Ldl Yuksekligi Haberleri

LDH (Laktat dehidrogenaz) nedir? LDH düşüklüğü ve yüksekliği

Laktat dehidrogenaz (LDH), hücrelerde bulunan bir enzimdir ve hücre metabolizmasında önemli bir rol oynar. Bu enzim hücrelerdeki enerji üretiminde anahtar bir rol oynayan birçok biyokimyasal reaksiyonda yer alır. Aynı zamanda, hücre hasarı veya hastalıkların belirteçlerinden biri olarak da kullanılabilir. Peki, LDL yükseliği ve düşüklüğü ne anlama gelir?

Haber 2024-04-30 16:51:28
ldh

Ldl nedir? Uygun değerler kaç olmalıdır?

Düzensiz beslenme ile birçok sorunun yaşanması kaçınılmazdır. Aşırı ve düzensiz beslenmeye bağlı olarak Ldl kolesterolü ortaya çıkar. Ldl nedir sorusu kapsamında kolesterol seviyelerinin ideal ölçüleri, yükselmesi veya düşmesinin nedenleri ve çözümleri hakkında bilgileri derlediğimiz içeriği inceleyebilirsiniz.

Haber 2020-12-29 17:27:37

Bu besinler kolesterolü düşürüyor! Bitter çikolata, nohut...

Kolesterol vücudumuzdaki hücrelerin zarlarında bulunan ve kanımızla taşınan yağ benzeri maddedir. HDL olarak isimlendirilen iyi kolesterolün vücudumuzda bulunması gerekirken kolesterol denildiği zaman anlaşılan, aslında LDL olarak isimlendirilen kötü kolesteroldür. Gelin, birlikte kolesterollerin dünyasına yakından bakıp kötü kolesterolü düşüren yiyecekleri inceleyelim.

Yemek 2020-07-01 12:32:09

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden gizli kalp uyarısı

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilal Boztosun: - "Şeker hastaları, aşırı kilolu bireyler, kronik akciğer hastalığı, uyku apnesi, total kolesterol 240 mg/dl üzeri veya LDL kolesterol 160 mg/dk üzeri veya HDL kolesterol 35 mg/dl altı olanlar, yoğun sigara tüketenler ve kadınlarda gizli kalp hastalığı riski daha yüksek" - "Bu kişiler göğüste sıkışma, yanma, sol kola vuran ağrı gibi tipik şikayetler olmadan kalp krizi geçirebiliyor"

Haber 2019-08-05 11:01:10

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden gizli kalp uyarısı

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilal Boztosun: - "Şeker hastaları, aşırı kilolu bireyler, kronik akciğer hastalığı, uyku apnesi, total kolesterol 240 mg/dl üzeri veya LDL kolesterol 160 mg/dk üzeri veya HDL kolesterol 35 mg/dl altı olanlar, yoğun sigara tüketenler ve kadınlarda gizli kalp hastalığı riski daha yüksek" - "Bu kişiler göğüste sıkışma, yanma, sol kola vuran ağrı gibi tipik şikayetler olmadan kalp krizi geçirebiliyor"

Yurthaber 05-08-19 11:00

HUZUR VE BEREKET AYI RAMAZAN - Oruç, kronik kalp hastalarında yararlı sonuç doğuruyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilal Boztosun: - "Uygun beslenme önerilerine uyarak tutulan oruç, kronik kalp hastalığı olan hastalarda yararlı sonuçlar doğurmaktadır. Fakat sıcak hava nedeniyle sıvı kaybının fazla olacağı göz önünde bulundurularak iftarla sahur arasında yeterli sıvı alımı sağlanmalıdır" - "Özellikle ileri evre kalp yetersizliği olan hastalar oruç tutmamalıdır. Yine yüksek doz idrar söktürücü alan hastaların yaz dönemine denk gelen ramazan ayında oruç tutması sakıncalıdır" - "Sağlıklı bireylerde HDL kolesterol olarak bilinen iyi kolesterolün yükseldiği, LDL kolesterol olarak bilinen kötü kolesterolün ise ramazan sonrasında azaldığı gözlenmiştir. Yine orucun vücutta antioksidan kapasiteyi arttırarak, zararlı toksinlerin bedenden atılması sağlayarak, vücut direncini güçlendirdiği ve kanser riskini azalttığı da biliniyor"

Haber 04-05-19 11:03

Gebelikte trans yağ kullanımına dikkat edilmeli

Sağlık Bilimler Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emre Karaşahin: - "Trans yağlar kanda iyi kolesterol olarak bilinen HDL molekülünü azaltmakta, kötü kolesterol olarak bilinen LDL moleküllerini ise artırmaktadır" - "Hangi yağların daha güvenli olduğunu kolay hatırlamak için kural olarak oda sıcaklığında sıvı halde olan yağları tercih etmek doğru bir seçim olacaktır" - "Her tür yağın fazla tüketiminin sebep olabileceği obezite ise normal doğum şansını azaltan, zor doğuma sebep olan ve bebekte zihinsel problemler de dahil olmak üzere istenmeyen durumlara yol açabilecek bir komplikasyon olarak karşımıza çıkabilmektedir"

Haber 15-01-19 11:12

Yüzyılın tatlı zehri: Trans yağ

Hazır yiyeceklerden unlu mamullere, patates kızartmasından gofret ve çikolataya kadar çok geniş bir yelpazede kullanılan trans yağlar, koroner kalp hastalığı ve inme riskini artırmasının yanında, tip 2 diyabet, insülin direnci, metabolik sendrom, obezite ve kanser gibi birçok hastalığa da davetiye çıkarıyor - Türk Kardiyoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ayça Boyacı: - "Yapay trans yağlar kanda kötü kolesterol dediğimiz LDL kolesterol ve trigliserid düzeylerini ve buna bağlı olarak da koroner kalp hastalığı ve inme riskini arttırır" - "Ülkemizde de en önemli ölüm nedeni olan kalp ve damar hastalıklarından korunmak, sağlıklı ve uzun ömürlü nesiller yetiştirebilmek için zararlı etkileri bilinen yapay trans yağların diyette mümkün olduğunca azaltılması ve üst sınırın dünyadaki örneklere benzer şekilde yasal bir çerçeveyle belirlenmesi hedefimizdir" - SBÜ Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Zafer Işılak: - "Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, yalnızca trans yağlar her yıl tüm dünyada 550 bine yakın insanın kardiyovasküler nedenli ölümüne sebep olmaktadır. Büyük çaplı iki bilimsel çalışmada total enerji ihtiyacının yüzde 2'den fazlasının trans yağlardan karşılanması durumunda koroner kalp hastalığı ve kalp krizine bağlı ölümler yüzde 23 oranında artmaktadır"

Haber 01-01-19 11:03

Türkiye’de 10 Milyon Kişinin Kötü Kolesterol (ldl) Oranı Yüksek

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hakan Şengül, Türkiye’de 10 milyon kişinin kötü kolesterol (LDL) oranının yüksek olduğunu...

Yurthaber 17-04-17 11:01

“kötü Kolesterol Uzun Yaşatır” Spekülasyonuna Kanmayın

Yurtdışında yapılan bir araştırma sonucunda kötü kolesterol olarak bilinen LDL kolesterolü yüksek olan insanların daha...

Yurthaber 23-06-16 11:35

kolesterol Ve İlaçları Düşmanınız Değil

Halk arasında "kötü kolesterol" olarak bilinen ve fazlası kalp krizine neden olan LDL kolesterolunun vücut...

Yurthaber 27-07-15 12:07

Uzmanı noktayı koydu

Çağımızın en riskli hastalıklarından biri olan kötü huylu LDL kolesterolünü düşürmek adına kullanılan ilaçlar hakkında süren tartışmalara bilim dünyasında yer olmadığı bildirildi.

Haber 13-11-14 10:20

Uzmanı Noktayı Koydu

Çağımızın en riskli hastalıklarından biri olan kötü huylu LDL kolesterolünü düşürmek adına kullanılan ilaçlar hakkında...

Yurthaber 13-11-14 10:16

Kalp krizine sebep olan sinsi tehlike

Kötü huylu kolesterol sevisi normalken de kalp krizi geçirme riski var. Kötü huylu kolesterol seviyeniz normal sınırlarda olsa da damar sertliği ve kalp krizi gibi ciddi sağlık problemleri yaşayabilirsiniz. Bilim adamlarının en son çalışmaları bunun sebebini ortaya koyuyor: LDL kolesterolün (kötü kolesterol) aslında tek bir molekülden oluşmuyor.

Haber 09-02-07 03:20