EĞİTİM

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ÖĞRETMENLİĞİ TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği bölümü taban puanları aşağıda tablo şeklinde yer almaktadır. Tablodan tüm üniversitelerdeki Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği bölümü taban puanları ve başarı sıralamaları hakkında bilgi alabilir, üniversite türüne göre filtreleme yapabilirsiniz.

Taban puanlarına göre yüksekten düşüğe doğru sıralanmıştır.

Üniversite Bölüm Adı P.Türü Yıl Kontenjan Başarı Sırası Taban Puanı
AZERBAYCAN DEVLET PEDAGOJİ ÜNİVERSİTESİ (Azerbaycan) Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği (Ücretli) (4 Yıllık) EA 2022 2021
2020
2019
- 5
-
10
- -
-
-
- -
-
-

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği Taban Puanları

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği taban puanları, üniversite adaylarının detayla incelediği bilgiler arasında yer alır. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği sıralama listesini göz önünde bulundurarak üniversite seçimlerini gerçekleştiren öğrenciler, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği puanları ile hangi üniversitelere girebilecekleri hakkında fikir yürütebilirler.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği bölümü olan üniversiteler, taban puanları ve başarı sıralamaları her yıl listeleyerek paylaşır. Adayların YKS'den elde ettikleri puanların, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği puanı için yeterli olması gerekir. Sonrasında adaylar, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği taban sıralama puanları için inceleme yaptığında bölüme girmeye hak kazanıp kazanamayacaklarını görebilir.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği kaç puan ile alıyor?

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği puanları, üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterir. Diğer iller ve İstanbul Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği taban puanları her yıl yayımlanan tercih kılavuzu ile incelemeye sunulur. Ancak tercih yapılırken Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği başarı sıralamaları hakkında da bilgi sahibi olmak gerekir. Böylece tercihler doğru sıralanacağından adayların, üniversiteyi kazanma olasılıkları artacaktır.