Dezenfektan Haberleri

Deprem bölgesinde salgın riskine dikkat! Önlem alınmazsa ciddi sonuçlara sebep olabilir

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından 10 şehir birçok konuda oldukça hasar aldı. Bu hasarlar arasında enkazlar büyük risk oluştururken depremzedelere yapılan yardımların çevrede birikimi, toz bulutları ve yemek artıkları gibi problemler de salgın hastalık riski oluşturmaya başladı. Uzmanlar deprem bölgesinde salgın hastalıklardan korunmak için yapmanız gerekenleri paylaştı.

Haber 14-02-2023 09:16

En büyük tehlike kağıt havlu, sirke, dezenfektan... Hepimiz bu hatayı yapıyoruz! Cep telefonunu bozmak için bire bir

Cep telefonu temizliği görmezden gelinse de sağlık için kritik öneme sahip. Klozetler üzerinde gizlenen mikrop ve bakteri sayısı kadarı emin olun ki cep telefonu yüzeyinde de var. Elinizde gezdirdiğiniz, sağa sola bıraktığınız hatta tuvalete giderken birle yanınıza aldığınız cep telefonu tam bir bakteri yuvası desek abartmayız. Cep telefonunu temizlerken hepimiz aynı hatayı yaparak bozulmasına neden oluyoruz. Kağıt havlu, sirke ve dezenfektan gibi ürünleri cep telefonuna yaklaştırmamalısınız.

Haber 16-08-2022 12:24

3 doğal malzeme ile kendi dezenfektanınızı yapabilirsiniz

Pandemi etkileri giderek azalsa da dezenfektan kullanımı hala devam ediyor. Korona’dan ve çeşitli hastalıklara neden olacak mikroplardan koruyan dezenfektanı evde kolayca yapabilirsiniz. Sadece 3 malzeme ile mikroplara karşı etkili dezenfektanınızı yapmak için bu haberi okuyabilirsiniz.

Kadin 25-05-2022 09:24

Ceviz kabuklarından dezenfektan ürettiler

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Kazankaya: - "Bu konuda tesis anlamında yatırım yapıldığı takdirde yaklaşık 5 bin ton ceviz kabuğu çöpe atılacağına üreticilere ek gelir getirecek"

Yurthaber 12-05-2022 13:39

TEİS'ten internetteki sahte kozmetik ve biyosidal ürünlere karşı uyarı

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan: - "Tüketimin büyümesi, güvensiz kozmetik ürünlerin de artmasına neden oluyor. Bilinen en ünlü kozmetik markalarının dahi sahteleri internette satılabiliyor. İnternet gibi ortamlarda çok sayıda kalitesiz, sahte ürünün olması ve tüketicilerin bu ürünleri kullanıp zarar görmesi bizleri son derece endişelendiriyor"

Yurthaber 19-04-2022 11:57

14 yaşındaki Burak dezenfektanla yakılmıştı! Acılı anne kahreden olayı anlattı: Gittiğimde üstünden dumanlar çıkıyordu

Bursa'da aralık ayında dezenfektanla ateşe verildikten sonra hayatını kaybeden Burak Altun acılı annesi konuştu. Sokak ortasında İsmail K. tarafından yakılan Altun'u annesi, ''Birçok haberde arkadaşıyla şakalaşıyordu deniliyor ama çocuğumun arkadaşı değil. Oğlumu yakan bu çocuk, daha önce kedi de yaktı. Benim oğlum ona engel olmak istiyor, oğlum izin vermeyince kediyi yakıyor. Poşete dezenfektan doldurup tekrar geliyor. Benim çocuğumu yakıyor. Benim oğlumu kasıtlı bir şekilde yaktı'' dedi.

Haber 27-01-2022 09:36

Şimdiye kadar bildiklerinizi unutun! Uzmanlardan dezenfektan ve çamaşır suyu uyarısı

Uzmanlar, özellikle koronavirüs pandemisiyle birlikte öne çıkan kişisel hijyenin öneminin artık 2 kat daha fazla olduğunu vurguladı. Bilimsel araştırmalar hijyen alışkanlıkları sayesinde pek çok enfeksiyon hastalığının önlenebileceğini gösteriyor. Sadece beden temizliğine değil ortak kullanılan telefon, kapı ve pencere kollarının temizliğine de dikkat edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Haber 12-01-2022 11:24

Evde de yapabilirsiniz! İşte ev yapımı antibakteriyel el dezenfektanı tarifleri...

Dezenfektan, bizi bakterilere karşı koruyan sprey ya da jel kıvamındaki temizleyici ürünlere verilen bir isim. Başta evler olmak üzere ortak kullanım alanlarında mikrop ve bakterileri yok etmek için kullanılır. Uçucu olan ve elde iz bırakmayan el dezenfektanlarının kullanımı ise giderek yaygınlaştı. Siz de evdeki birkaç malzemeyle el dezenfektanı yapabilirsiniz. Nasıl mı? İşte detaylar...

Kadin 10-01-2022 10:57

Bursa'da dezenfektanla yanan çocuğun beyin ölümü gerçekleşti

Bursa'da dezenfektanla yanan çocuğun beyin ölümü gerçekleşti

Yurthaber 26-12-2021 22:12

Bursa'da arkadaşı tarafından dezenfektanla yakılmıştı! 14 yaşındaki çocuk yaşam savaşını kaybetti

Bursa'da arkadaşı tarafından dezenfektan ile yakılan ve vücudunda ağır yanıklar oluşan 14 yaşındaki çocuk, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti. 14 gündür tedavi altında olan Burak A.'nın beyin ölümünün gerçekleştiği belirtildi.

Haber 26-12-2021 21:42

Şaka faciayla sonuçlandı! Arkadaşını alev alev yaktı

Bursa’da şaka esnasında arkadaşı tarafından dezenfektanla ateşe verilen çocuk ağır yaralandı. Soruşturma başlatan polis ekipleri, İsmail K.'yı gözaltına aldı. Yaşanan olayın ardından konuşan Burak A.'nın halası Nilgün A., "Burak, sağ omzundan itibaren yanmaya başlamış. Komşular paltolarını çıkarıp müdahale ediyor. Pantolonlarının paçaları yanıyor. Hastanede doktorlar 30-40 saniye daha geç müdahale edilse olay yerine hayatını kaybetmiş olacağını söyledi" diye konuştu.

Haber 12-12-2021 09:33

Fabrika gibi okulun cirosu 1 milyon lirayı aştı

Bitlis'teki Cemil Özgür Meslek Teknik Anadolu Lisesinde geçen yıl kurulan ve günlük 8 ton kimyasal madde üretimi yapılan atölyede hazırlanan dezenfektan ve temizlik malzemeleriyle çevre illerdeki okulların ihtiyacı karşılanıyor - Kimya Teknolojileri Alan Şefi Nargül Korkmaz: - "Hakkari, Van, Siirt ve Ağrı gibi çevre illere desteğimiz oldu. Yıl bitmeden 1 milyon lira ciroyu aşmış durumdayız" - Öğrencilerden Mehmet Savucu: - "Burada ürettiğimiz ürünleri Bitlis ve bölgedeki okullara gönderiyoruz. Burada hem meslek öğreniyoruz hem de para kazanıyoruz"

Yurthaber 11-12-2021 11:43

Votkanın peşinden dezenfektan içti, komaya girdi

Samsun açıklarındaki yük gemisinde önce votka, ardından da dezenfektan içtiği iddia edilen 26 yaşındaki Ukraynalı denizci zehirlenerek komaya girdi. Hastaneye kaldırılan genç denizci yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Haber 29-11-2021 09:31

Şiveli dezenfektan çağrısı güldürdü

Koronavirüs pandemisiyle savaşta önemli rol oynayan dezenfektanları dükkan girişlerine yerleştiren Denizli esnafı, dezenfektan kullanımına dikkat çekmek için müşterileri için yerel şiveli çağrıda bulundu.

Haber 02-11-2021 10:29

Hepsini piyasaya sürmüşler! Antibakteriyel ve sinek kovarlara 1,5 milyonluk ceza

Son 6 ayda en çok kullanılan dezenfektan, antibakteriyel sıvı sabun ve sinek kovucu gibi ürünlerden ruhsatsız ve teknik düzenlemelere aykırı olduğu saptananlara 1 milyon 480 bin lira ceza kesildi. Para cezası uygulanan ürünlerin piyasadan geri çekilerek imha edildiği öğrenildi. Kozmetik ürünlerde de yapılan denetimler sonucu sahte, kaçak ya da taklit olduğu tespit edilen 8 bin 72 parfüm ele geçirildi. Tüm ürünler imha edildi.

Haber 21-10-2021 09:29

Karabük'te hijyen malzemeleri üreten lisenin yıllık cirosu 1 milyon lira

Salgın nedeniyle 480 ton dezenfektan, çamaşır suyu, sıvı sabun ve kolonya gibi 14 çeşit hijyen malzemesi üreten Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, okullar ve kurumların ihtiyaçlarını karşılayarak gelir sağlıyor - İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş: - "Salgın döneminde üretimimizi artırdık. Döner sermayemiz çalışıyor. Üretime katkı yapmaya çalışıyoruz"

Yurthaber 15-10-2021 11:06

Çantaların yeni demirbaşı en etkili ve en iyi el dezenfektanı çeşitleri

Pandemiyle birlikte tüm hayatımızda köklü değişimler yaşamaya başladık. Bu değişimler kimi zaman büyük olsa da, kimi zaman çantamızda el dezenfektanı taşıma zorunluğumuz kadar küçük oldu. Toplu taşımada, markette, okulda, işte yanımızdan ayıramadığımız bir parçamız haline gelen el dezenfektanı spreyi veya el dezenfektanı jelleri hijyenimiz için çok önemli. Peki el dezenfektanı markaları arasında en iyisi hangisi, en çok tercih edilen el dezenfektanı hangi özelliklere sahip?

Kadin 09-10-2021 10:17

Zonguldak'ta lise öğrencileri günde 14 ton kozmetik ve temizlik malzemesi üretiyor

Antibakteriyel özelliği artırılmış temizlik malzemeleriyle koronavirüsle mücadeleye katkı sağlayan Eren Enerji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul laboratuvarında imal ettikleri 16 çeşit kozmetik ve temizlik ürünlerinin yanı sıra el dezenfektanı ve kolonyayı kamu kurum ve kuruluşlarına gönderiyor - Okul müdürü Kamil Zoroğlu: - "Çocuklarımıza, hem eğitim hem de maddi anlamda katkı oldu. Ürün yelpazesine her geçen gün bir şeyler katmaya çalışıyoruz"

Yurthaber 14-09-2021 11:06

Çocuklar Dicle Üniversitesinde dezenfektan yapımını ve kullanımını öğreniyor

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç: - "Okulların yüz yüze eğitime geçmesiyle el hijyeninin önemi daha da arttı. Çantalarda el dezenfektanı bulunuyor. Bu tür eğitimler devam edecek"

Yurthaber 08-09-2021 12:59

Meyveden kolonya yaptılar, yurt dışına bile sipariş göndermeye başladılar

Koronavirüs salgını döneminde Eczacı Ümit Eren’in Iğdır’ın sembolü olan kayısı meyvesinden yaptığı kolonyaya talep her geçen gün artıyor.

Finans 16-06-2021 10:42

Son Dakika: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında inceleme! Mülkiye müfettişi görevlendirildi

Son dakika haberine göre İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından bazı hizmet alım ihalelerinde usulsüzlük yapılarak kamu zararına sebep olunduğu iddiaları üzerine araştırma/ön inceleme onayı gereğince mülkiye müfettişi görevlendirildiğini bildirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de inceleme başlatılmasına ilişkin bir açıklamada bulundu.

Haber 17-05-2021 16:02

Gelir İdaresi, geçen yıl fiyatı artan maske ve dezenfektan gibi ürünler için 42 bin denetim gerçekleştirdi

Salgın sürecinde gerçekleştirilen denetimlerde 42 bin 455 tutanak düzenlendi ve 4 bin 653 adet ceza kesildi - Hakkında spekülatif/fahiş fiyat artışına sebebiyet verdiği yönünde değerlendirme yapılan 6 bin 380 mükellef hakkında Ticaret il müdürlüklerine bildirimde bulunuldu - Sosyal medya hesapları üzerinden Kovid-19 ile mücadelede kullanılan ürünleri satan ve tanıtanlar hakkında da 890 denetim gerçekleştirildi ve 117 adet ceza uygulandı

Yurthaber 05-05-2021 12:19

İzmir'de jandarmanın kumar operasyonlarında 176 bin 965 lira ceza kesildi

Kumarhaneye dönüştürülen mekanda koronavirüse karşı alınması gereken 14 önlemin yazılı olduğu dezenfektanların bulunduğu platformdaki "Sağlığınızı önemsiyoruz. Bol şans" ibaresi dikkati çekti

Yurthaber 03-05-2021 12:50

Maske ve dezenfektan gibi ürünlerden KDV alınmasın

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, maske, kolonya, sabun ve dezenfektan gibi hijyen ve temizlik ürünleri üzerinden KDV alınmaması çağrısı yaptı.

Finans 27-04-2021 16:39

Ruhsar Pekcan neden görevden alındı? 'Dezenfektan satışı' iddiaları gündem olmuştu

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre; Ticaret Bakanlığı görevine Ruhsar Pekcan'ın yerine AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş atandı. Pekcan'ın neden görevden alındığı bilinmezken, son günlerde dezenfektan satışıyla ilgili iddialar kamuoyunda gündem yaratmıştı.

Haber 21-04-2021 09:27

CHP'li Öztunç'tan Bakan Pekcan'a istifa çağrısı: O koltukta bir dakika bile oturmamalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Ticaret Bakanlığı'nın dezenfektan alımıyla ilgili iddialara değinerek, "Bir kuruşluk bile olsa bir bakan kendi şirketinden kendi bakanlığına mal satamaz. İtiraf etmiştir. İtiraf istifayı getirmelidir. O koltukta bir dakika bile oturmamalıdır." dedi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Bakan, sizin hiç utanmanız yok mu? Derhal istifa edin! O koltuk size haram" ifadelerini kullandı.

Haber 20-04-2021 20:26

Ticaret Bakanlığı 'dezenfektan alımı' iddialarına ilişkin açıklama yaptı

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, dezenfektan alımına ilişkin bazı basın ve yayın organlarında asılsız, art niyetli ve çarpıtılmış haberler yayımlanması dolayısıyla açıklama zaruriyetinin doğduğu belirtildi.

Finans 20-04-2021 15:29

Taksisine aldığı müşteriden şüphelendi! Eline yüzüne sürdüğü dezenfektan hastanelik etti

Ankara'da 52 yaşındaki taksi şoförü İsmail Özelçi, taksisine aldığı müşterisinin koronavirüs olduğundan şüphelenip, eline ve yüzüne dezenfektan uyguladı. Yüzünde kızarıklık, yanma, şişme oluşan ve 'temas alerjisi' teşhisi konulan Özelçi, hastanede 14 gün süren tedaviyle sağlığına kavuştu.

Haber 15-04-2021 11:35

Dezenfektan ve kolonya orucu bozar mı? Dezenfektan koklamak orucu bozar mı?

Korona salgını sebebiyle hijyen konusunda tüm dünya ile beraber ülkemizde yaşam şeklini değiştirdi. Dezenfektan ve kolonya ürünlerine olan rağbet son bir senedir gittikçe arttı. Virüsten korunmak için ise pek çok vatandaş gün içerisinde dezenfektan veya kolonya ürünlerini sıklıkla kullanıyor. Ramazan ayının gelmesiyle de Müslümanlar, bu tarz alkol içeren temizlik ürünlerinin orucu bozup bozmayacağını merak ediyor. Dezenfektan veya kolonya kokusu orucu bozar mı?

Haber 12-04-2021 15:08

İstanbul'da ilginç olay: Arkadaşına yaptığı şaka başına iş açtı

Esenyurt'ta bir fabrikada güvenlik görevlisi olarak çalışan kişi, arkadaşına 'şaka olsun' diye iki farklı günde çayına dezenfektan döktü. Güvenlik görevlisi M.Ç.’nin hastanelik olduğu şaka güvenlik kamerası tarafından da kaydedilirken konu mahkemeye taşındı.

Haber 01-04-2021 09:21

Ardahan'daki meslek lisesi öğrencileri günde 1 ton hijyen malzemesi üretiyor

İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut: - "Burada hem salgınla mücadele ediliyor hem de ülke ekonomisine kazanç sağlanıyor. Diğer türlü başka illerden talep etmiş olacaktık. Bu da bizim hem zaman hem de ekonomik kaybımıza neden olacaktı"

Yurthaber 18-03-2021 10:32

Brezilyalı politikacı: Uçaklardan dezenfektan sıkalım!

Brezilya'da, Rio Grande do Sul konseyi üyesi Alberi Dias, koronavirüse karşı tüm ülkenin havadan dezenfektan püskürtülmesi aracılığıyla mücadele edilmesi fikrini önerdi. Dias'ın bu önerisi, ülke basınında ve sosyal medyada alay konusu oldu.

Haber 17-03-2021 17:04

Bitlis'te meslek lisesi öğrencileri 30 ton dezenfektan üretti

Bitlis'te meslek lisesi öğrencileri 30 ton dezenfektan üretti

Yurthaber 11-03-2021 16:10

Soruyu beğenmeyen Tayland Başbakanı, gazetecilere dezenfektan sıktı

Basın toplantısı sırasında kabine değişikliği ile ilgili sorudan rahatsız olan Tayland Başbakanı Prayut Chan-o-cha, gazetecilere dezenfektan sıkarak karşılık verdi.

Haber 10-03-2021 02:11

Soruya kızan başbakan gazetecilerin üstüne dezenfektan sıktı!

Tayland Başbakanı Prayut Çan-oça, gazetecinin sorusuna dezenfektan sıkarak cevap verdi.

Haber 09-03-2021 15:04

Herkesin başına gelebilir: Dezenfektan yüzünden ehliyetini kaptırdı

Mersin'de dezenfektan kullandıktan sonra kamyonetiyle girdiği uygulama noktasında yapılan kontrolde 0,26 promil alkollü çıkan Ferit Aslan'a 1128 TL para cezası kesilip, ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. 2 saat sonra gittiği hastanede yaptırdığı kan testinde sıfır promil çıkan Aslan, hukuk mücadelesi başlattı. konuyla ilgili yapılan değerlendirmelerde araç içerisinde kullanılan dezenfektan ya da kolonyanın alkolmetrenin sonucunu etkilemesinin mümkün olduğunu kaydedildi.

Haber 21-02-2021 11:45

Evde dezenfektan yapımı sandığınızdan daha kolay! İşte ucuz, kolay ve doğal dezenfektan tarifleri

Koronavirüs salgınının başlamasıyla beraber günlük yaşamın vazgeçilmezlerinden bir tanesi de maskeyle beraber dezenfektan oldu. Başlarda insanlar marketlerdeki ya da eczanelerdeki ürünlere büyük ilgi gösterse de son dönemde evde dezenfektan yapımı araştırılmaya başlandı. İşte hem doğal, hem ucuz hem de kolay evde dezenfeksiyon yöntemleri...

Kadin 15-02-2021 16:14