Fed Acilimi Haberleri

Küresel piyasalar karışık seyrediyor

ABD ekonomisi, bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,8 ile beklentilerin üzerinde büyürken, beklentileri aşan büyüme verisi ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadeleyi "yumuşak iniş" ile sonlandırabileceği ve ekonomiye zarar vermeyeceği öngörüsünü destekliyor.

Finans 2024-07-26 09:48:03

Trump'ın ekonomi yönetimi netleşiyor! Paranın patronu için kararını verdi: 'Fazlasıyla abartılıyor' dediği ismi bakan yapacak

ABD'de Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump, seçimi kazanması halinde süresi sona ermeden ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ı görevden almayacak ve JPMorgan CEO'su Jamie Dimon'u hazine bakanı olarak düşünecek.

Finans 2024-07-17 10:07:00

Küresel piyasalar karışık seyrediyor

ABD Merkez Bankasının (Fed) bu sene iki kez faiz indirimine gideceği beklentisi ABD borsalarında risk iştahını artırsa da ülkede gerçekleştirilecek seçimin sonuçlarının oluşturduğu belirsizliklerle Asya'da yön arayışı öne çıkıyor.

Finans 2024-07-17 09:28:14

Küresel piyasalar Trump'ın yeniden seçilme ihtimaliyle karışık seyrediyor

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dün faiz indirimlerine başlamada geç kalmak istemediklerini belirtmesine karşın, ABD'de Donald Trump'ın başkanlığı kazanacağı ihtimalinin artması ile ticaret savaşları ve jeopolitik risklerin tekrar yükselebileceği ihtimali yön bulmayı zorlaştırıyor.

Finans 2024-07-16 09:18:50

Borsa, döviz, para piyasaları... Gelecek hafta bu veriler takip edilecek: Gözler ECB faiz kararında

Küresel piyasalarda, ABD'de tüketici enflasyonunun yavaşladığına işaret eden veriler ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları sonrasında Bankanın bu yıl faiz indirimine başlayacağı beklentilerinin güçlenmesiyle bu hafta pozitif bir seyir izlenirken gözler, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) alacağı faiz kararına çevrildi.

Finans 13-07-24 13:32

Kapalıçarşı kuyumcularından gram altın fiyatı tahmini! 'Altın almalı mı, satmalı mı?' sorusuna yanıt verdiler: Eylül ayı itibarıyla...

Altın fiyatı ons başına 3 haftadır yükseliyor. Gram altın fiyatı ise haftanın son işlem gününde ABD ve Fed etkisini üzerinde hissetti. Altının gram fiyatı rekor kırdı. Peki yükseliş devam edecek mi? Kapalıçarşı kuyumcu esnafları gram altın tahminini açıkladı. Altın gram fiyatı için 3000 TL öngörüsünde bulundular. İşte detaylar...

Finans 13-07-24 08:53

ABD'de enflasyonunda 4 yıl sonra ilk yaşandı faiz indirimine kapı aralandı!

ABD'de enflasyonun haziranda aylık bazda 4 yıl sonra ilk kez negatif gelmesi ve yıllık bazda yavaşlamaya devam etmesi, ABD Merkez Bankasının (Fed) ilk faiz indirimine yaz sonunda gitmesinin önünü açtı.

Finans 12-07-24 12:23

ABD'de enflasyonu açıklandı, piyasalar hareketlendi: Altın rekor seviyesine yaklaştı

ABD'de dezenflasyon trendinin sürdüğüne işaret eden veriler, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerine başlama ihtimalini güçlendirirken varlık fiyatlarında oynaklık arttı. Ons altın veriler sonrası rekor seviyeye yaklaştı.

Finans 11-07-24 16:57

Dövizde hareketlilik devam ediyor! Dolar TL kritik seviyeye yakın

Yatırımcılar dolar kurundaki hareketliliği takip ediyor. Dün 33 TL seviyesini aşan dolar kuru yeniden 33 TL'ye yaklaştı. Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarıyla bankanın, yılın sonuna doğru faiz indirimine başlayabileceğine yönelik beklentilerin güçlenmesinin ardından doların diğer önemli para birimleri karşısında değer kaybettiğini belirterek, bugün gözlerin ABD'de enflasyon verilerine çevrildiğini söyledi.

Finans 11-07-24 09:58

SON DAKİKA: Altın fiyatları kırılmanın eşiğinde! Fed Başkanı konuştu, sıra kritik ABD verisinde! Saatlerinizi ayarlayın, yön her an değişebilir! Uzman isim rakamı duyurdu

Son dakika haberi... Altın fiyatları için kritik hafta geride kalmaya hazırlanıyor. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının ardından yukarı yönlü hareket eden altın bugün kritik ABD enflasyonunun açıklanmasını bekliyor. Altın yatırımcıları dikkat! Kritik veri sonrası altın yön ne olur, uzman isim seviyeyi açıkladı. 11 Temmuz Perşembe gram altın ne kadar oldu, çeyrek altın ne kadar oldu?

Finans 11-07-24 09:30

Fed Başkanı'nın konuşması sonrası küresel piyasalarda karışık seyir

ABD Merkez Bankası Jerome Powell'ın faiz açıklamasının ardından küresel piyasalarda karışık seyir takip ediliyor. Dün ABD Senatosu'nda Fed'in Para Politikası Raporu'nu sunan Powell, enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru sürdürülebilir şekilde hareket ettiğine dair daha fazla güven kazanana kadar politika faizini düşürmenin uygun olmayacağını belirtti.

Finans 10-07-24 09:12

Gram altın, ons altın… İslam Memiş, ‘Dananın kuyruğu yarın kopacak’ diye uyardı: Piyasalarda haftanın en önemli günü…

Altın fiyatları bugün dar bir bant aralığında işlem görüyor. Piyasalarda ise tüm gözler ABD'de. Fed Başkanı Powell dünün ardından bugün de piyasaya kritik mesajlar verecek. Yarın ise haftanın en önemli günü. ABD enflasyon verisi açıklanıyor. Piyasa Uzmanı İslam Memiş, 'dananın kuyruğu yarın kopacak' diyerek yatırımcıları uyardı. İşte 10 Temmuz Çarşamba Kapalıçarşı gram altın, çeyrek altın fiyatları ile altın grafiği ekranı...

Finans 10-07-24 08:59

SON DAKİKA: Tüm dünyanın gözü onun konuşmasındaydı! Fed Başkanı'ndan faiz indirimi açıklaması: Hedefi duyurdu!

Son dakika haberi... Fed Başkanı Jerome Powell, ABD Senato Bankacılık Komitesi'nde altı aylık para politikası sunumunu yapıyor. Altın, dolar, borsa... Küresel piyasaların gözü bu açıklamadaydı. Powell'dan faiz indirimine ilişkin açıklama geldi. Powell, "Olası yön, doğru zamanda politikayı gevşetmeye başlamamızdır. Bir sonraki politika hamlesinin faiz artışı olması olası değil" diye konuştu.

Finans 09-07-24 17:13

Altın piyasasının beklediği gün geldi çattı! Fed Başkanı'nın fiyatları değiştirecek sunumu! İpucu verecek, sadece saatler kaldı! (9 Temmuz 2024 güncel gram altın çeyrek altın fiyatları)

Altın fiyatlarında son dakika haberi... Gram altın, çeyrek altın, ons altın hepsini etkileyecek... Küresel piyasalar ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarına odaklandı. Powell'ın sunumu önümüzdeki dönem faiz sürecine ilişkin ipuçlarını verecek. Altın fiyatları Fed Başkanı'nın açıklamalarının ardından yönünü bulacak. Powell'ın açıklamaları öncesi 9 Temmuz Salı günü gram altın çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?

Finans 09-07-24 10:23

Tüm dünyanın gözü onda! Küresel piyasalar Powell öncesi temkinli seyrediyor

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin belirsizliğin devam etmesiyle karışık bir seyir izlenirken, bugün Fed Başkanı Jerome Powell'ın sözle yönlendirmeleri yatırımcıların odağına yerleşti.

Finans 09-07-24 09:39
Fed

Gözler Fed Başkanı Powell ve ABD'de: Küresel piyasalarda temkinli bekleyiş

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve yoğun veri gündeminin takip edileceği haftaya temkinli başladı.

Finans 08-07-24 09:58

Küresel piyasalarda gündem ABD'de açıklanacak enflasyon verileri

Küresel piyasalarda, gelecek hafta gözler bu ülkede açıklanacak enflasyon verileri ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell'dan gelecek değerlendirmelere çevrildi.

Finans 07-07-24 10:20

Fed Başkanı konuştu, altında rota yeniden oluştu! (3 Temmuz 2024 güncel gram altın çeyrek altın fiyatları)

Son dakika: Küresel piyasaların yakından takip ettiği açıklama dün gerçekleşti. ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Jerome Powell'ın dezenflasyon ve faiz indirimi açıklamalarının ardından piyasalar hareketlendi. Altın fiyatları için de açıklamalar öncü oldu. (3 Temmuz 2024 Çarşamba güncel gram altın çeyrek altın ne kadar oldu?)

Finans 03-07-24 12:28

Dünya bu açıklamaya odaklanmıştı! Fed Başkanı'ndan 'faiz indirimi' açıklaması!

Küresel piyasalar bugün ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın vereceği sinyallere odaklandı. Powell dezenflasyon sürecine değindi ve faiz indirimine ilişkin konuştu. Powell, "Faizleri indirmeden önce daha fazla güven duymalıyız, şu anda gördüğümüze benzer daha fazla veri görmeye ihtiyacımız var" değerlendirmesini paylaştı.

Finans 02-07-24 16:50

Küresel piyasalar Fed Başkanı'na odaklandı

Küresel piyasalarda gözler Fed Başkanı Powell'a çevrildi.Dünya genelinde bazı merkez bankaları uzun bir aranın ardından yılın ilk yarısında faiz indirimi adımı atarken, yılın ikinci yarısında söz konusu adımların ne sıklıkla atılacağı sorusu varlık fiyatlarını etkiliyor.

Finans 02-07-24 09:32

Gram altın bugün ne kadar? Altın fiyatlarının gözü saat 16.30'da: Piyasalar paranın patronunu bekliyor

Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatları bugün de yatırımcıların takibinde. Ancak piyasalar yurt dışından gelecek haberlere odaklanmış durumda. Bugün saat 16.30’da konuşma yapacak Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları kritik önem taşıyor. Ardından Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verileri takip edilecek. Uzmanlar ise altın fiyatlarında yükseliş için senaryoyu açıkladı. İşte 2 Temmuz Salı güncel altın fiyatları grafiği…

Finans 02-07-24 08:37

Emtia piyasasında sert dalgalanmalar görüldü

Emtia piyasasında geçen hafta, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin temkinli açıklamaları, ABD'de açıklanan verilerden gelen karışık sinyaller, jeopolitik riskler, hava koşulları ve üretim ile stoklara yönelik sıkıntılarla sert dalgalanmalar görüldü.

Finans 01-07-24 11:39

Küresel piyasalarda gözler ABD istihdam verisinde

Küresel piyasalarda, geçen hafta ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin temkinli açıklamaları ve ABD'de açıklanan verilerin ardından karışık bir seyir izlenirken, gözler gelecek hafta ABD'de açıklanacak istihdam verilerine çevrildi.

Finans 29-06-24 11:47

Faiz indirimi beklenirken IMF'den dikkat çeken Fed yorumu: 2024 sonuna kadar mevcut seviyede tutmalı

Küresel piyaslarda faiz indirimi beklentisi takip edilirken IMF'den "Fed politika faizini en azından 2024 sonuna kadar mevcut seviyede tutmalı" değerlendirmesini yaptı.

Finans 28-06-24 08:54

Fed'den daha fazla ipucu aranıyor: Küresel piyasalarda temkinli seyir

ABD'de son dönemde açıklanan veriler karışık sinyaller verirken, Fed yetkililerinin politika faizini düşürmek için aceleci davranmayacaklarına yönelik açıklamalarının devam etmesi, pay piyasalarında yatırımcıların "bekle-gör" tutumunu benimsemesine neden oluyor.

Finans 26-06-24 09:06

Bayram sonrası altın fiyatları ne olur? İslam Memiş tek tek açıkladı: Temmuz itibarıyla başlıyor (15 Haziran Cumartesi güncel gram altın çeyrek altın fiyatları)

Piyasalar çok hareketli bir haftayı geride bıraktı. Fed, ABD enflasyonu derken yatırımcılar ekranlarından gözünü ayıramadı. Yurt içinde gram altın fiyatı haftayı yüzde 2’den fazla yükseliş ile kapatırken piyasalara Kurban Bayramı molası girdi. Peki altın fiyatları bayram sonrasında ne olacak? İslam Memiş, borsa, altın ve dolar yatırımcısı için dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Finans 15-06-24 11:32

Altın fiyatları kırılmanın eşiğindeydi! Fed kararını verdi, tüm dünyanın beklediği açıklama sonrası son durum! (13 Haziran Perşembe güncel gram altın çeyrek altın fiyatları)

Küresel piyasaların gözü kulağı dün açıklanan ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarındaydı. ABD enflasyonunun beklentilerin altında yüzde 3.3 gelmesinin ardından yükselen altın için yön belli oldu. Tüm dünyanın beklediği açıklama sonrası ons altın, gram altın, çeyrek altın fiyatları hareketlendi. Altında ibre aşağıya döndü. (13 Haziran Perşembe güncel gram altın çeyrek altın fiyatları)

Finans 13-06-24 10:11

Fed faiz kararını açıkladı, küresel piyasalar böyle etkilendi!

ABD'de enflasyonu sonrası piyasalarda pozitif seyir hakimken ABD Merkez Bankası'nın bu yıl faiz indirimi beklentisini bire düşürmesinin ardından piyasalarda karışık seyir hakim. ABD'de dün açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mayısta aylık bazda değişim göstermezken yıllık bazda yüzde 3,3 artışla beklentilerin altında kaldı. Böylece, ülkede enflasyon mayısta, Temmuz 2022'den bu yana ilk kez aylık bazda değişim göstermedi.

Finans 13-06-24 09:42

Son dakika: Piyasalar merakla bekliyordu! Fed faiz kararını açıkladı! Powell: 'Para politikasında kısıtlayıcı duruşumuzu sürdürüyoruz'

Son dakika haberi... Küresel piyasaların gözü kulağı, ABD Merkez Bankası Fed'in vereceği faiz kararına çevrilmişti. ABD Merkez Bankası Fed, merakla beklenen faiz kararını 21.00'de açıkladı. Fed, politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Fed Başkanı Jerome Powell ise "Enflasyonist baskıları azaltmak amacıyla para politikasındaki kısıtlayıcı duruşumuzu sürdürüyoruz" açıklamasını yaptı.

Finans 12-06-24 21:00

SON DAKİKA: ABD Merkez Bankası Fed faiz kararı ne olacak? Altın fiyatlarında hareketlilik başladı: ‘Duyduklarımıza çok benzeyecek…’

Son dakika haberi... Fed faiz kararı açıklanıyor. Küresel piyasalarda hareketli saatler başladı. ABD Mayıs ayı enflasyonunun açıklanması ile gözler bir kez daha paranın patronu Jerome Powell’ın 21.30’da yapacağı konuşmaya çevrildi. Peki Fed faiz kararı ne olur? Ekonomistlerden dikkat çeken tahminler geldi. Öte yandan altın fiyatlarında da yükseliş başladı. İşte güncel altın fiyatları ile ABD Merkez Bankası faiz kararının detayları…

Finans 12-06-24 16:08
Fed

Fed'in faiz kararı öncesi büyük önem taşıyor: ABD enflasyonu beklentilerin altında!

Son dakika haberi… Altın fiyatları ABD enflasyon verisi ve ABD Merkez Bankası Fed faiz kararı için bekleyişine başlamıştı. İlk veri saat 15.30'da açıklandı. ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), mayısta aylık bazda değişim göstermezken yıllık bazda yüzde 3,3 ile beklentilerin altında arttı.

Finans 12-06-24 15:31

Küresel piyasaların gözü Fed'in faiz kararında

Küresel piyasalar bugün açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararına odaklandı. Fed'in bugün faizi sabit bırakması beklenirken Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasındaki sinyaller de önümüzdeki döneme işaret verecek. Veriler ve faiz kararı öncesinde para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in eylülde ilk faiz indirimine gitme ihtimali yüzde 57, kasımda ise yüzde 88'te bulunuyor.

Finans 12-06-24 09:16

SON DAKİKA: Fed faiz kararı, ABD enflasyonu… Hepsi bugün peş peşe açıklanacak: Altın fiyatları kırılmanın eşiğinde! Saat 21.30 sonrası için çifte senaryo

Son dakika haberi… Altın fiyatları ABD enflasyon verisi ve ABD Merkez Bankası Fed faiz kararı için bekleyişine başladı. Piyasada gözler TÜFE rakamlarının Fed faiz kararını nasıl etkileyeceğine ve Fed Başkanı Powell’ın 21.30’da yapacağı açıklamaya çevrildi. Uzmanlar altın fiyatları için Fed faiz kararı sonrası oluşabilecek tabloyu anlattı. İslam Memiş ise gram altın fiyatı tahminini açıklayarak, ‘Yılın son düşüşleri’ ifadesini kullandı.

Finans 12-06-24 07:47

Fed kararı ve enflasyon verileri öncesi petrol fiyatlarında artış! Son 3 ayın en yüksek seviyesi

Brent petrol fiyatları mart ayından bu yana en büyük yükselişini gerçekleştirdi. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 81,67 dolardan işlem görüyor. Dün 82,17 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 81,63 dolar seviyesinde tamamladı.

Finans 11-06-24 11:50

Altın fiyatlarında geri sayım başladı! Yarın saat 21.30'dan sonra yön netleşiyor, 'Fiyatlamaları üç ayak belirleyecek' diye duyurdu! ( 11 Haziran gram altın çeyrek altın ne kadar oldu?)

Altın fiyatlarında kritik gün yarın. Geri sayım başladı. Altın yatırımcıların yarın açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarına odaklandı. Altın fiyatlarında düşüş devam edecek mi yoksa ibre yukarı yönlü mü hareket edecek? Veriler sonrası altında yön bulunacak. 11 Haziran gram altın, çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu?

Finans 11-06-24 10:54

Küresel piyasalar Fed'e odaklandı: Temkinli seyir hakim

Küresel piyasalar Fed öncesi temkinli seyrediyor. Dünya genelinde önemli merkez bankalarının enflasyonla mücadelede sona geldiğine yönelik beklentiler artmaya devam ederken, ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin ülke ekonomisine ilişkin karışık sinyaller vermesi fiyatlamaları zorlaştırıyor.

Finans 11-06-24 09:18

SON DAKİKA: Tüm dünya altın fiyatları için diken üstünde… Çarşamba günü birkaç saat ara ile açıklanacak (10 Haziran Pazartesi güncel gram, çeyrek, Cumhuriyet altını fiyatları)

Son dakika haberi... Altın fiyatları için çok kritik bir haftaya girildi. Bayram haftasında yatırımcılar bugün gram altın, çeyrek altın ne kadar, kaç TL? diye araştırmalarına başlarken tüm dünyanın dikkati Çarşamba gününe çevrildi. Önce ABD enflasyon verisi açıklanacak, ardından birkaç saat sonra ise ABD Merkez Bankası Fed faiz kararı duyurulacak. İşte yeni haftanın başlangıcında 10 Haziran 2024 Pazartesi Kapalıçarşı güncel altın fiyatları grafiği ve haberin detayları…

Finans 10-06-24 07:55

Fed endişesi emtiadaki düşüşü hızlandırdı

Emtia piyasasında, geçen hafta ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirim zamanlamasına yönelik belirsizliklerin sürmesiyle düşüş eğilimi hızlandı.

Finans 03-06-24 11:31

New York borsası düşüşle açıldı

New York borsası güne düşüşle başladı. ABD'de dün tüketici güven endeksindeki beklenmedik artış ve ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinden gelen "şahin" tondaki açıklamaların ardından pay piyasalarında yeni işlem gününün açılışında negatif bir seyir izleniyor.

Finans 29-05-24 17:11

Küresel piyasalarda ABD enflasyonu ve Fed belirsizliği: Karışık seyrediyor

Küresel piyasalarda, ABD'de enflasyon ve ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimine başlayacağı tarihe ilişkin endişeler hakim. Piyasalar karışık seyrediyor. Analistler, söz konusu verinin ekonomik aktivitedeki canlılığa işaret ettiğini belirterek, bugün yayımlanacak olan Fed'in Bej Kitap raporundan bankanın gelecek dönemde atacağı adımlara dair ipuçları aranacağını söyledi.

Finans 29-05-24 10:43

Tatil sonrası piyasalarda pozitif hava: Dolar peş peşe 3 gündür düşüyor

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankasının (Fed) bu yıl faiz indirimine başlayacağına yönelik iyimserliğin korunmasıyla pozitif bir seyir izlerken, Dolar ise gelişmiş ülke para birimlerine karşı düşüşünü üçüncü gününe taşıdı.

Finans 28-05-24 08:55

Faiz indirimi beklentileri ötelendi! Küresel piyasalarda negatif seyir

ABD Merkez Bankasının (Fed) ilk faiz indirimine ilişkin beklentilerin iki ay ötelenmesinin ardından küresel piyasalarda da negatif seyir hakim. ABD'de açıklanan makroekonomik veriler güçlü sinyaller vermeye devam ederken, söz konusu veriler Fed yetkililerinin enflasyonun soğuduğuna dair daha fazla kanıt görmek istedikleri ve faiz indirimi konusunda aceleci davranılmaması gerektiğine yönelik sözle yönlendirmelerini destekledi.

Finans 24-05-24 09:47

Küresel piyasalarda Fed ve Nvidia etkisi!

Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tutanaklarındaki sinyaller ve Nvidia'nın rekor gelir açıklamasının ardından karışık seyrediyor. Yurt içinde ise gözler saat 14.00'te Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararında.

Finans 23-05-24 10:33

Fed tutanaklarından sinyal geldi, yükselişteki altın fiyatlarında rüzgar terse döndü! (23 Mayıs 2024 Perşembe gram altın çeyrek altın fiyatları)

Altın yatırımcıları dikkat! Yükseliş trendindeki altında düşüş başladı. Fed tutanaklarından faiz sinyali geldi, altın fiyatları geriledi. Yatırımcılar 'Bugün gram altın çeyrek altın ne kadar oldu?' sorusuna yanıt arıyor. Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi altın piyasasında son durum...

Finans 23-05-24 09:39

Fed tutanaklarında enflasyon mesajı! Faiz oranları beklenenden uzun süre yüksek kalabilir

ABD Merkez Bankası, Federal Açık Piyasa Komitesinin son toplantısının tutanaklarını yayımladı. Tutanaklarda, Fed yetkililerinin enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye doğru düştüğüne dair daha fazla güven kazanmalarının tahmin edilenden daha uzun süreceğini değerlendirdiği aktarıldı

Finans 23-05-24 08:50

Küresel piyasalarda gözler Nvidia'nın bilançosunda!

Küresel piyasalarda gözler bugün açıklanması planlanan Nvidia'nın bilançosuna çevrildi. Fed yetkililerinin, faiz indirimine ilişkin aceleci davranılmaması gerektiğini vurgulamaya devam etmeleri pay piyasalarında risk iştahını kısmen törpülerken, bugün dev çip üreticisinin bilançosunu açıklamasının ardından hisse ve sektör bazlı oynaklığın artması da bekleniyor.

Finans 22-05-24 10:21

New York borsası düşüşle açıldı

Yatırımcılar ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek dönemki para politikasına dair daha fazla ipucu beklerken, pay piyasalarında açılışta negatif seyir izlendi. New York borsası güne düşüşle başladı.

Finans 21-05-24 17:28

Küresel piyasalarda Fed yönlendirmeleri etkisi! Karışık seyrediyor

Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin "temkinli" sözle yönlendirmelerinin ardından karışık bir seyir hakim. Nvidia yatırımcıların odağında. Şirketin hisse fiyatının yıl başından bu yana yüzde 90'ın üzerinde değer kazanması dikkati çekti.

Finans 21-05-24 10:19

Ekonomi ve finans takvimi yoğun: Haftanın gündemi Merkez Bankası! Faiz kararı belli oluyor

Küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin temkinli sözle yönlendirmelerine karşın ülkede açıklanan verilerin enflasyon endişelerini yatıştırmasıyla pozitif bir seyir izlenirken, bu hafta yurt içinde gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararına çevrildi. İşte herkesi ilgilendiren haftanın ekonomi ve finans olayları ile geçtiğimiz hafta piyasalarda yaşanan gelişmeler…

Finans 20-05-24 07:58