Caso Amia Haberleri

Türk Tarih Kurumu Başkanı Turan’a fahri doktora unvanı tevcih edildi

Azerbaycan Milli İlimler Akademisi (AMİA) Tarih Enstitüsü, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof.

Magazin 2019-11-29 14:10:35

Arjantin'den İran kararı: Mal varlıklarının dondurulması başvurusu

Arjantin resmi haber ajansı Telam'ın haberine göre, Hazine Bakanlığına bağlı olarak çalışan Finansal Bilgilendirme Birimi (UIF), AMIA saldırısıyla ilişkili olduğu iddia edilen 7 İranlının mal varlıklarının dondurulması için başvuruda bulundu.

Haber 2019-08-08 07:37:52

Arjantin AMIA saldırısıyla suçlanan İranlıların mal varlıklarını donduracak

Arjantin, 1994'te Yahudi Kültür Merkezine düzenlenen saldırıyla ilişkili olduğu iddia edilen ve ülkenin terör listesine alınan 7 İranlının mal varlıklarını donduracak

Haber 2019-08-08 07:17:07

Eski Arjantin Devlet Başkanı Menem'e AMIA davasından beraat

"El Turco" lakaplı eski Arjantin Devlet Başkanı Carlos Saul Menem, 1994'te Yahudi Derneğine düzenlenen saldırıya ilişkin davada aklandı

Haber 2019-03-01 00:06:19

Diğer Haber Etiketleri

Arjantin'in eski Dışişleri Bakanı hayatını kaybetti

İran'ın AMIA saldırısıyla muhtemel bağlantısı iddialarının üzerini örtmekle suçlanan Arjantin'in eski Dışişleri Bakanı Hector Timerman öldü

Haber 31-12-18 00:57

Azerbaycan'daki Türk iş adamlarından AMİA Yüksek Teknolojiler Parkı ile iş birliği

Azerbaycan'daki Türk iş adamlarından AMİA Yüksek Teknolojiler Parkı ile iş birliği

Finans 06-11-18 12:57

Bakü'de Kafkasların Geleceği İçin Stratejik Düşünce Çalıştayı

Eski Milletvekili Vahit Erdem: - "Kafkasya bölgesindeki ülkelerin kendilerine büyük rol düşüyor. Hepsinin samimi olması ve çatışmaların kendileri için zararlı olduğunun farkına varmaları lazım. Çünkü halkların huzuru barışın tesisiyle olur" - AMİA Tarih Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Yakup Mahmudov: - "Rusya ve Türkiye iş birliğini güçlendirmeli, Kafkasya bölgesinin sorunlarına diğer uzak ülkelerin karışmasına müsaade edilmemelidir. Bölgenin meseleleri bölgede çözülmelidir"

Haber 28-09-18 15:18

Bakü'de Kafkasya temalı Stratejik Düșünce Kongresi

AMİA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsa Hebibbeyli: - "Türkiye ve Azerbaycan birliği dünyadaki adaletsizliğe birlikte karşı geliyor" - AMİA Tarih Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Yakup Mahmudov: - "Türkiye ve Rusya'nın dostluğunu geliştirmeden bölgenin sorunlarını çözmek mümkün değil. Rusya'ya da sesleniyorum. Tarih kitaplarında Türk'ü düşman olarak göstermeyin"

Haber 27-09-18 13:07

Bakü'de 1. Dünya Savaşı'nda Osmanlı-Azerbaycan İlişkileri sempozyumu

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Ali Ahmedov: - "Azerbaycan ve Türkiye bugün de birlikte hareket ediyor. Birliğimizi bozmak isteyenler var fakat bunu başaramayacaklar çünkü bu birlik sağlam temeller üzerinde kurulmuştur" - Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun: - "Türkiye ve Azerbaycan, ortak kültür, coğrafya ve kaderde birleşmiş olan devletler" - AMİA Başkanı Akif Alizade: - "Bakü'nün kurtarılması bizim için adeta bir bayramdır. Bugünkü bağımsızlığımızı o dönemde verilen şehitlere borçluyuz"

Haber 13-09-18 14:15

Rusia exigió nueva reunión de la ONU por caso de exespía envenenado

Rusia pidió el encuentro del Consejo de Seguridad de las Naciones Unidas para este jueves en medio de la crisis diplomática originada por el intento de homicidio de Sergei Skripal y su hija en Inglaterra.

Haber 05-04-18 00:04

Candidata comunista Manuela D'Ávila ¿el plan B de Lula da Silva?

El Tribunal Supremo de Brasil decidirá si Lula da Silva irá a la cárcel. En caso de caer preso, el exmandatario podría apoyar a D´Ávila para las elecciones presidenciales.

Haber 02-04-18 22:52

Juez dicta a PPK 18 meses de impedimento para salir de Perú

El expresidente de Perú fue incluido en las investigaciones del caso Odebrecht y es investigado por el delito de lavado de activos.

Haber 24-03-18 20:19

Reino Unido acusa a Rusia de ocultar la verdad en el caso del exespía

El secretario de Asuntos Exteriores, Boris Johnson, considera que la negación de Rusia de cualquier implicación con el agente neurotóxico utilizado en el ataque del Reino Unido es cada vez más absurda.

Haber 19-03-18 23:11

Despiden al director adjunto del FBI, Andrew McCabe

McCabe fue acusado de engañar a los investigadores sobre el caso de corrupción de la Fundación Clinton.

Haber 17-03-18 18:44

Detienen a personas vinculadas a casos de corrupción contra Netanyahu

La Policía israelí detuvo a personas relacionadas con el caso en el que se investiga si el primer ministro israelí dio concesiones a una compañía de medios para recibir un trato favorecedor en sus publicaciones.

Haber 21-02-18 19:57