Bulyon Zararlari Haberleri

Kendi paranızla zehirleniyorsunuz! Her şeyin içinde var

Yemeklere et tadı vermek için kullanılan et bulyon veya tavuk bulyonlar, deyim yerindeyse market raflarında satılan en büyük zehir diyebiliriz. Yüksek sodyum, tatlandırıcı, bağımlılık yapıcı monosodyum glutamat, palm yağı, aroma artıcılar ile yiyenleri yavaş yavaş zehirliyor. İçeriğindeki monosodyum glutamat o kadar etkili ki anne karnındaki bebeği bile zarar veriyor.

Haber 2022-11-12 20:33:54

Islama köfte nasıl yapılır? Islama köfte malzemeleri neler?

Adapazarı deyince akla ilk gelen yiyeceklerden biri olan ıslama köfte sevilerek tüketiliyor. 500 gram kıyma, 1 adet et bulyon, 18 dilim ekmek ıslama köfte yaparken gerekli olan malzemeler arasında yer alıyor. İşte ıslama köfte tarifi ve malzemeleri!

Yemek 2021-11-18 23:30:57

Sağlığınız için endişelenmeye son! İşte markettekileri aratmayan ev yapımı bulyon tarifi

Bulyon, yemeklere kattığı eşsiz tat sayesinde mutfağın olmazsa olmazı. Ayrıca içerdiği vitaminlerle bağışıklığı güçlendirmesi de bir başka artısı. Şimdiden uyaralım, tabii ki dışarıdan alınan bulyonları kastetmiyoruz! Marketteki bulyonlar, koruyucu maddeler yüzünden sağlığınızı tehdit ediyor olabilir. Neyse ki evde sağlıklı bir bulyon yapmak mümkün. İşte et ve tavuk bulyon tarifi...

Yemek 2021-11-05 08:01:09

Yörük kebabı nasıl yapılır? Yörük kebabı malzemeleri neler?

Yörük kebabı Akdeniz Bölgesi yemeklerinden biridir. Yörük kebabının içinde yer alan malzemeler tam bir şifa kaynağıdır. Görüntüsü ile iştah açtıran yörük kebabını hazırlarken et bulyon kullanmak istemezseniz et suyu kullanabilirsiniz. İşte yörük kebabı tarifi ve malzemeleri...

Yemek 2021-10-20 22:46:55

Çiğ köfte ustalarından uyarı: Hileye dikkat edin, içine bulyon koyarak...

Etli olarak yoğrulanın Şanlıurfa, etsiz yoğrulanın ise Adıyaman tarafından tescillendiği çiğ köftede hileye başvurulduğu belirtildi. Malatyalı çiğ köfte ustaları lezzetli ve kaliteli çiğ köftede baharatların taze olması gerektiğini, güvenilen yerlerden alım yapılmasına dikkat çektiler.

Yemek 02-03-21 15:40

Kemik suyu nasıl yapılır? Kemik suyunu nefis çorba tarifi ile sofranıza taşıyın

Yıllardır marketlerden bulyon olarak hazır alsak da sağlıklı beslenme modası ile birlikte yeniden mutfaklarda hazırlanmaya başlanan kemik suyunun yapılışı düşünüldüğü kadar meşakkatli değil. Evinde uğraşmak istemeyenlerin marketlerde satılanları tercih etse de gerçek kemik suyu nasıl yapılır diye merak ediyorsanız işte tarif! Eklem yeri ile birlikte alınacak bol ilikli kemikli dana etinin kaynatılarak hazırlandığı kemik suyu tarifinin faydaları saymakla bitmiyor. İşte tüm detaylarıyla o tarif.

Yemek 18-01-21 18:33

En sağlıklısından: Ev yapımı tavuk bulyon

Mutfağınızda bildiğiniz malzemeleri kullanarak oldukça sağlıklı tavuk bulyon hazırlamaya ne dersiniz? Öyleyse başlayalım!

Yemek 06-08-19 16:02

Ev Yapımı Tavuk Bulyon

Aslında evde ''Tavuk Suyu '' yapmak çok kolay, kendiniz yapın ve buzdolabında saklayın istediğiniz zaman elinizin altından çıkartıp kullanın.

Yemek 16-02-17 08:15

Tavuk Suyu Hazırlarken Dikkat Edeceğiniz 4 Adım!

Kısa zamanda yapıp uzun uzun kullanabildiğimiz pratik yemeklere bayılıyoruz değil mi? Ancak yemeklerimize lezzet katması için marketlerden hazır bulyon halinde aldığımız tavuk suyunun da aslında en sağlıklısını yine evde yapabileceğimizi unutuyoruz.

Yemek 08-03-16 10:34

Mantarlı Bonfile

Nefis aromaların biraraya geldiği, üzerine çörek mantarı tozu serpiştirilmiş et bulyon soslu bonfile.

Yemek 07-02-16 15:26