Elma Sirkesi Tarifi Haberleri

Bol şifalı elma sirkesi tarifi! Evde elma sirkesi nasıl yapılır?

Elma sirkesi salataların ve çorbaların olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Hem yemeklerde hem de temizlikte kullanılan sirkeler evin demir başı olarak görülüyor. Ancak dışarıdan alınan elma sirkelerinin içerisine çok sayıda katkı madde katılıyor. Bu sebeple evde elma sirkesi nasıl yapılır sorusu sıklıkla aratılıyor. İşte evde elma sirkesi tarifi...

Yemek 05-03-2023 17:00

Elma sirkesi zayıflatır mı? Elmanın çekirdeğinde siyanür var mı? Elmanın faydaları nelerdir? Elma sirkesi nedir, faydaları nelerdir? Elma sirkesi nasıl kullanılır?

Eski Türkçede "alma" diye bilinen adının, meyvenin rengi olan "al" (kırmızı)'dan geldiği bilinmektedir. Elma, bütün dünyaya Orta Asya'dan yayılmıştır. Besin değeri çok yüksek olan bir meyvedir. Tarih boyunca kültür çalışmalarıyla 1000 farklı elma çeşidi üretildiği tahmin edilmektedir. Uzmanlar günde en az iki tane elma yenmesini tavsiye ediyor. Antioksidan deposu olan elma, kansere karşı koruyucudur. Peki, neden elma yemeliyiz? İşte elmanın faydaları...

Yemek 16-08-2022 12:28

Evde yapımı çok daha sağlıklı! Doğal elma sirkesi tarifi

Elma sirkesinin içinde birçok vitamin bulunmaktadır. İçerisinde bulunan bileşenler sayesinde birçok faydası bulunan elma sirkesi hem salatalarda hem de yemeklerde sıklıkla kullanılır. Mutfakta oldukça sık kullanılan elma sirkesini evde yaparak daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.

Yemek 07-07-2022 09:46

Sinir bozucu sinekleri yiyeceklerin üzerinden ve evden uzak tutmanın pratik yöntemi

Havaların ısınması genel olarak iyi bir şey olsa da iyi olmayan tarafları. Deniz kenarında veya yaylada değilseniz kavurucu sıcaklar rahatsız edici olabilir. Kış boyunca yokluğuna alıştığımız sinekler de birdenbire etrafta gezinmeye başlar. Birçok hastalığın kaynağı olan sinekler sinir bozucu olmalarının yanı sıra mide bulandırırlar. Yaz aylarında sinekleri yiyeceklerin üzerinden, mutfağınızdan ve evinizden uzak tutmanın bazı yolları var.

Kadin 21-06-2022 09:45

Meyvelerin üzerine üşüşen minik sineklerden kurtulmanın basit yolu

Meyve sinekleri, özellikle mutfakta kimsenin görmek istemeyeceği bir görüntüdür. Ancak havalar ısındıkça meyvelerin etrafından bir türlü ayrılmak bilmeyen meyve sinekleri ile karşılaşmanız kaçınılmaz olacaktır. Meyve sineklerinden kurtulmak çok zordur. Yaz aylarının en büyük sorunlarından biri olan meyve sineklerinden kurtulmanın bazı pratik yolları var.

Yemek 07-06-2022 13:47

Oldukça rahatsız edici! Kaşıntınızın altında yatan neden…

Anal kaşıntılar sıklıkla karşılaşılan durumlar arasında yer alıyor. Özellikle toplum içerisinde kaşınıldığında rahatsız edici görüntülere sebep olan bu durumun altında yatan birçok neden bulunuyor. Anal kaşıntıların genellikle rahatsız iç çamaşırlardan kaynaklandığı düşünülse de altında yatan neden ciddi bir hastalık olabilir.

Haber 28-05-2022 10:06

Ne varsa doğallıkta var! Mide ekşimesini anında geçiren yiyecekler

Yemeklerden sonra yaşanan mide ekşimeleri, şişkinlikler tadımızın kaçmasına neden olabiliyor. Bazen saatlerce süren mide ekşimeleri oldukça rahatsız eden bir durum yaratıyor. Ancak mide ekşimelerinden kolayca kurtulmanızın birçok yolu var. Doğallıktan yana olanlar mide ekşimesi için önerilen bu besinleri mutlaka kullanmalılar.

Yemek 18-05-2022 09:37

Metabolizma canavarı! 3 günde 9 kilo verdiren mükemmel iksir

Havalar ısındıkça kilo verme telaşı da arttı. Kilo vermek için diyet ve spor yapmaya başlayanların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Kilo vermenin en kilit noktası yağları eritmektir. Özellikle göbek bölgesinde biriken yağları eritmek çok zordur. Kilo vermek için sadece diyet yapmak veya sadece diyet yapmak yeterli olmayabiliyor. Metabolizmayı harekete geçirecek karışımlarla kilo verme sürecini hızlandırabilirsiniz. İşte 3 günde 9 kilo verdiren karışım...

Haber 30-04-2022 12:03

Saman nezlesine ne iyi gelir? Elma sirkesi saman nezlesi tedavisi için nasıl kullanılır?

Saman nezlesi, özellikle mevsim geçişlerinde milyonlarca kişiyi etkileyen ratasız edici durumlardan biridir. Çok sık görülen saman nezlesi belirtileri arasında burun akıntısı, tıkanıklık ve sinüs basıncı gibi birçok semptom yer almaktadır. Saman nezlesi tedavisi için kilo verme ile özdeşleşen elma sirkesini kullanabilirsiniz. Metabolizmayı hızlandırdığı iddia edilen elma sirkesi, saman nezlesini iyileştirmek için birebir! Peki, saman nezlesini tedavi etmek için elma sirkesi nasıl kullanılır?

Haber 27-04-2022 12:30

Şampuanınıza katın! Mucizevi etkilerini göreceksiniz

Saç ve cilt bakımı özellikle kadınlar tarafından önem taşıyor. Saçların kuru ve cansız olması bakımsız bir görünüme sebep oluyor. Herkes saçının sağlıklı, pürüzsüz ve canlı gözükmesini istiyor. Bunun için birçok ürün kullanılıyor. Ancak saçın güzel görünmesi için çeşitli kimyasal ürünler kullanmaya gerek yok. Evde tek malzemeyle hem saç hem de cilt bakımınızı yapabilirsiniz.

Kadin 22-04-2022 10:04

Dr. Mehmet Öz’den zayıflama reçetesi! Suyu böyle içerseniz...

Türk asıllı Amerikalı Doktor Mehmet Öz, kilo vermek isteyenlere dikkat çeken ipuçları verdi. Dünyanın ilgiyle takip ettiği Dr. Mehmet Öz’ün zayıflama reçetesinde elma sirkeli karışım ve bir bardak su detayı dikkat çekiyor.

Haber 11-02-2022 08:44

Elma sirkesinin mucizesi! Cilt lekeleri ve saç kırıklarına karşı doğan çözüm sunuyor

Elma sirkesi, salatalara verdiği muhteşem aromanın yanı sıra aslında hayatın pek çok alanında kullanılıyor. Saça, cilde, mideye faydası bilinen elma sirkesi kimi zamanda temizlik malzemesi olarak tercih ediliyor. Doğal fermente yoluyla elde edilen elma sirkesinin cilt lekeleri ve cansız saçlara karşı doğal çözüm sunduğunu belirten Uzm. Dr. Şule Bilici Geçer, güzellik formüllerini paylaştı.

Kadin 18-06-2021 10:33

Elma sirkesi nasıl yapılır? Elma sirkesi tarifi

Mutfakların vazgeçilmezi elma sirkesi yapımını öğrenince artık siz de evinizin konforunda kendi sirkenizi üretebilir, tüm tariflerinize lezzet katabilirsiniz. Siz de yapımı bir o kadar kolay olan “Elma sirkesi nasıl yapılır?” sorusunun en doğru cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Yemek 21-10-2020 11:45

Evde kendi sirkenizi hazırlayabilirsiniz! İşte kimsenin bilmediği 2 tarif...

Sirkenin hayatımızdaki yeri oldukça geniş. Turşu kurarken, salatada, temizlikte, yıpranan saçlarımızı canlandırırken ve daha birçok alanda elimiz hep sirkeye gidiyor. Hal böyle olunca sirkeden azami faydalanabilmeniz için sirkenin doğal ve katıksız olması gerekiyor. Bunun için yapmanız gereken en doğru şey kendi sirkenizi üretmek! İşte en doğalından evde sirke yapımının püf noktaları…

Yemek 18-05-2020 11:37

Her Sabah Bir Bardak Suya 2 Tatlı Kaşığı Elma Sirkesi Ekleyip İçmek Bakın Ne İşe Yarıyor?

Elma sirkesini salatalarda, çorbalarda hatta evde temizlik yaparken bile kullandık. Peki, eski zamanlardan beri birçok hastalığın tedavisinde kullanılan elma sirkesinin nelere kadir olduğunu biliyor muydunuz?

Yemek 17-09-2017 09:55