Hitit Üniversitesi Haberleri

Hitit Üniversitesinin Bilim ve Teknoloji Festivali 8 Mart'ta başlayacak

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, 8-9 Mart'ta düzenlenecek "Bilim ve Teknoloji Festivali" ile bir fikri olanı patentle, patenti de üreticiyle buluşturarak yerelde girişimcilik kültürünü geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yurthaber 06-03-2024 13:51

Çorum'da Orta Paleolitik Dönem'den izler bulundu

Çorum'da Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümünce yürütülen "Çorum Tarih Öncesi Dönem Yüzey Araştırması Projesi" kapsamında yapılan araştırmalarda Orta Paleolitik Dönem'den izler bulundu.

Yurthaber 19-12-2022 13:24

İktisadi ve İdari Bilimler Açısından Makine ve İmalat Teknolojileri Çalıştayı başladı

İktisadi ve İdari Bilimler Açısından Makine ve İmalat Teknolojileri Çalıştayı başladı

Yurthaber 20-10-2022 13:50

Hitit Üniversitesinde entübe bebeklerin tedavisi için emzik geliştirildi

Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selen Özakar Akça: - "Emzikle birlikte uyku için harcanan zaman ve uyanıklık düzeyleri artmaktadır. Bütün bu durumlar bebeğin az enerji tüketimini sağlamakta dolayısıyla bebeğin daha erken taburcu olmasına neden olmaktadır"

Yurthaber 27-07-2022 11:09

Hitit Üniversitesi

Hitit Üniversitesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Hitit Üniversitesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Hitit ve İskenderun Teknik üniversitelerince biyotribometre cihazı geliştirildi

Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Kanca: - "Türkiye'de ilk olan biyotribometre cihazı geliştirdik. Bu cihaz, biyomalzemelerin sürtünme ve aşınma performansını ISO ve ASTM standartlarına uygun olarak fizyolojik şartlarda değerlendirerek eklemlerde kullanımının uygun olup olmadığını tespit edebiliyor"

Yurthaber 05-07-2022 12:36

Türk bilim insanlarından büyük başarı!

Hitit ve İskenderun Üniversitesi iş birliğiyle biyotribometre cihazı geliştirildi. Geliştirilen cihazla diz, kalça, omuz gibi eklemlerde bulunan hasarlı kıkırdak doku yerine kullanılabilen biyomalzemelerin standarda uygun olup olmadığı daha ucuz ve kısa sürede belirlenebilecek. Biyotribometre cihazını geliştiren Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Kanca, cihazın Türkiye’de bir ilk olduğunu belirtti.

Haber 05-07-2022 11:42

Milli Mücadele'de Karadeniz sempozyum ve çalıştayı Çorum'da başladı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker: - "Bu proje ile çok boyutlu ve geniş perspektiften objektif tarih yazımına katkı sunacak bir adım atmış bulunuyoruz"

Yurthaber 24-06-2022 15:01

Hitit Üniversitesinde yumurta kabuğundan radyasyon zırhlama ürünü geliştirildi

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seyfi Şevik: - "Ürettiğimiz yeni malzemelerin kurşuna alternatif olabileceğini düşünüyoruz"

Yurthaber 13-06-2022 11:04

Çorum'da turistlere müzik eşliğinde tarih yolculuğu

Hitit Üniversitesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce hayata geçirilen "Müzede Müzik Var Projesi" kapsamında kentteki müze ve ören yerlerinde müzik dinletileri sunulmaya başlandı - Vali yardımcısı Hakan Kubalı: - "Türkiye'nin ilk arkeolojik kazısı, Büyük Önder Atatürk'ün imzasıyla, 1935 yılında Alacahöyük'te başladı. Dolayısıyla burası önemli bir merkez."

Yurthaber 23-04-2022 12:36

İrem Arin kimdir? İrem Arin ölüm sebebi nedir? Kaç yaşında hayatını kaybetti?

İrem Arin, Çorum'da bulunan bir ağız ve diş merkezinden çıktıktan sonra yurda dönerken rahatsızlandı. Genç üniversite öğrencisi hastanede yapılan tüm müdahalelere karşın yaşamını yitirdi. Genç kızın ölümü yakınlarını üzdü. Peki İrem Arin kimdir? İrem Arin ölüm sebebi nedir? Kaç yaşında hayatını kaybetti? İşte detaylar...

Haber 20-04-2022 22:21

Çorum'da vatandaşlara Çanakkale menüsü ikramı

Çorum'da vatandaşlara "Çanakkale menüsü" ikramı

Yurthaber 18-03-2022 16:34

Türk cerrah 17 ülkede hekimleri eğitip çocuklara şifa dağıttı

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar, Sağlık Bakanlığının görevlendirmesiyle binlerce çocuğa cerrahi operasyon yaparken bilgi ve birikimini de yerel hekimlerle paylaştı - Prof. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar: - "Amacım yalnızca oradaki hastaların sorununu çözmek değil, kalıcı işler yapmak. Dolayısıyla oradaki hekimleri yetiştirmek, tecrübelerini artırmak gerekiyor"

Yurthaber 14-03-2022 11:12

Hitit Üniversitesi, doğal gazı sıvılaştırıp daha ucuza nakledilmesini sağlamayı hedefliyor

Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Kurtbaş: - "Doğal gaz, çok yüksek basınçlar altında ve soğutma yoluyla sıvılaştırılmaktadır. Sıvı fazdaki doğal gazın hacminin gaz fazındaki doğal gazın hacminden yaklaşık 600 kat daha küçük olması, doğal gazın sıvı halde nakledilmesini kolaylaştırmaktadır" - "Yeni geliştirilecek sistem ile ülkemizin bu alanda oluşan cari açığın kapatılmasına katkı sağlanmış olacak"

Yurthaber 22-02-2022 13:28

Akıllı aspiratör mutfakta hava kalitesini artıracak

Hitit Üniversitesinde geliştirilen ve üzerindeki sensörler sayesinde algıladığı kokunun yoğunluğuna göre otomatik olarak devreye giren aspiratör, seri üretime hazır hale getirildi - Doç. Dr. Mehmet Fatih Işık: - "Mutfakta insan refahı en üst düzeye çıkartılmış olacak, artık kızartma, yemek kokusuna tamamen son verilecek"

Yurthaber 05-02-2022 12:21

Hitit Üniversitesi Rektörü Öztürk AA'nın Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı

Hitit Üniversitesi Rektörü Öztürk AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

Yurthaber 31-12-2021 16:12

Hitit Üniversitesindeki yabancı öğrencilerin yardımına Malili Tidie koşuyor

Hitit Üniversitesinin Malili öğrencisi Tidie Traore, üniversite eğitimi için başka ülkelerden gelen ancak dil bilmedikleri ve şehri tanımadıkları için sorun yaşayan diğer yabancı öğrencilerin kayıttan barınmaya, resmi işlemlerden ders notlarına kadar ihtiyaç duydukları her alanda destekte bulunuyor - Tidie Traore: - "Türkçe biliyorum, sistemi biliyorum, niye yardım etmeyeyim? Arıyorlar, 'Tidie bu nerede, bu nasıl yapılıyor?' diye soruyorlar. Telefonda çözemiyorsam bizzat kendim gidip yardımcı oluyorum"

Yurthaber 25-12-2021 13:48

Çorum'un Anne Üniversitesi 3'üncü kez anne ve adaylarını ağırlıyor

Çorum'un "Anne Üniversitesi" 3'üncü kez anne ve adaylarını ağırlıyor

Yurthaber 15-12-2021 12:43

11. Uluslararası Hititoloji Kongresi Çorum'da başladı

Kongre Başkanı Prof. Dr. Aygül Süel: - "Anadolu'nun 6 asırlık dönemine damga vuran ve çağının en büyük devleti olan Hitit devletinin yarattığı uygarlık, özellikle idari, hukuk, din anlayışı gibi hususlarda son derece ileri seviyede olması nedeniyle hayranlık duyulması gereken bir uygarlıktır"

Yurthaber 13-12-2021 15:04

Çorum'da Hititlerden Günümüze Anadolu'da Dini Törenler ve Tören Mekanları Sempozyumu başladı

Çorum'da "Hititlerden Günümüze Anadolu'da Dini Törenler ve Tören Mekanları Sempozyumu" başladı

Yurthaber 10-12-2021 13:37

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Hitit Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi:

"Özgür olmak demek, her tür sınırlardan kurtulmak ve insanın aklına ya da nefsine hoş gelen her şeyi istediği gibi yapabilmesi demek değildir. Belli bir istikamete doğru giderken siz aklınızı ve erdeminizi, ahlakınızı kullandığınız ölçüde özgürleşebilirsiniz" - "Bizim geleneğimiz özgürlüklerimizden vazgeçmeden anlamlı bir hayat yaşamanın mümkün olduğunu söylüyor. Aynı anda hem anlamlı hem de özgür bir hayat yaşayabiliriz"

Yurthaber 23-11-2021 22:19

Çorum'da anne ile kızı aynı üniversitede eğitim görüyor

Hitit Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencisi 50 yaşındaki Ceyhan Cengiz: - "Birlikte bir yola çıktık. Sınava hazırlanma, girme ve üniversite tercih sürecinin heyecanını birlikte yaşadık. Sınav sonuçları açıklandığında sevinçten birbirimize sarıldık ve gözyaşlarımız sel oldu" - Tıp Fakültesi öğrencisi Mahinur Cengiz: - "Annemle öğrenci olmak gerçekten çok keyifli. Annem çok çalışkan ve ödevleri için çok titiz"

Yurthaber 27-10-2021 15:00

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Çorum'da söyleşiye katıldı:

"Dünyanın en önemli, en ciddi geleneksel spor kuruluşu, Dünya Etnospor Konfederasyonu. UNESCO, Birleşmiş Milletlerin Habitat Kurumu ile yakın çalışmalarımız var. Avrupa'nın geleneksel sporlar kurumu ile diyaloglarımız başladı"

Yurthaber 13-10-2021 20:23

Hitit Üniversitesinin diş implantı uygunluk testi Avrupa'dan talep görüyor

HÜBTUAM Müdürü Prof. Dr. İrfan Kurtbaş: - "Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde faaliyet gösteren 4 firmanın bir dizi mekanik testlerini yaptık. Yine ayrıca Malta'dan mekanik testler kapsamında üniversitemize başvuru söz konusu" - "Diş implantı analizi ücreti Avrupa ülkelerinde ortalama 30 bin lira, burada 9 bin lira. Bu dövizin ülkemizde kalması için laboratuvarımızda ciddi yol aldık"

Yurthaber 02-09-2021 12:15

Hitit Üniversitesi depremzedelerin yaşam şansını artırmak için çanta geliştirdi

Hitit Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanlığında görevli mühendisler ve teknikerlerin kurduğu "Yenilikçi Memurlar Takımı"nın geliştirdiği "Çok Amaçlı Doğal Afet Çantası", GPS ile konum bilgisi paylaşıyor, siren, uyarıcı ışık düzeneği ile depremzedeye ulaşılmasını kolaylaştırıyor - Proje sorumlusu makine mühendisi Engin Şanlı: - "Yüzde 90 öz kaynakla prototipini ürettiğimiz çok amaçlı afet çantası, deprem gibi doğal afet anında enkaz altında kalanların, bir an önce bulundukları yerden kurtarılmasını ve ilk yardımın ulaştırılmasını sağlayacak özellik sunuyor"

Yurthaber 17-08-2021 11:20

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Beriş, Demokrasi Tarihimiz ve 15 Temmuz panelinde konuştu:

"15 Temmuz, demokrasi tarihimizdeki en önemli hadiselerden biri. Dünya demokrasi tarihi açısından da gayet önemli bir hadise. Neden? Halkın, milletin topyekun şekilde darbecilere tepki göstererek, sokaklara dökülüp darbeyi engellemesinin tarihte çok fazla örneği yok"

Yurthaber 05-07-2021 19:11

Üniversitelerden bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki

Üniversitelerden bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki

Yurthaber 05-04-2021 14:47

Prof. Dr. Baykam, maskenin cezadan değil, virüsten kaçmak için kullanılması gerektiği uyarısında bulundu

Prof. Dr. Baykam, maskenin cezadan değil, virüsten kaçmak için kullanılması gerektiği uyarısında bulundu

Yurthaber 31-03-2021 16:53

Çorum'da Uluslararası İslami Sigortacılık ve Finans Sempozyumu başladı

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk: - "Sempozyumda 6 Arapça, 4 İngilizce, 38 Türkçe olmak üzere çok sayıda bildiri paylaşılacak. Beş ülke ve 24 üniversiteden bilim insanları burada"

Yurthaber 25-03-2021 14:39

Çorum'da Uluslararası İslami Sigortacılık ve Finans Sempozyumu başladı

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk: - "Sempozyumda 6 Arapça, 4 İngilizce, 38 Türkçe olmak üzere çok sayıda bildiri paylaşılacak. Beş ülke ve 24 üniversiteden bilim insanları burada"

Yurthaber 25-03-2021 14:39

Hitit Üniversitesi Rektörlüğünden vekaleten görevlendirmelere ilişkin açıklama:

"Rektör yardımcıları tarafından yürütülen söz konusu vekaleten dekanlık görevleri için kendilerine herhangi bir ek ödeme yapılmamaktadır"

Yurthaber 07-03-2021 20:22

DOKTORLAR KOVİD-19'LA SAVAŞI ANLATIYOR - Hastanın iyileşip koridordan yürüyerek çıktığını görmek gerçekten büyük mutluluk

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aysel Kocagül Çelikbaş: - "9 aydır doğru düzgün uyumuyoruz bile diyebilirim. Ben her geceyi kafamda bir hastayla geçiriyorum. 'Bir an önce sabah olsa da hastaneye gitsem' ruh halini taşıyorum. Bu süreç kolay geçmiyor. Hastanın iyileşip koridordan yürüyerek çıktığını görmek gerçekten büyük mutluluk"

Yurthaber 11-12-2020 11:47

Çorum'da Elvan Çelebi Sempozyumuna hazırlık

Çorum'da "Elvan Çelebi Sempozyumu"na hazırlık

Yurthaber 28-09-2020 13:05

TÜBİTAK Başkanı Mandal: Türkiye'nin mottosu dijital dönüşüm

"Nasıl Almanya'nın endüstri 4.0'ı varsa Türkiye'nin de şu an mottosu, milli teknoloji hamlesi ve dijital dönüşüm. Bunun merkezinde makine ve imalat var"

Yurthaber 17-08-2020 17:19

Mayınları tararken yaşanan patlama riskini ortadan kaldıracak dedektör geliştirildi

HİTÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Işık: - "Amacımız özellikle terör örgütlerinin hain mayın tuzaklarına karşı yapılan arazi arama tarama faaliyetlerinde patlama riskini ortadan kaldırabilecek bir dedektör geliştirmekti. Tamamladığımız mayın dedektörümüzün test aşamasını başarıyla tamamladık"

Yurthaber 16-06-2020 16:08

Koronavirüse karşı ev hijyeni önerisi

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurcan Baykam: - "Birileri evin dışına çıkmış, topluma karışmış, şüpheli bir temas ihtimali söz konusuysa ev içinde de sosyal mesafeyi uygulamak lazım"

Yurthaber 26-03-2020 16:13

Türkiye’nin yeni kuş cennetinde heyecanlandıran keşif!

Türkiye'nin yeni kuş cenneti olarak gösterilen Obruk Barajı'nda su kuşu sayımı yapıldı. 2017 yılından itibaren ülkenin en büyük barajları arasında yer alan Obruk Barajı'nda Hitit Üniversitesi bünyesinden kurulan Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Çorum'un biyolojik çeşitlilik ve doğal zenginliklerinin ortaya çıkarılması ile ilgili araştırmalar yapılıyor.

Haber 31-01-2020 10:31

Uluslararası Yeşilay Federasyonu Başkanı Karaman'dan sigarayı aniden bırakın önerisi

Prof. Dr. Muhammed İhsan Karaman: - "Sigara erteleyerek, azaltarak, zamana bırakarak bırakılabilir mi? Bununla ilgili bir araştırmaya göre, sigarayı aniden bırakabilenlerin oranı yüzde 80. Azaltarak bırakmayı başarabilenlerin oranı ise yüzde 6. Dolayısıyla sigarayı bırakmayı zamana bırakmamak gerekiyor"

Yurthaber 25-11-2019 16:57

Dijital oyun tutkunlarına ders sevgisi kazandıran sistem

HİTÜ Öğretim Görevlisi Abdullah Bedir Kaya, eğitim hayatlarını olumsuz etkileyecek kadar dijital oyun bağımlısı çocukların ilgisini derslere çekebilmek amacıyla, derslerde bilgisayar oyunundaki gibi kazanımlar sağlayan bir sistem geliştirdi - Çorum'daki özel bir ortaokulda 5, 6 ve 7'nci sınıf öğrencilerinin "bilgisayar teknolojileri ve yazılım" dersinde uygulanan projede başarılı sonuçlar elde edildi

Yurthaber 16-11-2019 11:55

Kadınlar yarım kalan eğitim hayallerini Anne Üniversitesi ile gerçekleştirdi

HİTÜ'nün "Anne Üniversitesi" programında 2 hafta eğitim alan 29-66 yaş aralığındaki 26 kadın, temsili mezuniyet töreninde cübbe giyip kep atarak üniversite hayalini gerçekleştirdi - Programa katılan kadınlardan Ferda Fırat: - "Benim için üniversite hayaldi, gerçek oldu"

Magazin 06-11-2019 19:45

En fazla bakteri cep telefonlarında çıktı

HİTÜ Anne Üniversitesinde "mikrobiyoloji" dersine katılan kadınların elleri ile cep telefonu, çanta ve ayakkabı gibi eşyalarındaki bakteriler mikroskopla incelendi - Prof. Dr. Taylan Özkan: - "En fazla bakteri üremesinin cep telefonunda olduğunu gördük"

Yurthaber 04-11-2019 15:31

En fazla bakteri cep telefonlarında çıktı

HİTÜ Anne Üniversitesinde "mikrobiyoloji" dersine katılan kadınların elleri ile cep telefonu, çanta ve ayakkabı gibi eşyalarındaki bakteriler mikroskopla incelendi - Prof. Dr. Taylan Özkan: - "En fazla bakteri üremesinin cep telefonunda olduğunu gördük"

Haber 04-11-2019 15:31

Meme kanseri, tedavisinde en çok ilerleme gösterilmiş kanserlerden biri

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Bozkurt: - "Meme kanseri dünyada tedavi konusunda en çok ilerleme gösterilmiş kanserlerden biri. Hangi aşamada yakalarsak yakalayalım, çok başarılı tedaviler sunabiliyoruz ancak tabii ki ne kadar erken yakalarsak, o kadar başarımız artıyor"

Yurthaber 22-10-2019 18:25

Meme kanseri, tedavisinde en çok ilerleme gösterilmiş kanserlerden biri

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Bozkurt: - "Meme kanseri dünyada tedavi konusunda en çok ilerleme gösterilmiş kanserlerden biri. Hangi aşamada yakalarsak yakalayalım, çok başarılı tedaviler sunabiliyoruz ancak tabii ki ne kadar erken yakalarsak, o kadar başarımız artıyor"

Haber 22-10-2019 18:24

Çorum'da KOBİ Hastanesi kurulacak

Hitit Üniversitesi ile Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle "KOBİ Hastanesi" kurulacak - Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk: - "Finansal araçları kullanmayı bilmeyen firmaya veya herhangi bir hukuki süreçle ilgili tıkanma yaşayan firmaya destek olacağız. Firmalara kamu teşviklerinden nasıl yararlanabileceği, nasıl proje yazabileceği konularında hizmet vereceğiz"

Haber 18-10-2019 15:06

Çorum'da KOBİ Hastanesi kurulacak

Hitit Üniversitesi ile Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle "KOBİ Hastanesi" kurulacak - Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk: - "Finansal araçları kullanmayı bilmeyen firmaya veya herhangi bir hukuki süreçle ilgili tıkanma yaşayan firmaya destek olacağız. Firmalara kamu teşviklerinden nasıl yararlanabileceği, nasıl proje yazabileceği konularında hizmet vereceğiz"

Yurthaber 18-10-2019 15:05

HİTÜ'den otizmli çocuklar için örnek proje

İlahiyat ve spor bilimleri öğrencilerine yönelik otizmli çocuklarla iletişim kurma yöntemlerini içeren kursu başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verildi - HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk: - "Başkalarının hikayelerinde kahraman olmak üzere bu eğitimi aldınız. Aldığınız eğitim, gideceğiniz her ortamda sizlere de onlara da değer katacak, yeni kapılar açacak ve yeni hayat hikayelerinde kahraman olma imkanı verecektir"

Haber 18-10-2019 10:11

Hedefimiz Suriye'nin kuzeyinde barış pınarlarını gürül gürül akıtmaktır

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: - "Barış Pınarı Harekatı'nda hedefimiz barışı, adaleti sağlamaktır. Hedefimiz Suriye'nin kuzeyinde barış pınarlarını gürül gürül akıtmaktır, bölge halklarının kardeşliğini temin etmektir" - "Her operasyonun bir amacı vardır, bu aziz ülke, aziz Türk milleti tarihinin hiçbir döneminde işgalci olmamış, kimsenin bir karış toprağında gözü olmamıştır"

Haber 11-10-2019 12:06

Hedefimiz Suriye'nin kuzeyinde barış pınarlarını gürül gürül akıtmaktır

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: - "Barış Pınarı Harekatı'nda hedefimiz barışı, adaleti sağlamaktır. Hedefimiz Suriye'nin kuzeyinde barış pınarlarını gürül gürül akıtmaktır, bölge halklarının kardeşliğini temin etmektir" - "Her operasyonun bir amacı vardır, bu aziz ülke, aziz Türk milleti tarihinin hiçbir döneminde işgalci olmamış, kimsenin bir karış toprağında gözü olmamıştır"

Yurthaber 11-10-2019 12:06

Anne ve anne adayları için akademik eğitim programı

HİTÜ'de anne ve anne adaylarına yönelik sağlıktan hijyene, teknoloji bağımlılığından medya okur yazarlığına kadar birçok konuyu kapsayan 2 haftalık eğitim programı düzenlenecek - Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Baykam: - "Üniversitelerin misyonu sadece eğitim araştırma değil, bunun yanı sıra bulunduğu ilin halkıyla, toplumla bir araya gelerek topluma yönelik de eğitimlerini, katkılarını, iletişimini sürdürmektir. Hitit Üniversitesi de bunu en iyi şekilde yapma misyonuna sahiptir"

Haber 30-09-2019 18:00