Iş Sağlığı Ve Güvenliği Haberleri Ve Son Dakika Iş Sağlığı Ve Güvenliği Haberleri

Iş Sağlığı Ve Güvenliği Haberleri Ve Son Dakika Iş Sağlığı Ve Güvenliği Haberleri

İş sağlığı ve güvenliği, çalışma alanında gereken her türlü önlemin alınması ve muhtemel kazaların önlenmesi ile çalışanların sağlıklarının denetim altında tutulmasıdır. 1980’li yılardan beri artan çalışma koşulları sonucunda dikkatle üzerinde çalışılmaya başlanmıştır. Bu amaçla en başta yapılması gereken kişilerin bilgilendirilmesidir. İş sağlığı ve güvenliği uzmanları tarafından çalışma ortamında çevre kontrolü ve risk analizleri yapılır. Bu çalışmalar sonucunda gerekli olan tüm tedbirlerin alınması için iyileştirme ve düzenleme işleri yapılmalıdır. Sağlık tanımı içinde sadece fiziksel olarak değil ruhsal olarak da iyi halde olunması gerektiğinden dolayı, bu kapsamda çalışanların psikolojilerinin de korunması gerekmektedir. İş sağlığı ve güvenliği ile, çalışanların, yapılan için ve iş yerinin güvenliğini sağlamak için bilimsel ve teknik çalışmalar gerçekleştirilir.

İş Sağlığı Ve Güvenliği Haberleri

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Değirmenci'den iş sağlığı ve güvenliği vurgusu:

"Çalışma hayatında başı boşluğa izin verilmemeli, caydırıcı cezalarla iş kazaları en aza indirilmeli, işverenleri ve çalışanları iş güvenliği konusunda bilinçlenmeye teşvik edici uygulamalar devreye sokmalı"

Yurthaber 17-10-2022 16:09

İş Sağlığı ve Güvenliği mezunları ne iş yapar? İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Sanayi ve teknoloji destekli üretimin artmaya ve hızla ilerlemeye devam ettiği günümüzde çalışanların sağlık ve güvenliğini korumayı hedefleyen İş Sağlığı ve Güvenliği bölümleri üniversite adayları tarafından tercih ediliyor. Tercihlerini iş sağlığı ve güvenliği alanında kullanmak isteyenler için bölümle ilgili merak edilen bilgileri derledik.

Egitim 23-07-2022 20:06

Borusan, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası'nı sosyal medya filmi ile kutladı

Borusan Holding İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş: - "Tüm iş kollarımızda çalışan sağlığı ve güvenliğini sürdürülebilir kılmak en öncelikli ve hassas konularımızın başında geliyor"

Yurthaber 16-05-2022 18:39

İş sağlığı ve güvenliği bilinci mobil uygulamayla yaygınlaştırılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçi ve işverenlerin yanı sıra toplumun tamamının iş sağlığı ve güvenliği bilincinin artırılması amacıyla geçen yıl temmuz ayında "İSGInfo Assist" mobil uygulamasını kullanıma sundu - Bugüne kadar 8 bin 670 kişinin akıllı cep telefonuna indirdiği aplikasyon, iş kazası ve işe bağlı hastalıklara karşı iş sağlığı ve güvenliği kuralları hakkında kullanıcının bilgilenmesini sağlıyor

Yurthaber 12-05-2022 11:05

İş Sağlığı Ve Güvenliği

Iş Sağlığı Ve Güvenliği Hakkındaki Haberler Mynet'te. Iş Sağlığı Ve Güvenliği Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, iş sağlığı ve güvenliği etkinliğinde konuştu:

"6 aylık enflasyon değerlendirmesini yaptığımız zaman çalışanlarımızı, emekçilerimizi, kamu personelini ve özellikle de emeklilerimizi enflasyon karşısında koruyacak kapsamlı düzenlemeler yapacağız" - "Kamu personelinin 3600 ek göstergeden faydalanması konusunda en kapsayıcı düzenlemeyi yapacağımızı ifade etmek isterim"

Yurthaber 10-05-2022 16:02

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Uzunkaya: İş kazalarının yüzde 98'i engellenebilir

"ILO verilerine göre, iş kazası ve meslek hastalıkları sebebiyle her yıl 3 milyon civarında insan yaşamını yitiriyor. Böyle acı bir tablo ile karşılaşmak zorunda değiliz. Meslek hastalıklarının tümünü, iş kazalarının ise yüzde 98'ini engellemek mümkün"

Yurthaber 04-11-2021 12:04

Mersin'de Suriyeli sağlık çalışanlarına yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimi başlatıldı

Mersin'de Suriyeli sağlık çalışanlarına yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimi başlatıldı

Yurthaber 23-08-2021 16:49

Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü nedir? İşte Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü mesajları

Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından alınan bir kararla 2003 yılından bu yana her yıl 28 Nisan’da kutlanmaktadır. İş sağlığı ve güvenliği konusunun ne kadar önemli olduğu ve bu konuda vatandaşların bilinçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekilen bu günde, farkındalık için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. 2020 yılında ortaya çıkan COVID-19 salgını hakkında da işçilerin sağlıkları konusuna da değindi.

Haber 28-04-2021 09:13

İSG başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak? İş sağlığı ve güvenliği sınavı başvurusu nasıl yapılır?

İş sağlığı ve güvenliği sınavı başvuruları 24 Mart itibarıyla başladı. 31 Mart’a kadar ÖSYM’nin resmî internet sitesi ve AİS uygulaması üzerinden alınacak başvuruların ardından İSG sınav ücretleri anlaşmalı bankalara yatırılacak.

Haber 24-03-2021 10:14

İş sağlığı ve güvenliği sınavı ne zaman? İşte İSG sınav tarihi

İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavı (İSG), ÖSYM tarafından düzenleniyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavı (İSG) bu yıl iki defa yapılacak. ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayınladığı takvime göre bu yıl sınavlar Mayıs ve Aralık ayında gerçekleştirilecek. İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavı başvuruları ise 24 – 31 Mart 2021 tarihleri arasında alınacak.

Haber 22-03-2021 16:31

İSG sınav başvuruları başladı mı? İş sağlığı ve güvenliği sınavına başvuru tarihleri açıklandı

İş Sağlığı ve Güvenliği sınavları her sene belirli dönem aralıklarıyla ÖSYM tarafından belirlenen sınav takvimine göre düzenleniyor. İş Güvenliği Uzmanlığı sınavlarında, adaylar yeterli puanı almayı başarırlarsa uzmanlık sertifikası almaya hak kazanarak İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olabiliyorlar.

Haber 09-03-2021 13:42

Elektrik dağıtım sektörü için iş güvenliği yol haritası belirlendi

Elektrik dağıtım sektörü için iş güvenliği yol haritası belirlendi

Yurthaber 03-03-2020 10:37

ADM ve GDZ Elektrik Dağıtım'a Ar-Ge Ödülü

ADM ve GDZ Elektrik Dağıtım'a Ar-Ge Ödülü

Finans 19-12-2019 11:10

İş sağlığı ve güvenliği CNR’da tartışılacak

2012 yılında yasa haline getirilen iş sağlığı ve güvenliği aralık ayında gerçekleştirilecek Avrasya İSG Zirvesi’nde her yönüyle tartışılacak

Yurthaber 21-08-2019 14:04

İş sağlığı ve güvenliği CNR’da tartışılacak

2012 yılında yasa haline getirilen iş sağlığı ve güvenliği aralık ayında gerçekleştirilecek Avrasya İSG Zirvesi’nde her yönüyle tartışılacak

Haber 21-08-2019 14:03

İş sağlığı ve güvenliği 125 bin profesyonele emanet

Türkiye'de aktif 79 bin 37'si iş güvenliği uzmanı, 29 bin 811'i iş yeri hekimi ve 16 bin 329'u diğer sağlık personeli olmak üzere toplam 125 bin 177 kişinin iş sağlığı ve güvenliği profesyoneli sertifikası bulunuyor - İSAG Genel Başkanı Levent Kavlak: - "Çalışanların iş kazası yaşamadan evlerine dönebilmesinde aktif şekilde görev yapan 80 bin civarındaki iş sağlığı ve güvenliği profesyonelinin emeği ve özverisi yadsınamaz"

Haber 06-05-2019 11:41

Müteahhitlerden iş sağlığı ve güvenliği için iş birliği önerisi

İNTES Başkanı Celal Koloğlu: - "İş sağlığı ve güvenliği konusundaki dönüşüm devlet, işçi ve işverenin sosyal diyaloğuyla mümkün olacaktır" - "Son 5 yılın ortalama rakamlarına göre inşaatta meydana gelen bütün ölümlü iş kazalarının yüzde 4’ünü yüksekten düşme oluşturuyor"

Finans 04-05-2019 11:03

İş güvenliği uygulamalarının başarıya ulaşmasında herkese görev düşüyor

İSAG Başkanı Levent Kavlak: - "İş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının başarıya ulaşmasında her ne kadar iş güvenliği uzmanlarının gayretleri önemli olsa da işverenler ve yöneticiler konuya sahip çıkmadıkça arzulanan hedeflere ulaşılması mümkün olmayacaktır"

Haber 15-04-2019 12:50

İş güvenliği uygulamalarının başarıya ulaşmasında herkese görev düşüyor

İSAG Başkanı Levent Kavlak: - "İş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının başarıya ulaşmasında her ne kadar iş güvenliği uzmanlarının gayretleri önemli olsa da işverenler ve yöneticiler konuya sahip çıkmadıkça arzulanan hedeflere ulaşılması mümkün olmayacaktır"

Yurthaber 15-04-2019 12:50

Enerjisa'dan sanal ortamda iş güvenliği eğitimi

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, çalışanlarına sanal ve artırılmış gerçeklik yoluyla güvenli çalışma yöntemlerini aktaracak

Yurthaber 11-04-2019 11:07

Enerjisa'dan sanal ortamda iş güvenliği eğitimi

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, çalışanlarına sanal ve artırılmış gerçeklik yoluyla güvenli çalışma yöntemlerini aktaracak

Finans 11-04-2019 11:07

Kan merkezlerine 'çok tehlikeli' iş yeri sınıflandırması

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yayımlanan tebliğle aralarında kan merkezi, kireç taşı ocağı ve düğün salonunun da bulunduğu iş yerlerinin tehlike sınıfları belirlendi. Tebliğle kan merkezlerinin faaliyetleri "çok tehlikeli" iş yeri statüsünde sınıflandırıldıç

Finans 12-03-2019 13:35

Kan merkezlerine çok tehlikeli iş yeri sınıflandırması

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yayımlanan tebliğle aralarında kan merkezi, kireç taşı ocağı ve düğün salonunun da bulunduğu iş yerlerinin tehlike sınıfları belirlendi - Tebliğle kan merkezlerinin faaliyetleri "çok tehlikeli" iş yeri statüsünde sınıflandırıldı

Haber 12-03-2019 12:11

İş sağlığı ve güvenliği alanında iş birliği

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile 21 üniversite arasında, iş sağlığı ve güvenliği alanında iş birliği protokolü imzalandı - Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ayşe Kardaş Ergezen: - "Geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimiz başta olmak üzere çalışma hayatının tüm taraflarına yönelik faaliyetlerle, bireylerde güvenli davranış ve kendi sağlığını koruma bilincini oluşturmaya çalışıyoruz"

Haber 14-02-2019 13:00

İş kazalarında ölen her 3 kişiden biri inşaat işçisi

Türkiye'de 2013 ile 2016 arasında yapılan bir araştırmada, iş kazalarında hayatını kaybedenlerin yüzde 36'sının inşaat sektöründe çalışan işçiler olduğu belirlendi - Konya Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Nuri Çelik: - "Meslekte tecrübeli olmanın getirdiği fazla öz güven bazen kazalara yol açabiliyor. Bunun için işçi ne kadar tecrübeli olursa olsun gerekli tedbirleri elden bırakmamalı. Olacaklar, tam da 'Bir şey olmaz' denilen anda oluyor" - Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Atiye Bilim: - "İş kazalarında hayatını kaybeden her 3 kişiden biri inşaat sektöründe çalışıyor. Bu gerçekten ciddi bir oran"

Haber 10-02-2019 13:23

Elektrik dağıtım sektöründen iş güvenliği için yol haritası

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER), EBRD'den alacağı hibeyle sektörde iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesi ve "sıfır kaza" hedefine ulaşmak için yol haritası belirleyecek - ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen: - "EBRD'den alınacak bu fon ile hayata geçireceğimiz proje, dağıtım şirketlerine olduğu kadar tehlikeli meslek grubundaki işleri barındıran diğer sektörler için de yol gösterici bir çalışma niteliğinde olacak"

Finans 28-01-2019 22:38

İSG koşullarını iyileştiren projelere 40 milyon lira destek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: - "İş sağlığı ve güvenliği koşullarını iyileştirme adına sivil toplum kuruluşlarımızın, sanayi, ticaret ve meslek odalarının, üniversitelerin ve hatta meslek liselerimizin geliştireceği projelere yaklaşık 40 milyon lira hibe desteği sağlayacağız" - "2006'dan bu yana, müfredat düzenlemesinden öğretmenlerimizin bilgilendirilmesine kadar düzenlediğimiz birçok program ve protokolle iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesine yönelik çalışmalar yaptık, yapıyoruz"

Haber 10-01-2019 17:38

Filistin'e iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünce Filistin'de iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi

Haber 25-11-2018 11:27

Dicle Elektrik'ten Yüksekte Çalışma Eğitimi

Dicle Elektrik'ten "Yüksekte Çalışma Eğitimi"

Yurthaber 09-11-2018 09:56

İSG sınavına yoğun ilgi

Bu yıl ikinci dönemi 15 Aralık'ta yapılacak İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavına gerekli şartları karşılayan toplam 139 bin 231 kişi girmeye hak kazandı

Haber 07-11-2018 11:08

Türkiye, iş sağlığı ve güvenliğinde Filistin'e model olacak

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünce, Filistin Çalışma Bakanlığı ile Filistin Sanayiciler Federasyonundan 25 iş sağlığı ve güvenliği profesyoneline eğitim verilecek - Genel Müdür Orhan Koç: - "SESRIC iş birliğiyle vereceğimiz eğitimler, risk değerlendirmesi, iş ekipmanları, acil durum, iş hijyeni ile fiziksel ve kimyasal faktörler konularında olacak"

Haber 26-10-2018 11:11

Türk-İş'ten işverenlere iş kazası eleştirisi

Genel Başkan Ergün Atalay: "Baret, yelek, iş gözlüğü, maske, eldiven, iş ayakkabısı ve emniyet kemerinden oluşan koruyucu malzemelerin toplam fiyatı yaklaşık 300 lira. Bu malzemeler hayat kurtarıyor ama bunları almayan, bunları kullandırtmayan bazı işverenler var. İşverenlerimiz 300 liradan imtina etmemeli" - "Soma Davası'nda verilen karar, kamu vicdanını rahatlatmadı. Madene inen yüzlerce arkadaşımız her gün ailesiyle helalleşerek evinden çıkmaya devam ediyor"

Haber 29-08-2018 12:31

Dicle EDAŞ'tan iş güvenliği eğitimi

Dicle EDAŞ'tan iş güvenliği eğitimi

Finans 16-07-2018 09:54

İş sağlığı ve güvenliğine yeni eylem planı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, iş sağlığı ve güvenliği alanındaki yeni politikaların yer alacağı 2019-2023 dönemine ait İş Sağlığı ve Güvenliği Eylem Planı'nın hazırlıklarını hızlandırdı - İş kazası ve meslek hastalıklarını önlemeyi esas alacak olan yeni eylem planı, maden, inşaat, tarım ve enerji gibi tehlikeli ve çok tehlikeli sektörlere yeni düzenlemeler getirecek - İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Orhan Koç: - "Tüm paydaşlarımızla beraber iş sağlığı ve güvenliği konusunda birlikte hareket edilmesini ve teşebbüslerde bulunulmasını oldukça önemsiyoruz. İş sağlığı ve güvenliği kültürünün tabana yayılması bizim ana hedefimiz"

Haber 27-06-2018 11:05

İş sağlığı ve güvenliği 158 bin uzmana emanet

Türkiye'de 110 bin 876'sı iş güvenliği uzmanı, 34 bin 246'sı iş yeri hekimi ve 13 bin 365'i diğer sağlık personeli olmak üzere toplam 158 bin 487 kişinin iş sağlığı ve güvenliği sertifikası bulunuyor - İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği Genel Başkanı Kavlak: - "Ülkemizde 100 bin işçide ölümlü iş kazası oranı yüzde 38 azalmışsa bunda iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerinin etkisi vardır"

Haber 08-05-2018 11:17

TESK'ten iş sağlığı ve güvenliği önerileri

TESK tarafından iş sağlığı ve güvenliği konusunda hazırlanan görüş, öneri ve talepler TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na iletildi - TESK Genel Başkanı Palandöken: - "İlk yardımcı eğitimleri ilçe ve beldeleri de kapsayacak şekilde yaygınlaştırılmalı. Eğitimler ücretsiz verilmeli ya da kursiyerlerden talep edilen ücret makul seviyeye çekilmeli"

Finans 20-04-2018 11:55

Limanlarda ve tersanelerde iş sağlığı ve güvenliği sempozyumu

"Limanlarda ve tersanelerde iş sağlığı ve güvenliği sempozyumu"

Haber 12-04-2018 11:40

Elektrik Dağıtım Sektöründe 2. İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi

Sonuç bildirgesinden: - "Sektörümüzde iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşturulması için şirketler veya kurumlar bu konuyu daha sistematik ve uluslararası yaklaşımlara uygun olarak ele almalı ve uzun vadeli yol haritaları hazırlamalıdır"

Haber 17-02-2018 12:17

Küçük Ağa'ya 'reşit hesabı'

Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile artık 'Küçük Ağa' dizisinde oynayan Emir Berke Zincidi gibi 14 yaşın altındaki çocuk yıldızlar günde en fazla 5 saat çalıştırılabilecek.

Magazin 29-04-2015 05:05