Peru Haberleri Ve Son Dakika Peru Haberleri

Peru Haberleri Ve Son Dakika Peru Haberleri

Peru ya da resmi adıyla Peru Cumhuriyeti, Güney Amerika kıtasında yer alan bir ülkedir. Yüzölçümü 1 milyon 282 bin kilometrekare olan ülke kuzeyde Ekvador ve Kolombiya, doğuda Brezilya, güneydoğuda Bolivya, güneyde Şili ile komşudur. Batıda Büyük Okyanus’a kıyısı vardır. Dünyaca ünlü Machu Picchu’ya ev sahipliği yapan ülkenin başkenti ve en büyük şehri Lima’dır. 2020 tahmini nüfusu 32 milyondur ve bu nüfusu %47 Mestizo, %37 Peru Kızılderilileri ve %3 siyahi halklardan oluşmaktadır. Ülkenin resmi dili İspanyolca, para birimi Nuevo Sol (PEN), telefon kodu +51 ve internet alan adı .pe’dir.

Peru Haberleri

Sevgilisine iş verdiği iddia edilmişti! Yolsuzluk iddialarının gölgesindeki başbakan telefon görüşmelerinin ifşa edilmesinden sonra istifa etti

Peru'da Başbakan Alberto Otarola, hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevinden istifa ettiğini duyurdu. Başbakan Alberto Otarola basına yaptığı açıklamasında Cumhurbaşkanı Dina Boluarte ile görüşmesinin ardından başbakanlık görevinden istifa ettiğini belirtti. Yolsuzluk iddialarının gölgesinde evli ve 5 çocuk babası olan Otarola hakkında yasak aşk söylentileri de gündeme geldi.

Trend 06-03-2024 08:36

Dang humması vakaları 2 kat arttı! Ülkede acil durum ilan edildi, 20 bölgeyi kapsıyor

Güney Amerika ülkesi Peru'da artan dang humması vakaları nedeniyle acil durum ilan edildi. Kararın başkent Lima'yı çevreleyen bölgeler dahil 20 bölgeyi kapsayacağı aktarıldı. Bu yılın ilk 7 haftasında kaydedilen dang humması vakalarının sayısının 2023'ün aynı dönemine göre 2 kat artış gösterdiği vurgulandı.

Haber 27-02-2024 19:58

Eşinin kendisini aldattığını düşündü! Kavga ettiği kocasının cinsel organını kesen hemşire ilk yardımı da kendisi yaptı

Marleni Rimarachin Colunche isimli bir kadın evine sarhoş bir şekilde döndükten sonra eşi Ivan Cespedes Sanchez ile hararetli bir tartışmaya girdi. Eşinin kendisini aldattığından şüphelenen genç kadın kocasının uykuya daldığı sırada cinsel organını kesti. Hemşire olan Colunche kocasına ilk yardımı kendisi yaptı. Ardından ise ambulans çağırarak hastaneye götürdü.

Trend 15-02-2024 13:19

Peru'da ilginç uyuşturucu baskını! Gizli polis bu kılıkta satıcıyı gafil avladı

Güney Amerika ülkesi Peru'nun başkenti Lima'da polis ekipleri bir uyuşturucu operasyonu düzenledi. Operasyona Sevgililer Günü için ayı kostümü giymiş bir polis damga vurdu. Elinde kalp şeklinde balon ve ayı kostümüyle hediye geldiğini söyleyerek uyuşturucu satıcısını kıskıvrak yakaladı. İşte o ilginç baskından kareler!

Haber 15-02-2024 12:12

Ayı kostümü giyen polis, uyuşturucu satıcısını kıskıvrak yakaladı

Peru’nun başkenti Lima’da Sevgililer Günü’nü fırsat bilen polis ayı kostümü giyip uyuşturucu satıcısı kadını kıskıvrak yakaladı.

Haber 15-02-2024 12:10

Meksika'daki uzaylı cesetleri dünyayı sarsmıştı! NASA olaya el atmıştı... Meksika'nın 'uzaylı cesetlerinin' gizemi Peru yetkilileri tarafından çözüldü

NASA'nın araştırmasına yol açan Meksika'daki 'uzaylı cesetleri' gizeminin, figürlerin aslında hayvan kemiklerinden yapılmış oyuncak bebekler olduğunu söyleyen Perulu yetkililer tarafından 'çözüldüğü' iddia edildi. Tüm dünyanın yakından takip ettiği olaydaki yeni gelişme herkesi şaşırtmaya yetti.

Trend 13-01-2024 08:22

Peru'da büyü yaparak toprak kaymasını durduracağını iddia eden kadın toprağın altında kalarak hayatını kaybetti

Peru'nun güney dağlık bölgesinde 36 yaşındaki Santusa Nina Huallpa isimli bir kadın heyelanı büyüyle durdurabileceğini söylerken toprağın altında kalarak hayatını kaybetti. 36 yaşındaki kadının cansız bedeni toprak ve taşların altında gömülü halde bulundu.

Trend 22-12-2023 15:59

Perulu şarkıcı direk dansı yapmak isterken yüzüstü yere düştü! Hayatımın en büyük korkularından biri

Perulu sanatçı Leslie Shaw, hayranları için bir videoda direk dansı becerilerini göstermek isterken işler hesapladığı gibi gitmeyince hastanelik oldu. Kendi evine kurduğu direğin üzerinde dans figürlerini sergileyen Shaw bir anda ters bir hareket yapınca kendisini yüzüstü ahşap zeminde buldu. O anları kaydederek sosyal medyadan paylaşan Shaw daha sonrasında hayranlarını hastanedeki bir görüntüsüyle selamladı.

Trend 09-12-2023 13:55

500 yıl önce ölmüş, 1995'te mumyası bulunmuştu! Juanita’nın yüzü yeniden yaratıldı

Peru’nun en önemli tarihi keşifleri arasında olan bir mumya, arkeologlar tarafından modellendi. ‘Juanita’ olarak da anılan İnka toplumu üyesi genç kızın, dini bir ritüel için kurban edildiğine inanılıyor.

Haber 26-10-2023 07:58

Peru'nun başkenti Lima'daki binlerce kişilik tüyler ürpertici yeraltı mezarlığı görenleri adeta büyülüyor!

Güney Amerika ülkesi Peru'nun başkenti Lima'da San Francisco Kilisesi'nin altında bulunan tüyler ürpertici mezarlık görenleri adeta büyülüyor. Turistler haricinde arkeolog ve tarihçilerin de uğrak noktası olan yeraltı mezarlığında binlerce insanın kalıntıları bulunuyor. İşte o mezarlıktan eşsiz görüntüler!

Haber 25-09-2023 12:39

Filenin Sultanları'na durmak yok! Peru'yu da yenerek 3'te 3...

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu üçüncü maçında Peru'yla karşı karşıya geldi. Filenin Sultanları, rakibini 3-1 mağlup etti ve 3'te 3 yaptı.

Spor 19-09-2023 08:58

İki yaşındaki çocuk yanlışlıkla 8 tane dikiş iğnesi yuttu! Doktoları bile şaşkına çevirdi... İşime odaklandığım için fark ettim

Peru'da ismi açıklanmayan 2 yaşındaki çocuğun midesinden 8 tane dikiş iğnesi çıktı. Acilen hastaneye kaldırılan çocuk yapılan cerrahi müdahalenin sonrasında sağlığına kavuştu. 2 saat süren operasyonun sonrasında iyileşen oğlu için endişelendiğini dile getiren anne Narly Olortegui Pisco, "Oğlumla beraber işe gitmek zorundayız. İşime o kadar çok odaklanmıştım ki onun neler yaptığını takip edemedim" dedi.

Trend 15-09-2023 09:00

İhaneti Google Haritalar ele verdi! Cep telefonundan yol tarifi istedi...

İsmi açıklanmayan bir adam cep telefonunu kullanarak yol tarifi almak için Google Haritalar’ı kullanmak istedi. Konum bilgilerini girdikten sonra yola koyulan adam ekranda bir anda ilginç bir durum gördü. Ekrandaki kadının kıyafetlerini eşine benzeten adam yakınlaştığında ise bir bankta başka bir adama sarılan karısını gördü.

Trend 07-09-2023 08:36

Peru’da gizemli hastalık paniği! 231 kişiyi felç etti, 4 kişi de hayatını kaybetti... Nedenini kimse bilmiyor

Peru’da birkaç ay içinde artan felç vakaları yetkilileri endişelendirmeye başladı. Nedeni bir sır olarak kalan ve son derece nadir görülen Guillain-Barre Sendromu (GBS) dalgasının ülkede en az 150 bin kişiyi etkileyen Dang humması salgınıyla mücadele ederken çıkması korku yarattı.

Trend 28-07-2023 07:46

“Kıyamet alameti” olarak yorumlandı! Kıyıya vuran kürek balığı korku yarattı... Onu görmek için birbirleriyle yarıştılar

Peru’nun Punta Sal şehrindeki Cancas Plajı’nda kıyıya bir kürek balığının vurduğunu fark eden yerel halk o bölgeye yoğunlaştı. “Kıyametin habercisi” olarak isimlendirilen kürek balığının uzunluğu 4 metreydi. Sahildekiler kıyıya vurduktan sonra hala canlı kalmayı başarabilen balığı yeniden denize döndürmek için yoğun çaba sarf etti.

Trend 27-07-2023 15:58

Burun ameliyatı olan otel çalışanı hayatını kaybetti! Gerçek röntgen sonuçlarıyla ortaya çıktı... “Küçük bir metal kelepçe...”

Peru’daki özel bir klinikte burun ameliyatı olan otel çalışanı Luis Fernando Davila Castaneda hayatını kaybetti. Beyin ölümü gerçekleşen adamın ölüm nedeni röntgen sonuçlarıyla ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde Castaneda’nın beynine küçük bir metal kelepçenin saplandığı ve beyin ölümüne bu yabancı cismin neden olduğu açıklandı.

Trend 20-07-2023 14:16

Her satırı korkunç! Tatilde sevgilisini boğarak öldürdü... Büyükannesinin bahçesine mezar açıp gömdü

Tatilde sevgilisi Karla Godoy ile kavga ettiğini kabul eden 46 yaşındaki Jorge Garay isimli bir adam korkunç bir cinayete imza attı. Sevgilisini öldürdükten sonra Peru’daki büyükannesinin evinin bahçesinde açtığı mezara gömen Garay cinayetten suçlu bulundu.

Trend 18-07-2023 08:28

Peru'da eski Başbakan Chavez, gözaltına alındı

Peru'da eski Başbakan Betssy Chavez, 7 Aralık 2022'de Kongreye yönelik darbe planlamasında rolü olduğu iddiasıyla savcılık talimatıyla gözaltına alındı.

Haber 21-06-2023 07:25

Antrenmanı bastılar, ölümle tehdit ettiler! 3 yönetici hastanelik oldu

Peru’nun en üst düzey ligi olan Liga 1 ekiplerinden Sporting Cristal'da alınan kötü sonuçlar sonrası taraftarlar idmanı basarak bazı futbolcuları ölümle tehdit etti. Öte yandan taraftarlar 3 yöneticiyi de hastanelik etti. İşte detaylar...

Spor 03-05-2023 14:23

Yolsuzlukla suçlanıyordu! ABD, eski Peru Devlet Başkanı Alejandro Toledo'yu ülkesine iade etti!

ABD, hakkında yolsuzluk suçlamaları bulunan eski Peru Devlet Başkanı Alejandro Toledo'yu ülkesine iade etti. Toledo, polis gözetiminde Peru'ya varmasının ardından başkent Lima'daki Barbadillo Cezaevine gönderildi. Brezilyalı şirket Odebrecht'ten 30 milyon dolardan fazla rüşvet almakla suçlanan Toledo hakkında Peru'da 20 yıl hapis cezası istemiyle açılmış bir dava bulunuyor. Eski Peru Devlet Başkanı Toledo, görevden ayrıldığı 2006'tan bu yana ABD'de yaşıyordu.

Haber 24-04-2023 07:33

Peru’da arama kurtarma çalışmaları sırada dehşeti yaşadılar! Görevlinin üzerine derin dondurucu düştü

Güney Amerika ülkesi Peru'da tropik Yaku Kasırgası'nın yol açtığı seller nedeniyle 65 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi kayboldu. Başkent Lima başta olmak üzere pek çok şehirde yıkıma neden olan Yaku Kasırgası’nda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bir arama kurtarma görevlisinin çalışmasını yaptığı sırada üzerine derin dondurucunun düştüğü anlar sosyal medyada gündem yarattı.

Trend 24-03-2023 09:39

Peru’da kuryenin çantasından çıkan mumya şaşkına çevirdi! “600-800 yaşında”

Peru’nun Puno bölgesindeki bir arkeolojik kazı alanında sergilediği davranışlarla dikkat çeken ve daha önce kuryelik yaptığı belirtilen bir gencin termal çantasında yapılan aramada mumya bulundu. Polis, genci ve yanındaki 2 arkadaşını gözaltına alırken, çantada taşınan mumyayı ise Kültür Bakanlığına teslim etti.

Trend 01-03-2023 11:43

Bilanço ağırlaşıyor! Hükümet karşıtı protestolarda ölenlerin sayısı 47’e yükseldi... Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Peru'da, Cumhurbaşkanı Dina Boluarte'nin istifa etmesini ve erken seçime gidilmesini talep eden protestocular ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda ölü sayısı 47'ye çıktı. Suların durulmadığı Peru’da gösterilerin merkezine dönüşen Puno kentinde 3 günlüğüne gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Trend 11-01-2023 10:18

Dans pistini gerçekten 'yerle bir ettiler'! Mezuniyet balosunda zemin çökünce...

Peru'da bir lisenin mezuniyet partisinde yaşanan akıl almaz kazanın görüntüleri izleyenleri dehşete düşürdü. 17 Aralık'ta eğlencenin gerçekleştiği dans pistinin üzerinde dans eden öğrencilerle birlikte çökmesi üzerine yaşananlar herkesi şaşkına çevirdi.

Trend 22-12-2022 11:13

Binlerce turist beklemede! Peru'da mahsur kaldılar

Peru'da, Cumhurbaşkanı Pedro Castillo’nun 7 Aralık'ta Kongrede görevinden alınıp cezaevine gönderilmesinin ardından başlayan protestolar, binlerce turistin ülkede mahsur kalmasına neden oldu. 5 bin turistin, ülkede sıkışıp kaldığı bildirilirken, ülkenin birçok noktasında devam eden eylemler nedeniyle Cusco kentindeki Alejandro Velasco Astete Uluslararası Havalimanı uçuşlara geçici olarak kapatıldı.

Trend 17-12-2022 11:56

Peru'da OHAL ilan edildi! Sokağa çıkma yasağı ilan edildi, halk sokaklara döküldü

Peru, tarihinin en hareketli gününe tanıklık ediyor. Devlet Başkanı Pedro Castillo meclisi feshedip OHAL ilan etti. Ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yaşanan gelişmelerin ardından 11 bakan istifa etti. Castillo'nun açıklamasının, mecliste kendini görevden almak için yapılacak oylamadan birkaç saat önce yapılması ise dikkat çekti. Son olarak, Kongreyi feshetme ve ulusal acil durum hükümeti kurulması kararı alan Castillo gözaltına alındı. Ülkede yeni Cumhurbaşkanı Dina Boluarte yemin etti.

Haber 07-12-2022 22:09

Dünyanın konuştuğu uçak kazasından sağ salim kurtuldular! Uçaktan çıkar çıkmaz selfie çekildiler... Tepki yağdı

Peru'nun başkenti Lima'daki Jorge Chavez Uluslararası Havalimanı'na iniş gerçekleştiren Latam Havayolları firmasına ait yolcu uçağı, pistteki itfaiye aracına çarpmıştı. Çarpışmanın etkisiyle itfaiye aracında bulunan 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti. Motoru alev alan pistte kaymaya başlayan uçakta büyük hasar oluşurken kazadan sağ salim kurtulan bir çiftin selfiesi sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Trend 22-11-2022 15:25

Piste inen yolcu uçağı kamyonla çarpıştı! Peru'da feci kaza

Peru'nun başkenti Lima'daki Jorge Chavez Uluslararası Havalimanı'na iniş gerçekleştiren Latam Havayolları firmasına ait yolcu uçağı, pistteki kamyonla çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle motoru alev alan ve pistte kaymaya başlayan uçakta büyük hasar oluştu. İlk belirlemelere göre, uçağın çarptığı kamyonda bulunan iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Haber 19-11-2022 02:38

Peru'da Kovid-19 nedeniyle ilan edilen olağanüstü hal kaldırıldı

Bakanlar kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada, ülkede son zamanlarda vakaların belirgin şekilde düştüğü vurgulanarak, Mart 2020'den bu yana yürürlükte olan OHAL'in kaldırıldığı belirtildi.

Haber 28-10-2022 08:32

Seksi pozlarını satarak gündem olan politikacı Tess Garcia olay yarattı! “Her zamanki politikadan bıktım”

Peru’nun Tarapoto yerel seçimlerinde meclis üyesi olmak için seçimlere hazırlandığını dile getiren Tess Garcia, “Her zamanki politikadan bıktım” diyerek ilginç bir kampanya başlattı. Yetişkinlere özel olarak hazırlanan OnlyFans hesabından seksi fotoğraf ve videolarını satarak seçim kampanyasını finanse ettiğini dile getiren Garcia, önerilere açık olduğunu belirtti.

Trend 23-09-2022 10:52

Plajda üstsüz güneşlenme deneyi yapan kadın, erkeklerin tacizine uğradı! O anlar saniye saniye kaydedildi

Peru haber kanalı ATV Noticias'ın sosyal deneyinde ismi açıklanmayan kadın, başkent Lima yakınlarındaki bir plajda üstsüz güneşlendi. Çevredekilerin büyük bir şaşkınlıkla karşıladığı kadın kısa sürede plajdaki erkeklerin odak noktası oldu. Kadının etrafını saran erkeklerden kimileri onun fotoğrafını çekerken kimileri ise dozunu kaçırarak kadını elleriyle taciz etti.

Trend 20-06-2022 11:22

Şifre paylaşımını ücretlendirmek isteyen Netflix'in testlerinde kaos! Kafa karışıklığı yarattı

Online dizi ve film platformu Netflix, hesap şifrelerini başkalarıyla paylaşmayı ücretli hale getiren özelliğin testlerini Peru, Şili ve Kosta Rika'da başlatmıştı. Ancak test sürecindeki Peru'da tam bir kaos yaşandığı ortaya çıktı. Yaşananlar Peru'daki kullanıcılarda kafa karışıklığı yarattı.

Haber 01-06-2022 12:41

Güney Amerika ülkesinde deprem! 7.2 ile sallandılar

Güney Amerika ülkesi Peru'da şiddetli bir deprem meydana geldi. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumundan yapılan açıklamaya göre, depremin büyüklüğü 7.2 olarak bildirildi.

Haber 26-05-2022 16:16

Herkesi korkuttu! Kendi cenazesinde bir anda dirilen kadın tabuta vurarak çevredekileri uyardı

Peru’da hayatını kaybettiği düşünülerek cenaze töreni düzenlenen 36 yaşındaki Rosa Isabel Cespedes Callaca isimli kadın bir anda dirildi. Tabutun içindeyken tahtalara vurarak sesler çıkartan kadın çevresindekilere büyük korku yaşattı. Ölmediği anlaşılan kadın için düzenlenen cenaze töreni iptal edildi.

Trend 07-05-2022 15:06

Tanrı’ya olan inancı temsil ettiği söylenen dev penis heykeli Mochica adamı parçalandı! İnsanlar hala fotoğraf çekiliyor

Peru’nun Trujillo eyaletinde bulunan 3 metre yüksekliğinde dev bir penise sahip olan Mochica adamı heykeli dünyanın pek çok noktasındaki turistlerin dikkatini çekmeyi başardı. Yeni yıl için dikilen heykel için yerel belediye başkanı erotizmi değil, Tanrı’ya olan inancı temsil ettiğini söylemişti. Ancak heykel yerel halktan tepki çekti ve bir yerli tarafından parçalandı. Heykelin hasar görmesine rağmen insanlar hala onunla fotoğraf çektirmek için bölgeye akın ediyor.

Trend 07-01-2022 13:54

Peru'da 800 yaşındaki kadın mumya mezar odasından çıkarıldı! İplerle bağlı eliyle yüzünü elleriyle kapatıyor

Peru'nun Lima kentinde 800 yaşında olduğu tahmin edilen bir mumya bulundu. Mumya, 1.40 metrelik bir mezar odasının içinden çıkarıldı. Küçük bir kazı alanından gün yüzüne çıkarılan mumyanın kalın iplerle bağlanmış kolları ve elleriyle yüzünü kapattığı duruşu ise arkeologları şaşırttı.

Haber 08-12-2021 09:00

Peru'da tüyler ürperten keşif! Mezarda elleriyle yüzünü kapatan mumya bulundu

Peru'da bir yeraltı mezarında kazı yapan arkeologlar iplere bağlı ve elleriyle yüzünü kapatan bir mumya keşfetti. İplerle bağlanmış ve cenin pozisyonunda olması ilk bakışta ürpertici görünse de, araştırmacılar bunun Peru cenaze geleneği olduğuna inanıyor.

Haber 01-12-2021 07:50

Son Dakika: Peru'da 7.5 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberine göre ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGC) Peru’nun Barranca bölgesine 42 km uzaklığında 7.5 şiddetinde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Haber 28-11-2021 14:15

Sırrıyla popüler oldu! Dünyanın büyük bir bölümünün varlığını bildiği gizemli yer: Machu Picchu

Machu Picchu, günümüzde çözülmemiş gizemleriyle merak uyandırmaya devam ediyor. Peru’daki And Dağları’nın yüksek bir noktasından bulunan tarihi şehir, yüzyıllar öncesinde dünyanın geri kalanı tarafından bilinmiyordu. Bir tesadüf eseri keşfedilen Machu Picchu, tamamen izole bir şekilde hayatlarını sürdürmesiyle tanınıyor.

Trend 03-11-2021 17:33

Elektrik tellerine takılan güvercini, bıçak bağlanan drone ile böyle kurtardılar

Peru'nun başkenti Lima'da bacağındaki ip nedeniyle elektrik teline asılı kalan güvercin, polis tarafından drone kullanılarak kurtarıldı.

Haber 13-10-2021 16:49

Peru'da başbakan ve tüm kabine istifa etti

Peru'da Başbakan Guido Bellido ve kabinenin tamamının istifa ettiği duyuruldu. Öte yandan yeni atanan Başbakan Mirtha Vasquez ve bakanlar da yemin etti.

Haber 07-10-2021 07:34

Peru-Ekvador sınırında 6.1 büyüklüğünde deprem

Güney Amerika ülkesi Peru’da Jeofizik Enstitüsü (IGP) Ulusal Sismoloji Merkezi, Peru-Ekvador sınırında 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Haber 30-07-2021 21:15

Böyle festival görülmedi! Katılımcıların birbirini dövdüğü en ilginç seremoni: Takanakuy Dövüş Festivali

Dünyada hala görmemiş ve keşfedilmemiş birçok yer bulunuyor. Onlarca festival ve gelenek yüzyıllardır devam ediyor. Sizler için bir hayli ilginç olan Takanakuy Dövüş Festivali’ni araştırdık. Bu festivalde katılımcılar birbirine vurarak stres atıyorlar. Üstelik bunun sonucunda herhangi bir ceza almıyorlar.

Trend 09-07-2021 17:53

Delta varyantı bitmeden Lambda geldi! 30 ülkeye yayıldı

Dünya Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantının endişesini yaşarken, bir kötü haber daha geldi. İlk olarak geçen yıl Ağustos ayında Peru'da ortaya çıkan Lambda varyantının 30 ülkeye yayıldığı bildirildi. Bilim insanları Lambda varyantının aşılara dirençli olabileceğinden endişe ediyor.

Haber 06-07-2021 18:02

Brezilya Peru'yu yenerek finale yükseldi

Copa America yarı finalinde Brezilya, Peru'yu 1-0 yenerek finale yükselen ilk takım oldu.

Spor 06-07-2021 07:02

Canlı yayında oyun oynarken depreme yakalandı! İşte o anlar

VenuTwitch yayıncısı Grechi, canlı yayında Dota 2 oynarken büyük şok yaşadı. Twitch'te 40 bine yakın takipçisi olan Güney Amerikalı yayıncı, yayındayken 5.8 büyüklüğünde bir depreme yakalandı. Grechi o anları Instagram hesabı üzerinden paylaştı.

Haber 25-06-2021 17:23

Peru'da 6 büyüklüğünde deprem

"Ateş Çemberi" olarak da bilinen Pasifik Deprem Kuşağı'nda yer alan Güney Amerika ülkesi Peru'da 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Haber 23-06-2021 08:07

Peru'da otobüs uçuruma yuvarlandı: 27 ölü, 16 yaralı

Güney Amerika ülkesi Peru'da, yolcu otobüsünün uçuruma yuvarlanması sonucu 27 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı.

Haber 19-06-2021 08:56

Peru’da madencileri taşıyan otobüs kaza yaptı: 27 işçi hayatını kaybetti

Peru’da madencileri taşıyan otobüsün kaza yapması sonucu 27 işçi hayatını kaybederken, 13 işçi ise yaralandı.

Haber 18-06-2021 23:23