Kolesterol Haberleri

'Fındığı buzdolabına koyun, soğanı doğrayıp dışarıda bırakın' Etkisi inanılmaz oluyor! Kat kat fazla... 'Tüm hastalarıma söylüyorum'

Sağlıklı bir vücuda kavuşmak, pek çok ciddi hastalığı önlemek için nasıl sağlıklı beslenmeniz gerektiğini muhtemelen biliyorsunuzdur. Ancak uzmanlar, besinlerin faydalarını daha da arttıracak ezber bozan basit ipuçlarını paylaştı. Fındığı buzdolabına koymayı deneyin. Ya da sarımsak ve soğanı doğradıktan sonra birkaç dakika dışarıda bırakın. Uzmanlar farkın inanılmaz olduğundan ve faydalı etkilerinin çok daha fazla arttığından bahsediyor. İşte duyduğunuzda şaşırtacak o öneriler...

Kadin 31-01-2024 11:26

Kış aylarının vazgeçilmezi meğer şifa deposuymuş! Kolesterolü düşürüyor, kanserden koruyor!

Kestane soğuk günlerin vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Kış aylarında sıklıkla yenilen kestanenin inanılmaz faydalarını duyanlar çok şaşırıyor. Kış aylarında kapış kapış satılan kestanenin hem kolesterolü düşürücü hem de kanserde koruyucu özelliği olduğu ortaya çıktı.

Kadin 23-01-2024 09:02

Mucize içecek: Kalp krizi riskini azaltıyor, tansiyonu dengeliyor! Sadece yarım bardak içmeniz yeterli

Bedenimizdeki tüm sistemlerin birbiriyle etkileşim halinde olduğu bir gerçektir. Beslenme alışkanlıklarımız, sağlığımızı doğrudan etkiler. Tükettiğimiz her gıda, kanımızın bileşimiyle başlayıp organlarımızın düzgün çalışmasına kadar geniş bir etki alanına sahiptir. Bu noktada, nar suyunun sağlık üzerindeki etkileri oldukça şaşırtıyor. Nar suyu, kötü kolesterol seviyelerini düşürmek, yüksek tansiyonu kontrol altına almak ve kalp krizine karşı koruma sağlamak gibi faydalarıyla ön plana çıkar.

Haber 09-01-2024 09:26

Dikkat uzman isim uyardı! Üşümenizin nedeni soğuk havalar olmayabilir

Aralık ayının sonu yaklaşırken soğuk havaların etkisi de artmaya başladı. Yoğun rüzgar, fırtına ve olumsuz hava koşulları yalnızca grip ve nezleye davetiye çıkarmakla kalmıyor, bununla birlikte kalp ve akciğerleri de zorlayabiliyor. Öte yandan üşümenin yalnızca soğuk havalardan kaynaklanmadığını belirten Doktor Joseph Amban çok ciddi bir rahatsızlığa dikkat çekti.

Haber 24-12-2023 12:16

Diğer Haber Etiketleri

bamya tohumu belirti besin beslenme Diyetisyen Doktor Kardiyolog hindistan cevizi yağı a vitamini bal bamya c vitamini çörek otu demirhindi fındık yumurta Hindistan cevizi karides kestane kinoa kişniş kuşburnu limon magnezyum maydanoz mesir macunu nar patates peynir sarımsak siyah çay soğan sperm yeşil çay zeytinyağı kan şekeri Yavuz Sultan Selim şeker Canan Karatay sakatat Halsizlik a vitamin Karbonhidrat demir poğaça kalp hastalıkları vitamin su hastalık yağ yakma ağız kokusu libido Antioksidan Kalp‎ Karaciğer‎ Mide‎ Göz Ağrı Çay mantar sindirim sistemi Cinsel isteksizlik kahve kemik iftar tiroid baharat Sahur badem tavuk afrodizyak çocuk Fast food kahvaltı çörek otu yağı Ramazan sağlıklı beslenme kırmızı et tırnak astım böbrek taşı damar tıkanıklığı diyabet enfeksiyon felç grip inme (beyin krizi) kabızlık kalp krizi kanser kansızlık karaciğer yağlanması koah kolesterol yüksekliği Meme kanseri mide yanması migren nezle saman nezlesi sırt ağrısı tansiyon ülser yüksek tansiyon Hindistan arter damar çörek otu faydaları cilt sağlığı cinsel bacak bacak ağrısı bağırsak bağırsak sağlığı bağırsak temizliği bağışıklık böbrek bitki fayda faydaları enerji fıstık ezmesi gece hamburger fosfor ibrahim saraçoğlu iltihap antioksidan besinler ayak ayak ağrısı araştırma dinlenirken bacak ağrısı doymamış yağ doymuş yağ kahvaltılık gevrek kalp damar hastalıkları kalp hastalığı belirtileri kalp krizi nedenleri kalsiyum yumurta akı yiyecek yara yemek ketojenik ketojenik diyet nar suyu faydaları nasıl kullanılır mineraller koruma prof dr canan karatay protein regl ağrısı risk siyah çayın faydaları sağlıklı şarküteri şifa sardalya tehlike tatlı patates sosis kilo verme kuşburnu faydaları kur an ı kerim kolesterol belirtileri kolesterol diyeti ölüm osmanlı palm yağı organ trans yağ uyarı tokluk kan şekeri hamur işi kahvaltılık yüksek proteinli yemekler keto diyeti zarar zayıflama yağ demirhindi nasıl kullanılır kolesterol düşüren besinler mısır püskülü çayı faydaları üşümek neden olur çörek otu nasıl tüketilmeli akne nasıl geçer mısır püskülünün faydaları kolesterol düşüren yiyecekler mısır püskülü faydaları

Kolesterol

Kolesterol Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kolesterol Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Mucize besin: Kalp-damar sağlığını koruyor, bağırsakları çalıştırıyor! Kalsiyum ve fosfor deposu

Kuruyemiş çeşitlerinden biri olan bademin faydaları saymakla bitmiyor. İşlem görmemiş yani çiğ bademin rafine edilmiş veya işlenmiş bademlere göre daha besleyici olduğu biliniyor. Kalp-damar sağlığından sindirim sistemini düzenlemeye kadar birçok yararı olan bademin hiç duymadığınız faydaları haberimizde.

Haber 17-11-2023 17:17

Mucizevi besin: Bağırsakları temizliyor, kolesterolü dengeliyor! İşte saymakla bitmeyen faydaları

Adeta şifa niyetinde olan bamya tohumu diyabetten kabızlığa birçok hastalığın önüne geçebilme özelliğine sahip. Velinimet değeri taşıyan bamya tohumunun içinde demir, kalsiyum, magnezyum ve çinko gibi önemli besin maddeleri yer alır. Bamya tohumunu haftada bir kez tüketmek, yorgunluğu alıp götürüyor. Sabah yorgun uyananları yataktan zımba gibi uyandıran mucize besin bamya tohumunun faydaları haberimizde.

Haber 05-11-2023 08:51

Ayaklarınızda bu belirti varsa dikkat! O hastalık ölüme neden olabiliyor

Uzmanlar ayaklardaki değişimlerin ölümcül durumlara yol açabilen kolesterolün belirtisi olabileceğini ifade ediyor. Vücudumuz bize sinyaller verir. Dolayısıyla belirtilerin farkında olup bu durumu iyi değerlendirmek gerekir. İşte, yüksek kolesterolün nedenleri...

Haber 26-10-2023 13:18

Zararları saymakla bitmiyor! Kalp hastası olmak istemiyorsanız o 2 yiyeceği ağzınıza sürmeyin

Kalp sağlığının korunması hayati önem taşıyor. Geçtiğimiz yıl yapılan açıklamaya göre Türkiye’de ölümlerin yüzde 40’ı kalp ve damar hastalıklarından kaynaklanıyor. Kalp hastalıklarına ilişkin risklerin önüne geçebilmek adına tüketilmemesi gereken yiyecekler konusunda uyarıda bulunan uzmanlar, bilhassa 2 gıdayı işaret etti. Kalp hastası olmak istemiyorsanız o 2 yiyeceği mutfağınızdan çıkarın. İşte detaylar...

Haber 25-10-2023 13:06

Her evde bulunan gizli tehlike! Severek yiyoruz ama zararlarını bilseniz asla tüketmezsiniz

Uzmanlar, tükettiğimiz bazı besinlerin kolesterol yükselmesine, damarların tıkanmasına ve kalp krizi riskinin artmasına sebep olduğu konusunda uyarılarda bulunuyor. Heart UK, çok fazla doymuş yağ içeren yiyecekler tüketmenin karaciğerlerin kolesterolü kontrol etme biçimini değiştirdiğini belirtiyor.

Haber 19-10-2023 13:07

HDL kolesterol nedir? HDL kolesterol düşüklüğü neden olur?

Kolesterol vücudumuz için hayati bir öneme sahip olan bir tür yağdır. HDL kolesterol ise vücudumuzdaki "iyi kolesterol" olarak bilinir ve kalp sağlığımız için önemlidir. HDL zararlı kolesterolü temizler ve damarlarımızı korur. Ancak düşük HDL seviyeleri kalp hastalığı riskini artırabilir. Sağlıklı yaşam tarzı ve dengeli beslenme HDL kolesterolünü artırmak için önemlidir.

Haber 30-09-2023 01:01

Bu karışımı yiyen doktor yüzü görmüyor! Kış aylarında hastalıklardan koruyor

Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber hastalıklardan korunma yöntemleri de araştırılmaya başlandı. Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklar kişiyi kolaylıkla etkisi altına alabiliyor. Bu tarif hem hastalıklardan koruyor hem de hastalığa yakalandığınızda daha hafif atlatmanızı sağlıyor.

Haber 22-09-2023 10:23

Doğal ağrı kesici: Etten 25 kat fazla protein içeriyor! Uzun süre tok tutuyor

Vücudun enerji ihtiyacını karşılamak, hasarlı dokuları onarmak ve bağışıklığı güçlendirmek gibi görevleri olan protein, insan sağlığı için önem arz ediyor. Proteini en yüksek gıdanın et olduğunu düşünenler yanılıyor. Çünkü bu besin etten daha fazla protein içeriyor. Yüksek protein içeren bu besin sağlıklı beslenenleri favorisi olmuş durumda.

Haber 16-09-2023 09:05

O hastalar için tehlike arz ediyor! Sonunuzu getirebilir, bu besinleri tüketmeden önce bir daha düşünün

Birçok besin fazla tüketildiği takdirde sağlığa çeşitli zararlar verebiliyor. Yararlı olduğu düşünülerek tüketilen yiyeceklerin bazı hastalar için risk oluşturduğunu belirten uzmanlar, uyarıda bulundu.

Haber 11-09-2023 14:05

Günde 2 kaşık yerseniz vücutta onarmadık yer bırakmıyor! Kolesterolü düzenliyor, kilo verdiriyor

Faydaları saymakla bitmeyen bu besin günde sadece 2 kaşık tükettiğinize vücudunuzu onarıyor. Özellikle sporcuların bu favori besini protein, yağ, lif, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin içeriklere sahip.

Haber 10-09-2023 09:19

Faydalarını duyan kaşık kaşık tüketiyor: Kolesterolü düşürür, bağırsakları temizler! En zengin magnezyum kaynağı

Doğada, çoğu hastalığın bitkisel çözümü bulunuyor. Yüzyıllardır şifa vermesi için kullanılan tahıllardan biri ise, uzmanların önerileri arasında yer alıyor. Dünyanın en zengin magnezyum kaynağı olan darının faydalarını duyan adeta kaşık kaşık tüketiyor. İşte darının sağlığa faydaları...

Haber 02-09-2023 10:24

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan mucize besin: Kolesterolü bitiriyor, idrar yollarını temizliyor! Faydaları saymakla bitmiyor

Mısır, doğanın bize sunduğu nimetler arasında yer alıyor. Haşlanmış, patlamış ve közlenmiş gibi çeşitleri bulunan mısır her haliyle çok seviliyor. Mısırı ayıklarken çöpe atılan mısır püskülleri içerdikleri doğal bileşikler sayesinde sağlığa pek çok olumlu katkı sağlıyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun favori besini olan mısır püsküllerinin mucizevi faydalarını haberimizde derledik.

Haber 27-08-2023 09:23

Kahvaltılarda sık tüketiliyor ama verdiği zararlar inanılmaz! Kalp sağlığının bir numaralı düşmanı

Güne başlarken yediğimiz ilk öğün olan kahvaltılarda tükettiğimiz besinler sağlığımız açısından büyük önem arz ediyor. Uzmanlar sabah mutlaka kahvaltı edilmesini tavsiye ediyor. Ancak birçok kişi sabahları işe, okula yetişmek için kahvaltı öğününü poğaça türü besinlerle geçiştiriyor. İşte kahvaltıda poğaça tüketmemeniz için 5 neden...

Haber 25-08-2023 16:42

Bunu yiyen doktor yüzü görmüyor: Kanserli hücreleri yok ediyor, bağırsakları temizliyor! Halsizliğe son

Ülkemiz topraklarında yetişen bazı besinler velinimet değeri taşıyor. Bamya tohumu, bamyanın kendisinden daha fazla fayda taşıyor ancak bilinmiyor. Son yılların mucize besini olarak bilinen bamya tohumunun, içerdiği vitaminler ve besin değerleri sayesinde insan vücuduna birçok faydası bulunuyor. Başta kanserli hücreleri yok etmesi, bağırsakları temizlemesi ve enerji verici özelliği ile halsizliğe son vermesi en bilinen faydaları arasında.

Haber 20-08-2023 08:55

Mucize besin: Kansere karşı zırh gibi etkili! Kolesterolü düşürüyor, kan şekerini dengeliyor

Hastalıklardan korunmak sağlıklı beslenme ve egzersizlerden geçiyor. Etkili beslenmenin yanında bize şifa veren yararlı besinleri tüketmek de oldukça faydalı olacaktır. Geçmişten günümüze şifa niyetine kullanılan çörek otu hem doğal haliyle hem de çörek otu yağı olarak kullanılıyor. Genellikle hamur işlerinin üzerine serpilen bu doğal besinin hastalıklara karşı etkilerini duyanlar şaşırıyor. İşte kansere karşı mucize etkileriyle de bilinen çörek otunun saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 10-08-2023 08:54

Bir bardak mucize: Kötü kolesterol ve yüksek tansiyona son veriyor, kalp krizini önlüyor!

Bedenimizdeki tüm sistemler birbiriyle bağlantılıdır ve bir organdaki aksaklık tüm organlara etki eder. Tükettiğimiz her şey bizi beslemesinin yanı sıra kanımızın içeriğinden organlarımızın düzgün çalışmasına kadar tüm sağlığımıza etki eder. Nar suyu Kötü kolesterolü bitiriyor, yüksek tansiyonu düşürüyor ve kalp krizine karşı koruyor. Nar meyvesi antioksidan içeriği en yüksek meyvelerdendir. Antioksidanlar sağlıklı hücrelere zarar veren serbest radikalleri etkisiz hale getirir.

Haber 17-07-2023 19:56

Severek yiyorsunuz ama kalp krizi riskini artırıyor! Kolesterolü yükseltiyor

Kalp krizi dünya üzerinde en çok karşılaşılan ölüm nedenleri arasında yer alıyor. Kalp krizi ani gelişen sağlık durumlarından olduğu için doğru müdahaleyi yapmak zorlayıcı olabiliyor. Ancak kalp krizi riskini artıran yiyeceklerden uzak durmak ve kalp krizi belirtileri hakkında bilinçli olmak hayatı kurtarabiliyor.

Haber 13-06-2023 09:02

Etten 25 kat daha fazla protein içeriyor! Doğal ağrı kesici olarak biliniyor

Protein, bağışıklık sistemini güçlendirmek, hasar alan dokuları onarmak için en önemli besin ögeleri arasında yer alıyor. Protein içeren gıdalar denildiğinde ilk akla et gelse de etten daha fazla protein içeren farklı gıdalar da bulunuyor. Özellikle sağlıklı beslenenlerin favorisi olan bir gıdanın da yüksek protein içerdiği öğrenildi.

Haber 09-06-2023 17:02

Vitamin deposunun değeri yeteri kadar bilinmiyor! Kanser riskini azaltıyor, bağışıklığı güçlendiriyor

Yediğimiz meyve ve sebzeler sağlığımız için önemli etkiler yaratıyor. Ülkemizde sıklıkla tüketilmeyen bir gıda A ve C vitamini deposu olarak görülüyor. Bu gıdanın saymakla bitmeyen faydalarına rağmen değeri yeteri kadar bilinmiyor. Faydalarını öğrenenler markete koşuyor.

Haber 06-06-2023 16:29

Yüzyıllardır şifa için kullanılıyor! Güçlü antioksidan kaynağı kanseri önlüyor, kolesterolü düşürüyor

Chaga veya halk arasında bilinen adıyla dişbudak mantarı, etkileyici tıbbi özelliklere sahip, daha az bilinen bir mantar türüdür. Bu mantar görüntüsüyle beğenilmese de faydalarını duyanlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Yüzyıllardır şifa kaynağı olarak görülen ve tedavilerde kullanılan chaganın faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 05-06-2023 09:15

Çayın bilinmeyen faydası! Haftalar içinde mucizeler yaratıyor

Çay tüm dünyada sudan sonra en çok tüketilen içecek olarak görülüyor. Çay tiryakileri gün içerisinde içtikleri çayın miktarını hesaplayamıyor. Fazla çay tüketimi kansızlık gibi sağlık problemlerine neden olsa da doğru miktarda tüketilen çayın oldukça riskli bir hastalık için haftalar içinde değişim yaratabildiği öğrenildi.

Haber 29-05-2023 16:44

Portakaldan 60 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyenler hastalık yüzü görmüyor

C vitamini vücut direncimiz ve hastalıklardan korunmamız için en gerekli olan vitaminler arasında yer alıyor. Yüksek C vitamini içeren gıdalar denildiğinde ilk akla portakal, limon, biber, çilek gibi meyve ve sebzeler geliyor. Ancak sıklıkla tüketilmeyen bir gıda var ki C vitaminini zirveye çıkartıyor hastalıklara karşı tam koruma sağlıyor.

Haber 28-05-2023 16:46

Kalp hastası olmak istemiyorsanız mutfağınızdan çıkarmanız gereken iki yiyecek! Kolesterol seviyelerini uçuruyor

Kalp sağlığının korunması hayati önem taşıyor. Yüksek kolesterol, çeşitli hastalıklar kalp hastalıkları riskinin artmasına neden oluyor. Uzmanlar kalp hastalıkları risklerinin önüne geçebilmek adına tüketilmemesi gereken yiyecekleri sıraladı. Neredeyse her mutfakta bulunan iki gıdanın kalp sağlığını oldukça tehlikeye attığı öğrenildi.

Haber 16-05-2023 16:25

Sağlıklı sanılıyor ama kolesterol seviyelerini mahvediyor! Kardiyolog riske karşı uyardı

Sinsice ilerleyen ve birçok kişinin hasta olduğunu fark ettirmeyen kolesterol, kalp krizi ve felç gibi çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Kolesterolün oluşmasına yol açan en önemli etkenlerin yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam olduğu biliniyor. Bir kardiyolog kolesterol riskini artıran sağlıklı olduğunu düşündüğümüz o gıda hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 09-05-2023 17:14

Yağlanmış zehir dolu karaciğeri anında temizliyor! Hastalıklara karşı kalkan oluyor

Karaciğer yağlanmasının erken fark edilmemesi ve tedavi edilmemesi siroza, karaciğer kanserine neden olabiliyor. Bu sebeple karaciğer yağlanmasını erken teşhis etmek hayati önem taşıyor. Sıklıkla tüketmediğimiz bir gıda karaciğer yağlanması için mucizevi etkiler yaratıyor. Demirhindinin faydaları sadece karaciğere olan etkileriyle sınırlı kalmıyor. İşte demirhindinin faydaları...

Haber 07-05-2023 17:07

Ayaklarınızdaki işarete dikkat! Ölümcül olabilen hastalığın önemli belirtisi

Hastalıkları önceden teşhis etmek için vücudumuzun farklı bölgelerinde görülen belirtilere dikkat etmek gerekiyor. Fazla göz önünde olmayan ayaklarımızdaki değişiklikler çok önemli hastalıklar hakkında uyarı verebiliyor. Uzmanlar ayaklardaki değişimlerin ölümcül durumlara yol açabilen sessiz katil olarak bilinen kolesterolün belirtisi olabileceğini belirtiyor.

Haber 07-05-2023 09:00

Limondan 10 kat daha fazla C vitamini içeriyor! Her gün yiyenler hastalık yüzü görmüyor

C vitamini hastalıklara karşı dirençli olmamız için büyük önem taşıyor. En yüksek C vitamini içeren gıdaların limon, portakal gibi meyveler olduğu düşünülse de bu meyveler dışında kalan sık sık tüketmediğimiz bir gıdanın da yüksek C vitaminine sahip olduğu öğrenildi. Çayı da içilen bu meyvenin faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 27-04-2023 17:05

Her derde deva! Kanser hücrelerini yavaşlatıyor, bağışıklığı güçlendiriyor

Bazı bitki ve besinler doğanın bir mucizesi. Her derde deva bitkiler denilince akla ilk gelenlerden biri de çörek otu oluyor. Çörek otu hem doğal haliyle hem de çörek otu yağı olarak kullanılıyor. Genellikle hamur işlerinin üzerine serpilen bu doğal besinin hastalıklara karşı oldukça etkili faydaları bulunuyor. Kansere karşı mucize etkileriyle de bilinen çörek otunun saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 18-04-2023 21:15

Uzmanlar sağlıklı bildiğimiz yiyeceklere karşı uyardı! Kalp damarlarını tıkıyor, kolesterolü yükseltiyor

Kolesterol, kalp hastalıkları yediğimiz yiyeceklerden doğrudan etkilenen hastalıklar olarak biliniyor. Bu hastalıklara sahip olan veya risk altında olan kişilerin tükettiği yiyeceklere ekstra dikkat etmesi gerekiyor. Sağlıklı olduğunu düşünerek yediğimiz birçok yiyeceğin içerisinde doymuş yağ ve şeker bulunuyor. Bu da kolesterol seviyelerini yükselterek kalp hastalıklarına zemin oluşturuyor. Uzmanlar kolesterolü yükseltebilecek yiyecekleri sıraladı.

Haber 11-04-2023 09:29

Yüzyıllardır kullanılan doğal ilaç! Magnezyum bombası bu gıda kan şekerini ve kolesterolü düşürüyor

Eski zamanlarda hastalıklara karşı sık sık kullanılan doğal ilaçların popülerliği her geçen gün azalıyor. Ancak süper gıda olarak görülen eski bir tahıl hem ucuz fiyatı hem de zengin magnezyum içeriği ile özellikle Hindistan'da tüketilmeye devam ediyor. Kan şekerini ve kolesterolü düşürdüğü bilinen bu tahılın faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 04-04-2023 17:07

Hazinenin değeri bilinmiyor! Kanserden koruyor, doğal afrodizyak etkisi yaratıyor

Yemeklerde kullanılan sebzeler gibi içerisine katılan baharatlar da sağlığımız için büyük etkiler yaratıyor. Yemeğin lezzetli olmasını sağlayan baharatların bilinmeyen birçok faydası bulunuyor. Yemeklerde sıklıkla kullanılmayan bir baharatın faydaları duyanları şaşırtıyor.

Haber 03-04-2023 09:07

Prof. Dr. Canan Karatay'dan süper besin açıklaması! Ramazan ayında günde iki tane yerseniz...

Prof. Dr. Canan Karatay sağlıklı beslenme hakkında yaptığı çarpıcı açıklamalarla gündem oluyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftarda ve sahurda nasıl beslenmek nasıl beslenmek gerek soruları aratıyor. Prof. Dr. Canan Karatay, süper besin diyerek Ramazan ayında mutlaka tüketilmesi gereken sağlıklı gıdayı açıkladı.

Haber 17-03-2023 14:14

Sabahları yorgun uyanıyorsanız dikkat! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan karaciğer yağlanmasını bitiren mucize kür tarifi

Karaciğer yağlanması genellikle fazla kilolu veya fazla alkol kullanan bireylerde görülmektedir. Karaciğerde biriken yağlar ile meydana gelen bu hastalık kendini özellikle, yorgunluk, halsizlik, terleme ve karnın sağ üst kısmında dolgunluk hissi gibi belirtilerle gösteriyor. Hastalığın belirtileri görüldüğü takdirde mutlaka bir uzmana danışılmalı. Konuyla ilgili konuşan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, karaciğer yağlanmasını kesin çözen bir kür tarifi paylaştı.

Haber 14-03-2023 20:30

Geceleri ortaya çıkan bu belirtiye dikkat! Yüksek kolesterolün bilinmeyen ilk uyarıcı işareti

Toplumda birçok kişi geceleri çeşitli sağlık problemleri yaşadığını belirtiyor. Bu problemlerin göz ardı edilmesi başta uyku sorunlarına ardından çeşitli hastalıklara neden olabiliyor. Uzmanlar yüksek kolesterol hastalığının ilk belirtisinin geceleri ortaya çıktığını belirterek riske karşı uyardı.

Haber 14-03-2023 09:10

Sağlıklı sanıyorsunuz ama kalp krizi ve felç riskini iki kat artırıyor

Sağlıklı olduğu düşünülen birçok yiyecek ve beslenme stili çeşitli hastalık risklerinin artmasına sebep olabiliyor. Özellikle oldukça sağlıklı sanılan karbonhidrat içeren beslenmeden uzak olan keto diyetinin kalp hastalıkları ve felç riskiyle bağlantılı olabileceği bulundu.

Haber 07-03-2023 09:07

Yumurta sarısındaki tehlikeye dikkat! Sağlık için büyük risk oluşturuyor

Sağlıklı olduğunu düşünerek tüketilen yiyecekler de bazı kişiler için risk oluşturabiliyor. Bu nedenle sıklıkla tüketilen gıdaların içeriğine ve etkilerine dikkat etmek gerekiyor. Bazı gıdalar var ki kolesterolün oldukça yükselmesine neden oluyor. İşte kolesterolü yükselten sağlıklı gıdalar...

Haber 03-03-2023 09:23

Gözlerde ortaya çıkan bu duruma dikkat! Yüksek kolesterolün bilinmeyen işareti

Sessiz katil olarak bilinen yüksek kolesterol hastalığı belirti vermeden oldukça tehlikeli durumlara sebep olabiliyor. Tedavi edilmeyen yüksek kolesterol damarları tıkayarak kalp krizi ve inme riskini artırıyor. Uzmanlar yüksek kolesterolde erken teşhis ve doğru tedavinin önemini vurguluyor. Gözlerde ortaya çıkan kolesterol belirtisine dikkat etmek gerekiyor.

Haber 28-02-2023 13:58

Sakın yemeyin! Kolesterolü uçuruyor, damarları tıkıyor

Günlük hayatta severek tükettiğimiz birçok yiyecek kalp krizi, diyabet, kanser, böbrek ve karaciğer hastalıklarına neden olabiliyor. En sık tükettiğimiz yiyecekler kolesterolü yükselterek kalp damarlarının tıkanmasına yol açıyor. Aşağıda yer alan tehlikeli yiyecekleri tüketmeden önce tekrar düşünmeniz gerekiyor.

Haber 06-02-2023 10:28

Sağlıklı sanılıyor ama damarları yağla doldurup tıkıyor! Kolesterolü yükseltiyor

Beslenme alışkanlıklarımız tüm sağlığımızı etkisi altına alıyor. Sağlıklı sandığımız birçok yiyecek kan damarlarını tıka basa yağla doldurarak tıkanmasına neden oluyor. Bu da kolesterol ve kalp krizi gibi riskli hastalıkların oluşmasında önemli rol oynuyor.

Haber 13-01-2023 16:59

Vücuda olan faydaları inanılmaz! İltihabı bitiriyor, kolesterolü düşürüyor

Hamur işlerinde sık sık kullanılan çörek otu yemeklerin lezzetine lezzet katıyor. Çörek otuna olan ilgi faydalarını öğrenenler tarafından her sene giderek artıyor. Çörek otu, posası ve yağıyla vücuda farklı farklı faydalar sağlıyor. İşte çörek otunun saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 08-01-2023 10:48

Kahvaltıda yenilen en zararlı yiyecek: Damarları mahvediyor! Kolesterolü uçuruyor

Kahvaltı vücudumuz için en önemli olan öğünler arasında yer alıyor. Kahvaltıda yediğimiz gıdalar tüm günümüzü etkileyebiliyor. Kahvaltıda tüketilen hamur işleri mutlu olmamızı sağlasa da vücudumuzu içten içe bitiriyor. Kahvaltıda yenilen açma ve poğaçanın zararları dudak uçuklatıyor.

Haber 08-01-2023 09:09

Sessiz katilin ilk belirtisi: Yaşanan ağrıyı önemsiz görmeyin! Hemen doktora başvurun

Gün içerisinde vücudumuzun çeşitli yerlerinde ağrılar yaşayabiliyoruz. Bu ağrılar genellikle yorgunluktan ve duruş bozukluğundan meydana gelse de uzun süreli ağrılar çeşitli hastalıkların belirtisi olabiliyor. Sessiz katil olarak bilinen tehlikeli hastalığın ilk belirtisinin vücudun belirli bölgelerindeki ağrılar olduğu ortaya çıktı.

Haber 06-01-2023 17:34

Bu hatayı yapıyorsanız büyük tehlike altındasınız! Ölüm riskini %20 artırıyor

Günlük davranışlarımız, yediklerimiz, içtiklerimiz birçok hastalığın oluşmasına zemin oluşturuyor. Uzmanların uyarılarına rağmen sağlık için gerekli olan temel ihtiyaçların karşılanmaması büyük tehlikelerle karşı karşıya kalmamıza neden olabiliyor. Sıklıkla yaptığımız o yanlış davranış ölüm riskini %20 artırıyor.

Haber 06-01-2023 15:04

Keyifle tüketiyoruz ama zararları inanılmaz! İç organları sinsice bitiriyor

Yediğimiz bazı yiyecekler sağlığımızı derinden etkileyerek birçok hastalığın oluşmasında önemli rol oynuyor. Zararlarını tahmin bile edemeyeceğimiz yiyecekler iç organların yağlanmasına sebep olarak kanser, diyabet, kalp krizi, felç gibi çok tehlikeli sağlık sorunlarına yol açıyor. Uzmanlar tüketilen zararlı yiyecekler hakkında bilinçli olmanız hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 06-01-2023 13:11

Doğal antibiyotik olarak biliniyor: Cinsel gücü uçurur! Kansere yakalanma riskini azaltır...

Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Sık sık yenilmeyen bazı yiyecekler sağlığımız için oldukça faydalı olabiliyor. Doğal antioksidan kaynağı olarak bilinen ve fazla tüketilmeyen bir gıdanın cinsel gücü artıran en doğal ilaçlar arasında yer aldığı öğrenildi. Ancak faydaları sadece cinsellikle sınırlı kalmıyor. Kanserden kolesterole kadar birçok hastalığa önemli ölçüde fayda sağlıyor.

Haber 05-01-2023 11:33