Mutfak Sanatları Ve Yönetimi Haberleri

Bu püf noktasını ünlü şefler dahi bilmiyor! Hayatınızı kolaylaştıracak soğan kesme tüyosu

Pek çok insan günlük hayatında en çok mutfakta vaktini geçirir. Özellikle yoğun geçen bir günün ardından mutfakta yemek hazırlamak kimi durumda adeta bir işkenceye dönüşür. Bu nedenle pratik hayat tüyoları hem zamandan kazanmanızı hem de daha kolay bir şekilde yemek hazırlamanıza yardımcı olur. Sizlerle sıradan bir şeyi daha basit hale getirecek bir püf noktası paylaşıyoruz.

Yemek 26-08-2021 16:51

Bayat ya da bozulmuş yumurta nasıl anlaşılır? Yumurta testi ile artık rahatça anlayabileceksiniz

Protein bakımından oldukça zengin olan yumurta mutfağın vazgeçilmez ürünlerinden bir tanesidir. Hemen hemen herkes ilk mutfak deneyiminde yumurta pişirmeyi tercih etmiştir. Pratik ve besleyici olması aynı zamanda tokluk hissi vermesi nedeniyle yumurta kahvaltıların da bir numarasıdır. Tüketilen yumurtanın taze olup olmadığını nasıl anlarız? İşte evinizde yapabileceğiniz yumurta testi detayları...

Yemek 23-08-2021 17:21

Lokum gibi yumuşak et pişirmenin püf noktası! Ünlü şeflerde bu yöntemi kullanıyormuş

Kırmızı et, en çok tüketilen protein gruplarından bir tanesidir. Hemen hemen her yemekte görebileceğimiz etin pişirilmesi de ayrı bir ustalık gerektiriyor. Eğer pişirdiğiniz et sululuğunu kaybederek kuruduysa hiç üzülmeyin, çözümü çok basit! Bu mutfak tüyosu misafirlerinizin parmaklarını yiyeceği et yemekleri yapmanızı sağlayacak.

Yemek 20-08-2021 14:10

Meğer bu kadar basitmiş! Pişirme hilesi ile haşlanmış yumurtayı soymak saniyeler sürüyor

Kahvaltının en sevilen yiyeceklerinden biri yumurtadır. Özellikle pazar kahvaltısında sofranın başına oturan aile fertleri yumurta tokuşturma eylemini mutlaka yapar. Yumurtanın kabukları çatladıktan sonra ise asıl zor işlem başlar. Haşlanmış yumurtaların kabuklarını soymak bazen tam bir eziyet olabiliyor. Vereceğimiz tüyo sayesinde artık saniyeler içinde bu sorunu çözebilirsiniz.

Yemek 19-08-2021 16:12

Çocuklarla yemek pişirmek için eğlenceli tarif! Küçük aşçılara özel çikolatalı puding tarifi (3-5 yaş çocuklar için)

Yemek yapmak sadece yetişkinler için değil, çocuklar için de mükemmel bir aktivitedir. Çocukların hayal gücünü ve koordinasyonunu geliştirmelerine yardımcı olur ve ebeveynler için çocuklarıyla birlikte kaliteli zaman geçirmeleri için harika bir fırsattır.

Yemek 09-08-2021 17:41

Pratik tariflerin adresi İdil Yazar kimdir? İdil Yazar kaç yaşında? İdil Yazar nereli?

Yaptığı pratik ve lezzetli tariflerle tanınan İdil Yazar, gündemde kalmaya devam ediyor. 3 tane yemek kitabı bulunan İdil Yazar, haftanın 3 günü beIN GURME kanalında “İdil’den” programıyla yemek ipuçlarını izleyiciler ile paylaşıyor. Sosyal medya hesaplarını da aktif olarak kullanan İdil Yazar, gündemdeki yerini koruyor.

Magazin 02-06-2021 09:09

Sofralarınızı Renklendirecek Ürünler

Yemeklerde lezzetin yanında sofra sunumu ve görüntüsü de bir o kadar önemlidir. Zira ne demişler; “Yemeğin lezzeti sunumundan belli olur.” Biz de sofranızla göz doldurmanızı sağlayacak, yemeklerinizin lezzetine lezzet katacak ürünleri sizler için derledik.

Kadin 19-03-2021 13:44