Adolf Hitler Haberleri

İtalya'da futbolcuların forma numarası olarak 88i alması yasaklandı! İşte nedeni...

Spor haberleri: İtalya'da Nazi lideri Adolf Hitler'i çağrıştırdığı gerekçesiyle futbolcuların forma numarası olarak "88"i almasına yasak getirildi.

Spor 27-06-2023 17:22

Tarihi değiştirecek ilginç keşif! Komplo teorilerini ateşledi... “Hitler intihar etmedi mi?” iddiası gündemde

Arjantin kıyılarında yakın zamanda bulunan bir denizaltı enkazı tarihçilerin ilgisini çekti. Komplo teorilerini ateşleyen denizaltının Adolf Hitler’i Almanya’dan gizli bir Nazi çiftliğine taşıdığı iddia edildi. Denizaltı enkazının bulunmasından sonra Hitler’in intihar etmediğini iddia edenler ‘en somut kanıtın’ bulunduğunu söyledi.

Trend 23-09-2022 15:19

Define avcıları Hitler'in 4 tonluk altın hazinesini buldu! Nazi altın treni de...

Polonya'nın güneyindeki Wroclaw yakınlarındaki 18. yüzyıldan kalma bir sarayın bahçesinde Hitler’e aile olduğu ifade edilen 4 tonluk altın bulundu. Ayrıca İkinci Dünya Savaşı’nda kaybolduğu öne sürülen altın ve mücevher dolu Nazi treninde yer alan tüm değerli eşyaların da bu sarayın altında olduğu düşünülüyor.

Finans 12-05-2022 13:52

Günlerdir sürüyordu... Çok konuşulacak gelişme! Putin özür diledi

Rusya-İsrail arasında ‘Hitler’ ve ‘Yahudi’ söylemleri konusunda gerilim sürerken Rusya’dan çarpıcı bir hamle geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Lavrov’un tepkiye yol açan ifadeleri sebebiyle İsrail Başbakanı Naftali Bennett’ten özür diledi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Adolf Hitler’in Yahudi kökenli olduğunu düşündüğünü söylemesi ve “En büyük Yahudi karşıtları Yahudilerdi” ifadelerini kullanması İsrail tarafında büyük tepki çekmiş, Büyükelçi Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı.

Haber 05-05-2022 20:51

Adolf Hitler

Adolf Hitler Hakkındaki Haberler Mynet'te. Adolf Hitler Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

'Hitler' tartışması sürüyor! Tek çıkış yolu...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Nazi lideri Adolf Hitler’in Yahudi kökenli olduğunu düşündüğünü söylemesi ve “En büyük Yahudi karşıtları Yahudilerdi” ifadelerini kullanması İsrail tarafında büyük tepki çekmiş, Rusya’nın İsrail Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı. Dünya gündeminde ‘Hitler’ tartışması sürüyor. Son olarak Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba dikkat çeken bir açıklamada bulundu ve “Lavrov için tek çıkış yolu, tüm Yahudilerin önünde alenen özür dilemektir” dedi.

Haber 05-05-2022 19:06

Lavrov'dan Hitler çıkışı! İsrail'den sert tepki: İsrail Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdılar

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Nazi lideri Adolf Hitler’in Yahudi kökenli olduğunu iddia ettiği sözleri tepki çekti. İsrail Dışişleri Bakanlığı, Lavrov'un sözlerini kınayarak Rusya’nın İsrail Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı. İsrail Başbakanı Naftali Bennett ise yaptığı açıklamada, "Bu tür yalanlar, Yahudileri tarihte kendilerine karşı işlenen en korkunç suçlarla suçlamayı amaçlıyor" ifadelerini kullandı.

Haber 02-05-2022 22:48

Lavrov'un 'Hitler Yahudi kökenliydi' sözlerine İsrail'den sert tepki

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Levrov'un Nazi lideri Adolf Hitler için "Yahudi kanı taşıyordu" yönündeki sözlerinin ardından İsrail, Rusya Büyükelçisini "açıklama yapmak üzere" Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

Haber 02-05-2022 17:08

29 Nisan'da ne oldu? Tarihte güne damga vuran olaylar 29 Nisan!

29 Nisan kimileri için sıradan bir tarih olabilir. Her tarih dünya ve insanlık tarihi açısından önemlidir. 29 Nisan'da olan önemli olaylar yaşadığımız çağın belki de bu hale gelmesine sebep oldu. Ancak bazı tarihler yüzyıllar geçse de hatırlanır ve onların önemi diğerlerine göre daha büyüktür. Tarihte bugün neler olduğunu kimlerin doğup, kimlerin öldüğünü hangi önemli buluşun ortaya çıktığını gelin birlikte inceleyelim. İşte 29 Nisan'da olan olaylar!

Haber 29-04-2022 08:45

Dünyanın en mutlu insanıydı! Yaşadıkları filmleri aratmayan Eddie Jaku 101 yaşında hayatını kaybetti

Kendisini “dünyanın en mutlu insanı” olarak isimlendiren ve Holokost’tan kurtulmayı başaran Eddie Jaku 101 yaşında vefat etti. Ölüm haberi tüm dünyada geniş yankı uyandırdı.

Trend 13-10-2021 12:26

İkinci Dünya Savaşını bilen telepat Wolf Messing’in kehanetleri tüylerinizi diken diken edecek

Dünya tarihine damga vuran kahin Wolf Messing, söylediğine göre zihin okuyabilen ve karşısındakinin düşüncelerini değiştirebilen bir telepattı. Dünyanın her köşesine ün salan Messing’in en ünlü kehaneti ise İkinci Dünya Savaşı’na ilişkindi. Kehaneti nedeniyle Messing’e düşman olan Adolf Hitler ise yakalanarak ölümünü istedi. Messing özel yetenekleri sayesinde ölümden kurtulduğunu iddia etti.

Trend 16-09-2021 16:09

Adolf Hitler ile 36 saat evli kaldıktan sonra intihar eden gizemli kadın: Eva Braun

6 Şubat 1912 tarihinden Almanya’nın Münih şehrinde doğan Eva Braun, tarih kitaplarında Hitler’in eşi olarak tanınıyor. Ancak uzun bir süre boyunca Hitler özel hayatını gizlemeyi seçmişti. İkilinin evlilikleri sadece 36 saat sürdü ve Eva Braun boşanmanın ardından intihar etti. Sizler için bu gizemli olayı araştırdık.

Trend 16-06-2021 10:34

Tarihin en acımasız lideri Adolf Hitler kimdir? Adolf Hitler nasıl öldü? Adolf Hitler ve Yahudi Soykırımı

Adolf Hitler, yirminci yüzyılın en kötü şöhretli diktatörü olarak tanınıyor. Hitler, Yahudi karşıtı görüşleri ile yanına birçok insanı çekmiş, hatta bir süre halkın da desteğini çok yüksek oranda almıştır. Ancak daha sonra “ölüm kampları” olarak anılan kamplarda Yahudiler’e yaptığı işkenceler ile kendi halkının da tepkisini çekmiştir. Adolf Hitler’in liderliğinde gerçekleştirilen ve “Holokost” olarak anılan Yahudi Soykırımı’nda, 10 – 11 milyon Yahudi’nin öldüğü biliniyor.

Haber 30-04-2021 12:10

Nazi dönemindeki inanılmaz deneyler! En yüksek IQ'lu 5 cani

Adolf Hitler’in diktatörlüğünde sürdürülen Nazi dönemi tarihin en karanlık ve acımasız süreci olarak bilinir. Bu dönemde ari ırka erişmek için Yahudiler toplama kamplarında işkencelere maruz kalmıştır. Hitler’in yönetiminin en sadık üyeleri ise birçok deneye imza atmıştır. Ölüm saçan deneylerin yanında bu bilim insanlarının IQ seviyeleri de şaşkınlık yaratmıştır.

Trend 30-04-2021 10:12

İki yıl boyunca gizli bir bölmede yaşayan ve yazdığı günlüklerle soykırım sembol ismi haline gelen: Anne Frank

İnsanlık tarihinin en büyük katliamlarından birinin ortasında ailesiyle birlikte yaşadıklarını günlüğüne yazan Anne Frank’in yazdıkları yetmişten fazla dile çevrildi. 14 yaşındayken iki sene boyunca gizli bir bölmede yaşamak zorunda kalan ve “Her şeye rağmen insanların kalplerinde iyi olduklarına inanıyorum” diyen Anne Frank’in hayatını sizler için araştırdık.

Trend 19-03-2021 15:38

Öldürttüğü kişilerin derisinden objeler yapan tarihin en acımasız kadını: Ilse Koch

Nazi dönemi Almanyası pek çok korkunç hikaye ve gerçekle birlikte anılıyor. Tarihin en kanlı ve acımasız dönemlerinden birine işaret eden Naziler, özellikle toplama kamplarındaki Yahudilere yaşattıkları dehşet verici anlarla biliniyor.

Trend 16-03-2021 13:51

Amazon logosu yine değişti! Eski logo Adolf Hitler'e benzetilmişti

Jeff Bezos'un sahibi olduğu Amazon, mobil uygulamasındaki logosunu tekrar değiştirdi. Online alışveriş platformunun bir önceki logosu, bazı tartışmaların da fitilini ateşlemişti. Zira bazı sosyal medya kullanıcıları, logoyu Adolf Hitler'e benzetmişti. Yeni logo ile bu benzerlik ortadan kaldırıldı.

Haber 03-03-2021 09:32

4 farklı ülkeye ajanlık yapan ve savaş yıllarının aranılan ismi: Heinz Felfe

Tam adıyla Heinz Paul Johann Felfe olan Alman casus, farklı dönemlerde farklı ülkeler için çalışarak dünya tarihinde ilginç bir yer edindi. Bir dedektifin oğlu olarak dünyaya gelen Felfe, dört farklı ülkeye ajanlık yaparak tarih kitaplarına adını altın harflerle yazdırdı. İşte Felfe’nin ilginç hayat hikayesi...

Trend 24-02-2021 15:14

Mata Hari’yi tahtından edecek olan ilk Türk ajan dansöz: Emine Adalet Pee

Dansöz ve ajan denildiğinde tarih boyunca akla ilk olarak Mata Hari gelir. Hatta Mata Har’yi bilmeyen neredeyse yoktur. Tüm dünyaya ün salan Mata Hari’nin izinden giden bir Türk dansçı olduğunu biliyor muydunuz? 1910 tarihinde İstanbul’da doğan Emine Adalet Pee’nın ilginç hayat hikayesini sizler için araştırdık.

Trend 01-02-2021 15:24