Istanbul Gelisim Universitesi Haberleri

İGÜ tarafından tasarlanan TUSİ, MÜSİAD EXPO 2022 Fuarı'nda

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından tasarımı ve imalatı yapılan Uçan Araba Projesi TUSİ, MÜSİAD EXPO 2022 Fuarı'nda görülebilecek.

Haber

Ergenlerde yüksek öfke duygusu, borderline kişilik özelliklerinden kaynaklanıyor olabilir

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nden Klinik Psikolog Dr. Öğr. Üyesi Haydeh Faraji: - "Borderline kişilik bozukluğunda duygular olumsuz, yoğun ve değişkendir. Özellikle öfke, duygusal değişkenlikte kilit rol olarak karşımıza çıkar"

Haber

Uzmanından implant tedavisi hakkındaki bilgilendirme

İstanbul Gelişim Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Prof. Dr. Ahmet Mihmanlı: - "Mutlaka hekiminizden implantın markasını belirten kimlik kartı alınız. Bu kimlik kartında yapılan her implantın çapını, boyunu ve çeşidini gösteren etiket olmalıdır" - "Her ülkenin çok sayıda implant markası var. Marka seçiminde fiyat performans önemli. Bütçeleri zorlayarak yabancı marka yaptıracağım diye diretmemek gerekiyor"

Yurthaber

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nden yapı sektörünün çevresel etkilerine ilişkin bilgilendirme

İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi Mimar Dr. Parvin Heidari: - "Enerji tüketimi, ülkemizde sanayiden sonra en çok konutlarda kullanılıyor. Binaların çevre dostu ve enerji verimli olmasını sağlamak amacıyla uygulanan değerlendirmeler oldukça büyük bir öneme sahip"

Yurthaber

Istanbul Gelisim Universitesi

Istanbul Gelisim Universitesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Istanbul Gelisim Universitesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İGÜ'lüler Welcome Fest 2022 ile yeni eğitim-öğretim yılına başladı

İGÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli: - "İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak sürdürülebilirliğe önem veriyoruz. Hem geri dönüşüme katkı sağlayarak çevreyi koruyoruz hem de sokak hayvanlarına daha mutlu yaşam alanı sunuyoruz"

Yurthaber

Yüksek hızlı tren sayısının artışı sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor

İGÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Mustafa Karaşahin: - "Çevre kirliliği ve enerji tasarrufu bağlamında önemli avantajlara sahip olan yüksek hızlı trenlerin sefer sayılarının artırılması ile sürdürülebilirliğe katkı sağlanmış oldu"

Yurthaber

Aşırı korumacı anne-baba tutumu sosyal fobiye yol açıyor

Psikiyatrist Dr. Öğr. Üyesi Yasin Genç: - "Aşırı korumacı anne-baba tutumu, sosyal yeteneklerin gelişiminin normal sürecini engelleyerek, sosyal fobiye yatkınlık yaratabilir"

Yurthaber

İGÜ'lü öğrenciler GastroAntep Local Chef Üniversiteler Yarışması'nda 3'üncü oldu

Yarışmada İGÜ'yü Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinden Samet Tutuş, Özge Özkan ve Esra Çoraksu temsil etti

Yurthaber

Uzmanından salmonella bakterisine ilişkin uyarılar

İstanbul Gelişim Üniversitesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Nizamlıoğlu: - "Bakterinden korunmak için öncelikle tükettiğiniz besinlerin hijyeninden emin olun. Gıdaların hazırlanmasında kontaminasyonların önlenmesi gerekir. Çabuk bozulacak ürünlerde soğuk muhafaza yapılarak üretilmesi veya lojistiğinin yapılması oldukça önemli"

Yurthaber

İGÜ tarafından tasarlanan uçan araba TUSİ Airtaxi Dünya Kongresi'nde sergilendi

Önden çeker 3 tekerlekli ve 8 rotorlu bir sistem üzerinde hayata geçirilen TUSİ, 75 kW motor gücüne, 85 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesi sahip

Yurthaber

Evlere alınan her 4 ekmekten biri, her gün çöpe atılıyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi Aşçılık Bölüm Başkanı Zeynep Türkmen: - "Evlere alınan her 4 ekmekten biri, her gün çöpe atılıyor. Gıda israfının önlenmesinde bilinçli tüketim alışkanlıklarının kazandırılması büyük önem arz ediyor"

Yurthaber

Uykusuz ve aç kalmak migren ataklarını artırıyor

Çocuk Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ebru Kolsal: - "Migreni olan hastanın uyku düzeninin olması ve düzenli beslenmesi çok önemlidir" - "Migrenle savaşarak değil, arkadaş gibi yaşayarak arayı iyi tutmak ve hoşlanmadığı davranışlardan uzak kalmak gerekiyor"

Yurthaber

İstanbul Gelişim Üniversitesi yemek fotoğrafı çekerken dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Çağla Kaya İlhan: - "Yemek stilistinin mutlaka bir planı olmalı. Bir kompozisyon belirlemek kilit bir role sahip. Bu nedenle, yemek stilistlerinin yiyecekleri çekime hazırlamadan önce mutlaka bir plan belirlemesi gerekiyor"

Yurthaber

Türkiye’nin en çok tercih edilen ilk 3 vakıf üniversitesinden biri İGÜ oldu

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli: - “Yeni kayıt olacak öğrencilerimize burs imkânları ve barınma konusunda destek sağlayacağız. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Sayın Erol Özvar’ın, vakıf üniversitelerinin öğrencilere gerekli desteği sağlaması konusunda yaptığı ricanın yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Öğrencilerimiz bizim için çok değerli, her zaman yanlarındayız”

Yurthaber

Sigortacılıkta çevre duyarlılığı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Özcan: - "Daha sağlıklı ve yeşil bir dünya için sigortacılık sektöründe de sürdürülebilirlik çalışmalarına önem veriliyor. Sigortacılar tarafından hazırlanan risk haritaları hem poliçe sahiplerine hem de kamuya kolaylıklar sağlıyor"

Yurthaber

Üniversite okuma hayali 62 yaşında İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde gerçek oldu

Üniversite okuma hayali 62 yaşında İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde gerçek oldu

Yurthaber

Salgın, yarının iklimsel sorunu olabilir

İstanbul Gelişim Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Bülent Güneş: - "Tarihsel süreçte ve günümüzde kentleşme olgusu, yaşanan pandeminin en önemli nedenlerinden oldu, bugün yaşanan pandemi de gelecekte iklimsel sorunlar olarak karşımıza çıkacak."

Yurthaber

Anne sütü, bebeklerin ilerleyen yaşta obezite riskini azaltıyor

Anne karnında başlayan ve doğumdan itibaren iki yaşın sonuna kadar devam eden beyin gelişimi sürecinde, büyüme ve gelişmenin ideal şartlarda olabilmesi, çocuk sağlığının kazanılması ve sürdürülmesinde beslenme büyük önem taşıyor

Yurthaber

İGÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi 1 Ağustos'ta açılıyor

İGÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi 1 Ağustos'ta açılıyor

Yurthaber

İstanbul Gelişim Üniversitesi özel öğrencileri sinema ile buluşturdu

Özel Eğitim Sinema Günleri projesinin ilk oturumu İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nün Cep Sineması salonunda gerçekleştirildi

Yurthaber