Croissant Rouge Turc Haberleri

Efsane renk Edirne kırmızısı ekolojik ürün sevenlerin tercihleri arasına girdi

Osmanlı döneminde formülü casusluk olaylarına konu olduğu için "efsane renk" olarak anılan, kök bitkiden elde Edirne kırmızısı (Rouge d'Adrinople), ekolojik kıyafet sevenlerin tercihleri arasına girdi.

Yurthaber 2023-11-20 11:27:54

Efsane renk Edirne kırmızısının elde edildiği kök boya bitkisinin hasadı yapıldı

Osmanlı zamanında Edirne'de üretilen ve formülünün Fransa'ya götürülmesinin bir "casusluk" hikayesine benzetilmesiyle "efsane renk" olarak anılan Edirne kırmızısı (Rouge d'Adrinople) renginin elde edildiği kök boya bitkisi rubia tinctorumun hasadı yapıldı.

Yurthaber 2023-10-04 13:13:14

Osmanlı'da casusluk olaylarına konu olmuştu! Edirne Kırmızısı kök salıyor

Trakya Üniversitesi, Osmanlı döneminde casusluk olaylarına konu olduğu için "efsane renk" olarak da bilinen ’Edirne Kırmızısı’nın (Rouge d’Adrinople) elde edilmesinde kullanılan kök boya bitkisi ’rubia tinctorum’un yetiştirme alanlarını genişletiyor.

Finans 2021-07-26 14:42:52

Edirne Kırmızısı e-Sempozyumu düzenlenecek

Trakya Üniversitesi’nin sahip çıktığı Edirne Kırmızısı, ilki düzenlenecek uluslararası sempozyumda farklı disiplinlerden bilim insanları tarafından değerlendirilecek.Edirne’nin kültürel değerlerini ortaya çıkarmak ve gelecek kuşaklara aktarmak gibi bir misyon üstlenen Trakya Üniversitesi, kent ile bütünleşen bir değeri daha gün yüzüne çıkarıyor.Uluslararası literatürde “Rouge d’Andrinople” ismiyle anılan Edirne Kırmızısı, Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenecek uluslararası bir sempozyumla yeniden kent hafızasına taşınıyor.

Yurthaber 2020-10-15 13:27:12

Terör örgütü PKK/KCK, Kürt Kızılayı adlı sahte oluşumla finans sağlamaya çalışıyor

Terör örgütü PKK/KCK, yurt dışında kurduğu "Kürt Kızılayı" adlı sahte oluşumla kırsal alanda silahlı faaliyet gösteren örgüt mensuplarına ve bölücü örgüte finans temin ediyor - Sözde Kürt Kızılayı "Heyva Sor a Kurdistan", İngiltere ve Japonya'da "Kurdish Red Moon", Belçika, Hollanda ve İsviçre'de "Koerdische Rode Halve Maan", Fransa'da "Crossant Rouge Kurde", Danimarka'da "Stötteforeningen Mesopotamiens Sol", Avusturya'da "Roja Sor a Kurdistan", İsveç'te "Kurdiska Röde Halvmanen", İtalya'da, "Mezza Luna Rossa" isimleriyle faaliyetlerini sürdürüyor

Haber 15-12-19 14:52

'Leyla Gencer: La Diva Turc' belgeseli İstanbul'da izleyiciyle buluştu

Opera sanatçısı Leyla Gencer'in hayatını anlatan "Leyla Gencer: La Diva Turc" belgeseli, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda gösterildi.

Trend 02-12-19 12:17

Leyla Gencer: La Diva Turc belgeseli İstanbul'da izleyiciyle buluştu

"Leyla Gencer: La Diva Turc" belgeseli İstanbul'da izleyiciyle buluştu

Magazin 01-12-19 23:07

Moulin Rouge kabaresinin sahne arkası görüntüleri!

Dünyaca ünlü Fransız kabaresi ‘Moulin Rouge’ (Kırmızı Değimen), bu hafta 130. yaşını kutluyor. İşte dünyaca ünlü Moulin Rouge kabaresinin sahne arkasından kareler...

Trend 16-10-19 13:44

Restore ettirdiği konağı efsane renke boyattı

Edirne'de bir turizmci, 116 yıllık tarihi konağının dış cephesini İngiltere'den özel olarak getirttiği "Rouge d'Adrinople" (Edirne kırmızısı) rengine boyattı - Edirne kırmızısı casusluk olaylarına konu olduğu için "efsane renk" olarak biliniyor

Yurthaber 13-09-19 16:26

Restore ettirdiği konağı efsane renke boyattı

Edirne'de bir turizmci, 116 yıllık tarihi konağının dış cephesini İngiltere'den özel olarak getirttiği "Rouge d'Adrinople" (Edirne kırmızısı) rengine boyattı - Edirne kırmızısı casusluk olaylarına konu olduğu için "efsane renk" olarak biliniyor

Haber 13-09-19 16:23

ABD’de bir silahlı saldırı daha: 1 yaralı

ABD’nin Louisiana eyaletinde bir mağazaya düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi yaralanırken, saldırgan gözaltına alındı.ABD’nin Louisiana eyaletinde Baton Rouge şehrinde bir mağazaya silahlı saldırı düzenlendi.

Haber 06-08-19 23:11

Edirne kırmızısı bu topraklardan dünyaya açılan bir renk

Edirneli boya ustaları tarafından 15. yüzyılda elde edildikten sonra 1740'lı yıllarda Fransa'da üretilmeye başlanan "Rouge d'Adrinople" (Edirne kırmızısı), turizm sektöründe de kullanılmaya başlandı - İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu: - "Edirne kırmızısı bu topraklardan dünyaya açılan bir renk, bu rengi kullanmak elbetteki bizim hakkımız. Tamamen milli ve yerli. Turizm, insanlarla en çok muhatap olan hizmet sektörümüz bu rengi kullanmaya başladı. Garsonlarına önlük yaptıran da var, sattığı kurabiyesini koyduğu çantayı bu renkte yapan da. Bu örneklerin artmasını önemsiyor ve destekliyoruz"

Haber 10-10-18 11:08

Tekstil sektörüne ‘Edirne kırmızısı’ sunumu

Uluslararası literatürde Rouge d’Andrinople ismiyle anılan Edirne kırmızısı kentte faaliyet gösteren tekstil firmalarına tanıtıldı.Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği, uğrunda çokça emek ve paranın harcandığı, sırrını çözene ödüllerin verildiği ve hatta casusluk faaliyetlerine konu olacak tarihsel ve bir o kadar da önemli bir renk olarak dikkat çeken, 1700’lü yılların ortalarından itibaren ortaya çıkan Edirne kırmızısı rengini hem kentin ekonomisine hem de turizmine kazandırmak adına tanıtım çalışmalarını sürdürüyor.Son olarak sene başında Edirne’deki birçok resmi kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilen Edirne Kırmızısı Çalıştayı’na imza atan dernek yönetimi önceki gün Edirne merkezde faaliyet gösteren bazı tekstil firmaları ile bir araya geldi.

Yurthaber 26-09-18 10:25

Demir Kuşaklı Cihangir: Kanuni Sultan Süleyman Han

Osmanlı Cihan Devleti'nin en uzun süre tahtta kalan ve en büyük padişahı olarak kabul edilen Kanuni Sultan Süleyman Han, bundan 452 yıl önce 7 Eylül 1566 tarihinde Sigetvar'da sefer esnasında vefat etti - Büyük Padişah, isminden çok Kanuni unvanıyla tanınırsa da bu sıfat 18. yüzyılda ilk defa Dimitrie Cantemir'in Osmanlı tarihinde geçti, XIX. yüzyılda Osmanlı tarihçileri tarafından benimsenerek yaygınlık kazandı. Çağdaşı Batılı yazarlar Sultan'ı "Muhteşem" (Magnificent, Magnifique) veya "Büyük Türk" (Grand Turc) lakaplarıyla anıyorlardı - Yazar Turgut Güler: - "Vefatının ardından, devrin büyük şairi Baki, yazdığı ünlü Mersiye'de, onun askerî ihtişâmını anlatırken, "Şemşîr gibi Rûy-ı Zemîn’e taraf taraf/ Saldun temür kuşaklı Cihân pehlevânları” beytini kaleme almıştı. Bu mısralardan ilham alarak, biz de Kanuni Sultan Süleyman Han için "Demir Kuşaklı Cihangir" sıfatını kullanabiliriz. Ruhu şad, mekanı Firdevs Cenneti olsun, inşallah"

Haber 07-09-18 13:01

Cenevre Otomobil Fuarı

Tofaş'ın Avrupa pazarında Tipo ismiyle satışa sunulan Egea model ailesinin en sportif üyesi Tipo S-Design görücüye çıktı - Kona Electric, Nexo ve Santa Fe gibi SUV modelleriyle öne çıkan Hyundai, "Le Fil Rouge" isimli konsept otomobilini de beğeniye sundu - Alpine, A110 Pure, A110 Legende ve A110 GT4 yarış otomobilini tanıttı - Subaru VIZIV Tourer Concept'in dünya prömiyeri gerçekleştirildi - DizaynVip, otomobil dönüşüm sektöründeki tek Türk firması olarak fuarda yer aldı

Haber 06-03-18 17:06

ABD'de siyah protestoculardan polise dava

Black Lives Matter (Siyahların Yaşamları Değerlidir) kampanyası aktivisti DeRay Mckesson, polis ve Baton Rouge kent yetkilileri aleyhinde, gözaltına alınması sırasında yaşadıkları nedeniyle dava açtı.

Haber 05-08-16 15:15

ABD'de üç polis vurularak öldürüldü

ABD'de geçtiğimiz günlerde bir siyahın polis tarafından öldürüldüğü Louisiana Eyaleti'ne bağlı Baton Rouge kentinde üç polis vurularak öldürüldü.

Haber 18-07-16 00:45

Lousiana’da Polis Şiddeti Tepkiye Yol Açtı

ABD Adalet Bakanlığı Medeni Haklar Dairesi, Louisiana’nın Baton Rouge kentinde bir marketin önünde siyah bir Amerikalı’nın polis tarafından vurularak öldürülmesi davasında önce rol oynayacak. Eyalet valisi John Bel Edwards, FBI’ın ve yerel kurumların soru

Haber 07-07-16 05:42

Yük treni TIR'a son hızla böyle çarptı

ABD'nin Louisiana kentine bağlı Mer Rouge kasabasında bir yük treni hemzemin geçitte sıkışıp kalan bir TIR'a son hızla çarptı.

Haber 09-10-14 12:31

Karakterimi çaldılar diyerek polise başvurdu

Bursa'nın Harmancık ilçesinde üniversite öğrencisi Ahmet Kaya 8 yıldır oynadığı 'Knight Online' adlı oyunda kullandığı 'Rouge' adlı karakterin çalındığını öne sürerek polise başvurdu.

Haber 27-12-12 11:48

Amerikalı Gazetecilik Öğrencileri, İzmirli Gazetecilerle Buluştu

İzmir Kültürler Arası Diyalog Merkezi (İZDİM)'nin organizasyonu ile ABD'nin Baton Rouge eyaletindeki Lousiana State Üniversitesi'nden...

Yurthaber 03-07-12 14:08

Kapadokya Caz Günleri başladı

Kapadokya’da bu sene ikincisi düzenlenen Caz Günleri, Swing a la Turc konseriyle başladı. Türkiye’nin önemli...

Yurthaber 01-12-11 14:21

Rekortmen bacaklar

Fransa'nın başkenti Paris'teki dünyaca ünlü Moulin Rouge kaberesindeki, 30 kadın dansçı, 30 saniye içerisinde 720 kez bacaklarını indirip kaldırarak rekor kırdılar.

Haber 20-11-10 16:47

Fransız yönetmenden 'Türk Kafası' filmi

Ünlü Fransız Sinema oyuncusu Pascal Elbe'nin yönetmenliğini yaptığı ve bir Türk aileyi konu alan filmi "Tete De Turc" (Türk Kafası) vizyona girdi.

Haber 01-04-10 11:21

Mükemmel Makyaj Sonucu Sunan Ruj

Dolgun görünümlü dudaklar yaratan, nemlendiren ve belirginleştiren şekillendiren L’Absolu Rouge..

Kadin 06-08-08 12:29

RTÜK'ten 'Erotik' yasak

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Digitürk üzerinden yurtdışı çıkışlı yayın yapan Adult Channel, Exotica TV, Playboy TV ve Rouge TV'nin yayın buketinden çıkarılmasını kararlaştırdı.

Haber 06-05-05 11:02