Humus Haberleri

Türk mutfağının en lezzetli 25 yemeği açıklandı! Zirvede bakın hangi yemek varmış...

TasteAtlas, Türk mutfağının yemeklerini değerlendirdi. Değerlendirme sonucu Türk mutfağının en lezzetli 25 yemeği seçildi.

Yemek 26-02-2024 10:11

Gelinim Mutfakta Kavurmalı humus tarifi! Lezzeti dillere destan kavurmalı humus nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın başında Pazartesi günü kavurmalı humus yapılıyor. En sevilen mezelerden olan humus kavurmayla birleşince enfes bir lezzet ortaya çıkarıyor. Oldukça pratik bir şekilde yapılan kavurmalı humus tarifi davetlerinizin favori lezzetlerinden olacak. İzleyiciler 'Kavurmalı humus nasıl yapılır?' aramalarında bulunuyor. İşte nefis kavurmalı humus tarifi...

Yemek 05-12-2022 13:39

ŞEHİRLERİN LEZZET REKABETİ - Mersin ve Hatay arasında humus rekabeti yaşanıyor

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde üzerinde zeytinyağı, domates ve turşu süslemeleriyle "soğuk meze" şeklinde servis edilen humus, Mersin'in Tarsus ilçesinde ise pastırma veya sucuk eklenerek çeşitli baharatlar ve tereyağıyla hazırlanıp "ana yemek" olarak tüketiliyor - Tarsus'ta 27 yıldır humus ustası Onur Uzal: - "Tarsus humusunun lezzeti çok başka, tartışma götürmez" - Hataylı humus ustası Hannan Kahraman: - "Reyhanlı'da yapılan humusun tadı Tarsus'a göre daha güzeldir"

Yurthaber 13-10-2022 11:03

En leziz ve pratik meze: Humus tarifi

Nohutla hazırlanan humus en lezzetli mezelerin başında yer alıyor. Hem kıvamı hem de lezzetiyle saatlerce uğraşmışsınız gibi düşünülse de humusu çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Yapacağınız humus hem sizin hem de sevdiklerinizin mutlu olmasını sağlayacak. Bu lezzetli humus tarifini mutlaka denemelisiniz.

Yemek 25-05-2022 11:20

Humus

Humus Hakkındaki Haberler Mynet'te. Humus Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

150 ülkenin sofrasında Türk mezesi var! 207 milyon dolar döviz getirdi

Humus, şakşuka, barbunya pilaki, patlıcan kızartma, fava, közlenmiş patlıcan ve biber grubunun yer aldığı ürün grubu 56 milyon dolarlık tutarla dünyanın en çok talep ettiği meze grubu olurken; zeytin, zeytinyağı, sarımsak, limon suyu ve kekik karışımından elde edilen tapenade sosunun da yer aldığı sos grubundan 44 milyon dolarlık dövizi Türkiye’ye kazandırıldı.

Haber 29-12-2021 16:35

Humus çorbası nasıl yapılır? Humus çorbası malzemeleri neler?

Humus çorbasının nasıl yapıldığı ve malzemelerinin neler olduğu merak konusu oldu. Humus çorbası Kıbrıs mutfağının sevilen yiyeceklerinden biridir. 1/2 kg haşlanmış nohut, 1 kavanoz tahin, 4 adet limon humus çorbası yapmak için gerekli malzemeler arasında yer alıyor. İşte humus çorbası tarifi!

Yemek 01-12-2021 23:36

Beslenme çantasının vazgeçilmezi olmaya aday! Çocuklar için hem sağlıklı hem doyurucu bir tarif

Geleneksel sandviç rutininden sıkıldıysanız, dürümler değişiklik getirmenin eğlenceli bir yolu. Çocukların seveceği dürümler yapmak için lavaş ekmeğe koyabileceğiniz bir dolu alternatif malzeme var. Sizleri beslenme çantasına ne koyacağız derdinden kurtarıyoruz.

Yemek 23-09-2021 17:53

28 Temmuz 2021 Çarşamba MasterChef pastırmalı humus nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte pastırmalı humus tarifi...

Ekranların sevilen yarışması MasterChef'te, yarışmacılar jüriler için pastırmalı humus hazırladı. Bunun ardından pastırmalı humusun nasıl yapıldığı ve malzemelerinin neler olduğu araştırılmaya başlandı. Humus, bir Ortadoğu mezesidir. Pastırmalı humus yapmak için 3 su bardağı suyu süzülmüş konserve nohut gerekli. İşte ayrıntılar...

Yemek 28-07-2021 23:17

Gece atıştırmadan duramayanlara özel! İşte gece yenildiğinde kilo aldırmayan yemekler

Akşam belirli bir saatten sonra yenilen yemeklerin kilo aldırdığına ilişkin halk arasında bir söylenti hakimdir. Özellikle diyet yapanların akşamları hatta uyumadan hemen öncesinde mutfaktan uzak durması tavsiye edilir. Ancak akşamları bir şeyler atıştırmadan duramayanlar için birçok küçük ipucumuz olacak.

Yemek 09-06-2021 15:49

Aşırı yememeniz gereken 8 sağlıklı besin! Besin değeri yüksek, kalorisi düşük ancak fazlası zararlı

Günümüzde sağlıklı beslenme özellikle koronavirüs pandemisiyle birlikte daha önemli bir noktaya geldi. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler sağlıklı beslenme rutinlerinin yanına bir de sporu ekledi. Bu beslenme rutinleri içerisinde pek çok kişi besin değeri yüksek ve kalorisi düşük gıdaları tercih etmeye başladı. Ancak bu gıdaların fazlasının sağlıksız abur cubur yemek kadar tehlikeli olduğunu biliyor musunuz?

Yemek 31-05-2021 17:02

Yiyip de beğenmeyene rastlanmadı! Tabakta sunulan Tarsus humusu artık konservede

Mersin'in Tarsus ilçesinin coğrafi işaretli ürünü 'Tarsus humusu' kavanozlara girerek konserve olarak da sunulmaya başlandı. Tarsus humusunu yarım asra yakın süredir işletmelerinde müşterilerinin damak zevkine sunan Uğur Okcu, ''bu humusu yedikten sonra beğenmeyene rastlamadık'' dedi.

Yemek 09-03-2021 11:23

Humus nasıl servis edilir?

Lezzetli bir humus yaptınız ancak lezzeti kadar görüntüsü de sunumu da güzel olsun istiyorsanız bazı püf noktalara dikket etmeniz gerekir.

Yemek 26-10-2015 07:47