Zeytin Yağı Haberleri

Zeytinyağlı incirin faydaları nelerdir? Zeytinyağlı incir kürü nasıl yapılır?

Doğanın bize sunduğu birçok mucizevi besini keşfetmek ve sağlığımıza olan faydalarını deneyimlemek, günümüzde giderek daha fazla önem kazanıyor. Bu anlamda, incir ve zeytinyağı gibi iki muhteşem doğal ürünün birleşimi olan zeytinyağlı incir, hem lezzetiyle hem de sağlık açısından sağladığı sayısız fayda ile dikkat çekiyor. Yüzyıllardır Akdeniz bölgesinde tüketilen ve sağlık için kullanılan zeytinyağlı incir kürü, pek çok kişi tarafından şifalı bir içecek olarak tercih ediliyor.

Haber 30-07-2023 23:49

Meyvesini her gün yiyorsunuz, en büyük mucizesi yaprağında saklı! Hastalıkları bıçak gibi kesiyor

Mucizevi olduğu dünya tarafından kabullenen zeytin ağacının her zerresi hem doğaya hem de insana çok faydalıdır. Ölümsüzlüğün simgesi olarak geçmişten günümüze tarih kitaplarında da sürekli karşımıza çıkan zeytin ağacı meyvesinden, yağına, yaprağına hatta çekirdeğine kadar başlı başına bir mucize olarak şifa dağıtıyor. Zeytin ağacı denince akla ilk olarak zeytinyağı gelse de zeytin ağacının yaprağının faydalarını öğrenince her gün kullanmaya başlayacaksınız.

Haber 28-07-2022 09:32

Az yağ ile en sağlıklı ve lezzetli yiyecekleri pişirmenizi sağlayacak en iyi sıcak hava fritözleri

Kızartmaya bayılıyor ama sağlıksız olduğu için yemekten çekiniyor musunuz? O zaman sizi böyle alalım. Minimum yağ ile maksimum lezzet sunan yeni nesil sıcak hava fritözleri tam da bu derdimize çare olarak ortaya çıktı. Üstelik sadece kızartma da değil aklınıza gelen her türlü yemeği pişirmenizi sağlıyor, sunduğu lezzetle deyim yerindeyse damakları çatlatıyor. Siz de azıcık yağ ile sağlıklı ve lezzetli yemekler pişirmek istiyorsanız en iyi sıcak hava fritözü önerilerimize bakmadan geçmeyin!

Yemek 13-07-2022 17:21

Yıpranmış saçlarınızı anında onaracak doğal çözüm

Saçlar görünüşü oldukça etkiliyor. Çok daha çekici görünmemizi sağlayan sağlıklı saçlar için saç bakımına dikkat etmek gerekiyor. Ancak zamanla saçlarda yıpranmalar ve cansızlıklar görülebiliyor. Saçınıza yapacağınız doğru bakımlar ile bakımsız ve yıpranmış görünümü çözebilirsiniz. Aşağıda yer alan kürü mutlaka denemelisiniz.

Kadin 24-05-2022 15:03

En etkili saç gürleştiren yağlar! İlk kullanımdan itibaren eşsiz bakım...

Saçların bakımı dış görünümü tamamen etkiliyor. Sağlıklı ve bakımlı saçlar bambaşka bir görünüme kavuşmanızı sağlıyor. Bazı insanların saçı doğuştan gürken bazıları bu konuda şanslı olmayabiliyor. Eğer sizin de saçlarınız istediğiniz gürlükte değilse ve dökülüyorsa bu saç yağlarını mutlaka kullanmalısınız.

Kadin 11-05-2022 16:02

Saçlarınız hiç olmadığı kadar gür olacak! Saçı kısa sürede gürleştiren tarif

Saçlar görünüşü oldukça etkiliyor. Kimse hacimsiz ve az saça sahip olmak istemiyor. Kadınlar saçlarının gür görünmesi için çeşitli yöntemler deniyor. Saçların gür görünmesi için denenen bu yöntemler her zaman istenilen sonucu sağlamıyor. Aşağıda sizin için oluşturduğumuz tarifler ile saçlarınız çok daha gör olacak.

Kadin 26-04-2022 12:04

Tamamen doğal ürünlerle dudaklarınızı dolgunlaştıracak maskeler

Dudaklar konuşurken ve gülümserken dikkat çeken bölgeler arasında bulunuyor. Dudakları kalınlaştırmak için birçok çözüm yapılıyor. Bu çözümler estetik operasyonlar ile daha uzun süreli olabilirken bu operasyonları yaptırmak istemeyenler için makyaj hileleri ve evde doğal kürler yapılabiliyor.

Kadin 22-04-2022 15:45

Bilimsel olarak kanıtlandı: Zeytin yaprağı özü diz ağrısını azaltabilir ve doğal bir ağrı kesici olarak kullanılabilir!

Zeytin ağacı hem tarihsel olarak hem de sağlık alanında sıraladığı faydalarıyla dünya çapında ilgi görüyor. Zeytin ağacının meyvesi zeytin, zeytinden yapılan zeytinyağının faydaları herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bunların yanı sıra zeytin ağacı yaprağının faydaları da son dönemde ön plana çıkıyor. Zeytin ağacı yaprağının doğal antibiyotik olduğu İsviçreli araştırmacılar tarafından kanıtlandı.

Haber 12-03-2022 09:52

Sıvı yağ fiyatları ne kadar? A101'de sıvı yağ fiyatları ne kadar? Sıvı yağ fiyatlarında son durum!

Sıvı yağ, ülkemizde neredeyse her yemekte kullanılan bir üründür. Yemeklerin vazgeçilmezi olan sıvı yağ fiyatlarına gelen her zam ya da indirim bu yüzden yakından takip edilir. Ülkemizde son aylarda pek çok gıda maddesine sayısız zam yapıldı. Son olarak Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açması da tuz biber ekti. Türkiye'nin ham yağ ithalatı savaş yüzünden sekteye uğrayacak. Halk sıvı yağ fiyatlarını yakından takip ederek stok yapmaya başladı. İşte sıvı yağda fiyatlarındaki son durum!

Haber 05-03-2022 15:57

Ayçiçek yağı 5 lt ne kadar? Bim'de 5 lt yağ ne kadar? Ayçiçek yağı neden zamlandı?

5 lt ayçiçek yağı fiyatları ile ilgili sorular bu aralar gündemden düşmüyor. Bilindiği gibi dünyada Rusya ve Ukrayna savaşı halen devam ediyor. Rusya ve Ukrayna arasındaki bu savaş Türkiye'de de bazı korkuları tetikliyor. Halkın dilinden düşmeyen konulardan bazıları da ayçiçek yağı kıtlığının olup olmayacağı. Temel gıda maddesi olan ayçiçek yağı 5 lt fiyatları şu sıralar en çok araştırılan konulardan birisi. İşte Ayçiçek yağı 5 lt fiyatları!

Haber 05-03-2022 11:05

Zeytin ve zeytinyağında 5 yıl içinde 1 milyar dolar ihracat hedefi

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er: - "Yeni sezon ihracatımız çok iyi başladı. Şu anda stokta bol miktarda zeytinyağımız var"

Yurthaber 22-02-2022 14:54

Paylaşımı büyük tepki çekmişti! CHP'li Bülent Uygur partisinden istifa etti

CHP’li Buca Belediye Meclis Üyesi Bülent Uygur sosyal medya hesabı üzerinden bir kadının fotoğrafını kullanarak zeytinyağı fiyatlarına dikkat çekti. Uygur'un bu paylaşımı yoğun tepki çekti. Gelen tepkiler sonrası Uygur partisinden istifa etti. İşte Uygur'un tepki çeken o paylaşımı!

Haber 22-02-2022 10:02

Dara Antik Kenti'ndeki kazılarda 6. yüzyıldan kalan zeytinyağı işliği tespit edildi

Kazı Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Metin: - "Bu bizim için zeytinyağı anlamında ilk buluntu ama olasılıkla devamı gelecektir. Buradan, kentin ihtiyacını karşılamakla kalmayıp ticari anlamda da kullanıldığı sonucunu çıkarabiliriz"

Yurthaber 15-02-2022 16:37

KDV indirimi zeytinyağı fiyatlarına da yansıdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yüzde 7'lik KDV indiriminin marketlere nasıl yansıyacağı merak ediliyordu. KDV indirimi sonrasında zeytinyağının litre başına perakende satışında etiketlere 4 lira indirim olarak yansıdı.

Finans 14-02-2022 16:02

Zeytinyağında büyük başarı: Dünyaya hayırlı olsun

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bir AR-GE firması tarafından yürütülen çalışmada zeytinyağı ayrıştırılarak apolar ve polar hale dönüştürüldü. Elde edilen apolar zeytinyağı, şeker hastalarının ayak yaralarında tedavi maksadıyla kullanıldı.

Haber 05-02-2022 14:16

Kayseri'de bağ evinden hırsızlık yaptığı öne sürülen 6 zanlı yakalandı

Şüpheliler, çaldıkları 20 litre zeytinyağını yolda gördükleri bir tanıdıklarına hediye ettiklerini öne sürdü

Yurthaber 02-02-2022 12:45

Çanakkale'de zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtı olarak kullanılıyor

Küçükkuyu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Zahit Mert: - "Bu çevrede doğal gaz olmadığı için oldukça önemli bir yakıt maddesi kullanıcılar için. Tonunu 1750 liradan satıyoruz"

Yurthaber 19-01-2022 11:37

Bu faydaları tahmin bile edemezdiniz! Sabahları zeytinyağlı veya limonlu su içerseniz...

Sabahları kahvaltıdan önce limonlu su veya zeytinyağlı su içmenin sağlığa faydalı olduğuna inanılıyor. Bu ferahlatıcı içeceklerin kilo vermeye yardımcı olduğu, metabolizmayı hızlandırdığı ve vücudun pH dengesinin korunmasına yardımcı olduğu bilinir. Limonlu veya zeytinyağlı su, vücuttaki toksinleri temizleyerek genel sağlık için gerçekten faydalı olabilir mi, sizler için araştırdık!

Haber 19-10-2021 07:48

Erzurum Ticaret Borsası

Sucuğun kilogramı 61,88 liradan işlem gördü

Yurthaber 07-07-2021 16:07

Unutkanlığa ne iyi gelir diye merak edenlere besin önerileri! Unutkanlık sebepleri nelerdir?

Unutkanlığı önlemek ve geciktirmek konusunda beslenme tercihiniz oldukça önemli rol oynar. İçeriğinde Omega 3 bulunan besinleri tercih etmeniz durumunda vücudunuza gerekli olan takviyeyi almış olacağınızdan unutkanlığı önlemek mümkün olacaktır. Peki unutkanlığı önleyen ve iyi gelen besinler nelerdir? Hangi bitki çayları unutkanlığı geciktirir? Patoloji ve Fitoterapi Uzmanı Dr. Elif Güveloğlu yanıtladı.

Haber 29-06-2021 13:50

Aydın Ticaret Borsası

Kuru incirin kilogramı 17-22 liradan işlem gördü

Yurthaber 30-03-2021 11:11

Aydın Ticaret Borsası

Aydın Ticaret Borsası

Yurthaber 29-03-2021 13:33

Aydın Ticaret Borsası

Kuru incirin kilogramı 16,90-28 liradan işlem gördü

Yurthaber 19-02-2021 15:37

Ekstra sızma zeytinyağı meme kanserini önlüyor

Bir grup İspanyol araştırmacı, ekstra sızma doğal zeytinyağının, meme kanseri tümörlerinin büyümesini önleyebileceğini bildirdi.

Haber 18-12-2008 14:43