Kolajen Eksikliği Haberleri

Kolajen faydaları nelerdir, evde kolajen nasıl yapılır? Kolajen ne işe yarar, hangi besinlerde kolajen var?

Kolajen vücudumuzun en önemli yapısal proteinlerinden biridir. Birçok dokuda bulunan bu protein cildimizi, kemiklerimizi, kıkırdaklarımızı ve tendonlarımızı oluşturarak onların güçlü ve esnek kalmasını sağlar. Ancak yaşın ilerlemesi, stres, çevresel faktörler ve yanlış beslenme gibi nedenlerle kolajen üretimi azalabilir bu da bir dizi sağlık sorununa neden olabilir.

Haber 28-03-2023 17:39

Yaşlanmayı tersine çevirir, cildi bebek gibi yapar: Kolajen nedir, hangi gıdalar kolajen içerir? Kolajen eksikliği belirtileri nelerdir?

Kolajen, genç görünen bir cilt, sağlıklı saç ve tırnaklar ve esnek eklemler için hepimizin ihtiyaç duyduğu temel bir bileşendir. Hangi yiyeceklerin kolajen içerdiğini ve hangi yiyeceklerin vücudun bunu yapma yeteneğini artırmaya yardımcı olabileceğini bilmek, bu proteinden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilir. Kolajenle ilgili merak ettiğiniz tüm soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz. Kolajen nedir, kolajen hangi besinlerde bulunur ve kolajen eksikliğinin belirtileri nelerdir?

Haber 28-09-2022 19:37

Bir nevi gençlik iksiri: Bol bol yiyerek koruyun! Kolajen neden eksilir, kolajen içeren besinler nelerdir?

Kolajen cildin %75’ini, vücudun ise %35’ini oluşturan eklem ve iç organları bir arada tutan aynı zamanda cilde esneklik ve dayanıklılık sağlayan bütün vücut için ‘kilit’ rol oynayan önemli bir proteindir. Vücudumuz kolajeni kendisi üretebilir. Ancak vücuttaki kolajen kaybı özellikle 25 yaşından sonra her yıl %1 oranında azalır.

Kadin 21-06-2022 15:34

Sarkmaları toparlıyor! Sadece bir uygulamada bile gözle görülür etki

Zamanla ciltte kırışıklıklar ve sarkmalar meydana geliyor. Bu kırışık ve sarkmalar yaşlı, yorgun bir görünüme sebep oluyor. Daha gergin ve sağlıklı bir cilt için bol su içmeyi ihmal etmemek gerekiyor. Aşağıda bulunan maske tarifi ile istediğiniz görünümü çok kısa bir süre içerisinde elde edebilirsiniz.

Kadin 17-05-2022 14:36

Güzellik uykusu sayesinde genç kalmak mümkün mü?

Yaş ilerledikçe yaşlılık belirtileri ortaya çıkıyor. Ciltte meydana gelen kırışıklıklar yorgun ve yaşlı bir görünüme sebep oluyor. Yaşlandıkça düşen kolajen yaşlılık sürecinin hızlanmasına sebep oluyor. Bu süreçte kolajen takviyesi almak çok daha gergin ve sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlıyor.

Kadin 27-04-2022 12:16

Söylendiği kadar iyi mi: Kolajen nedir, kolajen neye iyi gelir?

Kolajen, son yıllarda adını sıkça duyduğumuz sağlık unsurlarından biri haline geldi. Cilt, eklem ve saç sağlığını desteklediği yönünde çıkan haberler sonrası birçok insan günlük olarak kolajen takviyesi almaya başladı. Genellikle sabahları çay ve kahvenin içine kolajen tozu ekleyerek tüketiyor. Kolajen kullanımı her geçen gün artıyor olsa da çoğu insan kolajenin gerçekte ne olduğunu veya vücutta ne yaptığını bilmiyor. Peki kolajen nedir, ne işe yarar, kolajen takviyesi alınmalı?

Haber 21-04-2022 09:45

Canan Karatay ezber bozdu: Reklama uymasınlar! Kolajen için yapılması gereken...

Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı her açıklamayla gündem olmaya devam ediyor. Doğal beslenme taraftarı olan ve insanlara da bu konuda bilgiler veren Canan Karatay, bu sefer gençlere seslendi. Özellikle genç kızlar tarafından cilt bakımı için sıklıkla kullanılan kolajen tabletler hakkında konuşan Canan Karatay gençlere, “reklama uymasınlar” uyarısında bulundu. Kolajen için yenilmesi gereken besinleri sıraladı.

Haber 20-04-2022 08:09

Bunları yiyerek cildinizi 10 yaş daha genç gösterebilirsiniz! Doğal kolajen içeren besinler…

Kolajen içeren ürünler kullanmak ve besinler tüketmek özellikle son yıllarda oldukça ilgi görüyor. Zaman geçtikçe vücutta azalan kolajen üretimini doğru besinler tüketerek arttırabilirsiniz. Kolajen içeren besinleri yiyerek ve doğru bakımları uygulayarak cildinizde çok daha genç ve sıkı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Kadin 13-04-2022 17:28

Bu besinler sayesinde gencecik cilde sahip olmanız mümkün

Yaşın ilerlemesinden olumsuz etkilenen vücut sağlığı gibi cilt de bu süreçten oldukça etkiliyor. Yaşlandıkça ciltte olan değişikler gözle görülebilir hale geliyor. Bu durumdan rahatsız olanlar çözüm üretmek adına çeşitli yollara başvuruyorlar. Yaşa bağlı olan sorunları azaltmak için kolajen içeren besinler tüketebilirsiniz.

Kadin 05-04-2022 10:26

Doğal malzemeler kullanarak cilt ve saçınıza kolajen desteği sağlayabileceğiniz tarifler işte karşınızda!

Cilt ve saç sağlığı kadın ya da erkek fark etmeksizin herkes için oldukça önemli olduğundan birçok insan en etkili bakım yollarını merak ediyor. Evde doğal malzemelerle hazırlayacağınız tarifler, cilt ve saçınızın ihtiyaç duyduğu kolajeni sağlamak adına biçilmiş kaftan! Gelin, evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz, kolajen desteği sunan maske ve bakım ürünü tariflerine birlikte bakalım.

Kadin 31-01-2022 16:57

Faydaları saymakla bitmiyor ama... Kolajen kullanmadan önce bu hataya düşmeyin!

Kolajen kullanımında istenmeyen etkilerin oluşabileceğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Seher Küçükoğlu Cesur, beklenmedik sonuçlarla karşılaşmamak için mutlaka uzman tarafından yönlendirilmek gerektiğini söyledi. Özellikle takviye kolajenlere dikkat etmek gerektiğini anlatan Cesur, deniz ürünlerine, sığır-tavuk etine alerjisi olanlar ve diyabet hastalarının doktor tavsiyesi olmadan kolajen kullanmak gibi bir hataya düşmemeleri gerektiğinin altını çizdi.

Haber 02-11-2021 12:15

Dakikalar içinde 5-10 yaş gençleştiriyor! Son dönemin trend uygulaması kristal dolgu...

Özellikle son dönemlerde estetik trendleri arasına giren kristal dolgu, derideki kolajen miktarını arttırması sebebiyle diğer dolgu maddelerine göre farkını ortaya koyuyor. Kristal dolgu, cilt için önemli bir madde olan kolajenin yeniden oluşumunu destekliyor. Kristal dolgu nedir, nasıl uygulanır? İşte kristal dolgu ile ilgili ayrıntılar...

Kadin 11-10-2021 07:20

Dr. Hasan Benar: Kolajen cilt kuruluğunu ve kırışıklıkları azaltıyor

Dermatoloji Uzmanı Dr. Hasan Benar, "Yapılan bir çalışmada sekiz hafta boyunca kolajen takviyesi alan kadınların ciltlerinin elastikiyetinin arttığı ve derin kırışıklıklarda azalma olduğu saptanmıştır." dedi.

Haber 02-06-2021 23:28

Kolajen askı ile altın oranı yakalayın

Eczanelerden temin edilen vitamin, şurup ya da toz şeklindeki takviyeler kolajen olarak adlandırılıyor. Hemen herkesin aldığı ürünlerdeki kolajen içeriğe dikkat etmeye başladığı şu günlerde güzelleşme sırrı olarak anılan kolajen, askı yöntemi ile yüzde altın oran yakalanmasına da yardımcı oluyor. Konu ile ilgili bilgi veren Medikal Estetik Hekimi Dr. Biran Ekici, kolajen askı yöntemini anlattı.

Kadin 12-04-2021 15:24