

Parası olan bankalara koşmuştu. Mevduat faizi yatırımcılarını üzdü, düşüş hızlandı. Merkez Bankası'nın adımları sonrası bankalarda faiz oranları yüzde 50'nin altına indi. Düşüş devam eder mi, vade seçimi kazancı nasıl etkiliyor?

Finans

Sayıları arttı! Bankalardan sıfır faizli kredi yarışı: İşte vade sayısı ve kredi miktarları...

Merkez Bankası'nın adımları sonrası kredi muslukları sıkılırken ve faiz oranları artarken sıfır faizle kredi veren bankalar belli oldu. Daha önce beş banka sıfır faizle kredi kampanyasını paylaşırken bir banka daha bu kampanyaya katıldı. Hangi bankalar sıfır faizle kredi veriyor? Vade sayısı ve kredi miktarı ne kadar? Hepsi belli oldu...

Finans

Merkez Bankası'nın adımı sonrası mevduatta vade hesabına dikkat! Uzman isim tek tek açıkladı! 'Yüzde 60'ı aşabilir'

Merkez Bankası'nın TL mevduatı destekleyen adımının ardından bankalarda faiz oranı yüzde 60'a dayandı. Yeni adım sonrası yatırımcılar neler bekliyor? Faiz oranı daha da artar mı, vade sayısı en avantajlısı hangisi?

Finans

Vade

Vade Hakkındaki Haberler Mynet'te. Vade Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

BDDK'dan taşıt kredisi kararı sonrası piyasa nasıl etkilenecek? 'Sıfır ve ikinci el araçlarda...'

Krediyle araç alacakları ilgilendiren düzenleme geldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, elektrikli araç kredilerine ilişkin sınırları değiştirdi. Taşıt kredisi kararı piyasaları nasıl etkiler? İşte detaylar...

Finans

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 4 finans kuruluşuna yetki! 2030 vadeli...

Hazine ve Maliye Bakanlığı tahvil ihracı için 4 finans kuruluşuna yetki verdi. İhracın fiyatlaması piyasa koşullarına bağlı olarak yarın yapılacak.

Finans

Kısa vadeli dış borç yüzde 15 arttı

Merkez Bankası verilerine göre, kısa vadeli dış borç stoku, geçen yılın kasım ayında 2022 yıl sonuna kıyasla yüzde 15,3 arttı. Özel sektörün kısa vadeli dış borcu da yüzde 5,4 artarak 92,2 milyar dolar oldu.

Finans

Vadeye kadar getiri nedir? Vadeye kadar getiri hesaplama nasıl yapılır?

Ekonomi ve finans alanlarında kullanılan ifadelerden biri de vadeye kadar getiri ifadesidir. Vadeye kadar getiri, tahvillerin ya da herhangi bir sabit gelirli menkul değerin anapara ve faiz ödemelerinin bugün baz alınarak belirlenen değerini tahvilin piyasadaki değerine göre eşitleyen indirim oranıdır. Kuponlu ve kuponsuz olmak üzere iki türü olan vadeye kadar getiri hesaplama işlemi nedir ve nasıl yapılır?

Finans

Vadeli İşlemler Sözleşmesi nedir?

Bir menkul kıymetinin değerinin belirlendikten sonra ileri tarihte bu değerden alınmasını veya satılmasını sağlayan sözleşmelere vadeli işlemler sözleşmesi denilir. İngilizcesi "Forward Contract" olarak bilinen Vadeli İşlemler Sözleşmeleri için belirlenen dört asgari unsur mevcuttur. Vadeli işlemler sözleşmesi nedir?

Finans

Vadeye dayalı zorunlu karşılıklar nedir?

Geçmişte iflas riskine karşı koruma kalkanı olarak görülen zorunlu karşılıklar, günümüzde ise bir piyasa likidite kontrol aracına dönüşmüştür. Bu zorunlu karşılıkların oranı, Merkez Bankası tarafından vade süresine göre belirlenir. İngilizcesi "Maturity Based Reserve Requirement" olan vadeye dayalı zorunlu karşılıklar sistemi nedir?

Finans

Vadeli piyasalar nedir?

Kişiler, para kazanmayı amaçladıkları sürece yüksek risk barındıran yatırımlardan kaçınabilir. Dolayısıyla vadeli piyasalar, para kazanmak isteyen yatırımcıların sıklıkla dikkat ettikleri hususlardan biridir. Risklerin daha kolay bir şekilde yönetilebilmesi açısından işlem sürelerinin uzatılabilmesi önem taşır. Vadeli piyasa ne demektir?

Finans

Vade primi nedir?

İngilizcesi "Term Premium" olarak belirtilebilen vade primi, yatırımcıların daha az tercih ettikleri vade ile ilişkilidir. Yapılan vadeli işlemler arasında vade priminin ödenmesi de söz konusudur. Genelde yatırım aracının vadesinin artması ile birlikte vade priminin miktarı da değişiklik gösterir. Vade primi nedir?

Finans

Standart vadeli işlemler sözleşmesi nedir?

Finans ve ekonomi alanında yapılan bazı sözleşmeler bulunur. Standart vadeli işlemler sözleşmesi de bu sözleşmeler arasında yer alır. Sözleşmenin taraflarına standart hâle getirilmiş olan kalitede ve miktarda olan bir ürünün ya da malın ödemesini taraflar tarafından belirlenmiş olan ileri tarihlerde yapma hakkı verir. Taraflar bu tarihte alım ve satım işlemi gerçekleştirebilirler.

Finans

Standart vadeli işlemler nedir?

İleri işlemler olarak da bilinen standart vadeli işlemler işlemlerin ileri tarihlerde gerçekleşeceğini ifade eder. Belirli bir değerin önceden belirlenmiş olan bir rakamdan ve yine daha önce belirlenmiş olan bir tarihte teslim edileceğini ön gören bir ifadedir. Spekülatif amaçla gerçekleştirildiği zaman teoride sınırsız bir kâr ve zarar olasılığı taşır.

Finans

Son dakika: Kredi kartları ve tüketici kredileriyle ilgili yeni düzenleme! Vade sınırlaması getirildi

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklamasının ardından bir duyuru da BDDK'dan geldi. Yeni düzenlemeye göre; tüketici kredilerinde genel vade sınırı 50 bin ila 100 bin lira arasında değişen tutarlar için 24 ay, 100 bin liranın üzerindeki tutarlar için 12 ay olarak belirlendi. Kredi kartlarının asgari ödemesinde de değişikliğe gidildi. İşte detaylar...

Finans

Günlük faiz hesaplaması! 20000 TL’nin 32 günlük vadeli mevduat faizinin getirisi belli oldu!

20.000 Türk lirasının 32 günlük vadeli mevduat faiz getirisi açıklandı. Kamu ve ING, FibaBank, AnadoluBank, Alternatif Bank, Burgan Bank, Odeabank, Garanti BBVA gibi bankaların 32 günlük vadeli mevduat faizinin getirisi belli oldu.

Finans

Türkiye Finans'tan Destek Çek uygulaması

Uygulama sayesinde müşteriler, çeklerinin vadesi geldiğinde hesapları müsait olmasa bile ödemelerini yapabilecek

Finans

Cep telefonu ve bilgisayar alacaklar dikkat! Yeni düzenleme yayımlandı

Elektronik eşya, seyahat ve sağlık harcamalarında kredi kartı taksitlerini düzenleyen yönetmelikler yayımlandı.

Finans