Cilt Kuruluğu Haberleri

Cilt kuruluğunu basit görmeyin! Sinsi ilerleyen hastalığın büyük belirtisi

Cilt kuruluğu en sık yaşanan cilt problemleri arasında bulunuyor. Hem görünüş hem de verdiği rahatsızlık nedeniyle oldukça can sıkıcı olan bu kuruluklar genellikle göz ardı ediliyor. Ancak bazı cilt kurulukları ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor.

Haber 20-09-2022 07:44

Cildi kuruyan bebeklerin imdadına yetişen en iyi bebek yağı çeşitleri

Bebeğinizin hassas cildine uygun nemlendirici arayan biri misiniz? Bebek yağı, bu konuda size oldukça yardımcı olabilir. Bebek yağları bebeklerin cildini nemlendirmek, yumuşatmak ve beslemek için özel olarak geliştirilen doğal yağlardan oluşur. "En iyi bebek yağı hangisi?" diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Pişik sorunundan konak sorununa kadar birçok derde deva olan en kaliteli bebek yağlarını sizler için bir araya getirdik. İşte detaylar!

Kadin 28-06-2022 13:51

Cildinizi kuruluktan kurtarıp âdeta ilaç olacak en iyi su bazlı nemlendiriciler

Yaz kış demeden cildi nemlendirmek çok önemli. Cildinizin ihtiyaç duyduğu nemi sağlamak için kendinize uygun bir ürün seçip cilt bakım rutininize eklemelisiniz. Hafif yapısıyla öne çıkan su bazlı nemlendiriciler, cilt bakımına önem verenler tarafından sıkça tercih ediliyor. ''En iyi su bazlı nemlendiriciler hangileridir?'' sorusunu sizler için yanıtladık. Haydi, listeye detaylı olarak göz atalım.

Haber 27-06-2022 14:26

Bugüne kadar yanlış kullanmışız! Çok şaşıracaksınız

Vazelin hayatın birçok yerinde sıklıkla kullanılıyor. Yoğun yapısı ile bilinen vazelinin kullanımı çok eski zamanlardan itibaren süre geliyor. Ancak vazelini yanlış kullandığınızı biliyor muydunuz? Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda cilt bakım uzmanları vazelinin doğru kullanımı hakkında bilgi verdi. Bu yöntem ile dudaklarınız hiç olmadığı kadar yumuşak olacak.

Kadin 11-05-2022 17:03

Mutlaka kullanın! Yüzünüze sürünce etkisi inanılmaz!

Cilt bakımında birçok farklı yöntem deneniyor. Cilt sorunlarından uzaklaşmak için doğal yöntemler tercih ediliyor. Kimyasal ürünler yerine doğal ürünlerin tercih edilmesi sağlık için önem taşıyor. Evde olan malzemelerden yapacağınız cilt bakımları ile de etkili sonuçlar alabilirsiniz. Cildinize süreceğiniz balın etkilerini görünce şaşıracaksınız.

Kadin 10-05-2022 15:57

Çatlaklarınızdan kolayca kurtulabilirsiniz

Ciltte oluşan çatlaklar her insanda çeşitli nedenlere bağlı olarak görülebiliyor. Cilt çatlakları özellikle kadınları oldukça rahatsız ediyor. Oluşan çatlakların giderilmesi çok zor olabiliyor. Çatlakları tamamen geçirmek için tıbbi işlemler bulunsa da evde yapacağınız bakımlar ile de çatlak görünümünden kurtulabilirsiniz.

Kadin 10-05-2022 09:39

Cildiniz üzerindeki etkilerini duysanız bir daha yapmazsınız

Stres gün içerisinde sıklıkla yaşadığımız duygu değişimleri arasında yer alıyor. Birçok hastalığın ortaya çıkmasının nedenleri arasında bulunan stres cilt sağlığını da oldukça olumsuz etkiliyor. Stresin sağlığınız ve cildiniz üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle hayatınızı stresten uzak bir şekilde yaşamanız gerekiyor.

Kadin 22-04-2022 10:44

Bunu yapmak erken yaşlanmaya ve egzamaya sebep oluyor

Stres hem psikolojiyi hem de sağlığı oldukça etkiliyor. Uzmanlar her seferinde sağlığınız için stresten uzak durmanız gerektiğini belirtiyorlar. Birçok hastalığa neden olan stres cilt sağlığını da olumsuz etkiliyor. Erken yaşlanma gibi durumlara sebep oluyor.

Kadin 12-04-2022 10:36

Vazelinin çok yönlü kullanım alanları

Vazelini günlük hayatımızda sıklıkla kullanılıyor. Oldukça yoğun bir yapıya sahip olan vazelin genellikle cilt bakımında kullanılsa da birçok farklı alanlarda da kullanılabiliyor. Vazelinin etkilerini öğrenerek kışın kuruyan cildinizi koruyabilir, uçuklarınızı kısa zaman içerisinde iyileştirebilirsiniz.

Kadin 08-04-2022 17:01

Cildin nemli kalması için hangi besinler tüketilmeli?

Cilt bakımı her yaştan hem kadın hem de erkekler için çok önemlidir. Soğuk kış günlerinin yanı sıra mevsim geçişleri de cildi kötü etkileyen unsurlardır. Ama beslenme düzeni ile bu sorunu dengeleyebileceğimizi biliyor muydunuz?

Kadin 29-03-2022 15:46

Soğuk havalar neden oluyor! Kangren yapabilir

Hava koşulları cilt problemleri yaratabiliyor. Soğuk havalar ciltte kuruluğa sebep oluyor. Kuruluğun çözümü kolay olsa da halk arasında soğuk ısırması olarak bilinen ve ciddi sorunlara yol açabilen soğuk yanıklarına karşı cildi korumak gerekiyor. Soğuk yanıklarının ciddi sonuçlarından korunmak için aşağıda yer alan belirtilere dikkat etmek gerekiyor.

Kadin 23-03-2022 11:27

Pürüzsüz cilde sahip olmanız işte bu kadar kolay!

İnsanlar cildinin daha pürüzsüz ve sağlıklı görünmesini istiyorlar. Gün içerisinde cildin maruz kaldığı hava kirliliği, sağlıksız fazla şekerli ve yağlı beslenme gibi etkenler cilt sağlığını etkileyerek istenmeyen görüntüye neden olabiliyorlar. Kendi cilt temizleme düzeninizi oluşturarak bu pürüzlerden kolayca kurtulabilirsiniz.

Kadin 23-03-2022 10:46

Evde yapacağınız tonikler sayesinde gözenek görünümünü çözebilirsiniz

Cilt toniği uygulaması cilt sağlığı için rutininize mutlaka eklemeniz gereken aşamalardan. Cilt bakımınızı yaptıktan sonra açılan gözeneklerinizi sıklaştırmak ve cildinizi daha sağlıklı daha parlak göstermek adına cilt toniği kullanmalısınız. Cilt toniklerinizi evde doğal ürünler ile yapabilirsiniz. Bu sayede hem cildiniz sıkılaşacak hem de daha genç bir cilde sahip olacaksınız.

Kadin 16-03-2022 15:54

Balı cildinize sürün! Etkilerine inanamayacaksınız…

Bal hem lezzetli tadı hem faydaları nedeniyle mutfakta vazgeçilmez besinler arasında yer alıyor. Bal, birçok hastalıktan korunmak adına önemli bir yer taşıyor. Yenilerek kullanılan bal içten sağlığınızı sağlarken cildinize ve saçınıza sürülen balın da inanılmaz etkileri bulunuyor. Balı yüze sürmenin sağlayacağı 7 mucizevi etkiyi öğrenmek için bu haberi okuyabilirsiniz.

Kadin 16-03-2022 15:29

Cilt sorunlarından bu 8 öneri ile kurtulabilirsiniz

Birçok farklı çeşitte cilt sorunu bulunuyor. Cilt sorunları ergenlik dönemlerinde artış gösterse de her yaştan ve her cinsiyetten insanın yaşadığı ortak sorunlar arasında. Özellikle kış aylarında cildin kurumasıyla birlikte cilt sorunları daha rahatsızlık vermeye başlıyor. Gerilen cildin nemini geri kazanması için aşağıda yer alan önerileri uygulayabilirsiniz.

Kadin 09-03-2022 16:34

Cilt problemlerine neden olan durdurulamaz sebep!

Çevresel şartlar (ultraviyole, beslenme, hava kirliliği, sigara) yaşlanma sürecindeki hücresel hasarda yüzde 80 sorumluyken, genlerimiz bizi sadece yüzde 20 oranında koruyabilmektedir. Bu nedenle bol su içmek, sağlıklı beslenmek (protein, vitamin C, antioksidan), spor, düzenli uyku, ultraviyoleden korunmak (spf 30 güneşten koruyucu) ve doğru kozmetik ürünler cildimizin güzel yaş almasında önemlidir.

Haber 25-02-2022 09:30

Bu önlemlere dikkat! Egzamadan korunabilirsiniz

Egzama, kaşıntıya ve kızarıklığa neden olan bir cilt hastalığıdır. Ciltte kuruluğun, kaşıntının ve kızarıklığın ilerlemesi daha büyük sorunlara neden olmaktadır. Egzamaya neden olan birçok sebep vardır. Egzamayı çözmek için neden olan faktörü öğrenmek, ona göre önlem almak gerekmektedir. Egzamadan korunmak için aşağıda yer alan 8 tavsiyeyi uygulayabilirsiniz…

Haber 22-02-2022 12:02

Çözümü basit! Soğuk günlerde cilt sağlığını korumak için nelere dikkat edilmeli?

Soğuk kış günlerinin genel sağlığın yanı sıra cildi de olumsuz etkileyebileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Hıra, “Yüz, el ve ayak derisinde gelişen şiddetli ve rahatsız edici kuruluk, kış aylarında ciltte en sık karşılaştığımız sorundur. Özellikle kuruluk belirginleştiğinde cildin nem ve yağ dengesini kaybetmesi nedeniyle ciltte kepeklenme, çatlama, kızarıklık, kaşıntı, egzama gibi sorunlar gelişebiliyor” dedi.

Kadin 29-12-2021 09:14

Kuru ciltlerin çilesi bitiyor! Bu ev yapımı maske önerileri sayesinde...

Havaların soğumasıyla birlikte cildinizin nem ihtiyacı da artar. Soğuk hava tüm ciltleri kurutur ancak zaten kuru bir cilde sahip olanların bu zamanlarda ciltlerine fazladan ilgi göstermeleri gerekir. Bakım kremlerine destek olarak kullanılan maskeler, kremlerin etkisini gözle görünür oranda arttırır. Bu maskeleri evde hazırlamak ise oldukça kolay.

Kadin 04-10-2021 19:53

Yüzünüzü kurulamak için neden havlu kullanmamalısınız?

Klozetin evinizdeki en mikrop yüklü eşya olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Ancak durum zannettiğinizden biraz daha farklı. Aslında en çok bakteri barındıran ev eşyası, havlulardır. Onları yüzünü silmek için kullanıyorsanız cildinize zarar veriyor olabilirsiniz. İşte yüzünüzü kurulamak için havlu kullanmamanız için nedenler...

Kadin 27-08-2021 15:18

Yaz aylarında kuruyan ciltlere bakım önerileri! Pul pul dökülüyorsa bu tavsiyelere kulak verin

Yaz aylarında güneşin, sıcağın, denizin etkisi ve açık havada geçirilen sürenin artmasına bağlı olarak cilt çok fazla su kaybediyor. Bu nedenle, özellikle yaz döneminde ve sonrasında cildin nem dengesini korumak için dışarıdan nem takviyesi yapmak önem taşıyor. Cildin kuru, pul pul dökülen, mat bir görünüm yerine; nemli, pürüzsüz ve ışıl ışıl bir görünüme kavuşmasının yolu, dermatolog kontrolünde cilt tipine uygun nemlendirici ürünlerin kullanılmasından geçiyor.

Kadin 27-08-2021 10:35

Yaz aylarında cilt bakımına dikkat! Eğer bunları yapmıyorsanız erken yaşlanma kaçınılmaz

Yaz tatili sonrasında cilt bakımı daha önemli bir hal alıyor. Özellikle yaz sıcaklıkları, deniz ve havuz gibi faktörlerin cildin nemini kaybetmesine neden oluyor. Güzellik uzmanı estetisyeni Özcan Yalınkılıç Özaydın, yaz tatili sonrası cilt bakımı yapmayan danışanları uyardı.

Kadin 25-08-2021 13:46

Son dönemlerin popüler cilt bakım uygulaması hydrafacial hakkında bilinmesi gerekenler!

Canlı ve parlak görünümlü bir cilde sahip olmanın ilk kuralı, cildi derinlemesine temizlemek ve cilt yapısına en uygun şekilde nemlendirmektir. Cilt tipine uygun olmayan nemlendirici ve temizleyici ürünleri kullanmak, cildin PH dengesini bozarak epidermisi zedeleyebilir. Son dönemlerin en güvenli yöntemlerinden biri olan hydrafacial cilt bakımını yakından tanıyalım.

Kadin 26-07-2021 12:13

Egzama nedir, ne iyi gelir? İşte egzama sorununu ortadan kaldıracak yöntemler

Egzama nedir sorusu egzama belirtileri yaşayan kişilerin rahatsızlıklarının neden kaynaklandığını bulmaya çalışırken sıkça sorduğu bir sorudur. Peki egzama neden olur? Kimyasal maddelerin kullanımı, güneşe maruz kalma, bitki ve hayvan türleriyle temas, bazı ilaçlardan kaynaklanabilen egzamaya ne iyi gelir? Stresten kaynaklandığı düşünülen egzama tedavisi için nelere dikkat etmek gerekir? Konu ile ilgili bilgi veren Eczacı Hasan Tahsin Arslan, egzamaya ne iyi gelir sorusunu yanıtladı.

Haber 26-07-2021 07:48

Cildiniz çok kuruyorsa acil alışkanlıklarınızı değiştirmelisiniz! Cilt kuruluğuna neden oluyor

Cilt bakımının temelini nemlendiriciler oluşturur. Doğru nemlendiriciyi bulduğunuz anda aslında tüm cilt sorunlarının çözüme kavuştuğunu düşünebilirsiniz. Ancak pahalı nemlendiricilere rağmen kuru ve kaşıntılı bir his yaşayabilirsiniz. Peki bunun nedeni nedir?

Kadin 16-07-2021 15:48

Dr. Hasan Benar: Kolajen cilt kuruluğunu ve kırışıklıkları azaltıyor

Dermatoloji Uzmanı Dr. Hasan Benar, "Yapılan bir çalışmada sekiz hafta boyunca kolajen takviyesi alan kadınların ciltlerinin elastikiyetinin arttığı ve derin kırışıklıklarda azalma olduğu saptanmıştır." dedi.

Haber 02-06-2021 23:28

Yeni gençleşme yöntemi! Ameliyatsız 20 dakikada kırışıklıklara son veriliyor

İlerleyen yaşlarla birlikte zaman içerisinde cildin daha derin katmanlarındaki yağlar azalır. Bu durumda gevşek ve sarkık bir cilde neden olur. Cilt sarkması ve gevşeklik çizgi ile çatlakların daha belirgin görünmesine yol açar. İsviçreli yüz plastik cerrahı Prof.Dr. Alain Tenenbaum tarafından geliştirilen yöntem ile kırışıklık ve sarkmalar tamamen ameliyatsız bir şekilde yok ediliyor.

Kadin 31-05-2021 12:17

Kuru ciltten kurtulmanızı sağlayan yağlar! Buğday özü ve tatlı badem yağı nemlendiriyor

Uçucu yağlar, çiçeklerden, yapraklardan ve tohumlardan yapılan bitkisel özlü karışımlardır. Bazılarının belirli cilt durumlarını tedavi edebilen özellikleri vardır. Bugün size kuru ciltler için kullanabilecek uçucu yağlardan bahsedeceğiz.

Kadin 22-04-2021 17:00

Bu öneriler cildi gençleştiriyor! Pandemide erken yaşlanmayı durdurun

Pandemide maske, sabun, kolonya, dezenfektan gibi ürünlerin kullanımı günlük yaşantımızın bir parçası haline geldi. Yoğun stres, gün ışığından yararlanamama gibi sorunların da eklendiği süreçte cilt problemleri de kaçınılmaz oldu. Erken yaşlanmamıza neden olan pandemi sürecinde cildimizi korumak için doğru adımları atmak ise olmazsa olmaz haline geldi. Peki cildi korumak ve daha güzel bir görünüme kavuşmak için neler yapmak gerekiyor?

Kadin 14-04-2021 10:48

Cilt kuruluğunun önüne geçen süper besinler! Avokado ve bitter çikolata...

Dışarıdaki keskin soğuklar ve içerideki kuru hava cildinizi çaresizce neme ihtiyaç duyurabilir. Cilt bakımını düşündüğümüzde hemen hemen her zaman cildimize sürdüğümüz ürünleri düşünürüz. Ancak görünen o ki, cildinizdeki nemi içten dışa artırmaya yardımcı olacak yiyebileceğiniz yiyecekler var. Cilt kuruluğuna karşı nasıl beslenmeniz gerektiğini bilmek oldukça önemli.

Kadin 08-02-2021 11:32

Koronavirüs ciltte yıpranmayı da artırıyor! 5 cilt hastalığına dikkat

Kış mevsiminin zorluklarının yanı sıra yaşanan pandemi sürecinin de etkisiyle cilt hastalıklarının görülme sıklığı daha da arttı. Cildimiz için tehlike çanlarının çalmaya başladığını söyleyen uzmanlarsa, bazı cilt hastalıklarının daha kolay tetiklenebileceğine dikkat çekerek kış aylarında cildi korumak için alınması gereken önlemleri anlattı.

Haber 04-01-2021 10:27

Gençlik formülü: Telomer nedir?

Son yıllarda adını sıklıkla duyuran telomer tedavisi, cilt kusurlarının giderilmesinde kullanılmaktadır. Pürüzsüz bir cilde sahip olmak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu bir yöntem olan telomerin cilt sağlığı ve bakımı açısından onlarca faydası bulunmaktadır. Peki telomer nedir? Telomer uzatan besinler nelerdir?

Kadin 25-12-2020 12:32

Cilt kuruluğuna ne iyi gelir?

Hem sağlık hem de güzellik bakımından oldukça önemli olan cilt yapısı, kadınlar ve erkekler tarafından fazlasıyla dikkat edilmesi gereken bir konudur. Farklı sebepler sonucunda ortaya çıkan cilt kuruluğu problemi, kaşıntı ve çatlama gibi rahatsız edici belirtileri de beraberinde getirir.

Haber 07-12-2020 16:53

Karantina cildi de etkiliyor! Cilt kuruluğunun önüne geçmek için ne yapmalıyız?

Koronavirüs tüm dünyada sosyal hayatı neredeyse tamamen durdurdu. İnsanlar evlerinde karantina altında günlerini geçirirken Uzman Estetisyen Aylin Çetinkaya, cilt kuruluğunun bu dönemde en çok görülen cilt sorunlarından biri olduğunu söyledi.

Kadin 20-04-2020 09:37

Fazla kolonya ve dezenfektan kullanımından kuruyan ciltler için 3 öneri

Koronavirüs dünyayı etkisi altında tutmaya devam ederken, koronavirüsten korunmak için kullandığımız fazla kolonya ve dezenfektanlar ellerimizde ve yüzümüzde çatlama, hatta egzamaya neden olabiliyor. Peki bu durumda ne yapmamız gerekiyor? İşte fazla dezenfektan ve kolonya kullanımı sonrası cilt kuruluğu yaşayanlar için basit ama etkili cilt bakımı önerileri...

Haber 25-03-2020 10:45

Cilt bakımı kış aylarında daha da önemli! Soğukta cilt sağlığınızı korumak için 7 öneri

Cilt bakımı kış aylarında havaların soğumasıyla daha da önem kazanıyor. Sadece yüzümüz değil tüm bedenimizi korumamız gerektiğinin altını çizen uzmanlar, soğuk havalarda cilt bakımının önemine dikkat çekti. Ancak kış aylarında yaşanan ciltte kuruma ve kaşıntı gibi sorunların ortadan kaldırılması için cilt bakımının yanı sıra bazı noktalara önem vermeniz gerekiyor. Yalnızca cildinizi nemli tutmanızın sorunu çözmeyeceğini söyleyen uzmanlar, kış aylarında cilt sağlığı için 7 öneride bulundu.

Haber 15-01-2020 15:56

Cilt kuruluğu nasıl giderilir? Kışın cilt kuruluğunu gidermek için ne yapmalı? (Cilt bakımı önerileri)

Kışın cilt kuruluğu yaşamak kadınların en çok şikayet ettiği konuların başında geliyor. Soğuk kış aylarında kuru cilt sorunu yaşamamak için neler yapılması gerektiğini ve cildiniz için kış bakımında hangi yöntemlerin izlenmesi gerektiğini uzmanlar yanıtladı. Peki kışın cilt bakımı nasıl olmalı? İşte kışın cildim pul pul dökülüyor diyenler için kışın cildi nasıl koruruz sorusunun yanıtı..

Yurthaber 02-01-2020 12:29

Uzmanlar uyarıyor: Sıcak su ile duş almak sandığınızın aksine...

Kişilerin, soğuk hava ile birlikte artış gösteren deri kuruluğu ile baş etmek için yaptıkları pek çok uygulamanın yanlış olduğunu söyleyen Medipol Mega Üniversite Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, şahit oldukları en büyük yanlışın başında sıcak su ile duş almanın geldiğini söyledi. İşte detaylar...

Trend 27-12-2019 11:34

Soğuk havada sıcak su ile duş cilde zarar veriyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir: - "Kişilerde; soğuk hava ile birlikte artış gösteren deri kuruluğu ile baş etmek için yapılan pek çok yanlış uygulamaya şahit oluyoruz" - "Bunların başında; sıcak su ile duş almak, ellerini nemlendirdiğini düşündürdüğü için sık sık el yıkamak, dudakları nemlendirmek için yalamak, cilt tipine ve yaşına uygun olmayan nemlendiriciler kullanımı, güneşin olmadığını düşünerek güneş koruyucuların terk edilmesi gelmektedir"

Finans 27-12-2019 11:03

Sık duş alan kişilerin cildi kuruyor, çalışmayan tiroid cilt kuruluğu yapıyor!

Dermatoloji Uzmanı Dr. Serpil Özyılmaz, kış aylarında cildin daha kuru ve cansız göründüğünü söyleyerek, “Ciltte kuruluk, pullanma ile başlayıp kızarıklık, kaşıntı, çatlama ve kanama ile devam ediyor. Cilt çatlakları ise egzamayı tetikliyor” dedi. Özyılmaz, tiroid bezinin yeterince çalışmıyor oluşunun da cilt kuruluğuna neden olabileceğine dikkat çekti.

Kadin 18-11-2019 15:42

Çalışmayan tiroid cilt kuruluğu yapıyor

Dermatoloji Uzmanı Dr. Serpil Özyılmaz, kış aylarında cildin daha kuru ve cansız göründüğünü söyleyerek, “Ciltte kuruluk, pullanma ile başlayıp kızarıklık, kaşıntı, çatlama ve kanama ile devam ediyor. Cilt çatlakları ise egzamayı tetikliyor” dedi. Özyılmaz, tiroid bezinin yeterince çalışmıyor oluşunun da cilt kuruluğuna neden olabileceğine dikkat çekti.

Trend 04-11-2019 12:10

Bu hatalar cildinizi hızla yaşlandırıyor!

İlerleyen yaşla birlikte, cildimizin elastikiyetini sağlayan kollajen, yağ dokusu ile nem tutma kapasitesi azalıyor. Bunun sonucunda da ciltte kırışıklar, sarkma, mat görünüm ve lekeler gibi problemler gelişmeye başlıyor...

Trend 04-02-2019 09:55

Kışın cilt kuruluğu nasıl önlenir?

Soğuk hava, cildin nemini azaltan en önemli faktördür. Cilt sorunları içinde en sık karşılaşılan problemlerden biri olan cilt kuruluğu, özellikle kış aylarında daha da artıyor. Kış aylarında kızarıklık, pullanma, kaşıntı ve cilt kuruluğu problemleri daha sık görülüyor. Tanfer Sağlık ve Estetik Kliniği Direktörü Seycan Tanfer, cilt kuruluğunun nasıl önlenebileceği hakkında bilgiler verdi…

Kadin 25-12-2018 08:58

Kışın cilt kuruluğu nasıl önlenir?

Soğuk hava, cildin nemini azaltan en önemli faktördür. Cilt sorunları içinde en sık karşılaşılan problemlerden biri olan cilt kuruluğu, özellikle kış aylarında daha da artıyor. İşte cildinizi soğuk havalardan korumak ve yıpranmasını önlemek için kuruluğa karşı uzmanlardan tavsiyeler.

Haber 24-12-2018 12:47

Kışın cildinizi korumak için 6 öneri

Kış aylarında yaşadığımız kuru ve soğuk hava koşulları yanında kapalı alanlardaki kuru ortam cildimizde de önemli değişikliklere yol açıyor. Bunların başında kuruma ve nemsizlik geliyor. Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Asuman Cömert Erkılınç, kış aylarında da cildi koruyabilmek için bol su içmek ve sağlıklı beslenmek gerektiğini söylüyor. Korumaya yönelik önerilerini şöyle sıralıyor…

Haber 21-12-2018 15:25

Kışın sıcak suyla banyo yapmak neden zararlıdır?

Cilt kuruluğu özellikler kış aylarında sık rastladığımız sorunlardır. Çevresel nem oranının azalması, aşırı güneşte kalma, sık banyo yapma, uzun süreli su teması ve soğuk hava ciltte nem kaybına neden olarak kuruluk sorununa sebep olabilir. İşte soğuk havaya karşı cildimizi korumak için dikkat etmemiz gereken unsurlar.

Haber 27-11-2018 10:27

Cilt kuruluğu yapan nedenler ve çözümün püf noktaları

Kış aylarına giriş yaptığımız şu günlerde yaşayacağımız problemlerden biri de kuruyan cildimizdir. Hemen hemen her yaşta, kol, bacak ve gövdede oluşan kuruluk, ciltte enfeksiyona varan sağlık sorunlarına yol açabilir.

Kadin 16-12-2017 23:18

Cildin kırışmasını geciktiren önlemler! İşte dermatologların verdiği 10 ipucu: Bakım yaptığınız kreme dikkat

Cildimizin doğal yaşlanma süreci kuşkusuz değiştiremeyeceğimiz şeylerden biri ve zamanla hepimizin yüzünde ince ve derin kırışıklıkların oluştuğu bir gerçek. Ancak bazı önleyici tedbirler alarak, bu tür yaşlanmanın cildimiz üzerindeki etkilerini yavaşlatabilir ve cildimizin kırışmasını geciktirebiliriz. Size dermatologların önerdiği bakım önerilerini anlattık. Bu önerilerle cildinize sürdüğünüz bakım kremini bile gözden geçirebilirsiniz.

Kadin 03-04-2015 07:17

Kışın cilt kuruluğuna dikkat edilmeli

Özel Çağsu Hastanesi doktoru Uzm. Dr. Ayşegül Sema Gözübüyük, soğuk havalarla birlikte cilt kuruluğunun arttığını belirterek, "Soğuk havalarda cildimizi nemlendirme sayımızı artırmalıyız." dedi.

Haber 22-11-2013 11:42