Karabiber Haberleri

4 mucize baharat: Alzheimer riskini azaltıyor, beyin sağlığını iyileştiriyor!

Sağlık uzmanlarına göre baharatlar bilişsel sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olabilir. Faydaları saymakla bitmeyen bu 4 mucizevi baharat beyin sağlığını iyileştirmenin yanında Alzheimer riskini de azaltıyor. İşte detaylar...

Kadin 16-04-2024 14:36

Bir kaşık yerseniz öksürük size uğramıyor! Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda etki gösteriyor! Ciğerleri tertemiz yapan karışım

Kış aylarında sıkça karşılaşılan öksürük sorununa karşı doğanın bize sunduğu mucizelerden faydalanmak gerekiyor. Bu karışımı sadece bir kaşık alıp yediğinizde öksürük size uğramıyor. Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda etkili olan bu karışım, ciğerleri adeta tertemiz yapıyor.

Kadin 16-01-2024 10:23

Sadece 2 ayda 20 kilo verdiren karışım! Her sabah aç karnına tüketildiğinde inanılmaz sonuç veriyor

Fazla kilo problemi kadın, erkek fark etmeksizin bir çok kişinin muzdarip olduğu bir durum. Sağlıklı beslenme ve diyetle kilo vermek kolay gibi görünse de istikrarlı bir şekilde devam edebilmek bazen zor olabiliyor. Eğer siz de kilo verme serüveninizi hızlandırmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Kadin 13-01-2024 11:19

Bu baharat karışımı kış hastalıklarından uzak tutuyor! Kalp ve damar sağlığını koruyor

Soğuk havaların gelmesiyle beraber kış hastalıkları da baş göstermeye başladı. İzmir’de aktar esnafı olan Ziraat Mühendisi Mete Eltepe, kişilerin vücutlarının özellikle soğuk aylarda yoğunlaşan hastalıklara karşı direnç kazanabilmesi için baharat karışımının tüketilmesi konusunda tavsiyelerde bulunarak nasıl tüketilmesi gerektiğini de açıkladı.

Haber 06-10-2023 14:54

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'ndan mucize karışım! Cinsel gücü artırıyor, libidoyu yükseltiyor

Çiftler arasında yaşanan cinsel sorunlar büyük problemlere yol açabiliyor. Stres, uykusuzluk, yorgunluk gibi nedenler libidonun ve cinsel gücün azalmasına neden olabiliyor. Bu problemler için zararlı ilaçlar kullanmak yerine doğal karışımlar daha çok tercih ediliyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun önerdiği bu karışım sayesinde cinsel hayatınız daha etkili hale gelebilir.

Haber 08-09-2023 10:01

Sadece bir kaşığı bile etkili! Soğuk havalarda vücudunuzu ısıtan yiyecekler

Kışın ve yazın yediğimiz yiyecekler değişiklik gösteriyor. Soğuk kış aylarında vücut ısımızı daha sıcak tutmamızı sağlayacak yiyecekler bulunuyor. Bu yiyeceklerin tüketilmesi içinizi ısıtarak soğuk havalara karşı daha dirençli olmanızı sağlayabilir.

Haber 07-02-2023 11:28

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu paylaştı! Cinsel gücünüzü artıracak, libidonuzu yükseltecek karışım

Cinsel sorunlar oldukça büyük probleme neden olabiliyor. Zamanla düşen libidoyu ve cinsel gücü artırmak için çeşitli çözümler aranıyor. Bu problemler için zararlı ilaçlar kullanmak istemeyenler doğal karışımları tercih ediyor. Birçok doğal karışımın cinsellik üzerinde etkili olduğu biliniyor.

Haber 19-01-2023 09:26

Baharatta şaşkına çeviren hile yöntemleri! Kırmızı toz biber, sumak, isot, karabiber ve zencefil... İçlerinde yok yok: Kiremit toz koyan da var tuz basan da

Sofraların vazgeçilmezi olan baharatlarda yapılan hileler duyanları şaşkına çevirdi. Başta kırmızı toz biber olmak üzere; sumak, isot, karabiber ve zencefilde yapılan hileler dikkat çekiyor. En büyük hilenin kırmızı toz biberde yapıldığını belirten esnaf, alışveriş yapmadan dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda vatandaşları uyardı

Haber 12-12-2022 08:30

Kışın hastalanmamak mümkün! Doktora gitmemek için alınacak 4 sihirli önlem!

Sonbaharın başlangıcında havaların değişimiyle birlikte nezle olanların sayısı artıyor. Gripten korunmak veya grip olunduğunda hızlıca iyileşmek için tüketilmesi gereken şifa besinleri var. Kışın hastalanmamak da mümkün olabiliyor. Doktora gitmemek için alınacak önlemlerin ne olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Kadin 21-10-2022 21:42

İştahı hızla yok ediyor! İğne ipliğe dönüştürüyor

Forma girmenin yolunun spor ve düzenli beslenmeden geçtiği ifade ediliyor ancak düzenli beslenme bu pastanın büyük bir payını oluşturuyor. Ancak bu noktada iştah problemi önümüze çıkıyor. Ancak iştahı da doğal yollarla yok etmek mümkün...

Haber 14-10-2022 08:02

Baharatların kralı karabiberi, tuz ve limonla karıştırın! Olacaklara inanamayacaksınız

Binlerce yıl önce ilaç olarak kullanılan günümüzün sevilen baharatı karabiber, C vitamini deposu limon ve tuzla buluşunca tam bir mucizeye dönüşüyor. Onlarca hastalığı tek başına tedavi edebilen bu karışım, geçmişte etkili bir ilaç olarak kullanılırdı. Kuzey ülkelerinde halen doğal tedavi yöntemi olarak kullanılan karabiber, tuz ve limon karışımının etkili olduğu ilaçları öğrenince inanamayacaksınız.

Haber 05-10-2022 17:51

Bu kış hastalıklardan uzak durun: Gripten korunmak için yapmanız gerekenler çok basit! Gripten kurtulmanın yolu da buradan geçiyor

Yaz sezonu bittikten sonra grip vakalarında artışlar görülmeye başlıyor. Özellikle okulların açılması ve havaların soğuması nedeniyle kapalı alanların yetersiz havalandırılması gribe yakalanan kişi sayısını artırıyor. İnsanlar gripten nasıl korunum? Gripten kurtulmak için ne yapmam gerekir? gibi soruları merak ediyor. İşte gripten kurtulmak için yapılan en etkili yöntemler...

Haber 04-10-2022 06:55

Gerçekler çok pis çıktı! Tuvaleti bile solladı: Dışarda yemek yerken elinizi sürmeyin

Hijyen konusu son yıllarda popülaritesini hiç kaybetmiyor. Yeni yapılan çalışmalar ise hijyen kuralları ile ilgili birçok şeyi altüst etti. Yeni yapılan bir çalışmada restoranlar, kafeler mercek altına alındı. Sonuçlar, masalarda duran tuzluk ve karabiberliklerin durumunun vahametini gözler önüne serdi. ABC Laboratuvarları’nın yapılan bir araştırma restoranlarda kullanılan tuzluk ve biberlikler hakkında şok edici gerçekleri ortaya çıkardı.

Haber 29-09-2022 20:42

Binlerce yıl önce ilaç olarak kullanılıyordu... Mucizevi faydalarını herkes unuttu: Kuru öksürüğü bıçak gibi keser

Günümüzde neredeyse her yemeğin içine konulan, “Baharatların Kralı” olarak adlandırılan mükemmel baharat, lezzeti ve faydaları nedeniyle çok sevilir. Neredeyse yemek yapılan her yerde bulunan bu mükemmel baharat, binlerce yıl önce ilk kez keşfedildiğinde ilaç olarak kullanılıyordu. Vitamin ve mineral zengini olan baharat, antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleri nedeniyle hastalıklara karşı koruyucudur.

Haber 29-09-2022 17:00

Acısını çeken biliyor! Basurun verdiği rahatsızlık hissini geçirmek için yapılması gerekenler

Hemoroid halk arasında bilinen adıyla basur çekilmez acılara sebep olabiliyor. Toplumda en sık görülen rahatsızlıklardan olan basur sorunu her yaşta görülebiliyor. Basur kanamalara ve rahatsızlık hissine sebep oluyor. Bu sebeple yaşam kalitesini artırmak adına basurun kesinlikle tedavi edilmesi gerekiyor.

Haber 25-08-2022 10:42

Diş ağrısı neden olur? Diş ağrısı için doğal çözümler nelerdir?

Diş bakımı önemsiz olarak görülse de en önemli bakımlar arasında yer alıyor. Sağlığı oldukça etkileyen diş ağrısı olumsuz sonuçlara yol açıyor. Geçici diş ağrılarından kurtulmak isteyenler doğal çözümler arıyor. Bu doğal çözümler arasında bulunan karabiber kürü diş ağrısına olumlu sonuçlar veriyor.

Haber 10-08-2022 12:27

Patatese çok yakışıyor! Evde kajun baharatı nasıl yapılır?

Yemeklerin içerisine katılan baharatlar yemeklerin lezzetlerini çok daha üst boyuta çıkarıyor. Her yemeğe uygun bir baharat mutlaka bulunuyor. Mutfakta genellikle tuz, karabiber gibi baharatlar kullanılsa da kajun baharatını da kesinlikle denemeniz gerekiyor. Patatesin lezzetine lezzet katan kajun baharatını evde kolayca yapabilirsiniz.

Yemek 17-05-2022 15:56

Karabiberi yalnızca mutfakta kullanarak ona haksızlık etmişiz! Karabiberin tarifler dışındaki farklı kullanım alanları

Bir dahaki sefere karabiberi rafınızın arkasına koymadan önce iki defa düşünün. Çünkü karabiberin yemekler dışında kullanıldığı çok fazla alan var. Geleneksel kullanımı tariflerin dışına da çıkan karabiberin bu faydalarına inanamayacaksınız. Hemen her yemeğe yakışan, özellikle kış aylarında bolca kullanılan karabiberin diğer marifetlerini sizler için sıraladık.

Kadin 29-12-2021 09:50

Industrial Application Objects canias4.0 IAO etkinliğinde tanıtılacak

IAS Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Hakan Karabiber: - "Yeni ürünümüz IAO ile canias4.0 ekosistemindeki tüm ögeleri birer nesne olarak sunuyoruz. Artık, caniasERP’nin 74 modülü hem tek başına yaşayabilen hem de diğer bütün nesnelerle entegrasyon yeteneğine sahip birer nesne olacak"

Yurthaber 05-11-2021 09:47

Karabiber: Faydaları nelerdir?

Karabiberin en fazla gıda maddesi olarak tüketildiği bilinse de, pek çok rahatsızlığa da şifa olan tıbbi bir bitkidir.

Haber 24-06-2020 10:54

Her gün karabiber yediğinizde vücudunuzda ne olur?

Yemek kültürümüzün önemli bir parçası haline gelen karabiber, muhteşem tadı ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz bir baharat türüdür. Karabiberin bu faydalarını öğrendikten sonra sadece yemeklerinizde kullanmayıp onu bir reçete haline getireceksiniz.

Yemek 17-12-2018 10:20