Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi Haberleri

Gebelik şekeri uyarısı

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hasan Aydın: - "Tip 2 diyabet ve depresyon ilişkisi araştırmalarla gösterilmişti. Diabetic Medicine dergisinde yayımlanan yeni bir makalede gestasyonel diyabet depresyon ilişkisi de ortaya konuldu. Elde edilen çalışmanın sonucuna göre gestasyonel diyabet tanısı alan her 4 kadından birinde depresyon bulunuyor" - "Gebelik döneminde şeker yükleme testiyle zamanında tanı konup, tedavinin uygun şekilde yapılması sorunları en aza indirebilir"

Trend 16-11-2019 13:50

Dünyanın hedefi, 2030'da veremi bitirmek

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sevda Özdoğan: - "Dünyada 2000 yılından beri yürütülen mücadeleyle 54 milyon hayat kurtarılmıştır ve 2030'da bu hastalığı bitirmek amaçlanmıştır" - "Toplumda hala yanlış bir kanaatle bu hastalık utanılacak bir durum gözüyle görülüyor ve saklanmaya çalışılıyor. Bu durum tedavide aksaklıklara yol açabiliyor. Ancak günümüzde kullanılan etkili ilaçlar sayesinde hastalık tamamen tedavi edilebiliyor" - "Tüberküloz hastalarına ne kadar hızlı tanı konulur ve etkin tedavi başlanıp tamamlanırsa toplumda bu hastalığın o hızda azalması sağlanabilir, çocuklarımız, bizler bu hastalıktan o kadar çok korunmuş oluruz"

Haber 24-03-2019 11:03

Soğuk algınlığı ve gripte antibiyotiklere sarılmayın

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Çağrı Büke: - "Sonbahar ve kış aylarında solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanan ortalama her 100 hastadan 80'inde antibiyotik tedavisine ihtiyaç duyulmuyor. Çünkü gelişen solunum yolları enfeksiyonlarının yüzde 80'i virüslerden, geriye kalan bölümü ise bakterilerden kaynaklanıyor. Antibiyotikler ise sadece bakterilerin oluşturduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılıyor" - "Soğuk algınlığı ve risk grubu dışındaki kişilerde gelişen grip 5-7 günde kendiliğinden iyileşir. Belki de doğal tedavi yöntemlerinin yakınmaları hafiflettiği ve daha hızlı iyileşme sağladığı hastalıkların en başında gelmektedir. Hekim önerisi ile soğuk algınlığı ya da grip tanısı alan kişilerde destek amacıyla doğal ürünler kullanılabilir" - "Ayrıca doğal ürünlerin çeşitli ilaçlarla etkileşimlerinin olabileceği unutulmamalı ve özellikle kronik hastalık nedeniyle ilaç kullanan bireylerin bu konuda mutlaka hekime başvurmaları gerekiyor"

Haber 26-12-2018 10:58

Diğer Haber Etiketleri