Yarasa Haberleri

Sosyal medyada gündem yaratan anlar! Eve giren yarasayı havluyla kovmaya çalıştı... Ortaya eğlenceli görüntüler çıktı

Sosyal medyadan paylaşılan bir görüntüde eve giren yarasayı çıkartmak için bir gencin verdiği mücadele gündem yarattı. Sosyal medya kullanıcıları viral olan görüntüleri kısa sürede beğeni ve yorum yağmuruna tuttu.

Trend 02-09-2023 14:52

Yer: İstanbul! Paniğe neden oldu... İki ayrı eve girdiler

İstanbul'un Sultangazi ve Silivri ilçelerinde evlere giren yarasalar paniğe neden oldu. Ev sahipleri tarafından yakalanan yarasalar cep telefonu ile kaydedildi. Sultangazi'de yakalanan yarasa tekrar doğaya salınırken, Silivri'deki ise haber verilmesi üzerine gelen belediyeye bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından alınarak götürüldü.

Haber 17-07-2023 12:37

Tehlike giderek yayılıyor! Ölümcül Marburg virüsünün görüldüğü ülkelere gitmeyin uyarısı yapıldı

Covid-19 ile artan salgın hastalıklar tüm dünyada tedirginlik yaratıyor. Son olarak görülen ölümcül Marburg virüsü hakkında birçok vatandaş endişe yaşıyor. Uzmanlar Ölümcül Marburg virüsünün görüldüğü ülkelere olan seyahatlere karşı uyarılarda bulunuyor.

Haber 03-04-2023 10:01

Kıyamet alameti gibi! Amerika’da kar fırtınası nedeniyle gökten yarasa yağdı... Can kaybı her geçen gün artıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde etkili olan kar fırtınasının bilançosu her geçen gün artıyor. Ülke genelinde milyonlarca kişi elektriksiz kalırken, trafik adeta durma noktasına geldi. Soğuk hava dalgasının etkisiyle hipotermik şoka uğrayan yarasalar hayatını kaybederek gökten yağmur gibi yağmaya başladı. Ülkenin %60’ını etkileyen soğuk hava dalgasında hayatını kaybedenlerin sayısının 34’e yükseldiği belirtildi.

Trend 26-12-2022 11:38

Diğer Haber Etiketleri

Yarasa

Yarasa Hakkındaki Haberler Mynet'te. Yarasa Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Resimde görülen ilk hayvan karakter özelliklerinizi söylüyor! Hangi hayvanı görüyorsunuz?

Optik illüzyon testleri her yaştan insan tarafından oldukça talep görüyor. Dikkat çeken optik illüzyonlar internette viral oluyor. Bu testler karakter özellikleri hakkında da ipucu verebiliyor. Resimde yer alan 7 hayvanın içerisinden ilk gördüğünü hayvan kişilik özelliklerinizi ortaya çıkartıyor.

Kadin 12-12-2022 09:29

Yarasa yediği anları sosyal medyadan paylaştı! Kemiklerini bile kemirerek yedi... Cezası ağır oldu

Tayland'ın kuzeydoğusundaki Sakhon Nakhon eyaletinde yaşayan Phonchanok Srisunaklua isimli YouTuber, sosyal medya hesabından yarasa çorbası içtiği anları paylaştı. Yarasa çorbasının suyunu içtikten sonra bütün haldeki hayvanı alarak ısırmaya başlayan YouTuber beş yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı.

Trend 11-11-2022 14:01

Çin'den Tayland'a gelen yolcunun bavulundan çıkanlar şoke etti! İncelenmesi için laboratuvara gönderildi 'Çok tehlikeli'

Tayland'ın başkenti Bangkok'un Suvarnabhumi Havalimanında dedektif köpekler bir bavuldan şüphelendi ve tepki gösterdi. Köpeklerin işaret ettiği bavulu açan yetkililer şaşkınlığını gizleyemedi. Çin'den gelen bir turiste ait olan bavuldan 10 kilograma yakın kurutulmuş yarasa, domuz eti ve domuz pastırması çıktı. Yarasa ve domuz etleri, Afrika domuz gribi virüsü ve ölümcül Nipah virüsü şüphesiyle incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.

Haber 10-11-2022 18:06

Paniğe yol açtı! 'Uyku sersemi' yarasa yaşlı çiftin evine girdi

Afyonkarahisar'da bir eve giren cüce yarasa paniğe yol açtı. Yaşlı çiftin yardım istediği ekipler, cüce yarasayı yakalayarak koruma altına aldı. Yapılan açıklamada cüce yarasanın kış uykusundan yeni uyandığı ve uyku sersemi olduğu anlaşıldığı belirtildi.

Haber 04-04-2022 08:42

Afyonkarahisar'da yaşlı çiftin evine cüce yarasa girdi! 'Sakin olun, ışıkları kapatın' uyarısı

Afyonkarahisar'da yaşlı çiftin evine giren cüce yarasa, tedavi edilmek üzere koruma altına alındı. Konu hakkında konuşan AKÜREM Müdürü Prof. Dr. Emine Hesna Kandır, ''Evdeki kedilerinin dikkatini çekmesi üzerine yarasayı fark eden 70'li yaşlardaki çift, yetkililerine ulaşıp yarasayı teslim ederek duyarlı bir davranış göstermiştir. Evinize yarasa girerse paniklemeyin. Sakin kalın, ışıkları kapatıp pencereleri açın'' ifadelerini kullandı.

Haber 02-04-2022 13:10

Bitti bitiyor derken aslında her şey yeni başlıyormuş! Yarasalarda üç yeni koronavirüs bulundu

İki yılı aşkın bir süredir dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) yüzünden herkesin hayatı değişti. Başladığı günden beri çeşitli varyantlara evrilerek bulaşma hızı artan Covid-19'un biteceğine dair umutlar bir kez daha suya düştü. Bilim insanları, yarasalarda üç yeni koronavirüs tespit etti. Araştırmacılar söz konusu koronavirüslerin insan sağlığına zarar verme potansiyelinde olduğunu ancak kesin bir sonuca varmak için araştırmaların sürdüğünü duyurdu.

Haber 18-02-2022 07:15

Son dakika: NeoCov virüsünde yeni gelişme! Yüksek bulaş ve ölüm riski uyarısı yapılmıştı, DSÖ'den açıklama geldi

Son dakika haberine göre yeni ortaya çıkan NeoCov virüsüyle ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Güney Afrika'da keşfedilen ve yüksek bulaş ile ölüm riski taşıdığı belirtilen NeoCov virüsüyle ilgili Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) beklenen açıklama geldi. Yarasalarda keşfedilen ve henüz insanlar arasında yayılmadığı belirtilen virüsle ilgili DSÖ, yaptığı açıklamada daha fazla araştırma yapılması gerektiğini vurguladı. İşte NeoCov virüsünde son durum...

Haber 30-01-2022 13:31

Kot pantolonundan sarkan yarasayı görünce dehşeti yaşadı! “Bana bu nasıl oldu?”

Amerika’nın Colorado eyaletinde yaşayan Tiffany Granillo isimli kadın, kot pantolının kasık bölgesinde baş aşağı asılı duran bir yarasa olduğunu fark etti. O anları TikTok hesabından yayınlayan Granillo dehşet içinde “Bu bana nasıl oldu?” diye sordu.

Trend 22-09-2021 12:23

Yarasa kaynaklı! Hindistan'da 12 yaşındaki çocuk Nipah virüsünden hayatını kaybetti

Koronavirüs salgınında büyük kayıplar veren ve hala bu virüsün etkisi altında olan Hindistan'da bu kez Nipah virüsü görülmeye başlandı. Covid-19'un zaten kötü bir şekilde vurduğu bir eyalet olan Kerala'da 12 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti. Yarasa kaynaklı olduğu belirtilen virüsün aşısı da bulunmuyor.

Haber 07-09-2021 09:45

İngiltere’den Rusya’ya yaklaşık 2 bin kilometre uçan yarasayı kedi öldürdü

İngiltere’den Rusya’ya yaklaşık 2 bin kilometre uçarak rekor kıran “olimpik” lakaplı yarasa bir kedi tarafından öldürüldü.

Haber 07-08-2021 20:02

7 binden fazla yarasa incelendi! İnsanlarda hastalığa neden olabilecek onlarca virüse sahip

İsviçre’de yer alan Zürih Üniversitesi’nden bilim insanları, Covid-19’un kökenlerini daha iyi anlamak ve gelecek pandemilere hazırlıklı olmak amacıyla ülke genelindeki yarasaları inceledi. Araştırmacılar, İsviçre’de yaşayan yarasaların, insanlar da dahil olmak üzere diğer hayvanlara sıçrayabilecek ve hastalığa neden olabilecek 39 farklı viral aileden virüs barındırdığını keşfetti.

Haber 18-06-2021 09:43

Koronavirüsle ilgili çarpıcı araştırma: Çin'deki o pazarda yarasa satılmadı

Oxford Üniversitesi öncülüğünde gerçekleştirilen yeni araştırma oldukça ses getirecek. Bilim insanlarının yaptığı çalışmaya göre Covid-19 salgını başlamadan hemen önce Wuhan'da yarasa ve pangolin gibi hayvanların satılmadığı ortaya çıktı. Ortaya çıkan bu son veri, ''Covid-19 laboratuvarda üretildi iddialarını güçlendiriyor'' yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Haber 10-06-2021 14:36

Yolcu uçağında 'yarasa' paniği!

Hindistan Havayolları’na ait Yeni Delhi-Newark seferini yapan yolcu uçağında uçuş sırasında fark edilen bir yarasa büyük paniğe yol açtı. Uçak kalkıştan 30 dakika sonra Yeni Delhi’ye dönerken, yolcular da rahat bir nefes aldı.

Haber 29-05-2021 16:49

Yarasalarda görülen koronavirüslerin soy ağacında yeni bir dala rastlandı

Çin'de yapılan bir araştırmada, yarasalarda görülen koronavirüslerin soy ağacında yeni bir dal bulundu. Araştırmacılar, bu yeni dala ait koronavirüslerin, Kovid-19'a yol açanın "uzak akrabası" olduğunu ifade etti. Çalışmanın sonucunu yarasalardan keşfedilen koronavirüs türlerinin şimdilik sadece buzdağının görünen bir kısmı olabileceğini kaydedildi.

Haber 26-05-2021 01:31

Davlumbazın içinde şaşkına çeviren görüntü! Tek tek çıkardılar

Mersin'in Silifke ilçesinde bir evin mutfağında bulunan davlumbaza giren 4 yarasa, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla çıkarıldı.

Haber 19-05-2021 14:41

Adana'da kanadına ip dolanan yarasa kurtarılarak doğaya salındı

Adana'da kanadına ip dolanan yarasa Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince kurtarıldı.

Haber 21-04-2021 22:02

Adana'da kanadına ip dolanan yarasa kurtarılarak doğaya salındı

Adana'da kanadına ip dolanan yarasa kurtarılarak doğaya salındı

Yurthaber 21-04-2021 20:46

23 binin üzerinde! Topluca ölmeye başladılar, nesilleri tükeniyor

Yarasa familyasının en büyük türü olan uçan tilkiler, Avustralya'daki sıcak hava dalgası nedeniyle topluca ölmeye başladı. Vücut sıcaklıklarını dengeleyemeyen hayvanların nesillerinin tükenmekte olduğu bildirildi.

Haber 14-04-2021 16:02

Yarasalarda yeni bir virüs bulundu: Önce felç ediyor sonra öldürüyor

Avustralya'da yarasaları mercek altına alan araştırmacılar insana bulaşabilen bir virüs saptadı. Söz konusu virüs bulaştığı kişiyi önce felç ediyor sonra ise ölümüne neden oluyor.

Haber 09-04-2021 11:29

Koronaya ilişkin çok ilginç iddia: O şekilde bulaşmadı!

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) Çin ile koronavirüsün kökeni konusunda yaptığı ortak araştırmanın sonucuna göre, virüsün yarasalardan insanlara başka hayvanlar yoluyla bulaşması en muhtemel senaryo olarak belirtilirken, virüsün laboratuvardan sızması ise "son derece düşük bir ihtimal" dendi.

Haber 29-03-2021 09:21

En uzun dili olan hayvan hangisi biliyor musunuz?

Geçen yıl keşfedilen 'Anoura Fistulata' adlı yarasa türünün dünyanın en uzun diline sahip memeli olduğu bildirildi.

Haber 11-12-2006 16:30