Polen Alerjisi Haberleri

Polen alerjisine ne iyi gelir? Polenlere karşı alerjisi olanlar ne yapmalı?

Polen alerjisi özellikle ilkbahar ve yaz aylarında doğanın uyanışıyla birlikte artan sıkıntılı bir sorun haline gelir. Bu dönemde çiçekler açar, ağaçlar yeşerir ve doğa canlanırken polen alerjisi olanlar için bu güzel manzara, kaşıntılı gözler, hapşırma krizleri, burun tıkanıklığı ve genel rahatsızlıkla örtüşebilir. Ancak endişelenmeyin polen alerjisi semptomlarına karşı etkili bir mücadele yöntemi vardır.

Haber 30-10-2023 23:52

Bahar alerjisine karşı etkili yöntemler

Bahar aylarında ağaçların yeşillenmesi ve çiçeklerin açması ile polenlerin yaygınlaşıp havada uçuşması özellikle alerjik bünyeli kişilerde birçok soruna yol açıyor. Gözlerde kızarma, burun akıntısı ve tıkanıklığı, geniz akıntısı, boğazda gıcık hissi, öksürük hatta nefes darlığı ile kendini gösteren şikayetler çoğu zaman üst solunum yolu enfeksiyonları ile karıştırılabiliyor.

Haber 01-06-2022 09:04

Görme kaybı yaşayabilirsiniz! Göz kaşıntınız varsa…

Göz en hassas organlarımız arasında yer alıyor. Gözlerimiz en ufak şeyden alerji olabiliyor. Gözlerdeki alerjilerin önemsiz görülüp göz ardı edilmesi ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Görme kaybına dahi yol açabilen alerjiler meydan geldiğinde mutlaka doktora görünmek gerekiyor.

Haber 28-05-2022 17:16

Bahar ayları kabusa dönmesin! Polen alerjisi kapıda

İlkbaharın gelmesi, doğanın canlanması ile dış ortamda geçireceğimiz zamanların süresi artmaya başladı. Ancak açık havada geçirilecek keyifli vakitler alerjik kişiler, özellikle de polen alerjisi olan astım hastaları için zorlayıcı bir dönem olabilmektedir. Bahar döneminde polenlere maruz kalmanın astım hastalarında şikayetlerin artmasına ve hatta astım ataklarına neden olabiliyor.

Haber 14-04-2022 13:58

Diğer Haber Etiketleri

Polen Alerjisi

Polen Alerjisi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Polen Alerjisi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Polenler dikkat dağınıklığı, uyku hali ve sersemlik de verir

BUÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dane Ediger: - "Poleni yoğun solumak sadece hapşırma veya göz kaşıntısı yapmaz, dikkat dağınıklığı, uyku hali ve sersemlik de verir. Öğrenci yaş grubundakiler bu dönemlerde sınavlarda daha başarısız olabilirler" - "Genel anlamda yaşam kalitesi bozulur. Bunun için doğru şekilde ilaçla tedavilerinin mutlaka yapılması lazım. Bu dönemde doğru tedavi olan çocukların yüzde 80'i erişkin yaşa geçtiğinde rahatsızlıkları ortadan kayboluyor"

Haber 09-05-2019 11:11

Polenler dikkat dağınıklığı, uyku hali ve sersemlik de verir

BUÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dane Ediger: - "Poleni yoğun solumak sadece hapşırma veya göz kaşıntısı yapmaz, dikkat dağınıklığı, uyku hali ve sersemlik de verir. Öğrenci yaş grubundakiler bu dönemlerde sınavlarda daha başarısız olabilirler" - "Genel anlamda yaşam kalitesi bozulur. Bunun için doğru şekilde ilaçla tedavilerinin mutlaka yapılması lazım. Bu dönemde doğru tedavi olan çocukların yüzde 80'i erişkin yaşa geçtiğinde rahatsızlıkları ortadan kayboluyor"

Yurthaber 09-05-2019 11:11

Yaz gribi nedir? Yaz gribi belirtileri nelerdir, nasıl geçer?

Her yıl bu zamanlarda halsizlik, gözlerde yanma, burun akıntısı ile karşılaşıyorsanız dikkat! Havanın ısındığı, doğanın canlandığı, güneşin yüzünü gösterdiği bu aylar alerjinin de habercisi... Bahar alerjisi ya da saman nezlesi olarak bilinen alerjik rinit çoğu zaman soğuk algınlığı ile karşılaştırılabiliyor. Bu nedenle bahar alerjisi belirtileri ile ilgili bilgi sahibi olmak yaz gribi ile ilgili merak edilen diğer soruların da yanıtlanmasına yardımcı oluyor.

Trend 08-05-2019 09:25

Baharın korkulu rüyası alerjik rinit

Çocuk Alerji ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Akçay: - "Özellikle mevsim değişimlerinde, birçok hastada grip ve polen alerjisi karıştırılmaktadır. Bu yüzden gereksiz ilaç tedavileri ve hatta antibiyotik uygulamaları yapılmaktadır. Oysa polen alerjisi ve grip birbirinden ayrılabilir" - "İlkbahar ve yaz mevsimleri çoğu kişiyi mutlu etmektedir ancak alerjisi olan bireyler için bahar mevsimi, her tarafta uçuşan polen, burun akıntısı, hapşırma, gözlerde kızarıklık, kaşıntı, uyku sorunları, gün içinde devam eden yorgunluk anlamına geliyor" - "Alerjik nezle belirtileri varsa teşhisinin konulması gerekir. Uzmanlar tarafından alerji testi yapılmalı ve polenlere, ev tozu akarlarına, küfe, evcil hayvanlara karşı alerjinin olup olmadığı anlaşılmalıdır"

Haber 09-05-2018 11:10

İngiltere'de son 69 yılın en sıcak nisan ayı yaşanıyor

İngiltere'de son 69 yılın en sıcak nisan ayı yaşanıyor

Haber 19-04-2018 18:02

15 adımda polenlerden koruyun!

Bahar güneşinin insanın içini ısıttığı bugünlerde, bazı çocuklar ve aileleri ise bahar alerjisi sorunuyla mücadele ediyor.

Haber 24-04-2016 11:34

Polen alerjisi olanlar dikkat

Göğüs hastalıkları ve tüberküloz uzmanı Dr. Ahmet Akın, polen alerjisi olanlara evlerini sabah saatlerinde havalandırmamalarını ve ormanlık alanlarda tatil yapmamalarını tavsiye etti.

Haber 22-04-2014 09:08

Alerjik polenlere dikkat! Alerjik bünyeleri daha çok etkiliyor

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde, 82. Yıl Devlet Hastanesi doktorlarından Ahmet Konuş, sıcak, kuru, rüzgarlı ve fırtınalı günlerde atmosferdeki polen sayısının artmasıyla, alerjik bünyeli olanlarda hastalıkların ortaya çıktığını söyledi.

Haber 19-04-2005 14:43

Polenler sabah yoğunlaşıyor

Uzmanlar, polen alerjisi olanları, özellikle bahar aylarında sabahları kapı ve pencereleri açmamaları ve evin dışında spor yapmamaları konusunda uyardılar.

Haber 16-04-2005 13:30

Baharla gelen polen alerjisine dikkat

Sıcak, kuru, rüzgarlı ve fırtınalı günlerde atmosferdeki polen sayısının artmasıyla alerjik bünyelerde hastalıkların ortaya çıktığını belirten Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Gamze Türker Nogay, özellikle Nisan-Haziran aylarında birçok insanda görülen polen alerjisine dikkat çekiyor.

Haber 10-04-2005 12:03

Polen mevsimi geldi, alerjiye dikkat

İlkbaharın gelişi ile birlikte kendini göstermeye başlayan ve bitkilerin üretim kaynağı olarak bilinen polenler, alerjisi olanları tehdit ediyor.

Haber 01-04-2005 12:06