Mahmudiye Haberleri

Osmanlı mutfağına ait nefis tavuklu yemek: Mahmudiye! Mahmudiye nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Mahmudiye Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen tavuklu bir yemektir. Hızlıca hazırlanan bu yemek tavuk, kayısı, üzüm, bal gibi malzemelerle yapılır. Yemeğin tadının güzel olması için, malzemelerin ölçülü ayarlanması oldukça önemlidir. Peki mahmudiye nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte detaylar...

Yemek 25-01-2023 12:05

MasterChef Mahmudiye tarifi: Mahmudiye nasıl yapılır? İşte püf noktası

MasterChef Türkiye’nin yeni bölümünde yapılacak Mahmudiye yemeği merak konusu oldu. Ballı tavuk olarak da adlandırılan Mahmudiye aslen bir Osmanlı yemeği. Osmanlı saray mutfağına özgü bu yemek bu akşam yeni bölümüyle ekranlara gelen MasterChef programında yapılacak tariflerden bir tanesi. Peki MasterChef Mahmudiye nasıl yapılır?

Yemek 29-11-2022 13:48

Anadolu merinosu ırkında yüzde 50 ikizlik oranı hedefleniyor

Eskişehir'de bulunan TİGEM'e bağlı Anadolu Tarım İşletmesi, bu yıl ilk kez yetiştirilen ve yüzde 43 ikizlik oranına ulaşılan Anadolu merinosu ırkında gelecek yılki ikizlik oranı hedefini yüzde 50 olarak belirledi

Yurthaber 19-10-2022 12:31

Reis buğdayında 4 bin ton tohumluk mahsul beklentisiyle ekime başlandı

Eskişehir'deki Anadolu Tarım İşletmesinde ilk kez 2019 yılında ekimi yapılan "Reis" çeşidi buğdaydan bu sene elde edilen 2 bin 500 ton ürün çiftçilere tohumluk olarak dağıtıldı - Gelecek yıl dağıtılacak tohumluklar için ekim mesaisinin başladığı işletmede bu çeşitten 4 bin ton ürün alınması hedefleniyor

Yurthaber 16-10-2022 11:21

Mahmudiye

Mahmudiye Hakkındaki Haberler Mynet'te. Mahmudiye Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Eskişehir'de gasbettiği araçla 2 kişiyi rehin alan şüpheli yakalandı

Bacağından vurularak etkisiz hale getirilen zanlı ile onun silahla yaraladığı soğan deposu çalışanı ve yaşlı adam hastaneye kaldırıldı

Yurthaber 23-03-2022 15:55

Şampiyonların 1 yaşındaki tayları 2024'te pistlerde boy gösterecek

TİGEM'de, yarış hayatları sırasında birçok kez dereceler elde etmiş aygırların yavruları, 58 erkek ve 70 dişi tay, geleceğin şampiyon adayı olarak yetiştiriliyor

Yurthaber 18-02-2022 11:19

Eskişehir'de şampiyon adayı taylar karla ilk kez karşılaştı

Anadolu Tarım İşletmesinde dünyaya gelen taylar, kar yağışıyla beyaza bürünen meralarda koşturdu - İşletmenin Atçılık Şube Şefi Gürcan Çağdaş Dik: - "Karda daha çok koşup, oyunlar oynuyorlar. Onları izlemek de bize keyfi veriyor"

Yurthaber 27-01-2022 11:05

TİGEM'in şampiyon atlarına kariyerlerine yakışır bakım

Eskişehir'de Anadolu Tarım İşletmesi'nde bazıları yarışlarda şampiyonluk kazanmış 12 baş aygır ile 145 baş kısrağın tımarından yelelerinin taranmasına, tırnak kontrolünden loca temizliğine günlük bakımları özenle gerçekleştiriliyor - İşletmenin Atçılık Şube Şefi Gürcan Çağdaş Dik: - "Şampiyonlara yakışır şekilde bakımları yapılıyor. Onlar da bu ilgiden memnun olduklarını, verdikleri şampiyon yavrularla gösteriyorlar"

Yurthaber 29-11-2021 11:10

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Eskişehir'de kapalı pazar yeri açılışında konuştu:

"Biz sandığı bekliyoruz. Vatandaş sandığı bekliyor. Ülke, bu cendereden kurtulmak istiyor. Oylarınızı verirseniz bu iktidarı değiştirebilirsiniz"

Yurthaber 25-11-2021 14:45

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde sokak hayvanlarının zehirlendiği iddiası

Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Avukat Gülçin Yapıcı: - "Bunları zehirleyenler kim, bilmiyoruz ama eminim emniyet güçleri bunları muhakkak bulacaktır. Bu yapılan vicdansızlık, merhametsizlik. İnsan olan birinin bunu yapabileceğine ben ihtimal vermek istemiyorum"

Yurthaber 28-10-2021 17:55

Rekor fiyata tay satan Anadolu Tarım İşletmesi gelecek yıla hazırlanıyor

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde bulunan ve yetiştirdiği "Cevhertay" adlı tayı Veliefendi Hipodromu'nda 1 milyon 200 bin liraya satan işletme, 2022'de 39 baş elit tayı satışa sunacak - İşletmenin Atçılık Şube Şefi Eren Karabulut: - "Bunlar da şampiyon olacaktır. İnşallah gelecek sene bu yıl kırdığımız rekorun üzerine bir rekor daha kırarız"

Yurthaber 19-10-2021 11:21

Anadolu Tarım İşletmesi'nde bu yıl doğan 130 tay 2024'te pistlerde boy gösterecek

Eskişehir'deki TİGEM'e bağlı işletmede dünyaya gelen taylar, özel beslenme programıyla yetiştirilip, kemik ve kas gelişimi maksimum seviyelere ulaştırılarak yarışlara hazırlanıyor - Anadolu Tarım İşletmesi Atçılık Şube Şefi Eren Karabulut: - "İşletmenin bugüne kadar en yüksek tay doğum rakamını elde ettik. Çok şükür hepsi sağ ve sıkıntıları yok. Bu tayların hepsi birbirinden değerli"

Yurthaber 01-10-2021 11:38

Daha önce denemediyseniz hiç vakit kaybetmeyin! Sultanlara layık lezzetiyle Ballı Mahmudiye tarifi

Osmanlı saray mutfağına ilginiz varsa tatlı lezzetlerin tuzlularla birlikte kullanıldığı tariflere aşina olmalısınız. Oldukça zengin ve ihtişamlı sofraların kurulduğu saray mutfağına II. Mahmut döneminde kazandırılmış bir yemek olan Ballı Mahmudiye de böyle bir tarif. "Bu nasıl bir lezzettir ki, adını koca sultandan almış?" diye merak ediyorsanız gelin, tarife birlikte bakalım.

Yemek 24-09-2021 14:33

Şampiyonların tayları beyaz örtünün keyfini çıkarttı

Eskişehir'deki Anadolu Tarım İşletmesinde bu yıl dünyaya gelen 60 tay, kar yağışıyla beyaza bürünen meralarda güzel görüntüler oluşturdu - İşletmenin Atçılık Şube Şefi Eren Karabulut: - "Her zaman haberlerde 'karın keyfini çocuklar çıkarttı' cümlesini duyuyoruz. Şu anda taylarımız da karın keyfini çıkartıyor. Çok mutlular"

Yurthaber 19-02-2021 11:06

Şampiyon atların yetiştirildiği Eskişehir'deki tarım işletmesinde 2021'in 60. tayı kar üstünde doğdu

TİGEM bünyesindeki Anadolu Tarım İşletmesinin merasında sancılanan Zamangülü adlı kısrağın kar üstünde ani doğumu, görevli personeli hem şaşırttı hem de sevindirdi - İşletmenin Atçılık Şube Şefi Eren Karabulut: - "Kar üstünde ve gündüz doğum çok nadirdir çünkü biz doğumları genellikle locada gerçekleştiriyoruz. Kısrak, ani doğum sancısına dışarıda yakalandı. Doğum çok hızlı gerçekleştiğinden dışarıda doğurmak zorunda kaldı" - "Şampiyon adayı bir tayımız olacak. İnşallah, gelecekte pistlerde fırtına gibi eser"

Yurthaber 17-02-2021 11:08

Şampiyon atların yetiştirildiği Eskişehir'deki tarım işletmesinde 2021'in 60. tayı kar üstünde doğdu

TİGEM bünyesindeki Anadolu Tarım İşletmesinin merasında sancılanan Zamangülü adlı kısrağın kar üstünde ani doğumu, görevli personeli hem şaşırttı hem de sevindirdi - İşletmenin Atçılık Şube Şefi Eren Karabulut: - "Kar üstünde ve gündüz doğum çok nadirdir çünkü biz doğumları genellikle locada gerçekleştiriyoruz. Kısrak, ani doğum sancısına dışarıda yakalandı. Doğum çok hızlı gerçekleştiğinden dışarıda doğurmak zorunda kaldı" - "Şampiyon adayı bir tayımız olacak. İnşallah, gelecekte pistlerde fırtına gibi eser"

Yurthaber 17-02-2021 11:08

Osmanlı'nın at yetiştiricilik merkezi Mahmudiye'de atlar ilgi görüyor

Mahmudiye At Yetiştiricileri Derneği Başkanı Yenel Kaya: - "Son dönemdeki 'Diriliş: Ertuğrul' ve 'Kuruluş: Osman' gibi tarihi diziler Türkiye'de atçılığa olan ilgiyi daha da artırdı. Ecdadımızın at üzerinden neler yaptığını, atla kazanılan zaferleri genç nesillere gösteriyorlar. Bu sayede genç nesillerin ata olan ilgisi arttı" - "Gençler at sahibi olmak için bizleri arıyor. Türkiye'nin birçok yerinden at sahibi olmak isteyenlerden bize telefon geliyor. Sosyal medya üzerinden de bizlere ulaşıyorlar"

Yurthaber 18-07-2020 11:17

Mahmudiyeli at yetiştiricilerini 10 Haziran heyecanı sardı

Osmanlı Ordusunun at ihtiyacını karşılamak üzere haranın kurulduğu Eskişehir'in Mahmudiye ilçesindeki at yetiştiricileri, Kovid-19 normalleşme sürecinde Türkiye'deki hipodromlarda yarışların yeniden başlayacak olmasının heyecanını yaşıyor - Mahmudiye At Yetiştiricileri Derneği Başkanı Yenel Kaya: - "Bütün yetiştiriciler ellerindeki yarış programı sayesinde kendilerine uygun yarışı seçip atlarını yazdırıyor. Yarışları heyecanla bekliyoruz. Pistte yeni atları göreceğiz"

Yurthaber 05-06-2020 11:22

Eskişehir'de otomobil devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Mahmudiye ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 yaşındaki çocuk öldü, anne ve babası yaralandı

Haber 10-10-2018 12:13

AK Parti Mahmudiye İlçe binasına yapılan taşlı saldırı

Taşla camları kırdığı öne sürülen şüpheli yakalandı

Haber 25-08-2018 15:45

AK Parti Mahmudiye İlçe Başkanlığı binasına taşlı saldırı

Taşlı saldırıda bulunduğu iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı - AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan: - "Mahmudiye ilçe binamıza yapılan menfur saldırıyı kınıyoruz. Saldırının her ne kadar da siyasi yönü yoksa da olay geniş çaplı araştırılmaktadır"

Haber 18-08-2018 10:42

Hippoterapinin merkezi engellileri bekliyor

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından yaptırılarak, 2016'da faaliyete açılan Hippoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi, artık zihinsel ve bedensel engelliler ile ortopedik engelli gazilere de rehabilitasyon sağlayacak - Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nabi Avcı: - "Atlı terapi konusunda sertifika alan sağlık çalışanları, terör mağduru ortopedik engelli gazilerimizin terapisinde de önemli rol oynayacak" - ESOGÜ Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Hakan Çalışkan: - "Terör gazilerimizden oluşan bir binicilik milli takımı oluşturmayı hedefliyoruz"

Haber 12-07-2018 11:18

Pistlerin Turbosu yılda 2,7 milyon kazandıracak

TİGEM bünyesinde faaliyet gösteren Anadolu Tarım İşletmesi bu yıl aygır kadrosuna dahil ettiği efsane Arap yarış atlarından Turbo'dan yıllık 2,7 milyon lira gelir elde edecek - İşletmenin Atçılık Şube Şefi Eren Karabulut: - "Turbo'nun sperma bedelini 30 bin lira olarak belirledik. Turbo için yıllık 90 baş kısrak kontenjanı ayırdık"

Finans 31-05-2018 11:40

AFAD'tan terörden arındırılmış bölgelere yardım

Afrin'in batısındaki Cinderes beldesine bağlı Der Ballout, Mahmudiye ve Hacılar köylerinde sıcak yemek ve kumanya dağıtımı yapıldı

Haber 18-03-2018 21:22

GÜNCELLEME - Eskişehir'deki cinayet

Mahmudiye ilçesinde 4 yıl önce işlenen cinayetin katil zanlısı tutuklandı ADLİ SÜREÇ EKLENDİ

Haber 15-02-2018 16:28

Eskişehir'deki cinayet

Mahmudiye ilçesinde 4 yıl önce işlenen cinayetin katil zanlısı yakalandı

Haber 15-02-2018 11:34

Ballı Mahmudiye

Osmanlı Saray Mutfağı'nda II. Mahmut’un en sevdiği yemek olarak bilinen ve adını da buradan alan Ballı Mahmudiye, Topkapı Sarayı’nın vazgeçilmez kış yemekleri arasında yer alır. İlk olarak Edirne Sarayı’nda 1539 tarihli bir ziyafet menüsünde yer almıştır.

Yemek 28-02-2016 15:16

Eskişehir'de Melih Gökçek'e protesto

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde protestoyla karşılaşınca polislere şikayette bulundu.

Haber 26-05-2014 09:30

Eşinin oturduğu evin kapısını yaktı

Karaman'da bir kişi, boşanmak üzere olduğu eşinin oturduğu evin dış kapısını yaktı.

Yurthaber 07-04-2011 11:54