Hak-İş Haberleri

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? HAK-İŞ'ten önemli açıklama, enflasyon işaret edildi

Seçim öncesi çalışan ve emekli kesimin gündeminde ara zam var. Emekliler seyyanen zam beklentisindeyken, çalışanlar da asgari ücrete ara zam bekliyor. HAK-İŞ'ten önemli açıklama yapıldı. Enflasyon ve fiyat artışları işaret edildi. Asgari ücrete ara zam gelecek mi?

Finans 21-03-2024 09:35

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan asgari ücret ve EYT açıklaması

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, asgari ücrete ilişkin, "Belirlediğimiz sadece asgari ücret değil. Aslında emekçilerin yüzden 40'ının geçim ücretini belirliyoruz. Bu bir asgari ücret olmaktan çıkmış durumda." dedi. Arslan, EYT ile ilgili, "8 Eylül 1999 öncesi işe girenler, emeklilik haklarını kazanmalı. O hak onlara verilmeli. Burada yeni bir yaş sınırının yeni sorunlar doğuracağını düşünüyorum. Bence bütünüyle 8 Eylül 1999 önceki haklara geri dönülmelidir." diye konuştu.

Finans 13-12-2022 11:47

Rakam tespitimiz... Türkiye'nin beklediği toplantı öncesi 3 talebimiz var diyerek duyurdu! Asgari ücret için çok konuşulacak sözler

Asgari ücret görüşmelerinden çıkacak sonuç ve 2023 asgari ücretin ne kadar olacağını herkes merak ediyor. Vatandaşlar bir an önce net rakam duymayı beklerken 7700 TL’den 8250 TL’ye kadar pek çok tahmin dillendiriliyor. Asgari ücret için konuşulan rakamlar arasında 10 bin TL bile var. Kısa bir süre sonra başlayacak görüşmelerden nasıl bir sonuç çıkacağı belirsizliğini korurken Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan asgari ücretle ilgili 3 taleplerini açıkladı ve “Bir rakam tespitimiz olacak” dedi.

Finans 30-11-2022 18:59

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan hayatını kaybeden maden işçileri için başsağlığı mesajı

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan hayatını kaybeden maden işçileri için başsağlığı mesajı

Yurthaber 15-10-2022 17:41

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, Gaziantep'te genel kurula katıldı:

"Türkiye bütün bu zorluklara rağmen emeklilere, kamu çalışanlarına, asgari ücretlilere enflasyonun üzerinde bir artış yapmayı devam ettiriyor"

Yurthaber 29-09-2022 13:52

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: Çalışanların vergi dilimleri yüzde 10 ile sınırlandırılmalı

"Ücretlilerin gelirlerinin yüzde 40'ı gelir vergisi, sigorta primi, işsizlik ödeneği ve benzeri kesintilere gidiyor. Bunun için talebimiz vergi konusunun köklü bir reform bakış açısıyla tartışılması ve bu konuda önemli adımların atmasıdır"

Yurthaber 14-09-2022 14:14

HAK-İŞ'in Emek Fotoğrafları Yarışması'nda ödüller sahiplerini bulacak

Bu yıl 1124 fotoğrafla başvurulan yarışmada, ödüller 14 Eylül'de düzenlenecek törenle verilecek

Yurthaber 12-09-2022 13:54

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 12 Eylül mesajı:

"Başta 12 Eylül 1980 darbesi olmak üzere bütün darbeleri, muhtıraları ve antidemokratik müdahaleleri reddediyoruz. Bu tür yollara tevessül edenleri şiddetle kınıyoruz"

Yurthaber 12-09-2022 09:57

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Adana'da konuştu:

"Taşeron işçilerin kadro mücadelesini geçmişte olduğu gibi yine biz yapıyoruz"

Yurthaber 04-09-2022 13:46

HAK-İŞ Başkanı Arslan'dan gelir vergisi oranının yüzde 10 olması önerisi:

"Bu kriz dönemi bitene kadar ücretlerin gelir vergisi oranı yüzde 10 densin. Böyle kalsın. Gerçekten alınan bir şekilde geri gidiyor. O yüzden bunun için bir çalışma yapmak gerekiyor. Bakanımıza raporlarımızı hazırladık. Taleplerimizi sunacağız"

Yurthaber 30-08-2022 22:35

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan, İBB'de toplu sözleşme yetkisi açıklaması:

"İstanbul'u kaybedemezdik ve Allah'a çok şükür İBB ve şirketlerinde yetki tespitini aldık. Kıyameti kopardılar. Sonunda mahkeme de bizim haklılığımızı kabul etti" - "İstanbul'da yaşamanın ağır bedelleri var. Aldığımız ücretin kiralara yetmediği bir şehirde bizden fazla fedakarlık beklenmesin"

Yurthaber 18-08-2022 14:16

HAK-İŞ, Çalışma Hayatında ve Sendikal Hayatta Kadın Eğitim Programı düzenledi

Genel Başkan Mahmut Arslan: - "Hala kadınların çalışma hayatında yer almasını tartışan, kadınların özgürlük mücadelesine karşı pek çok alanda getirilmek istenen bir kısım kısıtlamalara karşı daha fazla mücadeleye ihtiyacımız var" - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin: - "AK Parti her ilde, ilçede, mahallede örgütlenmiş, birebir ana kademeyle aynı örgüt yapısına sahip olan, kadınlara münhasır çalışma modeli ortaya koyan ve nerdeyse Türkiye'nin en büyük siyasi partilerinin üye sayısından daha fazla kadın üyeye sahip olan bir parti"

Yurthaber 25-07-2022 14:13

HAK-İŞ'ten Kurban Bayramı mesajı:

"HAK-İŞ olarak, özel sektörde örgütlü iş yerlerinde çalışan işçiler ile üniversiteler ve belediyelerde çalışan kamu işçilerinin ücretlerinde de aynı oranda iyileştirmeler yapılmasına ilişkin talebimizi, Kurban Bayramı vesilesiyle bir kez daha dile getiriyoruz" - "Ülkemizin ekonomik süreçleri göz önüne alındığında bütün ücret geliri elde edenler için bir yıl boyunca Gelir Vergisi oranının yüzde 10 ile sabitlenmesi talebimizi bir kez daha yineliyoruz"

Yurthaber 08-07-2022 12:17

Hak-İş'ten dikkat çeken asgari ücret açıklaması! Vakit kaybetmeden temmuz ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmalı

Asgari ücret ile ilgili tartışmalar gündemin en çok konuşulan konularından bir tanesi olmaya devam ederken Hak-İş'ten dikkat çeken bir açıklama geldi. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanmasını ve gerçekleşen kayıpların da telafi edilerek yükseltilmesini talep ediyoruz” dedi.

Finans 26-06-2022 23:24

Hak-İş'ten 27 Nisan e-muhtırasına dair açıklama:

"12 Eylül askeri darbesine, 28 Şubat 'postmodern' darbesine, 27 Nisan 'e-bildirgesine', 27 Mayıs 1960 darbesine ve 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı her zaman demokrasiden ve özgürlüklerden yana olduk"

Haber 27-04-2022 15:01

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, Sakarya'da konuştu:

"Demokrasimize, millet iradesine, milletin değerlerine, milletin seçtiklerine sahip çıkmaya ve bu doğrultuda mücadele etmeye mecburuz. Hak-İş'in varlık neden bu"

Yurthaber 03-03-2022 15:04

Hak-İş'ten miracın gerçekleştiği Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma vurgusu:

"Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilk kıblemiz olan Kudüs'ün tarihi ve hukuki statüsüne sahip çıkmaya, mağdur ve mazlum Filistin halkının yanında yer almaya devam edeceğiz"

Yurthaber 27-02-2022 12:50

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, Sendikal Hayatta Kadın programında konuştu:

"Kadını mücadelesinden, insanın yarısı olmasından ayıramayız. Bu ayrımcılığı yapanlar asla bizim değerlerimizi temsil eden insanlar değildir"

Yurthaber 05-02-2022 15:01

Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan Çanakkale'de konuştu:

"Biz Türkiye’de asgari ücreti belirlemiyoruz. Biz Türkiye’de 6,5 milyon insanın geçim ücretini belirliyoruz. O yüzden kriterlerimizi batıdaki ülkelerin kriterleri gibi görmemiz gerekir. O zaman 6,5 milyonun ücretini belirlerken geniş bir platformda geniş bir katılımla bunu gerçekleştirmemiz gerekiyor" - "Üretimi yapan gerçekten kaliteli üretim yaparak dünyaya ihraç ettiğimiz ürünleri alın terleriyle ıslatanların haklarını da sonuna kadar kullanmak ve vermek durumundasınız"

Yurthaber 27-11-2021 13:45

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü toplantısında konuştu:

"Yeni asgari ücretin, enflasyonun üzerinde ama aynı zamanda bir geçim ücreti olacak şekilde yeniden planlanmasını istiyoruz" - "Türk-İş, Hak-İş ve DİSK olarak asgari ücret sürecinde iş birliği yapabilmek için bir ilkeler manzumesi oluşturacağız. Asgari Ücret Tespit Komisyonundan önce bu ilkeleri kamuoyuyla paylaşacağız" - "Türkiye'de asgari ücret bir limit değil, bir geçim ücreti. Sistemi buna göre yeniden gözden geçireceğiz. Geçim ücreti olarak asgari ücreti bir büyük toplu sözleşme yapar gibi düşünerek, çalışarak belirlememiz gerekiyor"

Yurthaber 25-11-2021 14:36

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK asgari ücret gündemiyle toplandı

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK, 2022'de geçerli olacak asgari ücretle ilgili görüş alışverişinde bulunmak için bir araya geldi.

Finans 17-11-2021 14:14

Asgari ücret enflasyonun üstünde olursa 3 bin 400 lirayı geçebilir! İşte 2022 asgari ücrette son durum

Kasım ayının yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca çalışanın maaşını etkileyecek olan asgari ücret tespit sürecine çok az zaman kaldı. 2022 yılında verilmeye başlanacak asgari ücretin en az enflasyon oranında artması bekleniyor. Milyonlarca çalışanın beklentileri devam ederken sendikalarda taleplerini bir bir paylaşıyorlar. Öte yandan asgari ücret enflasyon oranında artarsa yaklaşık olarak 3.400 lira olması bekleniyor.

Finans 19-10-2021 13:37

Hak-İş'in Emek temalı fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Genel Başkan Mahmut Arslan: - "Hak-İş'in her alanda özgün projelere ihtiyacı var. Üye sayımızı artırmak elbette önemli, 750 binlere yaklaşan üye sayımız önemli. Bunu milyonlara taşıma da bizim sorumluluğumuz, kültür ve sanat gibi topluma mesaj verilecek alanlarda olmak da bizim sorumluluğumuz" - Kültür Sanat Komitesi Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı: - "Emeğin binbir türlü rengini başvurulan fotoğraflar aracılıyla gördük. Yerin metrelerce altında çalışan maden işçilerinin emeğine de ateşin karşısında demiri işleyen metal işçilerinin emeğine de şahit olduk"

Yurthaber 19-10-2021 13:21

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, TİSK'in Ortak Paylaşım Forumuna video mesaj gönderdi:

"Asgari ücret desteği ve kısa çalışma ödeneği gibi araçlarla istihdamı ve işçimizin emeğini koruduk. Asgari ücreti, paydaşların eşit olarak temsil edildiği asgari ücret komisyonunun kararları doğrultusunda, işçimizi enflasyona ezdirmeyecek şekilde belirledik" -" ILO tarafından yapılan araştırmalar, 1,2 milyar işin, yani küresel iş gücünün yaklaşık yüzde 40'ının, çevre tahribatı nedeniyle risk altında olduğunu tahmin etmektedir" - "Yeşil kalkınma devrimi hamlemizi, sanayide dijital dönüşümü ve beşeri sermayemize ilişkin stratejileri birlikte düşünüp, vizyoner politikalar ortaya koymalıyız" - "Kadınlarımızın, gençlerimizin ve dezavantajlı grupların işimizin yarınında en güçlü şekilde yer alması için hangi alanlarda iş birliği yapabiliriz, hedeflerimizi birlikte belirleyelim"

Yurthaber 14-10-2021 22:30

Hak-İş'in fotoğraf yarışması ödülleri 19 Ekim'de sahiplerini bulacak

Genel Başkan Mahmut Arslan: - "Yarışmamız aracılığıyla emekçilerin çalışma koşulları, çalışma hayatındaki sorunların sanat aracılığıyla toplumumuza aktarılması konusunda önemli bir görevi daha yerine getiriyoruz"

Yurthaber 14-10-2021 14:17

Hizmet-İş Malatya Şubesinin 8. Genel Kurulu

Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz: - "Ülkemizin iyi ve kötü gününde hep birliğinden ve beraberliğinden yana olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" - "Pandemi sürecinden kaynaklanan sorunların giderilmesi hususunda bir müzakere sürecini hep beraber yürütüyoruz"

Yurthaber 21-09-2021 13:58

Türkiye-AB KİK üyesi sivil toplum kuruluşlarından Kovid-19'a karşı aşılanma çağrısı:

"Eğitim, iş ve sosyal hayatın sekteye uğramaması için aşı olmazsa olmaz gereklilik haline gelmiştir" - "Birinci önceliğimiz, tüm vatandaşlarımızın sorumlu bireyler olarak tedbirlerini alması ve aşı olarak topluma karşı ödevini yerine getirmesidir"

Yurthaber 18-08-2021 11:07

Hizmet-İş'in Antalya Büyükşehir Belediyesinde 723 gündür sürdürdüğü grev sona erdi

Hizmet-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Muhammed Talha Kandil: - "Hukuki mücadelemize devam edeceğiz. Mahkeme kararı kesin olmadığı için gerekçeli kararın yazılmasıyla birlikte istinaf mahkemesine itirazımızı yapacağız"

Yurthaber 16-07-2021 20:03

Hak-İş'in ebru sergisi açıldı

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan: -"Yeni bir sendikal çalışmanın inşası için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geleceğin Hak-İş çalışmalarında kültür ve sanat çok önemli bir yere sahiptir"

Yurthaber 07-07-2021 14:05

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz, Şanlıurfa'daki üyelerle buluştu:

"Biz emekçi kardeşlerimizle de işveren temsilcileriyle de samimi bir şekilde diyalog kuruyoruz"

Yurthaber 30-06-2021 16:32

Kamu işçisinde en düşük 4800 TL olsun talebi! O çalışanlara becayiş hakkı verilecek

Toplu iş sözleşmelerinin tartışmaları resmen başladı! Kamuda çalışan yaklaşık 700 binden fazla insanı ilgilendiren, toplu iş sözleşmeleri için Hak-İş ve Türk-İş’ten açıklama geldi. İşçi maaşları ve hakları konusunda taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunan sendikalar, en düşük kamu işçisi maaşının 4 bin 800 TL olmasını talep etti.

Finans 01-06-2021 10:47

Türk-İş ve Hak-İş, kamu işçisi için ortak zam talebini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sundu

Tüm kamu işçilerinin en düşük brüt ücretinin öncelikle 4 bin 800 liraya yükseltilmesini isteyen konfederasyonlar, 2021-2022 için ilk 6 ay yüzde 20, diğer 6 aylar için enflasyon artı yüzde 3 refah payı talep etti

Yurthaber 31-05-2021 12:00

Kamu işçilerinin toplu sözleşme tarihi! İşte toplu sözleşme oranları...

Kamu işçileri, toplu sözleşme ile ilgili beklentilerini dile getiriyor. Türk-İş ve Hak-İş, kamuda bulunan 700 binden fazla çalışanın yıllık zammının tartışılacağı görüşmeler öncesinden taleplerini dile getirdi. 2021 – 2022 yılı için zam ücretlerinin görüşüleceği toplantının öncesinde taleplerini hazırlayan konfederasyonların, taleplerini en kısa süre içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunması bekleniyor.

Finans 28-05-2021 14:28

Doğu Anadolu'daki 4 ilde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla basın açıklaması yapıldı

Doğu Anadolu'daki 4 ilde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla basın açıklaması yapıldı

Yurthaber 30-04-2021 13:58

Hak-İş, 1 Mayıs bildirisini tamamladı

Bildiride düzenli asgari gelir yardımı sisteminin kurulması, mevsimlik ve geçici işçilerin sorunlarının çözüme kavuşturulması istendi - Çalışanlara yönelik her türlü şiddet ve mobbing ile çocuk istismarının önlenmesi, kadına yönelik şiddetin son bulması, istihdamda kadın, genç ve engelli bireylere daha çok yer verilmesi talep edildi

Yurthaber 26-04-2021 17:17

İBB'de toplu iş sözleşmesi imzalandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Hak-İş ve Türk-İş arasında, İSKİ ve 19 iştirak şirketinde çalışan yaklaşık 45 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmza töreninde konuşan İmamoğlu, alın teri ve emeğin çok kutsal olduğunu ifade ederek, tüm çalışanlara teşekkür etti.

Finans 19-03-2021 14:59