Hpv (Genital Siğil) Haberleri

HPV sadece cinsel yolla mı bulaşır? HPV tuvaletten bulaşır mı?

HPV, insanlarda oldukça yaygın olarak görülen ve çoğu insanda herhangi bir sağlık sorununa yol açmasa da bazı kişilerde genital siğil ve kansere sebep olabilen virüsün adıdır. HPV virüsü cildi etkileyen bir enfeksiyondur. HPV’nin birçok türü bulunur, ağzı, boğazı ve genital bölgeyi etkiler. Peki, HPV sadece cinsel yolla mı bulaşır? HPV tuvaletten bulaşır mı?

Haber 13-01-2024 21:36

HPV nedir, nasıl bulaşır? HPV öldürür mü? HPV belirtileri ve tedavisi

HPV, yalnızca insanları etkileyen bir virüs olduğundan insan papilloma virüsü olarak adlandırılır. Genellikle el, ayak, ağız, boğaz ve genital bölgeleri etkilediğinden bu bölgelerde ortaya çıkan siğillerin tespit edilmesiyle anlaşılır. HPV, cinsel yolla bulaşan en yaygın viral enfeksiyondur. Bu nedenle erken tanı ve aşılar HPV’den korunmakta önemli rol oynar. Peki detaylı olarak HPV nedir?

Haber 13-01-2024 21:18

Siğil nasıl geçer, ne iyi gelir? Siğil tedavisi nasıl yapılır, siğil kökü nasıl çıkarılır?

Siğiller insanlarda sıkça görülen, viral bir enfeksiyon olan HPV (Human Papilloma Virus) tarafından neden olunan deri lezyonlarıdır. Siğiller, genellikle eller, ayaklar, yüz ve cinsel organlarda ortaya çıkar. HPV'nin birçok farklı türü vardır ve bazıları siğillere yol açar. Bu virüs, cilt veya mukoza zarına temas sonucu bulaşır ve yayılabilir. Siğiller HPV virüsünün neden olduğu yaygın bir deri enfeksiyonudur.

Haber 07-07-2023 00:57

Sosyal medya fenomeni farkındalık yaratmak istedi! “Seks oyuncaklarını kullanmak acı vericiydi”

İngiltere’nin Worcester şehrinde yaşayan 29 yaşındaki sosyal medya fenomeni Fenella Fox, kısa süre önce ilk smear testini yaptırdığını ve HPV taşıdığını öğrendi. Virüs hakkında farkındalık yaratmak istediğini dile getiren Fox, tüm kadınları test yaptırmaya çağırdı.

Trend 15-11-2022 09:34

Cinsel hayatı sıkıntıya sokuyor! Herkeste olabilir

Genital siğiller hem kadınlarda hem de erkeklerde görülür ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyon olan HPV'nin genital belirtileridir. Oluşturduğu lezyonlar aynı zamanda "kondiloma aküminatum" olarak da adlandırılır.

Haber 21-09-2022 16:33

Rahim ağzı kanserine yol açan en büyük sebep

Rahim ağzı kanseri ciddi kadın hastalıkları arasında yer alıyor. Kadınlar arasında en sık görülen 5 kanser türü arasında olan bu kanser için gerekli önlemler alınması ve erken teşhis edilmesi hayat kurtarıyor. Uzmanlar rahim ağzı kanserine yol açan en büyük sebebin HPV olduğu bildiriliyor.

Kadin 30-06-2022 11:42

Tedavi edilmezse kısırlık, işitme veya görme kaybına neden olabilir

En yaygın cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve belirtileri belli oldu. Dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca cinsel yolla bulaşan enfeksiyon teşhisi konuyor. Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar (CYBE) tedavi edilmezse, diğer kronik durumların yanı sıra kısırlığa, pelvik inflamatuar hastalığa ve görme veya işitme kaybına yol açabilir.

Haber 29-06-2022 09:33

Oldukça rahatsız edici! Kaşıntınızın altında yatan neden…

Anal kaşıntılar sıklıkla karşılaşılan durumlar arasında yer alıyor. Özellikle toplum içerisinde kaşınıldığında rahatsız edici görüntülere sebep olan bu durumun altında yatan birçok neden bulunuyor. Anal kaşıntıların genellikle rahatsız iç çamaşırlardan kaynaklandığı düşünülse de altında yatan neden ciddi bir hastalık olabilir.

Haber 28-05-2022 10:06

Her yıl 2 bin kişi hayatını kaybediyor! Aşı ile önlenebilir

Kadın hastalıkları tedavi edilmediğinde çok ciddi sonuçlar yaratıyor. Gün geçtikçe artan kadın hastalıklarının erken teşhis edilmemesi ve uygun tedavi edilmemesi her yıl binlerce kadının hayatını kaybetmesine neden oluyor. Rahim ağzı kanseri aşıyla önlenebilen kanser türü olsa da her yıl binlerce kadın rahim ağzı kanseri nedeniyle yaşamını yitiriyor.

Kadin 26-04-2022 10:17

350 milyon yıllık virüs: Kişiden kişiye nasıl bulaşıyor, nelere dikkat edilmeli?

HPV enfeksiyonu, dünyada cinsel yolla bulaşan en yaygın hastalıktır. En sık görülen belirti; virüs bulaştıktan 2-6 ay sonra ortaya çıkan siğillerdir. Genital siğil kadınlarda; vulva, vajen, serviks ve/veya anüste, erkeklerde; penis, skrotum ve/veya anüste düz lezyonlar, küçük saplı veya karnabahar benzeri çıkıntılar, şişlikler şeklinde görülebilmektedir.

Haber 22-04-2022 09:46

Ölümcül sonuçları var! Türkiye’de her 5 kadından 1’inde görülüyor

Kadınlar rahim ağzı kanserlerinde oldukça riskli konumda bulunuyorlar. Kadın hastalıklarına yakalananların sayısı gün geçtikçe artıyor. Kadın hastalıklarına karşı önlem alınmaması ciddi sonuçlara yol açıyor. Son açıklanan verilere göre Türkiye’de her 5 kadından birinde rahim ağzı kanserine geçit veren HPV virüsü görülüyor.

Kadin 13-04-2022 15:18

Et beniyle karıştırmayın! Risk altında olabilirsiniz: Kaşıntı, cinsel ilişki sırasında kanama...

Hem kadınlarda hem erkeklerde görülen genital siğiller, cinsel yolla bulaşan HPV enfeksiyonun genital bölgedeki belirtisidir. “Kondiloma aküminata” olarak da adlandırılır. HPV virüsünün (Human papilloma virus – İnsan papilloma virüsü) 200’den fazla çeşidi bulunur ve bunlardan 40’ı genital siğillere neden olur. En çok siğillere yol açan tip HPV 6 ve HPV 11’dir. Ancak bu HPV tipleri kansere yol açmazlar.

Kadin 22-03-2022 09:51

Çok sık görülüyor! Cinsel yolla bulaşıyor

Cinsel yolla bulaşan çok çeşitli hastalıklar bulunuyor. Bu hastalıkların sonucu ölümcül bile olabiliyor. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasında bulunan HPV virüsü en sık görülen hastalıklardan. Hem kadın hem erkeklerde görülen HPV'nin son yıllarda ülkemizde görülme oranı arttı. Bunu önlemek adına mutlaka aşı olunması gerekiyor.

Haber 21-03-2022 16:22

Seyrini tahmin etmek mümkün değil! Yayılması büyük problem

Siğil; human papilloma virüs ya da HPV diye bilinen virüs grubunun yaptığı bir deri hastalığıdır. Virüs, derinin üst tabakasına yerleşir ve derinin kalınlaşmasına neden olur. Sonrasında ürer ve çevre dokulara yayılır. Siğiller derinin üst tabakasına yerleştiğinden genellikle deri rengindedir fakat koyu renkte de olabilir. Deriyle aynı hizada olabildikleri gibi, deriden kabarık şekilde de görünebilirler.

Haber 27-01-2022 10:29

100 kadından 98’i HPV virüsü ile karşı karşıya! Dikkat edilmezse...

Her yıl dünyada 300 binden fazla kadının hayatını kaybetmesine sebep olan rahim ağzı kanserini ortaya çıkaran HPV virüsü ile ilgili Prof. Dr. Rehat Faikoğlu, HPV’nin sadece kansere sebep olmadığını fakat her 100 kadından 98’inin bu virüs ile hayatının bir döneminde karşılaştığını aktardı. Faikoğlu ayrıca virüsün erkeklerde akciğer ve boğaz kanserine sebep olmasından dolayı aşının her iki cinse de uygulanması gerektiğini vurguladı.

Haber 13-01-2022 09:35

Bir araştırmaya göre HPV aşısı, rahim ağzı kanserini yüzde 90'a yakın önlüyor

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre HPV (human papillomavirus) aşısı, rahim ağzı kanserini yüzde 90'a yakın bir oranda önlüyor. Lancet isimli tıp dergisinde yayımlanan araştırma, aşının İngiltere'de 2008 yılında genç kızlara uygulanmaya başlamasının ardından meydana gelen gelişmeleri inceledi.

Haber 04-11-2021 11:46

Genital siğillere dikkat! Cinsel yolla bulaşıyor

Cinsel yolla bulaşan hastalıkların en sık görüleni genital siğiller hakkında uyarılarda bulunan Üroloji Uzmanı Dr. Münir Ali Bilgehan, korunmak için genç yaşta aşı yaptırılmasını önerdi.

Kadin 27-10-2021 17:44

Genital siğil nedir, belirtileri ve tedavisi nasıl olur? Et beni ile karıştırmayın

Genital siğil, hem kadında hem erkekte görülen bir rahatsızlıktır. Cinsel yolla bulaşan genital siğil, HPV enfeksiyonunun belirtisidir. Çoğu zaman et beni olduğu düşünülen genital siğiller, ilişki sırasında kanamaya yol açabilir. Taşıyıcı kişilerde birkaç ay ya da birkaç yıl sonra ortaya çıkabilen genital siğillerden korunmak için ne yapmak gerekir? Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mesut Yeşil konu hakkında bilgiler verdi.

Haber 12-10-2021 10:09

Genital siğil nedir, genital siğiller nasıl tedavi edilir?

Genital siğillerin cinsel yolla kolayca bulaştığını belirten Proktoloji Uzmanı Op.Dr. Yasir Gözü, tedavide geç kalınmaması gerektiğine vurgu yaptı. Gözü, hastalığın tedavi yöntemleri hakkında da bilgi verdi.

Kadin 30-07-2021 09:01

Hepatit ve HPV belirtileri nelerdir? Hepatit ve HPV tedavisi ilaçlarla mümkün mü?

Hepatit ve HPV belirtileri hakkında bilgi sahibi olmak, bu iki hastalığın cinsel yolla bulaşan hastalıklar olması nedeniyle, tedaviyi geciktirmemek için hızlı dönüş alınabilmesini sağlar. Hepatit ve HPV belirtilerinin görülmesi halinde doktora başvurulmaması durumunda hastalıklar ilerleyerek başka sorunlara neden olabilir. Hepatit ve HPV tedavisinde hızlı hareket etmek bu sebeplerle önem taşır.

Haber 06-07-2021 11:58

Bu virüs rahim ağzı kanserine sebep oluyor

Zaman zaman vücudumuzda çıkan siğiller, sivilceler pek önemsenmeyebilir. Her siğil kesinlikle çok tehlikelidir diyemesek de HPV siğilleri kansere sebep olacak kadar çok tehlikeli olabiliyor.

Kadin 17-05-2021 14:21

Genital siğil nedir, genital siğiller nasıl tedavi edilir?

Genital siğillerin cinsel yolla kolayca bulaştığını belirten Proktoloji Uzmanı Op.Dr. Yasir Gözü, tedavide geç kalınmaması gerektiğine vurgu yaptı. Gözü, hastalığın tedavi yöntemleri hakkında da bilgi verdi.

Kadin 06-05-2020 09:50

Her yönüyle HPV çalıştayı

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Emel Çalıkoğlu: - "Kadınlarda rahim ağzı kanseri, kadın kanserleri sıralamasında ve kadın kanserlerine bağlı ölümlerde 4'üncü sırada yer alıyor. Dünya genelinde 2 dakikada bir kadın, rahim ağzı kanserinden hayatını kaybediyor" - Verenoloji Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Kenan Aydoğan: - "HPV aşıları HPV virüsü ile karşılaşmadan önce 9-12 yaş grubunda yapılmalıdır. Bu yaş grubunda aşı yapılmamışsa, aşının yakalama yaşı olarak kızlarda 13-26, erkeklerde 13-21 yaş arasında olmalıdır"

Trend 15-11-2019 14:41

Genital siğili önemseyin! Egzama, tahriş, akıntı varsa mutlaka cinsel partnerinize söyleyin

Dünyada cinsel ilişki ile en sık bulaşan enfeksiyon olma özelliği taşıyan genital siğil, hem kadınlara hem de erkeklere zor süreçler yaşatabiliyor.

Kadin 16-09-2019 11:12

HPV testi artık evde yapılabilecek

Cinsel yolla bulaşan siğiller kapsamında olan genital siğil HPV virüsü (Human Papilloma Virus) testi, çok yakında artık doktora gitmeden evde yapılabilecek.

Kadin 02-08-2019 10:26

'Utanç kaynağı' olarak görülen HPV hakkında efsaneler ve gerçekler

İnsanların yüzde 80'inde bulunan, cinsel yolla bulaşan human papilloma virüs (HPV) genelde bir utanç kaynağı olarak görülür.

Kadin 30-06-2019 08:22

Çiftlerde HPV alarmı! Virüsten korunmak için bakın neler yapmanız gerekiyor?

Erkeklerin genital bölgesinde siğil oluşumu ile fark edilen ve kadınlara bulaştırıldığında da siğil oluşumuyla birlikte rahim ağzı kanserine kadar ilerleyebilecek olan Human Papilloma Virüs (HPV) enfeksiyonu hakkında bilgi veren Üroloji ve Androloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık, virüsten korunmak için yapılması gerekenleri anlattı.

Kadin 27-05-2019 09:52

Tetkik için alınan parça kaybolunca suç duyurusunda bulundu

Rahim ağzı kanseri testi için alınan parça kaybolan ve 2,5 aylık süreç sonunda ikinci kez alınan örneğin sonucu pozitif çıkan Aysen Celayir, hastane ve sağlık çalışanları hakkında suç duyurusunda bulunurken İzmir İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlattı - Hasta Aysen Celayir: - "Hani erken teşhis hayat kurtarırdı. Bu süre içinde neler yapılabilirdi. Belki ciddi bir tedaviye başlanacaktı"

Yurthaber 10-04-2019 11:09

Tetkik için alınan parça kaybolunca suç duyurusunda bulundu

Rahim ağzı kanseri testi için alınan parça kaybolan ve 2,5 aylık süreç sonunda ikinci kez alınan örneğin sonucu pozitif çıkan Aysen Celayir, hastane ve sağlık çalışanları hakkında suç duyurusunda bulunurken İzmir İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlattı - Hasta Aysen Celayir: - "Hani erken teşhis hayat kurtarırdı. Bu süre içinde neler yapılabilirdi. Belki ciddi bir tedaviye başlanacaktı"

Haber 10-04-2019 11:07

HPV virüs enfeksiyonlarından korunmanın tek yolu aşılanmak

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum ABD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Gültekin: "Tüm erkek kanserlerinin yüzde 1'i, kadın kanserlerinin ise yüzde 5'i doğrudan HPV'ye bağlı gelişmektedir. HPV virüs enfeksiyonlarından korunmanın tek yolu da aşılanmaktır"

Haber 08-03-2019 11:09

HPV, her yıl 45 bin yeni baş ve boyun bölgesi kanseri nedeni

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Çağatay Oysu: - "Her yıl dünya genelinde HPV enfeksiyonuna bağlı yaklaşık 45 bin yeni baş ve boyun bölgesi kanseri gelişmektedir ve bademcik kanseri bunların önde gelenidir" - "HPV'ye bağlı bademcik kanseri, günden güne dramatik bir şekilde artmaktadır. HPV ile ilişkili bademcik kanseri, genellikle genç ve sağlıklı bireylerde görülür" - "HPV ilişkili bademcik kanserinde erken evrede yutma güçlüğü ve boğaz ağrısı gibi müphem belirtiler varken, ileri evrelerde yutma güçlüğü, boyunda şişlik ve ağız içinden kanama gibi belirtiler olabilir"

Haber 21-02-2019 17:10

HPV virüsüne dikkat! Cinsel ilişkiyle bulaşıyor, kansere bile yol açıyor

HPV virüsüne dikkat! Kadın jinekoloji kanserleri arasında üçüncü sırada yer alan ve cinsel ilişki sırasında bulaşan HPV virüsü, rahim alt bölgesi kanseri olan rahim ağzı kanserine yol açıyor. Sinsice ilerlediğinden ileri evrede teşhis edilebilen HPV virüsü, özellikle genç kadınları tehdit ediyor.

Trend 04-01-2019 10:04

Cinsel yolla bulaşan HPV hakkında efsaneler ve gerçekler

İnsanların yüzde 80'inde bulunan, cinsel yolla bulaşan human papilloma virüs (HPV) genelde bir utanç kaynağı olarak görülür.

Kadin 13-09-2018 09:20

Ne zaman ortaya çıkacağı belirsiz! Cinsel yolla bulaşan HPV kansere yol açabilir!

Giderek yaygınlaşan kadın kanserlerinin en büyük etkenlerinden biri de HPV. 200’den fazla türü bulunan bu virüs cinsel yolla bulaşıyor. HPV, rahim ağzı, dil ve bademcik kanseri gibi birçok kansere yol açabiliyor ve kanser, HPV alındıktan yıllar sonra ortaya çıkabiliyor. Uzmanlar ise HPV kaynaklı hastalıkların çoğunun HPV aşısıyla engellenebileceğini söylüyor.

Haber 08-01-2018 10:11

HPV nedir?

HPV, Human papilloma virüs ismi ile anılan virüslerin genel isminin kısaltmasıdır.

Haber 21-11-2016 10:02

Cinsel organlardaki siğil ne tür sorunlar yapabilir?

Human Papilloma Virüs (HPV) sık rastlanan bir virüs çeşididir.

Haber 25-09-2016 11:13

HPV nedir ve HPV nasıl tedavi edilir?

Human Papilloma Virüs(HPV), vücutta siğil(wart) ismi verilen lezyonlar yapan bir virüstür.

Haber 23-05-2016 10:04

Genital siğil belirtileri ve tedavisi: Op. Dr. Murad Çeltik anlatıyor

Geital siğil (Human Papilloma Virüs) sık rastlanan bir virüs çeşididir. Bir DNA virüsüdür ve siğiller, papillomlar, serviks kanserine neden olur. Genital siğil, kısaca HPV olarak ifade edilir. İşte virüsün belirtileri ve tedavisi.

Haber 24-01-2016 15:03

Dikkat! Cinsel yolla bulaşıyor

Dr. Vehip Ertuğrul genital siğillerin genital bölgede görülen, insan papilloma virusüne (HPV) bağlı olarak ortaya çıkan ve cinsel yolla bulaşan bir infeksiyon olduğunu söyledi.

Haber 03-09-2014 14:05

HPV, genital siğiller ve kanser

Jin.Op.Dr.Rami Asker HPV, genital siğiller ve kanser konularına değindi

Haber 11-03-2014 18:06

HPV aşısının bir dozu da yeterli olabilir

Rahim ağzı kanseri ve jenital siğillere neden olan virüslere karşı yapılan HPV aşısının tek dozunun da yeterli olabileceği belirlendi.

Haber 04-11-2013 21:48

HPV hem kadını hem erkeği tehdit ediyor

Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Faruk Köse, cinsel yolla bulaşan human papilloma virüsünün (HPV) kadında rahim ağzı, erkekte penis kanserine neden olabildiğini söyledi.

Haber 29-09-2010 10:29

Vücudunuzda çıkan siğilleri önemseyin

Dermatoloji Bölümü uzmanı Dr. Ayşe Özboya, viral kökenli bulaşıcı bir hastalık olan ve 'Papilloma virus' (HPV) diye adlandırılan siğilin vücudun çeşitli bölgelerinde çıkabileceğini belirterek, önemsenmemesi halinda hastalığın riskli sonuçlara yol açabileceğini söyledi.

Haber 30-11-1999 00:00