Balon Balığı Haberleri Ve Son Dakika Balon Balığı Haberleri

Balon Balığı Haberleri Ve Son Dakika Balon Balığı Haberleri

Tetraodontidae takımından verilen balıklara verilen ad. Japonya mutfağının meşhur Fugu balığı da bu takımdandır. En bilenen zehirli balon balığı türlerinden biri olan Fugu, japon mutfağının önemli bir parçasıdır. Indo-Pasifik kökenli Fugu çok zehirlidir ve bu yüzden fugu sunan lokantalar Japonya ve diğer bazı ülkelerdeki yasalar tarafından sıkı bir şekilde kontrol edilmektedir. Fugu ancak üç veya daha fazla yıl eğitim almış çok usta şefler tarafından hazırlanabilmektedir çünkü yanlış kesilidiği taktirde zehri öldürücüdür. Kızıldeniz’den Akdeniz’e Süveyş Kanalı’ndan geçerek gelip Türkiye sularında da görülmeye başlanmıştır. Özellikle Marmaris ve Gökova’da bol görülmektedir.

Balon Balığı Haberleri

Yaşananlar Türkiye'de gündem yaratmıştı! 'Balon balıklarıyla mücadelede tek çare' diyerek açıkladı

Balon balığının Akdeniz ve Güney Ege Denizi'ndeki popülasyonu artarken mücadele çalışmaları da avcılığa verilen destekle sürüyor. Sadece bunun yeterli olmadığını söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Erhan Irmak tek çarenin yerli türleri korumak olduğunu belirtip "Şu an popülasyonlarımızın sağlıklı olduğunu söyleyebilmek mümkün değil. Kendi popülasyonlarımızın miktarının artması, balon balıklarla mücadele için en doğru yol. Amatör balıkçılara da benzer şekilde destek verilmesi daha uygun" dedi.

Haber 19-04-2024 12:54

Yakalayana tane başı 25 lira ödenecek! Resmi Gazete’de yayımlandı: Balon balığı avlamada detaylar belli oldu

Balon balığının lagocephalus sceleratus türünün 150 bin adede kadar her bir adedi başına 25 lira, tebliğde belirtilen diğer türlerin 125 bin adede kadar her bir adedi başına 10 lira destekleme ödemesi yapılacak.

Finans 13-04-2024 14:04

Endişelendiren balon balığı uyarısı! Ölüsü de tehdit oluşturmaya başladı

Antalya'da olta ve ağlara takılıp, balıkçılar tarafından etrafa atılan istilacı tür balon balıkları, sokak hayvanları için tehlike oluşturuyor. Finike ilçesinde çekilen görüntülerde, tutulan zehirli balıkların sokak hayvanlarının yaşam alanlarında bırakıldığı görüldü. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Bu balıkların etrafa atılmaması gerekiyor. Bir kara hayvanı, kedi, köpek bunu yiyebilir ve ölümüne sebep olabilir" dedi.

Haber 18-03-2024 09:59

Balon balığı avlayanlara tane başı 25 TL ödeme yapılacak! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı

İstilacı bir tür olarak denizlerimizde tehlike saçan balon balığıyla ilgili yeni bir karar alındı. Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre balon balığını avlayan balıkçılara tane başı 25 TL, diğer türlerini avlayanlara da 10 TL destek ödemesi yapılacak.

Finans 12-03-2024 07:15

'Balık kalmayacak! Ne hamsi, ne istavrit...' Şimdi de Marmara'nın kabusu oldu! Tenekeyi bile ısırıp koparıyor, gördüğü her canlıyı yiyip tüketiyor

Balon balığı tehdidi, geçtiğimiz haftalarda balon balığı yiyen bir ailenin zehirlenip hastanelik olmasıyla yeniden Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Akdeniz'de sık görülen istilacı tür, bu kez de Marmara'yı tehdit etmeye başladı. Balon balığı kabusu sürerken uzmanlar bunlarla mücadele etmek zorunda olduğumuzu vurguladı. Tenekeyi bile ısırıp koparan, gördüğü her canlıyı yiyip tüketen balon balıklarının Marmara'daki tüm balıkları tehlikede bıraktığı belirtilirken "Balık kalmayacak" uyarısı geldi.

Kadin 25-01-2024 11:38

Marmara Denizi için büyük tehdit! Türkiye’nin denizlerine kabus gibi çöktü: ‘Çok kısa bir sürede…’

Ege'ye gelen zehirli balon balığı şimdi de rotasını Marmara'ya çevirdi. İstanbul Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Erdoğan Kartal balon balıkları ile ilgili bekleyen tehlikeli duruma dikkat çekerek "Isınma, balıkların boylarının uzunluğunu, üreme kalitesini, hatta rotasını değiştiriyor. Bu nedenle zehirli balon balığını çok kısa sürede Marmara'da, hatta Karadeniz'de görebiliriz" ifadelerini kullandı. İşte balon balığı tehlikesinin korkutan sonuçlarının detayları…

Haber 23-01-2024 15:43

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 08-01-2024 15:06

ÖZEL | 'Dünyada bilinen en güçlü zehirlerden' Türkiye zehirlenen aileyi ve balon balığı tehlikesini konuşuyor! Uzman isim açıkladı 'Dişleri öyle güçlü ki...'

Türkiye balon balığı yiyerek zehirlenip hastaneye kaldırılan aileyi konuşuyor. Balon balığı tehlikesini bir kez daha gündeme getiren bu olayla alakalı Doç. Dr. Ali Rıza Köşker açıklamalar yaptı. Balon balıklarının dünyada bilinen en güçlü zehirlerden birini içerdiğini söyleyen Köşker, benekli balon balığının zehirli olduğunun bilimsel olarak ortaya konduğunu belirtip 'Tüketmeyin, tükettirmeyin' dedi. Güçlü diş yapısıyla öne çıkan balıkların balıkçıların av araçlarını dahi parçaladığını söyledi.

Haber 08-01-2024 14:34

Sıcaklıklar yüzünden rotası değişti: İstanbul ve İzmir için alarm! Zehirli balon balığı uyarısı geldi: Fotoğrafları ile tanıtmak lazım! Çok tehlikeli

Zehirli balon balığı için endişe yaratan yeni uyarı geldi. Kızıldeniz'den gelerek Akdeniz'e yerleşen zehirli balık, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle rota değiştirdi. Zehirli balon balıklarının artık İstanbul ve İzmir'de görülebileceğini belirten İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Metin Karan, "Balon balığı türlerini fotoğrafları ile tanıtmak lazım. Bu balığın her türü oldukça zehirli ve tehlikeli" dedi.

Trend 07-01-2024 10:50

'Morfin ve siyanürden daha güçlü bir zehir' Bir aile hastanelik olmuştu! 'Rus ruleti' diyerek açıkladı...

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Rıza Köşker, “Balon balığı yiyerek hayatınızla ‘Rus ruleti’ oynamayın” dedi.

Haber 06-01-2024 09:53

Uzman isimden balon balığı uyarısı! '1 miligram zehri bile 70 kiloluk birini öldürebilir'

Balon balığı zehirlenmelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ahmet Aydın, zehirlenme sonrasında alınacak önlemlere ilişkin de bilgi verdi. Aydın, “İçerisinde tetrodotoksin zehri olan balon balığı, çok tehlikelidir. Çünkü bu zehir oldukça güçlüdür. Bir miligram yani çay kaşığının ucundaki küçük bir miktar kadar zehir bile 70 kilogram bir yetişkini öldürebilir. Bir balon balığının yenilmesiyle de zaten bu miktara maruz kalınır. Balon balığı tüketiminin yüzde 70’i ölümle sonuçlanır” dedi.

Haber 05-01-2024 09:59

Kayınbabanın tuttuğu balık tüm aileyi hastanelik etti! Damat: Dünyadaki en zehirli balıkmış, hayatımda böyle lezzetli balık yemedim

Hatay'ın İskenderun ilçesinde balık keyfi yapmak isteyen bir ailenin tamamı hastanelik oldu. Yarım saat içinde ağız ve dilde şişme, el ve ayaklarında uyuşma olan aile zehirlendiğini anlayınca hastaneye koştu. Kayınbabasının balığı tuttuğunu belirten damat, "Ben de yedim ama bana bir şey olmadı. Ben az bir miktar yemiştim. Bu arada balığın tadı aşırı derecede lezzetliydi. Hayatımda böyle lezzetli bir balık yememiştim ama zehirliymiş işte bilemedik." dedi.

Haber 04-01-2024 12:12

Hatay'da balon balığı kuyruk alımları başladı

Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, balon balıklarının denizlerdeki stoklarının azaltılması amacıyla balon balığı kuyruk alımlarına başlandığını bildirdi.

Yurthaber 04-01-2024 07:24

7 kişilik aile zehirlendi! Uzman isimden balon balığı uyarısı: Tamamı zehirli, ölüme kadar gidebilir

Hatay'ın İskenderun ilçesinde denizden tuttuğu balon balığını yiyen 7 kişilik aile hastanelik oldu. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Turan, balon balığının tüketilmemesi konusunda vatandaşları uyardı. Turan, ""Balon balığının etinde tetrodotoksin (TTX) kimyasalı denilen bir zehir bulunmaktadır. İnsan ölümüne kadar gidebilen rahatsızlıklar oluşturabilirler" uyarısında bulundu.

Haber 03-01-2024 19:52

Hatay'da balon balığı yiyen 2'si çocuk 7 kişi zehirlendi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde balon balığı yiyen 2'si çocuk 7 kişi hastanede tedavi altına alındı.

Yurthaber 03-01-2024 07:39

Balon balığı yiyen 7 şahıs hastanelik oldu! 1 kişinin hayati tehlikesi var

Hatay'ın İskenderun ilçesinde denizden tuttuğu balon balığını yiyen 7 kişi hastanelik oldu. Şahıslardan 1 kişinin hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.

Haber 03-01-2024 00:21

Balon balığının yeni rotası Karadeniz! 'Büyük problem' diyerek uyardı

Kızıldeniz'den gelerek yerleştiği Akdeniz'de hem balıkçıların ağlarına hem de balık popülasyonuna zarar veren balon balığının, Ege ve Marmara'dan sonra yeni bir rotası Karadeniz oldu. Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Serkan Erkan, “Tehlike devam ediyor. Marmara ve Karadeniz'e de kısa sürede adapte olacağını düşünüyorum. Karadenizli balıkçılar için büyük problem" dedi. İşte detaylar...

Haber 10-11-2023 10:56

Dehşete düşüren görüntüler! Balon balığı, teneke kutuyu kraker gibi yedi

Antalya'da bir balıkçı, oltasına takılan balon balığını teneke kutuyla besledi, sonuç şoke etti. Zehri ve diş keskinliğiyle korku salan balon balığı, teneke içecek kutusunu kraker yer gibi yedi. Balon balığını tutan balıkçı o anları ‘Korkunç’ diye kayda aldı. Uzman isim de balon balığının Akdeniz’deki en keskin dişlere sahip balık türü olduğunu ve vatandaşların elleriyle kesinlikle balığın ağız kısmına temas etmemesi gerektiğini söyledi.

Haber 09-07-2023 13:13

Havaların soğumasıyla balon balığı avcılığının artması bekleniyor

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Gürsel Coşkun: - "Havaların soğumasıyla deniz suyu sıcaklığı düşecek ve balıkçılar yeniden denize açılmaya, balon balığı tutmaya başlayacaklar. Antalya'da 10 bine yaklaştık. Bu rakamın katbekat artacağına inanıyoruz" - Akdeniz Ürünleri Su Ürünleri Fakültesinden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu: - "Bu balıklar ekonomik değeri olan balık türlerinin üzerinde de baskı kuruyor. Bu nedenle balon balığı avcılığına yapılan teşviki doğru buluyorum"

Yurthaber 24-09-2022 11:13

Bakanlıktan balon balığı hamlesi! Tanesine 12,5 lira ödüyor... Gelir kapısı oldu

İstilacı balon balığı avcılığının desteklenmesi amacıyla yılbaşında başlayan uygulamada bugüne kadar balıkçılardan alınan 16 bin 24 balık için 164 bin lira ödeme yapıldı. Balon balığı alımı en fazla Antalya'da yapıldı.Bakanlık tarafından balon balığı avlayan balıkçılara 'Lagocephalus sceleratus' türü için tane başına 12,5, diğer 7 küçük tür içinse 5'er lira ödeniyor.

Finans 15-09-2022 11:34

Hatay'da kıyı temizliği yapıldı

Hatay'da kıyı temizliği yapıldı

Yurthaber 06-08-2022 17:21

Destek ödemelerinin artırılması balon balığıyla mücadeleyi güçlendirecek

Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Gürsel Coşkun: - "Balon balığıyla mücadelede destekleme miktarı oldukça arttığı için balıkçılardan yoğun bir talep olmasını bekliyoruz" - Balıkçı Levent Şahinyüz: - "Destekler, balon balığıyla mücadeleyi artıracak. Bizim için sevindirici bir karar"

Yurthaber 05-08-2022 16:08

En küçük işgalci balığa 'şirinler' adını taktılar! Sıcaklık artınca çoğalmaya başladılar... 'Balıkçılar için kötü haber'

Temmuz ayıyla birlikte hava sıcaklığının 40 dereceye yaklaştığı Antalya’da balon balığı türü olan Sarı Balon sürüleri artmaya başladı. Sarı balon balığının Kızıldeniz’den Akdeniz’e geçen en küçük balon balığı türü olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, 'Biz onlara artık şirinler diyoruz. Büyük balon balıkları olsa, parmaklarımıza zarar verebilir. Ama bunlar zararsız. Ancak balıkçılar için iyi bir haber değil. Oltalarındaki yemi yiyebilir ve kesebilirler'' ifadelerini kullandı.

Haber 05-07-2022 09:30

Mersin'de sahilde balon balığı tehlikesi! Kediler zehirlendi, salyası bile öldürüyor

Mersin'de farklı zamanlarda sahile vuran ölü balon balıklarını yiyen 11 kedi zehirlendi. Kedilerden bazıları öldü, bazıları ise veteriner hekimlerin yaptığı müdahaleyle hayatta kaldı. Balon balıklarını yiyerek zehirlenen kedileri tedavi eden Veteriner Hekim Lokman Eren, ''Balıkçılarımız bunları yakaladıklarında sahile atıyor. Bu yıl sık sık kedi zehirlenmesi geliyor. yedikten birkaç dakika içerisinde öldürebiliyor. Sadece yemesi değil, salyası bile kediyi öldürebilecek zehre sahiptir'' dedi.

Haber 31-05-2022 17:06

Denizkestanesine dikkat! Kayaların arasında dikenleri kopmuş durumda bulunuyor

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, küresel ısınma ve Süveyş Kanalı’nın derinleşmesi nedeniyle Akdeniz’i istila eden balık türlerinin kıyıları terk ederek daha derinlere çekildiğini bildirdi. Canlı denizkestanelerinin kıyılarda bulunduğunu belirten Gökoğlu, ''Kayaların arasında dikenleri kopmuş durumda bulunuyor. Yani insanlarımız için daha az bir risk oluşturuyor'' açıklamasında bulundu.

Haber 01-02-2022 09:20

Tanesi 1 kiloya yakın 7 balon balığından yapıldı: Timsah derisi kadar sağlam

Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan girişimci Mehmet Özata, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünce yürütülen Balon ve Aslan Balıklarının Yayılım Alanlarının ve Olası Mücadele Yöntemlerinin Araştırılması (BAYOMA) Projesi kapsamında balon balıklarından ayakkabı, cüzdan, çanta ve anahtarlık yapabilmek için çalışmalara başladı. 1’er kilogramlık 7 balon balığının derisinden oluşan eşyaların bir ilk olduğuna dikkat çekildi.

Finans 22-01-2022 12:05

Antalya'da balon balığı avlama yarışması düzenlendi

Antalya'da balon balığı avlama yarışması düzenlendi

Yurthaber 26-12-2021 18:39

Balon balığı tebliği değişiyor! Kuyruk alımı geri geliyor

Akdeniz'de en tehlikeli istilacı tür balon balığının ücret karşılığı avlanması uygulamasında şu ana kadar teslimatı yapılan balık sayısı 5 bin 66 oldu. Vücut olarak teslimatı balıkçılara zahmetli geldiği ve beklenen düzeyde av oluşmadığı için, kuyruk alımı da yapılabilecek şekilde yeniden tebliğ değişikliğine gidiliyor.

Haber 29-10-2021 10:29

Hatay ve Mersin'de 935 balon balığı alımı yapıldı

Mersin Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı: - "Popülasyonun kontrollü azaltılması kıyılarımızı daha da güvenli hale getirdi. Bu yıl eylül ayına kadar sadece Mersin'de 181 balon balığı teslim edilmesi projenin etkisini gösteriyor"

Yurthaber 22-09-2021 12:11

Balıkçıların korkulu rüyasıydı artık işi zor! Kilosu 45 lira...

Ege ve Akdeniz'de balıkçıların korkulu rüyası olan balon balığı artık ağlara zarar veremeyecek. Balon balığının popülasyonunu kontrol altına almak için kuyruk başına teşvik verilmeye başlanmıştı, bu teşvik hala devam ediyor. Öte yandan balon balığının keskin dişlerinin zarar veremeyeceği güçte dayanıklı naylon ipliklerden ağ örüldü. Ağı üreten Aydın İnce, "Her türlü balığın avında kullanılabilecek ağ, küçük tekne sahibi balıkçılar için de kilosu 45 liradan satılıyor." dedi.

Finans 19-08-2021 11:55

Endişelendiren açıklama! Akdeniz'i istila eden balık türü sayısı 65 oldu

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, küresel ısınma ve Süveyş Kanalı'nın derinleşmesi nedeniyle Kızıldeniz'den gelip Akdeniz'i istila eden balık türü sayısının, 2 türün daha katılımıyla 65'e yükseldiğini söyledi.

Haber 21-07-2021 14:36

Balon balığının derisi ve zehri sanayide kullanılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay: - "Balon balığı, balon gibi şiştiği için derisi çok esnek ve sağlam bir yapıda. Dolayısıyla hem tekstil ve giyim sanayisinde hem de diğer sektörlerde rahatlıkla kullanılacak bir yapıya sahip" - "Balon balığının hem kimya sanayinde zehrini değerlendirmek üzere hem de derisini değerlendirmek için bize müracaat eden firmalar var"

Yurthaber 10-07-2021 11:05

Balon balığı destek ödemeleri ne zaman verilecek? Balon balığı destek ödemesi ne kadar?

Balon Balığı avcılığını desteklemek için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tebliğ hazırlandı ve Resmi Gazetede yayımlandı. Buna göre istilacı balon balığını avlayan balıkçılara, balon balığının türüne göre belirli miktarlarda ödemeler yapılacak. Peki Balon balığı destek ödemeleri ne zaman verilecek? Balon balığı destek ödemesi ne kadar? İşte ayrıntılar...

Finans 28-06-2021 13:37

Resmi Gazete'de yayımlandı! Balon balığı avcısı balıkçılara verilecek desteklere ilişkin esaslar belirlendi

Balon balığı avcısı balıkçılara yapılacak destekleme ödemesi ile destekleme kapsamında avlanan söz konusu balıkların ekonomiye kazandırılmasına ilişkin usul ve esaslar belli oldu.

Finans 27-06-2021 10:01

Antalya sahilinde görülen balon balığı paniğe neden oldu: Çok tehlikeli, yaklaşmayın

Kızıldeniz'den gemilerin balans suyuyla Akdeniz'e geçen zehirli balon balığı, bu kez Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan Mahallesi sahilinde görüntülendi. Balon balığı, Alanya, Kemer, Lara Plajı'nın ardından yaklaşık 100 kilometrelik alan içinde sığ sularda cep telefonuyla görüntülendi.

Haber 29-05-2021 15:18

Balon balığı zehrinden ağrı kesici! Denemelere başlandı

Balon balıklarında bulunan zehirden ağrı kesici yapılması için çalışmalara başlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı, ağrı kesici yapılması için Kanada'ya balon balıklarını gönderdi. İlaç haline gelen balon balığı zehrinin denemeleri yapılıyor.

Finans 21-05-2021 16:05

Su altında balon balıklarını elleriyle besledi: Bir öcü gibi gösterilmeye çalışılıyor ama değil

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, siyanürden bin 200 kat daha güçlü zehri olduğu belirtilen balon balıklarının, denizde yüzen vatandaşlara zarar vermeyeceğini göstermek için su altına dalıp balıkları elleriyle besledi. Gökoğlu, “Sosyal medyada balon balıkları bir öcü gibi gösterilmeye çalışılıyor ama değil. Vatandaşımız ve turistler rahatlıkla denize girebilir” dedi.

Haber 20-05-2021 15:36

Tropikal balıkların kıyılara yanaşması geçici bir durum

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu: - "Balon gibi Kızıldeniz göçmeni tropikal balıklar ortalama 25 derece üstü deniz sıcaklığını seviyorlar. Deniz suyu sıcaklığı 22-23 derecede olunca balıklar daha sıcak olan kıyılara yanaştı" - "Havalar ısındıkça deniz suyu sıcaklığı da artacak, balon balıkları yeniden derin sulara çekilecektir. Yenmediği sürece insanlar için herhangi bir tehlike oluşturmuyor"

Yurthaber 15-05-2021 11:13

Balon balığı alımları, Ramazan Bayramı sonrasında başlıyor

Siyanürden 1200 kat daha yüksek olduğu bilinen balon balığının ücret karşılığında avlanmasına yönelik Resmi Gazete'de yayımlanan karar sonrası, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ramazan Bayramı sonrasında alımları başlatacak. Geçen yıl kuyrukları kesilerek teslim edilen balıklar, bu yıl kuyruk kesimi yapılmadan tümüyle teslim edilecek. Alımlar Akdeniz ve Ege'de görülen 8 türün tamamını da kapsayacak.

Finans 09-05-2021 10:54

Bakanlıktan Balon balığı av teşviği | Balon balığının kuyruğu ne işe yarıyor? Balon balığının kuyruğu ne kadar? Balon balığı nerelerde var?

İstilacı balık türlerinden biri olan Balon balığının Türkiye sularında yayılım göstermesinin ardından, avlanma ile ilgili yeni düzenlemeler yapıldı. Balon balığının yanlış kullanımının ölüme yol açması sebebiyle önlemler alınırken Akdeniz ve Ege kıyılarında görülen Balon balığının avlanmasını teşvik amaçlı olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla ödeme yapılması kararlaştırıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Balon balığının tanesine 5 TL ödenmesi kararı alındı.

Finans 04-05-2021 11:54

Kıyıya kadar ulaştı! Akdeniz'de tedirgin eden görüntü: Varlığına alışmalıyız

Akdeniz'de istilacı türler arasında yer alan balon balığı, denize giren insanlar için tehdit oluşturuyor. Kıyılarda, sahillerde sık sık görülmeye başlanan balon balığının varlığına alışılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Denizde, kıyıda balon balığı görmeye alışmalıyız" dedi. Son olarak geçen hafta Alanya ve Kemer sahillerinde balon balığı görülmüştü.

Haber 04-05-2021 11:12

İstilacı balon balığı avcılığına destek! Resmi Gazete'de yayınlandı, işte destek miktarı

Türkiye sularında yayılım gösteren istilacı balon balığı avcılığına, türlerine göre 500,000 adete kadar 5 TL, 5 milyon adete kadar 0.50 TL destekleme verilecek. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, balon balığı avcılığının desteklenmesi kapsamında, yılda 5,5 milyon balon balığı için 5 milyon lira ödeme yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

Finans 04-05-2021 08:46

Alanya'da dev balon balıkları sahile vurdu

Antalya’nın Alanya ilçesinde kıyıya vuran canlı balon balıkları görenleri şaşkına çevirdi. O anlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

Haber 02-05-2021 13:19

Antalya’da balon balığı bolluğu! Sayıları her geçen gün artıyor

Antalya’da amatör balıkçıların oltaları balon balıklarıyla doldu. Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, son dönemde Antalya kıyılarında fazlaca görülen ve vatandaşları tedirgin eden balon balıklarıyla ilgili, “Popülasyon artmaya devam ediyor. Şu ana kadar bize bir şey yapmadığına göre kimse korkmasın. Endişeye gerek yok, herkes rahatlıkla denize girebilir" dedi.

Haber 19-04-2021 15:39

Antalya'da onlarca balon balığı görüntülendi: Nasıl denize gireceğiz?

Antalya'nın Lara bölgesinde avlanan balıkçılar, Örnekköy Plajı'na 100 metre mesafede, istilacı ve siyanürden 1200 kat daha zehirli bir tür olan onlarca balon balığı görüntüledi. Bir balıkçının "Yazın burada nasıl denize gireceğiz bakalım?" sözleri de cep telefonu görüntülerine yansıdı.

Haber 17-04-2021 15:06

Zehriyle öldüren balon balığıyla ilgili korkutan tespitler: 1 gramda 22 bin yumurta

Akdeniz ve Ege denizlerinde hızla yayılmaya ve ekosistemde büyük tehlike oluşturmaya devam balon balıklarına yönelik Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü'nce yapılan araştırmada, dişi bir balığın gonatında (üreme organı) 1 gramda 10 bin- 22 bin adet yumurta tespit edildi. Bazı balıklarda 300-400 gramlık gonatlar çıktığını belirten Enstitü Müdürü Serkan Erkan, hem balığın çok hızlı ürediğini, hem de üreme periyodunun bahar ayları dışına çıktığını söyledi.

Haber 30-03-2021 11:02

Zehri siyanürden 1200 kat daha güçlü! Kanada balon balığının peşine düştü

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Balıkçılık Daire Başkanı Doç. Dr. Mahir Kanyılmaz, balon balıklarının siyanürden 1200 kat daha güçlü zehriyle ilgili Kanada'da bir ilaç firmasının Türkiye'den bir miktar balon balığı alımı yaptığını ve çok ciddi bir ağrı kesici ilaç üzerinde çalışıldığını söyledi.

Haber 27-03-2021 10:56

Balon balığı kuyrukları ne işe yarıyor? Balon balığı kuyruğu ne yapılıyor?

Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan Balon Balığı kuyruğu gündemde en çok araştırılan konulardan biri oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen Balon Balığı avcılığı karşılığında balıkçılara ödül veriliyor. Peki, balon balığı kuyruğu ne işe yarıyor? İşte, ayrıntılar...

Haber 25-03-2021 00:14

Siyanürden bile tehlikeli: Balon balığı kuyrukları 2021'de de alınacak!

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Daire Başkanı Doç. Dr. Mahir Kanyılmaz, zehri siyanürden 1200 kat daha güçlü balon balığının, kıyılarımızda sekiz türü bulunduğunu söyledi.

Finans 24-03-2021 15:42