Vali Cuneyit Orhan Toprak Haberleri

Son dakika | İşçiler göçük altında kaldı, can kayıpları var! Niğde'de patates deposunda çökme; Vali Çelik'ten açıklama geldi

Son dakika haberi: Niğde'de bir patates deposunda çökme gerçekleşti. Çökme sonucu göçükte toprak altında kalan 2 işçiden acı haber geldi. 4 işçi ise ağır şekilde yaralandı. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Çökmenin nasıl meydana geldiği Niğde Valisi Cahit Çelik'in açıklamasıyla netlik kazandı.

Haber 2024-04-08 15:32:09

38 saat detayı 'Evinize erken gelin' Meteoroloji'den İstanbul'un da olduğu 7 ile uyarı! Vali de paylaştı... Uzman isim kar yağışını işaret etti! Son dakika 15 Aralık - 19 Aralık hava durumu

Bugün kar veya yağmur yağacak mı? Hafta sonu hava nasıl olacak? Kışın kendini hissettirdiği günlerde yağışlarla ilgili son durum araştırılmaya başlandı. Meteoroloji'den 7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı gelirken Prof. Dr. Orhan Şen, yağmur şeklindeki yağışların gece yarısından sonra Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kar yağışlı olacağını söyledi. Uyarılar peş peşe gelirken 38 detayı dikkat çekti. Bugün İstanbul'da hava nasıl olacak? İşte son dakika 15 Aralık - 19 Aralık hava durumu...

Haber 2023-12-15 14:50:56

SON DAKİKA | Kocaeli’deki TMO deposunda patlama! Derince Limanı'ndan dumanlar yükseldi, yaralılar var

Son dakika haberi: Kocaeli’de Derince Limanı mevkiinde büyük bir patlama oldu. Bölgeden dumanlar yükselirken, çok sayıda ekip sevk edildi. Gölcük'te de hissedilen patlamanın Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda meydana geldiği öğrenildi. Patlamada yaralı sayısı 12'ye yükselirken patlama anına ait görüntüler ortaya çıktı. Göçük altından 1 kişi çıkarıldı. Vali Seddar Yavuz, patlamanın nedeniyle ilgili açıklama yaptı.

Haber 2023-08-07 15:44:50

Mabolla Antik Kenti'nde kazı çalışması yürütülüyor

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Vali Orhan Tavlı'nın talimatıyla Menteşe’nin ilk yerleşimi olan 2 bin 500 yıllık Mabolla Antik Kenti'nde kazı çalışması başlatıldı.

Yurthaber 2023-01-31 13:54:21

Muğla Valisi Tavlı, Milas’ta görüşmelerde bulundu

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Milas’a gelerek kurum ziyaretleri gerçekleştirdi. Ziyaret programı çerçevesinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi’ne gelen Vali Tavlı’ya, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke de eşlik etti.

Yurthaber 06-01-23 14:01

GÜNCELLEME 2 - Muğla'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

Vali Orhan Tavlı: - "Şu an çok sayıda ekip müdahalede bulunuyor. Günün ilk ışıklarıyla hava araçları da müdahaleye başlayacak. Şu an için bölgede herhangi bir tahliye söz konusu değil" HAVADAN MÜDAHALE VE DETAYLAR EKLENDİ

Yurthaber 14-09-22 07:47

GÜNCELEME - Muğla'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

Vali Orhan Tavlı: - "Şu an çok sayıda ekip müdahalede bulunuyor. Günün ilk ışıklarıyla hava araçları da müdahaleye başlayacak. Şu an için bölgede herhangi bir tahliye söz konusu değil" VALİ TAVLI'NIN AÇIKLAMASI EKLENDİ

Yurthaber 14-09-22 04:53

GÜNCELLEME - Kars'ta evin toprak damlı kısmındaki göçük nedeniyle anne ile 2 oğlu öldü

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, olayın yaşandığı Verimli köyünde incelemelerde bulunarak, aileye başsağlığı diledi VALİ ÖKSÜZ'ÜN OLAY YERİNDE İNCELEMELERDE BULUNMASI EKLENDİ

Yurthaber 02-06-22 10:29

Ramazan Bayramı'nı vatan nöbetinde, elleri tetikte geçiriyorlar

Mardin'de, Vali Mahmut Demirtaş ile Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, 1040 rakımlı nöbet noktasında ziyaret ettikleri güvenlik korucularının bayramını kutladı - Federasyon Başkanı Kandemir: - "Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz. Güvenlik korucularımız, yağmur, çamur, bayram demeden her zaman görevinin başında"

Yurthaber 02-05-22 12:18

GÜNCELLEME - Trabzon'da heyelan sonucu 5 bina toprak altında kaldı

Vali İsmail Ustaoğlu: - "Dere yatağı boyunca 19 vatandaşımız tahliye edildi riskli gördüğümüz evlerinden. Aynı zamanda yine riskli gördüğümüz iki ilköğretim okulumuzu da bugün tatil ettik" - Evi toprak altında kalan Haydar Akyasa: - "Kendimizi de hayvanlarımızı da son anda kurtardık" OLAY ANINI YAŞAYANLARIN AÇIKLAMALARI EKLENDİ

Yurthaber 18-04-22 13:55

Muğla'da spor turizmi 12 aya yayılacak

Vali Orhan Tavlı: -"İlimiz birçok alternatif turizm türünün yapılabildiği uygun bir coğrafyaya sahip olmakla birlikte spor turizmi için de muhteşem olanaklar sunmaktadır"

Yurthaber 26-03-22 15:24

Kocaeli'de Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni düzenlendi

Vali Seddar Yavuz: - "Bayrağımızı kabul etmeyen, toprak bütünlüğümüze saygı duymayan, parçalamak isteyen ve demokrasinin bütün nimetlerinden istifade ederek hainlik edenlere bu ülkede yer olmadığını bir kez daha söylemek istiyorum"

Yurthaber 17-03-22 00:19

SON DAKİKA | İstanbul'da kar etkili oldu, uyarılar peş peşe geldi! Vali Yerlikaya: Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım

Son dakika haber: Günlerdir yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen kar sabah saatlerinde geldi. Özellikle kentin yüksek kesimlerinde kar hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışının İstanbul'da etkili olmasının ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen vatandaşlara uyarıda bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 23-01-22 08:34

Türkiye'de nüfusa göre en çok Kovid-19 aşısı yapılan Muğla'da aşılama hız kesmedi

Vali Orhan Tavlı: - "İl genelinde vatandaşlarımız büyük duyarlılık göstererek, aşı oldu. Bu sayede aşılamada rakamlarımız arttı, vaka sayılarımız düştü"

Yurthaber 06-07-21 14:06

Gümüşhane’de üreticilere 1,1 milyon liralık tohum desteği

Gümüşhane’de il genelindeki üreticilere Bitkisel Üretimi Geliştirme ve Çayır-Mera Islah ve Amenajman Projeleri kapsamında 1 milyon 178 lira değerinde yüzde 50 hibeli 90 ton yem bitkisi tohumu desteği sağlandı.Proje kapsamında ekimi yapılacak 14 bin dekar alanda 20 bin ton yem bitkisi üretimi yapılarak 10 milyon TL net gelir elde edilmesi hedeflenirken, projeyle birlikte 14 bin dekar atıl durumda kalan tarım arazisi de üretime kazandırılmış olacak.Çayır, mera ve yem bitkileri ekiliş alanlarının genişletilmesi, çiftçilerin kaba yem ihtiyacının karşılanabilmesi ve hayvancılıkta girdi maliyetlerinin azaltılması amacıyla uzun yıllardan beri Gümüşhane’de İl Özel İdaresi ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından destekleme faaliyetleri uygulanıyor.Proje ile alınan yonca, korunga, fiğ, silajlık mısır, yem bezelyesi ve yulaf tohumları Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde Covid-19 tedbirleri alınarak düzenlenen sembolik törenle çiftçilere dağıtıldı.Tohumlarını dağıtan Vali Kamuran Taşbilek, ülkenin her yerinde olduğu gibi Gümüşhane’de de tarımın ve çiftçilerin desteklenmesi noktasında devletin her konuda destek sunduğunu söyledi.“Toprağı tarla yapmak, tarlayı vatan yapmak demektir”Proje ile amaçlarının ekonomiye dahil edilmeyen atıl arazileri tarımsal üretime dahil etmek olduğunu vurgulayan Vali Taşbilek, “Toprak tarla olmadığı müddetçe değerini kaybediyor.

Yurthaber 01-04-21 12:16

‘Van Gölü’nün Korunması İçin Eylem Planı’ değerlendirme toplantısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının organizesiyle Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı Değerlendirme Toplantısı yapıldı.Elite World Van Hotel’de gerçekleştirilen toplantıya Vali Mehmet Emin Bilmez, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, YYÜ Rektörü Prof.

Yurthaber 31-03-21 17:01

Vali Tavlı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Tırı’nda yetkililerden bilgi aldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Türkiye’nin gelecek vizyonuna katkıda bulunma amacıyla başlatılan proje kapsamında dijital ve teknolojik deneyim ve uygulama alanlarıyla donatılmış Dijital Tır Muğla’ya gelirken, 4 gün boyunca Muğla’da olacak Dijital Tır’ı Muğla Valisi Orhan Tavlı ziyaret etti.Ziyarette İletişim Başkanlığı Muğla Şube Müdürü Sezgin Sağun, Vali Tavlı’ya Dijital Tır ile ilgili bilgi verdi.

Yurthaber 30-03-21 14:44

Grup yolunu inceledi

Vali Ali Çelik, Tavşanlı ilçesine bağlı İshakçılar köyünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.Köy muhtarı Mustafa Ayaz ve vatandaşlarla görüşen Vali Ali Çelik, talepleri dinledi.Tavşanlı Şenlik- Eğriöz Grup Yolu’na bağlanan toprak yolda incelemelerde bulunan Vali Ali Çelik, yola malzeme dökülerek çamur sorununun giderileceğini söyledi.İnşaatı yarım kalan köy konağı ve muhtarlık hizmet binasını da yerinde gören Vali Çelik, imkanlar dahilinde destek olunacağını ifade etti.Vali Ali Çelik’e İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak eşlik etti.

Yurthaber 29-03-21 11:28

Cezayir’in Ankara Büyükelçisi’nden Vali Tavlı’ya ziyaret

Cezayir’in Ankara Büyükelçisi Mourad Adjabi, Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret etti.

Yurthaber 27-03-21 12:33

Vali Gürel Eflani ilçesinde incelemelerde bulundu

Karabük Valisi Fuat Gürel beraberindeki heyet ile birlikte Eflani ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.Vali Fuat Gürel ilçe ziyaretleri kapsamında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık ve İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci ile birlikte Eflani ilçesinde ziyaretlerde bulundu.İlk olarak Eflani Kaymakamlığını ziyaret ederek başlayan Vali Fuat Gürel, Hükümet Konağı bahçesinde, Eflani Kaymakamı İbrahim Şenkon, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Koç ve Mesut Aydın ile ilçe protokolü tarafından karşılandı.Kaymakam Şenkon’dan ilçenin genel durumu, yürütülen projeler ve ilçenin ekonomik yapısı hakkında brifing alan Vali Fuat Gürel, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği finansmanı ile alımı yapılan ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Eflani’li çiftçilerin kullanımı için Eflani Ziraat Odasına teslim edilen 6 ton kapasiteli Gübre Dağıtım Römorku ile toprak işleme aletleriyle parçalanamayan kesekleri ezerek ufalamak ve tarla yüzeyini düzeltmek için kullanılan 2 adet Merdanenin bulunduğu Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri 1403 Sayılı Eflani Tarım Kredi Kooperatifini ziyaret etti.Eflani İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Gürel, İlçe Jandarma Komutanı Asb.Kd.Bçvş.

Yurthaber 24-03-21 17:54

Kütahya’da 900 çiftçiye tohum desteği

Kütahya’da, ’Çayır Mera Islah ve Amenajman’ projesi kapsamında, yem bitkileri ekiminin artırılması ve Türkiye’nin baklagil ihtiyacına katkı sunulması amacıyla çiftçilere yulaf, yonca, yağlık ayçiçeği, kuru fasulye tohumu ile sıvı ve sülfat gübre dağıtıldı.İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kütahya İl Özel İdaresi tarafından desteklenen proje kapsamında düzenlenen dağıtım programı; Kütahya Valisi Ali Çelik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık ile çiftçilerin katılımıyla yapıldı.Çayır Mera Islah ve Amenajman Projesi hakkında bilgiler veren Vali Ali Çelik, “En önemli görevimiz üretmek.

Yurthaber 24-03-21 12:21

Hacı Bekir Balta Camii dualarla ibadete açıldı

Hayırsever İşadamı Nevzat Balta, rahmetli ağabeyi Hacı Bekir Balta adına Adıyaman merkez Cumhuriyet Mahallesinde yaptırdığı Camii dualarla ibadete açıldı.Açılışa Vali Mahmut Çuhadar, Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Merkez ilçe Başkanı Mustafa Alkayış, İl Müftüsü Mehmet Taşçi ve vatandaşlar katıldı.Camilerin İslam medeniyetindeki önemine değinen İl Müftüsü Mehmet Taşçı, ibadethane ve camilerin İslam’ın mührü ve tapuları olduğunu söyledi.Vali Mahmut Çuhadar ise, Hayırsever Nevzat Balta’ya teşekkür ederek, “Hayırseverimiz Nevzat Balta rahmetli ağabeyi Hacı Bekir Balta adına çok güzel bir camii inşa etmiş.

Yurthaber 19-03-21 16:44

Hacı Bekir Balta Camii dualarla ibadete açıldı

Hayırsever İşadamı Nevzat Balta, rahmetli ağabeyi Hacı Bekir Balta adına Adıyaman merkez Cumhuriyet Mahallesinde yaptırdığı Camii dualarla ibadete açıldı.Açılışa Vali Mahmut Çuhadar, Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Merkez ilçe Başkanı Mustafa Alkayış, İl Müftüsü Mehmet Taşçi ve vatandaşlar katıldı.Camilerin İslam medeniyetindeki önemine değinen İl Müftüsü Mehmet Taşçı, ibadethane ve camilerin İslam’ın mührü ve tapuları olduğunu söyledi.Vali Mahmut Çuhadar ise, Hayırsever Nevzat Balta’ya teşekkür ederek, “Hayırseverimiz Nevzat Balta rahmetli ağabeyi Hacı Bekir Balta adına çok güzel bir camii inşa etmiş.

Yurthaber 19-03-21 16:44

Vali Tavlı’dan Yaşlılar Haftası mesajı

Muğla Valisi Orhan Tavlı, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.Vali Tavlı mesajında şu ifadeleri kullandı; "Toplumumuzun önemli bir bölümünü oluşturan ve yaşamları süresince edindikleri deneyimleri genç kuşaklara aktararak, yeni nesillerin ülkesine, milletine daha yararlı kişiler olarak yetişmelerine katkı sağlayan yaşlılarımızı saygıyla anmak ve onların sorunlarına yardımcı olmak amacıyla, 18-24 Mart tarihleri “Yaşlılar Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Yurthaber 19-03-21 12:04

Trabzon’da Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni düzenlendi

Trabzon Valiliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde şehit aileleri ve gaziler onuruna Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni gerçekleştirildi.Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen törene Vali İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra, Garnizon Komutan Vekili Personel Albay Erdem Canpolat, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, şehit aileleri, gaziler ve yakınları ile il protokolü katıldı.Vali Ustaoğlu törende yaptığı konuşmada, şehitlerin bıraktığı emanetleri korumak en önemli görevlerinin başında geldiğini belirterek “Bu özel ve anlamlı günde ülkemiz ve milletimizin varlığını devam ettirmek, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek uğruna canını feda ederek şehitlik mertebesine ulaşan evlatlarımızın siz kıymetli aileleri ve gazilerimizle bir araya gelmenin heyecanını ve gururunu yaşamaktayız.

Yurthaber 18-03-21 16:12

Muğla'da dört mevsim turizm yapılması için çalışma yürütülüyor

Vali Orhan Tavlı: - "İlimizin tarih, kültür, sanat ve spor turizmi gibi alternatif turizm olanaklarıyla önemli bir potansiyeli olduğunu biliyor, sürdürülebilir projelerle turizme yeni değerler kazandırmayı hedefliyoruz"

Yurthaber 16-03-21 16:46

Kutsal Emanetler Bilecik’e ulaştı

Gelibolu’dan alınan ve sporcular tarafından taşınan kutsal emanetler Bilecik’e ulaştı.Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105’inci yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edilmek üzere Gelibolu Yarımadası’ndan alınan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağı, Eskişehir’e gönderilmek üzere Bilecik Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu’na teslim edildi.18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105.

Yurthaber 16-03-21 11:31

İl protokolü sulama projelerini inceledi

AK Parti Adıyaman milletvekilleriyle beraberindeki il protokolü sulama projelerini yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, AK Parti Adıyaman Milletvekillerinden Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat, Yakup Taş, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Merkez ilçe Başkanı Mustafa Alkayış, DSİ Bölge Müdürü Sadullah Seven ve DSİ Şube Müdürü Emin Ertürk’le birlikte topraklara can suyu olacak Gömükan Barajı ile Akçalı 1 ve Akçalı 2 gölet inşaatlarını inceledi.İnşaat çalışmaları devam eden Gömükan Barajının tamamlanmasıyla birlikte 73 bin dönüm toprak suyun bereketine kavuşurken, Akçalı 1 ve 2 Göletleri ile de 6 bin 900 dekar arazi sulanmış olacak.Vali Mahmut Çuhadar ve milletvekilleri, barajın genel görüntüsüne hakim bir yerden, baraj gövdesini ve çalışmaları izleyerek, yapımı devam eden Gömükan Barajı ve Akçalı Göletleri inşaatının son durumu ve yürütülen çalışmalarla ilgili DSİ Bölge Müdürü Sadullah Seven ve yüklenici firma yetkilisinden bilgi aldı.Adıyaman’ın sosyo-ekonomik yapısına ciddi katkılar sağlayacak olan sulama projelerinin tamamlanmasıyla birlikte bu topraklara bereket geleceğini ve ilin sosyo ekonomik yapısına ciddi katkılar sağlayacağını belirten Vali Mahmut Çuhadar ve milletvekilleri, “İnşaat çalışmaları devam eden Gömükan ve Koçali Barajı ile devam eden diğer sulama projelerin tamamen hayata geçirilmesiyle birlikte ilimizde ürün deseni sayısı artacak ve tarıma dayalı sanayide önemli gelişmeler yaşanacaktır.

Yurthaber 14-03-21 17:02

İstiklal Marşı’nın 100’üncü yıl hatıra ormanı

İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 100’üncü yılı anısına gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Muğla’nın Menteşe ilçesinde fidan dikimi yapıldı.Menteşe Düzeyn mevkiindeki 2 hektarlık sahada oluşturan ‘İstiklal Marşı’nın Kabulünün 10’üncü yılı Hatıra Ormanı’ fidan dikim törenine Vali Orhan Tavlı ve kurum müdürleri katıldı.

Yurthaber 12-03-21 13:28

Muğla’da Covid-19 dinamik denetim süreci gece başladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Covid-19 salgını ile yeni ve etkin bir mücadele dönemine girildiğini açıklaması ve tüm il valiliklerine gönderdiği genelge sonrası Muğla’da denetimler gece saatlerinde Vali Orhan Tavlı Başkanlığında başladı.Denetimler kapsamında esnafı ziyaret eden Vali Orhan Tavlı, çalışan personel ile hem sohbet etti, hem de uyulması gereken tedbirler hakkında bilgiler verdi.

Yurthaber 04-03-21 11:25

Şahinbey Belediyesi’nden iki önemli eser için destek

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde yapılacak olan cami ve diyanet anaokulu protokolü Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve hayırsever Orhan Tüzel ve ailesi tarafından imzalandı.Valilikte düzenlenen törene, Vali Davut Gül, Vali Yardımcısı Alper Çifçi, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ile Hayırsever Orhan Tüzel ve ailesi katıldı.

Yurthaber 16-02-21 16:23

Vali Tavlı Başkan Oktay ile görüştü

Muğla Valisi Orhan Tavlı, bir dizi ziyaret için geldiği Marmaris’te, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ı ziyaret etti.Muğla Valisi Orhan Tavlı, Marmaris’te kamu kurumları ve STK’ları ziyaret ederek ilçede yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Yurthaber 16-02-21 15:17

Sağlık Turizmi istişare toplantısı yapıldı

Dünya genelinde 500 milyar dolar değerinde olan ve her yıl yüzde 15-20 oranında büyüyen sağlık turizmi sektörünün Muğla’da geliştirilmesi için Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında “Sağlık Turizmi” istişare toplantısı yapıldı.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde yapılan toplantıya Vali Orhan Tavlı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.

Yurthaber 16-02-21 11:57

Kütahya ’Kitap Kurdu Yarışması’nda birinci oldu

TÜGVA Ortaokul Koordinatörlüğü tarafından Türkiye genelinde 46 bin 90 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen Kitap Kurdu Yarışması’nda derece alan Kütahyalı öğrenciler düzenlenen törenle ödüllendirildi.TÜGVA Kütahya Şubesinde düzenlenen ödül törenine; Kütahya Valisi Ali Çelik, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, TÜGVA Kütahya İl Başkanı Orhan Yener Kaytancı, Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 No’lu Şube Başkanı Fatih Köse, öğrenciler ile aileleri katıldı.Yarışma hakkında bilgiler veren TÜGVA Kütahya İl Başkanı Orhan Yener Kaytancı, Kütahya’nın bin 995 başvuruyla yarışmaya en çok katılım gösteren il olduğunu söyledi.Öğrencileri tebrik eden Vali Ali Çelik, kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasında emek harcayan herkese teşekkür etti.“Kitap okuma alışkanlığı kazanmalıyız”Hayata hazırlanma ve kişisel gelişimde kitapların rolüne dikkat çeken Vali Ali Çelik, gençlerden kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını istedi.

Yurthaber 09-02-21 12:08

Restorasyonu yarım kalan antik tiyatroda Vali Tavlı, inceleme bulundu

Muğla’nın Fethiye ilçesi’nde bulunan Telmessos Antik Tiyatro’sunda Vali Orhan Tavlı incelemelerde bulundu.Fethiye’ye bir dizi ziyaret için gelen Vali Orhan Tavlı, kendisine eşlik eden Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ile birlikte Karagözler Mahallesi bulunan yıllardır yapılamayan Telmessos Antik Tiyatro’sunu gezdi.

Yurthaber 02-02-21 16:23

112 istasyonlarına yeni ambulans

Muğla genelinde 56 noktada hizmet veren 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 17 tam donanımlı 112 ambulans ve bir yeni doğan ambulansı düzenlenen tören ile görevlendirildikleri ilçelere teslim edildi.İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen ambulans teslim törenine Vali Orhan Tavlı, Milletvekili Yelda Erol Gökcan ve Belediye Başkanları katıldı.

Yurthaber 21-01-21 15:15

Valilikten amatör spor kulüplerine malzeme desteği

Adıyaman Valiliği tarafından 43 tane amatör spor kulübüne krampon ayakkabı dağıtıldı.Yeni Mahalle Spor Salonunda gerçekleşen spor malzemeleri dağıtım programına Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, AK Parti Adıyaman Milletvekillerinden Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat, Muhammed Fatih Toprak, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Merkez ilçe Başkanı Mustafa Alkayış, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş katıldı.Dağıtımı yapılacak malzemelerin spor kulüplerine hayırlı olmasını dileyen Vali Mahmut Çuhadar, “Bugün valiliğimizce il özel idaresinden temin edilen kaynakla Adıyaman’da 1.

Yurthaber 20-01-21 11:51

Yatağan Termik Enerji Genel Müdürü Korhan Tiryaki, Vali Tavlı’yı ziyaret etti

Muğla’nın en büyük sanayi kuruluşu olan ve 38 yıldır faaliyet göstererek Ege Bölgesi’nin elektrik ihtiyacını karşılayan Yatağan Termik Enerji’nin Genel Müdürü Korhan Tiryaki, şirket çalışmalarını aktarmak üzere Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret etti.Bölge halkına istihdam sağlayarak yerel kalkınma noktasında çok önemli bir sorumluluk üstlenen Yatağan Termik Enerji’nin ilçe ekonomisine katkısını, yürütülen arkeolojik çalışmalara sağladığı destekleri aktaran Tiryaki, görüşmede Yatağan Termik Enerji’nin çevresel çalışmaları ile ilgili gelişmeleri de paylaştı.Bölgesel anlamda katma değer sağlamaktan duydukları mutluluğu belirten Tiryaki “Santralimizde standartlara uygun olarak yürüttüğümüz faaliyetlerin bağımsız otoriteler tarafından da onaylanması, bizi daha iyi işler yapmak için motive ediyor.

Yurthaber 19-01-21 11:46

Milas OSB’nin gelmiş olduğu son aşama değerlendirildi

Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında, Milas’ın sanayi ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Milas Organize Sanayi Bölgesinin tamamlanan altyapı çalışmaları ve gelinen son durumu ile ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi.Toplantıya Vali Orhan Tavlı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.

Yurthaber 18-01-21 14:40

Bodrumlu 3 hayırseverden, 3 okul protokolü

Bodrumlu hayırsever vatandaşlar Ali Engin Keçeli, Erkan Şahin ve Ögeday Akın tarafından yaptırılacak okulların protokolü Muğla Valiliğinde düzenlenen tören ile imzalar atıldı.Okul protokol törenine Vali Orhan Tavlı, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, hayırsever vatandaşlar ve yakınları katıldı.

Yurthaber 13-01-21 13:10

Vali Tavlı Menteşe Ziraat Odası’nı ziyaret etti

Muğla Valisi Orhan Tavlı, iade ziyaretleri kapsamında Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ’u ziyaret etti.Vali Orhan Tavlı’yı ziyarette Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız eşlik ederken, ziyarette Oda Başkanı Mehmet Baştuğ, Yönetim Kurulu Üyeleri Halil İbrahim Kaya, Feyzullah Ören ve Erol Altay hazır bulundu.Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ Vali Tavlı’ya oda çalışmaları hakkında bilgi verirken, pandemi döneminde çiftçilere üretim adına yapılan destekler nedeniyle teşekkür etti.

Yurthaber 08-01-21 14:21

Vali gofret dağıttı

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, yılbaşı için uygulama yapan polis ve jandarma ekipleri ile sürücülerin yılbaşını kutlayarak gofret dağıttı.Vali Osman Bilgin, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Orhan Kılıç ile birlikte İstanbul yolu 3.

Yurthaber 01-01-21 00:52

Vali Ali Çelik, Kureyşler Barajı Kurtarma Kazıları Sergi Salonu’nu inceledi

Kütahya Valisi Ali Çelik, Aslanapa ilçe ziyareti kapsamında Höyüktepe, Attepe Yerleşimi ve Dereköy Nekropolünde yürütülen kazı çalışmalarında elde edilen orijinal parçalar ve asıllarına uygun olarak oluşturulmuş eserlerin sunulduğu Kureyşler Barajı Kurtarma Kazıları Sergi Salonu’nu ziyaret etti.Orta Tunç Çağı at nalı ocağı, Erken Tunç Çağı ocağı, Geç Doğu Roma Sandık Mezarı, Roma İmparatorluk Dönemi pişmiş toprak lahit mezar, Roma İmparatorluk Dönemi torpido lahit, Geç Doğu Roma kiremit mezarın yanı sıra Paleolitik Çağ, Erken Tunç Çağı ve Orta Tunç Çağı aletlerini inceleyen Vali Ali Çelik, Aslanapa Kaymakamı Şeref Gülyer’den bilgiler aldı.Kureyşler Barajı kurtarma kazılarından elde edilen eserlerin Kütahya’nın tarihi zenginliklerinin önemli bir parçası olduğunu belirten Vali Ali Çelik, “Temel hedefimiz sahip olduğumuz bu güzellikleri tüm dünyayla buluşturarak ilimize değer katmak” dedi.

Yurthaber 25-12-20 10:42

Vişnenin ana vatanı Kütahya’dır

Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret etti.İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık ile şube müdürleri tarafından karşılanan Vali Çelik, hizmet binasında incelemelerde bulunarak kurumun işleyişi ve çalışmaları hakkında bilgiler aldı.Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Özçalık, Vali Çelik’e bitkisel üretim, örtü altı varlığı, arazi varlığı, hayvancılık, tarımsal üretim değeri, sektörel destekler, tarımsal yayım, gıda denetimi ve ihracatı, mera faaliyetleri, kırsal kalkınma ve örgütlenme faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.“Sahada olacağız”Kütahya’nın tarımsal potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Vali Ali Çelik, “Sorumluluğumuz var.

Yurthaber 18-12-20 22:00

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi organik ürünler pazarı hizmete başladı

Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Münir Karaloğlu: - "Çiftçimizin, köylümüzün, toprak ve hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşımızın üretmiş olduğu doğal, organik, leziz ve temiz ürünler bu mekanda vatandaşlarla buluşturulacak"

Yurthaber 18-12-20 16:47

Toprak Koruma Kurulu toplandı

Manisa’da, 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında gerçekleştirilen İl Toprak Koruma Kurulu Toplantısı, Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında gerçekleştirildi.Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Yaşar Karadeniz’in yanı sıra İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Eyüp Gül, Defterdar Şenol Gezer, Manisa Büyükşehir Belediyesi Temsilcisi Orçun Doğan, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, TEMA Vakfı İl Temsilcisi Sezgin Süner ve kurul üyeleri katıldı.Toplantıda Manisa’da yapılması planlanan tarımsal ve tarım dışı tesislere ilişkin kararlar alınarak değerlendirmelerde bulunuldu.

Yurthaber 17-12-20 17:57

Vali Çuhadar Adıyaman Doğa Kolejini ziyaret etti

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Doğa Kolejini ziyaret ederek eğitim ve öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.Adıyaman Doğa Koleji Kurucu Müdürü Orhan Ekinci ve yöneticiler tarafından karşılanan Vali Mahmut Çuhadar, okulu gezdi.

Yurthaber 10-12-20 10:50

Gölbaşı’nda çiftçilere hurma fidanı

Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında, çiftçilerin gelirlerinin artırılması amacıyla Adıyaman İl Özel İdaresinin desteği ile Gölbaşılı çiftçilere ücretsiz olarak 34 Bin Trabzon Hurması Fidanı dağıtıldı.Gölbaşı ilçesi Karaburun Köyü mevkiinde düzenlenen fidan dağıtım törenine Vali Mahmut Çuhadar, Gölbaşı Kaymakamı Mutlu Köksal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık, Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, Balkar Belediye Başkanı Orhan Orhan ve çiftçiler katıldı.

Yurthaber 28-11-20 10:10

Vali Tavlı MAYBİR’i ziyaret etti

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Türkiye Arıcılar Birliği ve aynı zamanda Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin ve yönetim kurulunu ziyaret etti.Arıcılık Müzesini gezen Vali Orhan Tavlı, müzede arıcılıkta kullanılan malzemeler, çam balı üretimi ve arıcılık çalışmaları hakkında Birlik Başkanı Ziya Şahin’den bilgi aldı.

Yurthaber 25-11-20 16:59