Lgbt Birey Haberleri

Milli oyuncu Orkun Kökçü'den LGBT açıklaması! ''Kaptanlık bandını takmayacağım''

Hollanda'nın Feyenoord takımında forma giyen milli oyuncu Orkun Kökçü, LGBT renklerine sahip kaptanlık bandını dini sebeplerden ötürü takmayacağını açıkladı. Bu kararının ardından taraftarlardan anlayış bekleyen Orkun, "Herkesin istediğini veya hissettiğini yapmakta özgür olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Spor 16-10-2022 17:16

Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden adam, yumurtalıkları ve rahmi olduğunu öğrenince şoke oldu

Çin’de yaşayan Chen Li isimli bir adam şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Doktorların apandist şüphesiyle gözetim altında tuttukları Li, interseks doğduğunu ve erkek genital organlarına sahip olmasına rağmen kadın cinsiyet kromozomlarına sahip olduğunu öğrenince şok oldu.

Trend 09-07-2022 09:27

Deniz Akkaya'dan LGBT çıkışı! Kullandırmayın kendinizi

Dün gece Gülşen, son konserinde LGBT bayrağı açarak "Herkesin cinsel kimliği, hayatı kendine ait" dedi. Gülşen'in bu hamlesi bazı seyircileri tarafından desteklenirken, rahatsız olan bazı kişiler de konser alanını terk etti. Bu durum üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Deniz Akkaya, LGBT bireylere seslenerek, "Kullandırmayın kendinizi" dedi.

Magazin 27-06-2022 16:00

Colorado'da evlenen ilk eşcinsel çift Onur Ayı'nı kutladı! “Bizim için çok zordu”

Amerika Birleşik Devletleri’nin Colorado eyaletinde resmi olarak evlenen ilk eşcinsel çift Anne ve Fran Simon, Onur Ayı’nı mutlu bir şekilde kutladı. 2013 yılında hayatlarını birleştirdiklerini ifade eden ikili, mutluluklarını elde etmenin kolay olmadığını ve toplumsal olarak insanların damgalamalarının acı verici olduğundan söz etti.

Trend 07-06-2022 14:02

Bakan Soylu: LGBT derneklerine devasa bütçeler aktarıyorlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Teröre silah yardımı yaparlardı, bilirdik. Terör örgütlerine para aktarırlardı, bilirdik. Uyuşturucu ticaretini desteklerlerdi, bilirdik. Bugün iş öyle bir noktaya geldi ki LGBT derneklerine devasa bütçeler aktarıyorlar, bunlara propaganda ve iletişim desteği veriyorlar. Karşımızdaki mücadelenin çetinliğini buradan anlayın'' dedi.

Haber 21-01-2022 18:21

LGBT denilince aklınıza ne gelir? Türkiye'de Cinsiyet Algısı araştırmasının sonuçları paylaşıldı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) ve İstanbul Fikir ve Toplum Araştırmalar Merkezi ile Aile Vakfı ortaklığında hazırlanan "Türkiye'de Cinsiyet Algısı" araştırmasının sonuçları açıklandı. Araştırmadaki gruplar üzerinde "LGBT denilince aklınıza ne gelir?'' sorusuna cevap arandı. İşte dikkat çeken araştırmanın sonuçları...

Haber 06-01-2022 20:24

Özhaseki'den LGBTİ+ açıklaması: Sözlerimin arkasındayım

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, ”Bir TV kanalında yaratılıştan kaynaklanan farklı bireylerle ilgili söylemiş olduğum sözler tamamıyla bağlamından koparılıp başka mecralara çekildi. Meramımın tam anlaşılması için bir kez daha açıkça sözlerimi tekrarlıyor ve sözlerimin de arkasında olduğumu ifade ediyorum. Kainatı ve insanları Allah yaratmıştır. Yaratan hiçbir şeyi boş ve anlamsız yaratmamıştır.” dedi.

Haber 19-11-2021 00:08

Ejderha görünümü kazanmak için servet harcadı! Şimdi ise cinsiyetsiz olmaya karar verdi

Tiamat Legion Medusa olarak bilinen Richard Hernandez, “Ejderha Leydi” olmak için bankacılık kariyerinden vazgeçti. Sürüngenlere karşı çocukluğundan beri özel bir sevgisi olan Hernandez, yıllar boyunca vücudundaki değişiklikler için 61 bin sterlin ( yaklaşık 738 bin TL) harcadı.

Trend 24-09-2021 10:05

Biseksüel fenomen Beylee Everly, sosyal medya hesabından hayat hikayesini itiraf etti! “Ailem reddetti”

Sosyal medyayı etkin kullanan isimlerden biri olan Bayle Everly, aşırı katı kuralları olan Hristiyan bir aileye sahip olduğunu ve yaşam tarzı nedeniyle reddedildiğini iddia etti. Kız arkadaşıyla mutlu bir ilişkileri olduğundan söz eden Everly, TikTok hesabından yayınladığı videolarla kısa sürede ünlendi.

Trend 15-09-2021 10:26

Düğününe 3 hafta kala sevgilisinin eşcinsel olduğunu öğrendi! Büyük şok yaşadı

23 yaşındaki Nicholas ve Jordan Applegate birbirlerine çocukluktan beri aşıktı. Evlenmeye karar veren çift Nicholas’ın eşcinsel olduğunu açıklamasından sonra büyük bir şok yaşadı. Kasım ayında dünya evine giren ikili, cinsel tercihlerine rağmen normal bir ilişkileri olduğunu söyledi.

Trend 10-09-2021 09:14

Apple anketi engellemeye çalışmıştı: Kadınlara daha az ödüyorlar

Dünyanın en çok bilinen ve önde gelen teknoloji şirketlerinden biri olan Apple'ın 'gelir eşitsizliği karşıtı' misyonu takınarak, şirketinde çalışan kadınlara yüzde 6 daha az ödeme yaptığı ortaya çıktı. Öte yandan Apple şirketinde çalışan azınlık ve LGBTİ'li bireylerin de diğer çalışanlara oranla daha az kazandığı iddia edildi.

Finans 25-08-2021 16:15

Bu ulusu daha önce duymadığınıza eminiz! Mercan Denizi Adaları’nda kurulan ‘Gay ve Lezbiyen Krallığı’ şaşkınlık yarattı

Tarih boyunca birçok ulus ve devler kuruldu. Bu devletler kimi zaman savaşlarla kimi zaman ise yönetim şekilleri nedeniyle yıkılarak tarihin tozlu sayfalarına gömüldü. Sizler için gay ve lezbiyenlerin cinsiyetçilik kalıplarını yıkmak için Avustralya’da kurdukları mikro bir ulustan söz edeceğiz.

Trend 13-08-2021 09:21

En trajik aşk hikayesi! ‘Kadın koca’ olarak isimlendirilen Mary Hamilton’un hikayesi hüzünlendirecek

18.yüzyılın ortalarında ‘kadın koca’ olarak bilinen bir kavram ortaya atıldı. Kadın kocalar bu yüzyılda meyhane işletiyor, tersane yönetiyor ve yazarlık yapabiliyordu. Aslında toplumun birçok noktasında bu terimle ifade edilen kişiye rastlamak mümkündü. Ancak işler aşka ve evliliğe geldiğinde ‘kadın kocalar’ bir hiç olarak kabul edildi. Hatta Mary Hamilton, tarihin en trajik aşk hikayelerinden birinin kahramanı olarak karşımıza çıktı.

Trend 02-08-2021 14:29

WeChat, LGBT paylaşımları yapan hesapları kapattı

Çin'in popüler sosyal medya uygulaması WeChat'in, LGBT paylaşımları yapan çok sayıda hesabı kapattığı bildirildi.

Haber 07-07-2021 16:54

AB ile Macaristan arasında 'eşcinsel karşıtı yasa' krizi büyüyor, AB Komisyonu yaptırım için harekete geçiyor

Macaristan'da LGBTİ+ bireylere yönelik ayrımcılık içeren düzenleme nedeniyle Budapeşte yönetimi ile Avrupa Birliği (AB) arasında yaşanan kriz derinleşiyor. AB Komisyonu, Macaristan'a karşı yaptırım için derhal harekete geçme sözü verdi. Macaristan'ın AB içinde oy hakkını kaybetmesi ve mali yardımlardan mahrum edilmesi olasılığı bulunuyor.

Haber 25-06-2021 14:04

Üçüncü cinsiyeti resmen kabul eden topluluk! Güney Asya’nın transeksüel mücadelesi: Hijra

Dünyanın pek çok bölgesinde toplumsal cinsiyet normlarının dışında kalan kişiler dışlanıyor. Dışlanmanın yanında toplumsal baskı ve kimi zamanda şiddete maruz kalıyorlar. Hindistan’da varlığını sürdüren Hijra topluluğu toplum tarafından dışlanan trans bireyleri bir araya getiriyor. Üyelerini diğer trans bireylerden ayıran en önemli özellik ise resmi olarak kabul edilmiş olmalarıdır.

Trend 24-06-2021 15:49