Seramik Haberleri

İnternetten izlediği videolardan etkilenip yapmaya karar verdi! Şimdi siparişleri yetiştirmeye çalışıyor: En büyük hayali ise...
Van'ın Edremit ilçesinde 2 çocuk annesi 29 yaşındaki Ülkü Akgün, internetten izlediği videolardan etkilenerek seramik ürünler yapmaya karar verdi. Akgün, evinin bir odasını atölyeye dönüştürdü. Çamura şekil vererek seramik kupa, fincan ve süs eşyaları yapmaya başlayan Ülkü Akgün, ürünlerini sipariş üzerine Türkiye'nin dört bir yanına gönderiyor. Akgün, en büyük hayalinin bir seramik karo fabrikası kurmak olduğunu söyledi.
Yayın Tarihi: 05-05-2024 14:15
İçinizdeki sanatçıyı açığa çıkarın! Evde seramik yapmanızı sağlayacak en iyi seramik hamurları
Evde seramik yapımı, boş zamanlarınızı keyifli ve üretken bir şekilde geçirmenin yollarından biri. Tek başınıza veya sevdiklerinizle birlikte yapabileceğiniz seramikle, hem stres atabilir hem de el becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Çünkü evde seramik yapmak için özel bir atölyeye veya pahalı ekipmanlara ihtiyacınız yok! Basit araçlar ve doğru malzemelerle evinizde rahatlıkla seramik yapabilirsiniz. Biz de sizler için çeşitli seramik hamurlarından oluşan bir liste hazırladık.
Yayın Tarihi: 24-04-2024 18:26
Hobi olarak başladı... Yurt dışına satıyor! Evini atölyeye çevirmek zorunda kaldı
Bilecik’in Bozüyük ilçesinde evini seramik atölyesine çeviren Aslı Nalbantoğlu’nun seramik çamurundan tasarladığı objeleri görenler hayran kalıyor. E-ticaret ile yaptığı ürünleri yurt içine ve yurt dışına sattığını belirten Nalbantoğlu, bu yolla gelir elde ederken seramik yaparken kullandığı çamurun rahatlatıcı etkisine de vurgu yapıyor.
Yayın Tarihi: 15-02-2024 10:10
Prof. Dr. Canan Karatay kullananları uyarmıştı! Bakteri yuvası bulaşık süngerlerini çöpe atın: Kabak lifi etkili sonuçlar sağlıyor
Bulaşık süngerlerinin zararları bugüne kadar tam anlamıyla bilinmiyordu. Yapılan açıklamalar bulaşık süngerlerinin bakteri yuvası olduğunu belirtiyor. Prof. Dr. Canan Karatay'ın bulaşık süngeri hakkındaki çarpıcı açıklamalarının ardından alternatif ürünler aranıyor. Doğal kabak lifi hem sağlığınız hem de doğa için doğru tercih olarak görülüyor. Üstelik kabak lifi sadece mutfakta değil birçok alanda fayda sağlıyor. İşte kabak lifi faydaları...
Yayın Tarihi: 09-11-2022 09:21
Seramikte kendisini geliştirmek için 72'sinde üniversiteye başladı
Uzun yıllar resimle ilgilenen, daha sonra seramiğe de merak salan Saadet Söyleyici Yasa, ilerleyen yaşına rağmen sınava girerek üniversiteye yerleşti - Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünü kazanan Yasa: - "Her zaman söylüyorum öğrenmenin, okumanın, sanatın yaşı olmaz"
Yayın Tarihi: 14-10-2022 11:21
OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Seramik Çalıştayı başladı
OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Seramik Çalıştayı" başladı
Yayın Tarihi: 11-10-2022 12:58
Üç boyutlu yazıcıyla seramik ürünler yapıyorlar
Üç boyutlu yazıcıyla seramik ürünler yapıyorlar
Yayın Tarihi: 11-10-2022 11:38
Bitlis Kalesi'ndeki kazılarda konut kalıntıları ortaya çıkarıldı
Kazılar sırasında Geç Osmanlı Dönemi'ne tarihlendirilen seramik, sikke, metal, cam ve kemik buluntuları da tespit edildi - Bitlis Eren Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Yunus Emre Karasu: - "2004'ten bu yana yürütülen kazılarla kalenin yaklaşık yüzde 50'lik kısmı gün yüzüne çıkarıldı. kalan kısımlarda çalışmalar devam ediyor"
Yayın Tarihi: 04-10-2022 11:04
Kahvesini ya da çayını kupada içmeyi sevenler için en güzel el yapımı kupa önerileri
Günlük rutininizde çayı ve kahveyi çok tüketen kişilerden biri misiniz? Hem çayı hem kahveyi kupada içmeyi tercih etmek, içilen içeceğin keyfinin daha uzun sürmesini sağlar. Bu kupaların el yapımı olması, çay ve kahveyi sağlıklı şekilde tüketme fırsatı verir. Bunun yanında el yapımı kupalar, şahane tasarımlarıyla alıcıların beğenisini kazanır. El yapımı kupa almak isteyen ama ne alacağınıza karar veremeyen biriyseniz sizler için seçtiğimiz kupa modellerine göz atabilirsiniz.
Yayın Tarihi: 27-06-2022 10:11
Uşak Üniversitesinin 4 seramik tasarımı tescillendi
Uşak Üniversitesinin 4 seramik tasarımı tescillendi
Yayın Tarihi: 24-06-2022 13:52
Mutfaktaki görünmez tehlike ölüm saçıyor! Verdiği zarar inanılmaz
Seramik yemek tabakları neredeyse her mutfakta var. Şık olmasının yanı sıra sağlıklı olduğu düşünülen seramik tabaklar yanlış seçildiğinde zehir saçmaya başlıyor. Özellikle çocuklar için kullanılan mutfak ürünlerinde terciniz asla seramikten yana olmamalı. Seramik yemek tabakları, fincanlar, bardaklar ve kaseler zehir etkili ağır metal içerebilir.
Yayın Tarihi: 14-06-2022 10:14
Kütahya'dan bu yıl 500 milyon dolarlık ihracat yapılması hedefleniyor
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmet Özotraç: - "İleri teknolojiyle üretim yapılan Avrupa'nın en büyük porselen ve seramik fabrikaları Kütahya'da bulunmaktadır. Dolayısıyla yeni yatırımlarla beraber Kütahya'nın gelecekte bu sektörde dünyanın en büyük üretim merkezi haline geleceğine inanıyoruz"
Yayın Tarihi: 24-05-2022 11:24
Üstün yetenekli küçük ellerin seramik tasarımları tescil yolunda
Ağrı'da, ilk ve orta öğretimde zeka, yaratıcılık, sanat veya özel akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek düzeyde performans gösteren öğrenciler, bilim merkezinde kendi tasarımlarıyla tabak, fincan ve vazo gibi seramik ürünler üretiyor - Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Bülent Bakır: - "Eğer öğrencilerimizin tasarımlarına tescil belgesi alırsak işin ticari boyutunu düşünüyoruz. Seramik fabrikalarıyla görüşeceğiz. Modelini biz oluşturacağız, seri üretimi onlar yapacak"
Yayın Tarihi: 10-05-2022 11:26
Parkinson hastalığının etkisini sanatla azaltıyor
Resim, çini ve seramik sanatlarıyla uğraşan Aynur Isparta: - "Hayatımı boyalarla renklendiriyorum. Kendi hayatımın renklerini buluyorum. Üretiyorum, artık bir kenarda değilim" - "Parkinson hastaları konuşmakta zorluk çeker ve içe kapanık bir yapıları vardır. Ben bu zorlukları boya ve fırçalarımla aştım. Boyalar düşüncelerim, fırçalar dilim oldu"
Yayın Tarihi: 25-04-2022 12:09
Uşak'ta seramik fabrikasındaki kazada 1 işçi öldü
Uşak'ta seramik fabrikasındaki kazada 1 işçi öldü
Yayın Tarihi: 21-04-2022 20:36
MSKÜ Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesinin seramik bölümü binası açıldı
MSKÜ Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesinin seramik bölümü binası açıldı
Yayın Tarihi: 15-12-2021 18:59
Mahalleli sokağa döküldü! Seramik atölyesinde korkutan yangın
Pendik, Kavaklı mahallesinde 4 katlı binanın bodrum katında seramik atölyesi olarak üretim yapan iş yerinde yangın çıktı. Mahalle sakinleri sokağa döküldü. İş yerinde maddi hasar meydana gelirken ölen ya da yaralanan olmadı.
Yayın Tarihi: 12-06-2021 03:33
Kütahya'daki sofra seramiği fabrikası salgın sürecinde ihracat ve istihdamını artırdı
Kentte yaklaşık 60 bin metrekarelik alanda kurulu tesiste üretilen ürünler Japonya, Fransa, Rusya ve ABD başta olmak üzere yaklaşık 50 ülkeye satılıyor - Firmanın Genel Müdürü Emin Yüce: - "Çin'den ürün tedarik eden ülkeler salgın sürecinde Türkiye'ye gelmeye başladı. Bu durum da bizim için büyük avantaj oldu"
Yayın Tarihi: 14-02-2021 11:05
Malatya'daki Şahabiyye-i Kübra Medresesi'nde çini parçalarına rastlandı
Malatya'da 1363-1370 tarihlerinde yaptırılan yıkık durumdaki Şahabiyye-i Kübra Medresesi'nde başlatılan kazı çalışmalarında turkuaz renkli çini parçalarına rastlandı, medresenin avlusu gün yüzüne çıkarıldı - Malatya Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Doğan: - "Bizim için önemli olan turkuaz renkli çinilere rastlandı, bunun yapıya ait olduğunu tahmin ediyoruz. Medresenin çinilerle süslü olduğunun bir delili olarak düşünüyoruz" - "Şu an avlunun taş döşemelerine kadar geldik. Avlunun ortasında bir havuzun olduğu, etrafı revaklı ve üstü açık bir avlu olduğu hemen hemen kesin"
Yayın Tarihi: 01-11-2020 11:09
İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Dinçer'in Nuh Tufanı eserleri öğrencilere burs olacak
İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Dinçer'in "Nuh Tufanı" eserleri öğrencilere burs olacak
Yayın Tarihi: 15-10-2020 22:41
Ahlat'taki İç Kale kazılarında 5 bin 200 yıllık seramik parçaları bulundu
Ahlat'taki İç Kale kazılarında 5 bin 200 yıllık seramik parçaları bulundu
Yayın Tarihi: 07-09-2020 10:17
Bilecik'te devrilen seramik yüklü tırın sürücüsü yaralandı
Bilecik'te devrilen seramik yüklü tırın sürücüsü yaralandı
Yayın Tarihi: 05-09-2020 18:21
Anadolu medeniyetlerinin eserlerini seramikle geleceğe taşıyorlar
Samsun Olgunlaşma Enstitüsünde oluşturulan seramik atölyesinde, farklı meslek gruplarından çalışanlar ile emeklilerden oluşan kursiyerler Anadolu topraklarında yaşamış medeniyetlerin eserlerini seramiğe işleyerek geleceğe aktarıyor - Seramik ve Cam Teknolojileri Üretim Atölyesi Bölüm Şefi Zafer Kurt: - "Anadolu topraklarında birçok medeniyet yaşamış. Bu medeniyetlerin eserlerini gelecek kuşaklara aktarmak için modernize edip günümüzün sanat anlayışı ile seramiğe aktarıyoruz"
Yayın Tarihi: 07-01-2020 11:18
Çeyrek asırdır çini çamuruna şekil veriyor
Kütahya'da, çocukluğunda çaycılığı, lokantacılığı öğrenmek isteyen ancak babasının teşvikiyle 11 yaşında eniştesinin yanında çiniciliğe başlayan Ali Buzkan, çark sanatını kendi atölyesinde icra etmeye devam ediyor - Kültür ve Turizm Bakanlığının çark sanatçısı Buzkan: - "Bir torba çamur, çark ustasının elinde sanata doğru yola çıkıyor. Çamur ustanın elinde vücut bularak vazolar, ibrikler, tabaklar, kaseler ve çok çeşitli eserler oluyor"
Yayın Tarihi: 03-12-2019 11:03
Resim sanatını çini ve seramikle buluşturdu
Kütahyalı ressam, çini ve seramik ustası Ömer Numan Özyağman, tuval yerine tabak, vazo, pano gibi çini ve seramiklere çizdiği resimlerle sanata farklı bakış açısı kazandırdı - Özyağman: - "Çini ve seramiğe resim yapmak kolay değil. Seramiğin üzerine çizdiğiniz ve boyadığınız resimler sırlandıktan sonra yaklaşık bin derecelik fırınlarda pişiriliyor. İstediğiniz tonda renklerin çıkmama riski çok büyük"
Yayın Tarihi: 26-11-2019 11:12
Engelini ve yaşadığı sıkıntıları topraktan tespih yaparak aşıyor
Ankara'nın Çubuk ilçesinde bir yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle engelli olarak yaşamını sürdüren, 2 yıl önce de anne ve babasını kaybedince adeta hayata küsen Mete Esen, seramik sanatçısı arkadaşının tavsiyesiyle doğal topraktan tespih yapmaya başladı - Bu sayede hem hayata bağlanan hem de kendisine meslek edinen Esen: - "Bütün mutluluğumu arkadaşıma borçluyum. Hayata tespih sallamıyorum, tespih yaparak hayata tutunuyorum"
Yayın Tarihi: 22-11-2019 11:42
Tezhip ve kilim desenlerini çini sanatıyla buluşturdu
Ailesinin üçüncü kuşak temsilcisi Kütahyalı çini ustası Mustafa Dumanlar eski kilim motifleri ile tezhip ve Osmanlı dönemi kumaş desenlerini çiniye uygulayarak sanata farklı bir yorum kazandırdı - Mustafa Dumanlar: - "Çini sanatı bir çeşit terapidir. Çini eserler bulunduğu ortamlarda pozitif enerji saçar. Bir insan çiniye dikkatli bakarsa üzerindeki motifler onunla konuşur çünkü o motiflerin bir yaşanmışlığı vardır. O motiflerde çizenin, boyayanın duyguları vardır"
Yayın Tarihi: 25-10-2019 11:02
Tezhip ve kilim desenlerini çini sanatıyla buluşturdu
Ailesinin üçüncü kuşak temsilcisi Kütahyalı çini ustası Mustafa Dumanlar eski kilim motifleri ile tezhip ve Osmanlı dönemi kumaş desenlerini çiniye uygulayarak sanata farklı bir yorum kazandırdı - Mustafa Dumanlar: - "Çini sanatı bir çeşit terapidir. Çini eserler bulunduğu ortamlarda pozitif enerji saçar. Bir insan çiniye dikkatli bakarsa üzerindeki motifler onunla konuşur çünkü o motiflerin bir yaşanmışlığı vardır. O motiflerde çizenin, boyayanın duyguları vardır"
Yayın Tarihi: 25-10-2019 11:01
Türkiye aşığı İspanyol kadın Ayvalık'ı mesken tuttu
Ticaret yapmak amacıyla Türkiye'ye gelen ve çok sevdiği için ülkeye yerleşen İspanyol kadın, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde açtığı seramik atölyesinde renkli dünyasını eserlerine yansıtıyor - Ana Gomez de Pablos: "Ben Türkiye'ye ilk gelişimde aşık oldum, daha doğrusu İstanbul'a. İstanbul'a geldiğimde 'eve geldim gibi' hissettim. İlk zamanlar bu kadar kalacağımı düşünmedim. 25 sene olmuş ve bu seneler nereye gitti anlayamadım" - "İnsanlar benim burada yaşadığımı görünce şaşırıyor. Atölyenin ismini görenler bana sürekli 'İspanyol musunuz? Neden burada yaşıyorsunuz?' gibi sorular soruyor"
Yayın Tarihi: 19-10-2019 11:19
Türkiye aşığı İspanyol kadın Ayvalık'ı mesken tuttu
Ticaret yapmak amacıyla Türkiye'ye gelen ve çok sevdiği için ülkeye yerleşen İspanyol kadın, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde açtığı seramik atölyesinde renkli dünyasını eserlerine yansıtıyor - Ana Gomez de Pablos: "Ben Türkiye'ye ilk gelişimde aşık oldum, daha doğrusu İstanbul'a. İstanbul'a geldiğimde 'eve geldim gibi' hissettim. İlk zamanlar bu kadar kalacağımı düşünmedim. 25 sene olmuş ve bu seneler nereye gitti anlayamadım" - "İnsanlar benim burada yaşadığımı görünce şaşırıyor. Atölyenin ismini görenler bana sürekli 'İspanyol musunuz? Neden burada yaşıyorsunuz?' gibi sorular soruyor"
Yayın Tarihi: 19-10-2019 11:18
Defineciler kazmıştı! Tam 2 bin 800 yıllık cıktı
Elazığ'da bir köyde definecilerin zaman zaman kazdığı yerde Müze Müdürlüğü tarafından yapılan sondaj kazı çalışmasında bölgenin Urartu Krallık dönemine kadar gittiği seramik analizlerinden ortaya çıkarken, askeri veya soyluların yaşadığı alan olarak kullanıldığı belirlendi. Bölgenin 1,5 metre kalınlığında sur duvarları ile çevrili olduğunun tespit edilmesiyle tescil edilip kayıt alınması ve arkeolojik bir kazı çalışmasının yapılmasının planlandığı öğrenildi.
Yayın Tarihi: 01-10-2019 16:21
Her 100 dolarlık seramik ihracatının 82 doları ülkemizde kalıyor
Bozüyük ilçesinde, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu tarafından yaptırılan "seramik sağlık gereçleri dördüncü üretim tesisi" törenle hizmete girdi - Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı: - "Türkiye Seramik Federasyonu tarafından hazırlanan yerli katma değer raporuna göre, sektörümüz 2009-2018 döneminde 7,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu ihracat ülkemize 5,9 milyon dolarlık yerli katma değer sağladı" - "Sektörümüzün ihracattaki katma değer oranı yüzde 82 ile rekor bir seviyede. Her 100 dolarlık seramik ihracatının 82 doları ülkemizde kalıyor"
Yayın Tarihi: 08-09-2019 10:01
Her 100 dolarlık seramik ihracatının 82 doları ülkemizde kalıyor
Bozüyük ilçesinde, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu tarafından yaptırılan "seramik sağlık gereçleri dördüncü üretim tesisi" törenle hizmete girdi - Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı: - "Türkiye Seramik Federasyonu tarafından hazırlanan yerli katma değer raporuna göre, sektörümüz 2009-2018 döneminde 7,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu ihracat ülkemize 5,9 milyon dolarlık yerli katma değer sağladı" - "Sektörümüzün ihracattaki katma değer oranı yüzde 82 ile rekor bir seviyede. Her 100 dolarlık seramik ihracatının 82 doları ülkemizde kalıyor"
Yayın Tarihi: 08-09-2019 10:00
Türkiye'den 6 kıtaya seramik ihracatı
Türkiye, yılın ilk yarısında 6 kıtaya yaklaşık 572,5 milyon dolarlık seramik mamulleri ihracatı yaptı.
Yayın Tarihi: 04-09-2019 11:38
Kanadalı Müslüman kadın sanatçı, seyyahları minyatüre taşıyor
Sanatçı ve yazar Laurelie Rae: - "Kütüphanelerde Müslüman kadın seyyahların izini sürüyorum ve tarihin sayfalarında unutulmuş Müslüman kadınların hikayelerini okuyorum. Onlardan yeni karakterler çizerek günümüze taşıyorum" - "Bu dönemde İslam sanatı üzerine çalışan ve gerçekten sevdiğim çok az Türk sanatçı var. Geleneksel Türk sanatını kesinlikle daha çok seviyorum"
Yayın Tarihi: 29-08-2019 11:18
Endişeye kapılan patlıcan, şaşıran domates
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde devam eden seramik kursuna katılan çocuklar, "GastroAntep Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali" kapsamında şehrin ünlü sebze ve meyvelerinin küçük heykellerini yaptı - Çocukların yaptığı endişeye kapılan patlıcan, şaşıran domates, yan gelip yatan bezelye gibi seramik heykeller, 12-15 Eylül'deki festivalde sergilenecek
Yayın Tarihi: 28-08-2019 17:25
Endişeye kapılan patlıcan, şaşıran domates
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde devam eden seramik kursuna katılan çocuklar, "GastroAntep Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali" kapsamında şehrin ünlü sebze ve meyvelerinin küçük heykellerini yaptı - Çocukların yaptığı endişeye kapılan patlıcan, şaşıran domates, yan gelip yatan bezelye gibi seramik heykeller, 12-15 Eylül'deki festivalde sergilenecek
Yayın Tarihi: 28-08-2019 17:25
Seramik sanatçısı Çiğdem Eroğlu'na uluslararası ödül
İran'ın Tebriz kentinde 4.'sü düzenlenen Tebriz Uluslararası Kadın Sanatçılar Festivali'nde gerçekleştirilen yarışmada, Türk seramik ve çini sanatçısı Çiğdem Eroğlu ikinci oldu
Yayın Tarihi: 28-06-2019 12:26
Seramik sanatçısı Çiğdem Eroğlu'na uluslararası ödül
İran'ın Tebriz kentinde 4.'sü düzenlenen Tebriz Uluslararası Kadın Sanatçılar Festivali'nde gerçekleştirilen yarışmada, Türk seramik ve çini sanatçısı Çiğdem Eroğlu ikinci oldu
Yayın Tarihi: 28-06-2019 12:25
Sınıf arkadaşı annesiyle beraber mezun olacak
Üniversitede birkaç bölümü yarım bırakan Minel Cebir Yıldız, KOÜ Seramik Cam ve Çinicilik Programını tercih eden 48 yaşındaki annesi Derya Cebir ile heyecanla mezun olacakları günü iple çekiyor - Minel Cebir Yıldız: - "Sanırım annem 'Elimle götüreyim, başında bekleyeyim, bir yeri bitirsin artık' düşüncesine kapıldı. Onunla birlikte okumaktan çok memnunum, çok keyifli" - "Annem benden daha iyi sınıf arkadaşı, dersleri daha iyi, notları daha yüksek"
Yayın Tarihi: 07-06-2019 11:09
Ustasından çini sanatına elmas dokunuşlar
Kütahyalı çini ve seramik sanatçısı Fahri Çetinkaya, geliştirdiği teknikle elmas uç ve kristal mat sırça kullanarak ürettiği "dokunulduğunda desenleri hissedilebilme" özelliğine sahip eserlerle sanata farklı bir boyut getirdi - Fahri Çetinkaya: "Elmas tekniğini 5 yıl süren çalışmalar sonucunda buldum. Bu teknikle yaptığım ve 3 yılda tamamladığım ilk eserim ise İnci Koleksiyonu adını verdiğim çalışmalardır"
Yayın Tarihi: 29-05-2019 11:04
Ustasından çini sanatına elmas dokunuşlar
Kütahyalı çini ve seramik sanatçısı Fahri Çetinkaya, geliştirdiği teknikle elmas uç ve kristal mat sırça kullanarak ürettiği "dokunulduğunda desenleri hissedilebilme" özelliğine sahip eserlerle sanata farklı bir boyut getirdi - Fahri Çetinkaya: "Elmas tekniğini 5 yıl süren çalışmalar sonucunda buldum. Bu teknikle yaptığım ve 3 yılda tamamladığım ilk eserim ise İnci Koleksiyonu adını verdiğim çalışmalardır"
Yayın Tarihi: 29-05-2019 11:03
Hırvatistan'da Göbeklitepe: İnsan ve Hayat sergisi
Hırvatistan'da "Göbeklitepe: İnsan ve Hayat" sergisi
Yayın Tarihi: 16-05-2019 22:42
ÇCSİB ihracat hedefini büyüttü
Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erdem Çenesiz: - "Geçen yıl sektör ihracatı, 2017 yılına göre yüzde 12 arttı ve 3,2 milyar dolara ulaştı" - "Bu yıl çimento, cam ve seramik sektörleri toplamında, ortalama yüzde 14 ihracat artışı hedefliyoruz. 2023'e kadar ise yüzde 15 ihracat artışı sağlayarak 7,3 milyar dolarlık ihracat yapmayı amaçlıyoruz" - "Geçen yıl sonu itibarıyla sektör, başta AB ülkeleri ve ABD olmak üzere 200 noktaya ihracat yaptı"
Yayın Tarihi: 21-04-2019 11:21
ÇCSİB ihracat hedefini büyüttü
Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erdem Çenesiz: - "Geçen yıl sektör ihracatı, 2017 yılına göre yüzde 12 arttı ve 3,2 milyar dolara ulaştı" - "Bu yıl çimento, cam ve seramik sektörleri toplamında, ortalama yüzde 14 ihracat artışı hedefliyoruz. 2023'e kadar ise yüzde 15 ihracat artışı sağlayarak 7,3 milyar dolarlık ihracat yapmayı amaçlıyoruz" - "Geçen yıl sonu itibarıyla sektör, başta AB ülkeleri ve ABD olmak üzere 200 noktaya ihracat yaptı"
Yayın Tarihi: 21-04-2019 11:20
Esma Dereboy'dan sanat ihracatında 40 ülke hedefi
Seramik sanatını kendine has özel bir teknik ile hayata geçiren sanatçı Esma Dereboy'un ürünleri bugün Hong Kong, Fransa, Lübnan, ABD, Dubai, Ürdün ve İsviçre'de satılıyor
Yayın Tarihi: 18-04-2019 14:53
Esma Dereboy'dan sanat ihracatında 40 ülke hedefi
Seramik sanatını kendine has özel bir teknik ile hayata geçiren sanatçı Esma Dereboy'un ürünleri bugün Hong Kong, Fransa, Lübnan, ABD, Dubai, Ürdün ve İsviçre'de satılıyor
Yayın Tarihi: 18-04-2019 14:51
Kadınlar ve Sanat:Rumen-Türk Kültürel Etkileşimleri sergisi
28 kadın sanatçının eserlerine yer verilen sergide "anne, ailenin direği ve toplum" temaları işlendi
Yayın Tarihi: 08-03-2019 20:25
Tarihi sokağın kadın çark torna sanatçısı
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde Doğu Roma ve Osmanlı dönemine tanıklık eden, Cumhuriyet döneminin önemli tarihi ve turistik sembollerini barındıran yapılarıyla ünlü, her köşesinde tarihin izlerini taşıyan "Kapanca Sokak", seramik sanatçısı Çiğdem Eroğlu'na esin kaynağı oldu - Çiğdem Eroğlu: - "Her köşesinde tarih barındıran Kapanca Sokak'ta, geleneksel çark torna sanatı tohumunu gelecek nesillerin gönlüne serpmeyi, elleri çamurla buluşturmayı arzuluyorum"
Yayın Tarihi: 07-03-2019 11:34
Görme yetisini kaybetti ama sanatını asla!
Görme engelli Meksikalı heykeltıraş eserleriyle kendine hayran bırakıyor. Görme yetisini tamamen kaybeden adam seramik işleri üretmeye hiç ara vermedi.
Yayın Tarihi: 19-02-2019 11:52