Sağlıklı Haberleri

Dünyanın en yaşlı insanları bu 8 kuralı uyguluyor! İşte uzun yaşamın sırrı

Çoğumuz hayattan alabileceğimizin en fazlasını almak isteriz. Uzun ve mutlu bir hayat yaşamak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Uzmanlara göre 'Güç Dokuz' kuralı 100 yaşına kadar yaşamanıza yardımcı olabilir. Ömrü uzatmak için formda kalmanın, iyi beslenmenin, bol su içmenin ve bazı kötü alışkanlıklara son vermenin yanı sıra 'Güç Dokuz' kuralını hayatınıza benimseyebileceğiniz iddia ediliyor.

Haber 08-04-2024 07:58

Kanser düşmanı: Somon balığından 4 kat fazla omega-3, sütten 7 kat fazla kalsiyum içeriyor!

Kanserle mücadelede etkili bir besin kaynağı olan chia tohumu, sağlık açısından birçok fayda sunar. Özellikle somon balığından 4 kat daha fazla omega-3 içeriğiyle dikkat çeker. Omega-3 yağ asitleri, iltihaplanmayı azaltır, hücrelerin normal işlevlerini destekler ve kanser hücrelerinin büyümesini engelleyebilir. Ayrıca, sütten 7 kat daha fazla kalsiyum içerir. Kalsiyum, kemik sağlığı için kritik öneme sahiptir ve kemikleri güçlendirirken kanser riskini azaltabilir.

Haber 13-02-2024 07:10

Gençleştirdiği bilinmeyen 7 mucizevi besin! Neredeyse her evde bulunuyor

Genç ve sağlıklı bir görünüm elde etmek için pahalı kozmetik ürünlere veya cerrahi müdahalelere başvurmak zorunda değilsiniz. Gençleşmenin sırları, doğada gizli olan mucizevi besinlerde saklı olabilir. İşte, gençleştirdiği bilinmeyen 7 mucizevi besin...

Kadin 23-01-2024 11:46

Uzman isim uyardı! Güçlü bir bağışıklık için dikkat edilmesi gerekenler

Dengeli ve doğru beslenme sağlıklı bir yaşam için büyük önem taşıyor. Kış mevsiminin gelmesiyle beraber bağışıklık güçlendirici tavsiyeler araştırılmaya başladı. Güçlü bir bağışıklık için beslenmede bu maddelere dikkat etmenizde fayda var.

Kadin 08-12-2023 10:56

Diğer Haber Etiketleri

Sağlıklı

Sağlıklı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sağlıklı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Çöp sanıp atıyorduk: İdrarı söküp atıyor, vücudu tertemiz yapıyor! Bir tutamında mucizeler gizli

Hastalıklardan korunmak ve sağlam bir bünyeye sahip olmamız için sağlıklı beslenmek oldukça önemlidir. Bazı besinlerin faydalarını bilmeden çöpe atabiliyoruz. Bunlardan biri de sıklıkla tükettiğimiz meyvelerden biri olan kirazda gizli. Birçoğumuz kirazın sapını çöpe atıyor. Ancak bir tutamında bile mucize etkiler barındırıyor.

Haber 12-07-2023 20:26

Sigara bağımlıları dikkat: 3 günde ciğerleri tertemiz yapıyor! Vücutta toksin bırakmıyor

Vücudumuzun en önemli organlarından biri olan akciğer, kirli kanı yenileme görevi üstleniyor. İnsan sağlığı için büyük önem arz eden akciğerlerimize gözümüz gibi iyi bakmalıyız. Özellikle sigara kullanan kişilerin tercih edebileceği 3 malzemeli kür tarifi ile 3 günde akciğerlerinizi yeni doğmuş gibi yapabilirsiniz.

Haber 11-07-2023 19:36

Bilim adamlarına göre erkekler neden kum saati vücutlu kadınları daha çekici buluyor?

Güzellik standartları kadınlara dayatılan en büyük baskılar arasında yer alıyor. Kilolu ve zayıf kadınları eleştiren kişiler kum saati vücudun en ideal vücut olduğunu savunuyor. Özellikle sosyal medya kullanımıyla birlikte artan bu baskılara anlam veremeyen kadınlar erkekler neden kum saati vücutlu kadınları daha çekici bulur sorusunu merak ediyor. İşte bilimsel cevabı...

Kadin 29-05-2023 13:51

Uyku sırasında bu belirtileri yaşıyorsanız dikkat! Tehlikeli hastalığın habercisi olabilir

Günümüzde bazı hastalıklar belirtileriyle önceden kendini belli ederken bazıları ise sessiz sedasız ortaya çıkabiliyor. Vücudumuzda fark ettiğimiz önemli değişimler tehlikeli hastalıkların habercisi olabiliyor. Bu nedenle en ufak değişimlerde hekime başvurarak erken teşhis yapmak hayat kurtarıyor. Uzmanların söylemlerine göre uyku sırasında yaşanan bazı durumlar yaygın hastalığın belirtisi olarak görülüyor.

Haber 24-04-2023 22:25

Her derde deva! Kanser hücrelerini yavaşlatıyor, bağışıklığı güçlendiriyor

Bazı bitki ve besinler doğanın bir mucizesi. Her derde deva bitkiler denilince akla ilk gelenlerden biri de çörek otu oluyor. Çörek otu hem doğal haliyle hem de çörek otu yağı olarak kullanılıyor. Genellikle hamur işlerinin üzerine serpilen bu doğal besinin hastalıklara karşı oldukça etkili faydaları bulunuyor. Kansere karşı mucize etkileriyle de bilinen çörek otunun saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 18-04-2023 21:15

Sağlıklı diyerek yiyoruz ama yanlış tüketimi böbrekleri bitiriyor! Kış meyvelerinin bilinmeyen zararları

Meyve ve sebzelerin tüketimi sağlık için büyük önem taşıyor. Özellikle kış aylarında düşen bağışıklık sistemini güçlendirmek için sıklıkla tercih edilen meyveler vücudun çok daha dinç olmasını sağlıyor. Ancak sevilerek ve çok sağlıklı olduğunu düşünerek yediğimiz meyvelerin bilinmeyen zararları bulunuyor. Uzmanlar kış meyvelerinin zararlarına karşı uyarıyor.

Haber 15-03-2023 09:10

Sağlıklı diyoruz ama diş sağlığı için çok tehlikeli! Dişleri teker teker döküyor

Gündelik hayatta sağlıklı olduğunu düşünerek yaptığımız birçok alışkanlığımız bulunuyor. Bu alışkanlıklar vücudun belirli bölgeleri için sağlıklı olsalar da başka bölümler için risk oluşturabiliyor. Diş hekimleri diş sağlığını tehdit eden ve sık sık kullanılan o hataları paylaştı.

Haber 05-02-2023 14:10

Karaciğeri tertemiz yapıyor: Karnı dümdüz yapan mucizevi kür tarifi!

Bu kür tarifi hem karaciğeri temizliyor hem de yağ yakımı desteği vererek dümdüz bir karına sahip olmanıza yardımcı oluyor. İçeriğinde bulunan nane ve limon aynı zamanda organlarda biriken toksik maddeleri de dışarı atmanızı sağlar. İşte mucizevi kürün tarifi...

Haber 24-01-2023 20:29

Sağlığınızı bilerek tehlikeye atmayın! Yumurtayı bu şekilde yemek kalp sağlığının en büyük düşmanı

Kahvaltıda yenilen yiyecekler tüm günümüzü etkilediği gibi vücudumuzda kalıcı etkilere de sebep olabiliyor. Uzmanlar kahvaltı öğününün atlanmamasını ve kahvaltıda sağlıklı beslenmeniz gerektiğini belirtiyor. Ancak oldukça faydalı olmasıyla bilinen yumurtayı yanlış şekilde tüketmek çok tehlikeli hastalıklara neden olabiliyor.

Haber 12-01-2023 14:31

Prof. Dr. Canan Karatay'ın tavsiyesi sonunda kanıtlandı! Doktorlardan uzak tutan Dünyanın en sağlıklı yemeği

Sağlıklı beslenme vücudumuz için büyük önem taşıyor. Kış aylarından grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan ve daha tehlikeli hastalıklardan korunmamızı sağlayan birçok gıda bulunuyor. Prof. Dr. Canan Karatay'ın "Dünyanın en sağlıklı yemeği" diyerek önerdiği o gıda vücudu zırh gibi koruyor.

Haber 11-01-2023 11:27

Sağlıklı diye yiyoruz ama vücudu mahvediyor! Balığın şaşırtan zararı

Severek tüketilen ve sağlıklı olduğu düşünülen balıklar kış aylarının vazgeçilmezi olarak görülüyor. Özellikle çocukların gelişimi için oldukça önemli olan balık tüketimi bazı durumlarda sağlık için çok büyük risk oluşturabiliyor. Kalp krizi ve felç riskini artıran o tehlikeli hastalığa sebep olabiliyor.

Haber 11-01-2023 09:10

Pratik ama evinize bile sokmayın: Vücudu yerle bir ediyor! Etkileri zehirden farksız

Yediğimiz yiyeceklerin sağlığı önemli ölçüde etkilediği her fırsatta belirtiliyor. Pratik ve lezzetli diyerek yediğimiz birçok yiyecek sağlığımızla oynuyor. Özellikle son yıllarda kullanımı oldukça artan bir gıdanın sağlığı tehdit ettiği belirtiliyor. İçinde bulunan kimyasallar resmen zehir etkisi yaratıyor. İşte asla yememeniz gereken o yiyecek...

Haber 10-01-2023 11:11

Kimse gerçek yaşını bilemiyor! Daha genç görünmesinin sırrını öğrenmek için yalvarıyorlar

Kadınlar daha genç görünmek için çeşitli cerrahi yöntemlere başvuruyor. Ancak ameliyat olmadan da doğal bir şekilde genç görünüm kazanabilirsiniz. TikTok'ta 50 yaşında olmasına kimsenin inanmadığı bir kadın genç görünmesini sağlayan güzellik sırlarını paylaştı.

Kadin 08-01-2023 11:29

Bu hatayı yapıyorsanız büyük tehlike altındasınız! Ölüm riskini %20 artırıyor

Günlük davranışlarımız, yediklerimiz, içtiklerimiz birçok hastalığın oluşmasına zemin oluşturuyor. Uzmanların uyarılarına rağmen sağlık için gerekli olan temel ihtiyaçların karşılanmaması büyük tehlikelerle karşı karşıya kalmamıza neden olabiliyor. Sıklıkla yaptığımız o yanlış davranış ölüm riskini %20 artırıyor.

Haber 06-01-2023 15:04

Prof. Dr. Canan Karatay'ın tavsiyesi bilim tarafından doğrulandı! Dünyanın en sağlıklı bitkisi...

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlık üzerine yaptığı çarpıcı açıklamalar ve öneriler ile gündem oluyor. Karatay'ın doğal gıdaların tüketimi hakkında yaptığı öneriler birçok vatandaş tarafından güvenilerek tüketiliyor. Prof. Dr. Canan Karatay, dünyanın en sağlıklı bitkisi hakkında yaptığı açıklamalar bilimsel olarak da kanıtlandı. İşte o bitkinin saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 02-01-2023 09:26

Sırrı çözüldü: Sağlıklı ve uzun yaşayan insanların yüzde 70'inde bulunan ortak özellikler

İnsan yaşamını daha uzun ve sağlıklı yapmanın çözümleri binlerce yıldır araştırılıyor. Uzun yaşayan kişilerle sık sık röportajlar yapılıyor. Bu röportajlarda daha uzun yaşama dair ipucu verecek hayat alışkanlıkları öğrenilmeye çalışılıyor. Uzmanlar yaptıkları çalışmalarda uzun ve sağlıklı yaşayan kişilerin yüzde 70'inde aynı ortak özellikler olduğunu buldu.

Haber 17-12-2022 09:16

Temizlik yapayım derken sağlığınızdan olmayın! Temizlik malzemesi seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Temizlik malzemeleri seçimi, evinizin sağlıklı ve hijyenik bir ortamda tutulmasının önemli bir parçasıdır. Ancak, piyasada bulunan çeşitli temizlik ürünlerinin birçoğu, evdeki hava kalitesini düşürür ve çevreye zarar verir. Bu nedenle, temizlik ürünlerini seçerken dikkat etmeniz gereken bazı konular vardır.

Kadin 05-12-2022 11:18

En sağlıklı atıştırmalık: Elma cipsi tarifi! Elma cipsi nasıl yapılır?

Elma, her mevsim bulunması ve lezzetiyle evlerin vazgeçilmez meyveleri arasında bulunuyor. Elmanın tatlıyla olan uyumu onu birçok tarifte kullanmamızı sağlıyor. Elmanın faydaları saymakla bitmiyor. Sağlıklı atıştırmalık arayanlar elmalı cips tarifini mutlaka denemeliler. Hem sağlıklı hem de lezzetli 'elmalı cips nasıl yapılır?' merak ediyorsanız bu basit tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 01-12-2022 09:42

Lezzetine şaşıracaksınız! Fit gofret tarifi

Tatlı krizleri dönem dönem zorlayıcı anlar yaşatabiliyor. Oldukça kalorili ola tatlılardan ve paketli gıdalardan uzak durmak istiyorsanız evde fit gofret tarifini deneyebilirsiniz. Fit gofret tüm tatlı ihtiyacınızı karşılayacak ve lezzetine şaşırmanızı sağlayacak. Fit gofret nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz.

Yemek 20-10-2022 11:09

Kızartmalara son! Sağlıklı fırında mücver tarifi

En sevilen yaz sebzeleri arasında bulunan kabağın birçok farklı çeşitte yemeği yapılıyor. Bunların arasında bulunan mücver her türlü yemeğin yanına yakışması ile oldukça fazla tercih ediliyor. Ancak kızartılarak yapılması akıllarda soru işaretlerine neden oluyor. Mücveri kızartmadan da lezzetli bir şekilde yapmak istiyorsanız ve fırında mücver nasıl olur diye merak ediyorsanız bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Yemek 19-08-2022 14:10