Havuz ve denizlerden bulaşan mikroplardan dolayı kulak-burun hastalıklarında artış olduğunu ifade eden Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüsamettin Olgun, "Daha önceden kulak zarında delik olan hastalar için bu durum daha da önemli, çünkü mikroplu su direkt olarak orta kulağa, iç kulağa, kulak sinirine ve beyne ulaşabilir. Kalıcı sağırlıkla da sonuçlanabilir" dedi.
Kulaklarımız hassas organlarımız arasında yer alıyor. Kulaklarda biriken kirlerin kötü görünümünü gidermek için kulak çubuğuna başvuruluyor. Ancak kulak çubuğunun yanlış kullanımları sağlığa büyük ölçüde zarar veriyor. Uzmanlar kulak çubuğunun yüz felcine neden olabileceğini belirtiyor.
Sık sık görülen enfeksiyonlar tedavi edilmediklerinde çok daha riskli durumlar oluşturabiliyor. Tehlikeli enfeksiyonlardan olan kulak enfeksiyonlarının önemsiz görülüp tedavisinin aksatılması sağırlık ve yüz felci gibi durumlara yol açabiliyor. Kulak enfeksiyonlarının belirtileri hakkında bilinçli olmak hayati önem taşıyor.
Türk İşaret Dili Bayramı, günün en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. Türk İşaret Dili (TİD), ülkemizde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşayan işitme engellilerin kullandığı bir dildir. Peki Türk İşaret Dili Bayramı nedir, hangi gün kutlanır? Konuya ilişkin ayrıntılar haberimizde...
Meningokok hastalığı daha çok çocuklarda ve genç yetişkinlerde görülmektedir. Bu hastalık için tek çözüm yolu aşı olmaktır. Çok ciddi sağlık sorunlarına yol açan meningokok aşı ile önlenebilen enfeksiyöz hastalıklardandır. Bu hastalık ile ilgili bilinçli olmak hayat kurtarmaktadır.
İngiltere büyük panik yaşıyor. Lassa ateşi hastalığı uzun zaman sonra tekrardan görüldü. Batı Afrika’dan dönen iki kişide Lassa ateşi tespit edildi. Açıklamalara göre enfekte olan iki hasta aynı ailenin üyeleri, aileye bağlı bir diğer kişi ise yüksek şüphe nedeniyle takip altına alındı. Lassa virüsünün bulaşma nedenleri arasında fare dışkısı yer alıyor. Lassa ateşi bulaşınca sağırlığa neden olabiliyor. Lassa ateşi hastalığı nedir, nasıl bulaşır?
İnsanların nefes alma sesinden rahatsız olduğunu söyleyen bir kadın doktora giderek inanılmaz bir talepte bulundu. Kadın doktordan kendisini sağır etmesini istedi.
Bilim insanlarınca hayvanlarda sağırlığı gideren son çalışmalar, insanlarda da bazı sağırlık türlerinin tedavisi yolunda önemli bir dönüm noktası oluşturuyor.
Amerikan bilim adamları, iç kulakta sesleri algılayan saç kılı şeklindeki reseptörleri yeniden üreterek farelerde sağırlığı tedavi etmeyi başardı.
Tıpta milyonlarca insana umut olacak yeni bir adım daha atıldı.
Bartın SSK İbrahim Denizcier Hastanesi Kulak, Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Opr. Dr. Zafer Tezel, deniz ve havuz suyundan bulaşan mikropların kulakta işitme sorunu oluşturduğunu ifade etti.
Uzun yıllar süresince oluşan 'gürültüye bağlı işitme kaybı' kalıcı olabiliyor. Bu sebeple kişi, eğer gürültülü bir ortamda çalışmak mecburiyetindeyse, 'kulak tıkacı' ve 'kulak maskesi' gibi koruyucular kullanmak zorunda.