Ehliyetsiz Araba Kullanmanın Cezası Haberleri

Ehliyetsiz araç kullanma cezası ne kadar? 2023 Ehliyetsiz araba kullanmanın cezası kaç lira?

Trafikte uyulması gereken kurallar, yayaları, araç sürücülerini ve yolcuları korumak, onların can ve mal güvenliklerini sağlayabilmek için koyulmuştur. Kurallara uyulmaması halinde caydırıcı cezai yaptırımlar uygulanır. Uygulanan cezalar idari para cezası ya da hapis cezası olarak kuralları ihlal eden kişilere ya da araçlarına yansıtılır. Ehliyetsiz araç kullanmak da bir kural ihlalidir ve cezai yaptırımı vardır.

Haber 12-06-2023 19:39

44/1-b trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 44/1-b trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Sürücülerin trafiğe çıktıktan önce ve sonra uyması gereken birtakım kurallar mevcuttur. Söz konusu kurallar Karayolları Trafik Kanununda belirtilmiş ve her sürücünün bu kurallara uyması zorunlu kılınmıştır. Kurallara uymadığı tespit edilen sürücülere ilgili ihlal maddesine göre cezai işlem uygulanmaktadır. 44/1-b trafik cezası da sürücülerin uyması gereken kurallar arasındadır. Peki, 44/1-b trafik cezası nedir?

Haber 03-03-2023 17:32

36/3-b trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 36/3-b trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Sürücülerin trafikte ve trafiğe çıkmak için uyması gereken birtakım kurallar vardır. Bu kurallar Karayolları Trafik Kanunu’nda açıkça belirtilmiştir. Trafik kuralları uymak trafiğin güvenli bir şekilde olağan akışının devam etmesi açısından önem arz etmektedir. Trafik kurallarına uymamak ise can ve mal kaybına neden olabilir. Söz konusu kurallar uymadığı tespit edilen kişiler için ise cezai yaptırım uygulanmaktadır. Peki, 36/3-b trafik cezası nedir?

Haber 24-02-2023 17:37

36/3-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 36/3-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Sürücülerin ve araç sahiplerinin uyması gereken kurallar ve kurallara uymayan kişilere uygulanacak cezalar Karayolları Trafik Kanunu’nda belirtilmiştir. Sürücüler ve araç sahiplerinin bu kurallara uymaları zorunludur. Kanunda yer alan 36/3-a trafik cezası da doğrudan sürücüleri ve araç sahiplerini ilgilendiren maddelerden biridir. Trafik kuralları içerisinde önemli bir yere sahip olan kurallardan birisi de 36/3-a trafik kuralıdır. Peki, 36/3-a trafik cezası nedir?

Haber 24-02-2023 17:36

Ehliyetsiz Araba Kullanmanın Cezası

Ehliyetsiz Araba Kullanmanın Cezası Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Ehliyetsiz Araba Kullanmanın Cezası Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Ehliyetsiz kazayı sigorta karşılar mı, tazminat alabilir mi? Ehliyetsiz biri kazaya karışırsa ne olur, cezası nedir?

Trafik kazasında ehliyetsiz sürücü sadece ehliyetsiz olduğu için kusurlu sayılmaz. Kazada kusurlu olmayan veya karşı tarafa göre daha az kusurlu olan ehliyetsiz sürücüler de tazminat alabilir. Ehliyetsiz kazayı sigortanın karşılayıp karşılamayacağı konusunda kusur yüzdeleri hesaplanır ve hangi tarafın asıl kusurlu olduğuna bakılır. Ehliyetsiz sürücünün kazaya karışması durumunda ehliyetsiz araç kullanmasından dolayı idari ceza uygulanır. Peki, ehliyetsiz kazayı sigorta karşılar mı?

Haber 03-02-2023 09:55