Alerjik Reaksiyon Haberleri

Saçınızı boyatmadan önce tekrar düşünün! Saç boyasının etkileri dehşete düşürdü

Kadınlar beyaz saçlarını kapamak ve saç renklerini değiştirmek için saç boyasını sık sık kullanıyorlar. İçerisinde oldukça fazla kimyasal bulunan boyalar alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor. Teneal isimli bir kadın saç boyası nedeniyle yaşadığı zorlukları TikTok hesabından paylaşarak görenleri şaşırttı.

Kadin 02-02-2023 16:31

Manikür yapmadan önce tekrar düşünün! Başına gelenler göz korkuttu

Manikür ellerin, tırnakların çok daha bakımlı ve özenli görünmesini sağlıyor. Kadınlar el ve tırnak bakımı ile ruh hallerinin de daha mutlu olduğunu belirtiyor. Ancak yapılan yanlış manikür uygulamaları çok kötü sonuçlara sebep olabiliyor. TikTok hesabında paylaşım yapan bir kadın manikür nedeniyle başına gelenleri açıkladı.

Kadin 13-12-2022 10:05

Öpüştüğü için hayatını riske attı! Dikkat edin bu şekilde de etki edebiliyor

İlk çıkılan randevular oldukça heyecanlı olabiliyor. Ancak bu randevularda gözden kaçırılan ufak hatalar hem ilişkinin bitmesine hem de sağlığınızın tehlikeye girmesine neden olabiliyor. Janelle Gonzalez isimli kadın TikTok hesabı üzerinden randevuda öpüştüğü için başına gelen alerjik reaksiyonları anlattı.

Haber 06-10-2022 09:16

Alerjisi nedeniyle ne duş alabiliyor ne de ağlayabiliyor! Dayanılmaz acılara neden oluyor

Alerjilerin genel olarak burun akıntısı, gözlerde yaşarma, kızarıklık yaptığı düşünülse de dünya üzerinde çok farklı alerjiler bulunuyor. Sadie Tessmer isimli genç kız yaşadığı alerjik reaksiyonlar nedeniyle cildine herhangi bir su değdiremiyor. Ağladığında bile dayanılmaz acılar çekiyor.

Haber 21-09-2022 10:02

Alerjik Reaksiyon

Alerjik Reaksiyon Hakkındaki Haberler Mynet'te. Alerjik Reaksiyon Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İstanbul'da sivrisinek kaynaklı alerjik reaksiyonla hastaneye başvurularda artış

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekayi Kutlubay: - "Hastaneye geçen yıla göre biraz daha fazla gelenler var. İstanbul'un her yerinden benzer şikayetle geliyorlar" - Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Dermatoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Zafer Türkoğlu: - "(Sivrisinek ısırması halinde) Bebeği sever gibi derinizi kaşımanız lazım. Yani tırnaklayarak değil de sadece avuç içiyle kaşımanız lazım"

Yurthaber 15-09-2022 16:25

Güzelleşmek için yaptı ama sonuçları çok ağır oldu! Kaşını boyatacakları uyardı

Kaşların renginin saç rengine uyum sağlaması isteniyor. Saçlarla uyumlu olan kaşlar çok daha bakımlı bir görünüm sağlıyor. Ancak kaş boyama yöntemleri kötü sonuçlanabiliyor. Kaşlarını boyayan Jennifer Grajeda yüzünde gelişen alerjik reaksiyonları paylaştı. Kaşını boyamak isteyenlerin ekstra dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Kadin 01-09-2022 15:24

Neredeyse kör oluyordu! Saç boyası yüzünden başına gelenler dehşete düşürdü

Saçlarda zamanla beyazlamalar meydana gelebiliyor. Kadınlar saç renklerinden sıkıldığı için veya beyazlıkları kapatmak için sık sık saçını boyuyor. Saç boyalarının içinde bulunan kimyasalların vücuda birçok zararı bulunuyor. Shanika McNeil isimli bir kadın saçını boyadıktan sonra başına gelenleri paylaşarak saçını boyamak isteyen herkesi uyardı.

Haber 28-08-2022 14:47

İstanbul'da yayılımı artan Aedes sivrisineği alerjik reaksiyona yol açıyor

Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay: - "Aedes sivrisineğinin ana belirtilerini gözlemlediğimizde çocuklar üzerinde sokma işleminden sonra normal sivrisineğe oranla daha büyük ve yara formunda belirtiler bıraktığı sonucunu görmekteyiz" - Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Doç. Dr. Fatma Merve Tepetam: - "Dişi sinekler, yumurtaları olgunlaşsın diye konakçıdan kan emiyor ve ısırdıklarında konakçıya bulaştırdıkları tükürük bezi sıvısı da alerjik ve immünolojik rahatsızlıklara sebebiyet veriyor. Bu konuda vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı"

Yurthaber 05-08-2022 15:41

Küçük bir kraker felç bıraktı! ''Lütfen ölmeme izin verme''

2013 yılında fıstık ezmeli kraker yedikten sonra felç olan ve yanlış tedavi edildiği için beyninde kalıcı hasar oluşan Chantel Giacalone'in ailesine 8 yıl sonunda 244 milyon 788 bin TL ödenmesine karar verildi. Ambulansta onu neredeyse yaşamdan koparacak şekilde tedavi edilen Chantel, artık sadece gözleriyle iletişim kurabiliyor.

Haber 13-04-2021 07:46

Korona aşısına karşı alerjik reaksiyon gösterecek misiniz?

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, Pfizer-Biontech koronavirüs aşısının ilk dozuyla ilgili alerjik reaksiyon çalışmasını tamamladı. Çalışmada 1 milyon 893 bin kişi incelenirken sadece 21 kişide anaflaksi adı verilen ciddi alerjik reaksiyon görüldüğünü açıkladı. Milyonda 11,1 olarak açıklanan alerjik reaksiyon geçirenlerin yüzde 71’inin ise aşı olduktan sonraki 15 dakika içerisinde ortaya çıktığı belirtildi.

Haber 08-01-2021 09:36

FDA’dan aşıda 'alerjik reaksiyon' açıklaması

Geçtiğimiz hafta ABD’de onaylanarak uygulanmaya başlanan Pfizer-Biontech koronavirüs aşısının iki kişide alerjik reaksiyon göstermesinin ardından FDA’dan açıklama geldi. FDA yetkilileri vakaları yakından incelediklerini ve bu konuda İngiltere ile çalıştıklarını söyledi.

Haber 18-12-2020 14:21

Aman dikkat! Kaş boyası kabusu oldu, yüzü 'davul' gibi şişti

Çoğu kadın, alerjik reaksiyonu olup olmadığını bilmeden birçok güzellik ürünü kullanıyor. O kadınlardan biri de Stephanie Davies. Evde kaşları için kalıcı kaş boyası yapan kadın, ertesi güne bakın nasıl uyandı!

Kadin 07-12-2020 08:50

Suya alerjisi olan kız görenleri şoke ediyor!

21 yaşındaki genç kızın öyle alerjisi var ki kulaklarınıza inanamayacaksınız. Çok ender görülen bu alerji nedeniyle yaşadıkları sizleri derinden sarsacak.

Trend 10-05-2019 11:05

'Bebekleri 4-8 ay arasında alerjik gıdalarla tanıştırın'

Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Şekerel, bebeklerin erken dönemde alerjik gıdalarla tanıştırılması gerektiğini belirterek, "4-8 ay arasında çocuğa bir besini vermezseniz, çocuğun bağışıklık sistemi bu besini tolere etmeyi öğrenmiyor." dedi.

Trend 09-04-2019 08:37

Erkek arkadaşının menisini yuttu, hayatı karardı

31 yaşındaki bir kadının hayatı erkek arkadaşıyla seviştikten sonra adeta cehenneme döndü. İspanya'da yaşanan olayda erkek arkadaşının menisini yutan kadın nadir görülen bir alerjik reaksiyon neticesinde hastanelik oldu.

Trend 12-03-2019 13:52

Yaz gelmeden fazla kilolarınızdan kurtulun!

Taze meyve ve sebze çeşitliliğinin azaldığı, alerjik reaksiyonların ve gribal enfeksiyonların arttığı sonbaharda yazın verdiği rehavetle kendini toparlayamayan pek çok kişi kışa fazla kilolarıyla giriyor. Ancak metabolizmanın hızlandığı kış aylarında formda kalmak ve sağlıklı kilo vermek oldukça kolay. Uzm. Dyt. Nesrin Eriş, kışın formda kalmanın ve sağlıklı kilo vermenin püf noktalarını paylaşıyor.

Haber 28-02-2018 17:03