Açma Tarifi Haberleri Ve Son Dakika Açma Tarifi Haberleri

Açma Tarifi Haberleri Ve Son Dakika Açma Tarifi Haberleri

Kahvaltılarınıza ve gün içerisinde içtiğiniz çayın yanına yakışan yumuşacık bir açmayı evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Enfes kokusuyla sizi kendine çeken açmaları, sade, zeytinli, kaşarlı veya patatesli olarak da hazırlayabilirsiniz. İlk olarak 3 su bardağı ılık süte, 3 yemek kaşığı şeker ve 1 paket kuru maya ilave ederek karıştırın. Bu karışımın içerisinde 1 su bardağı sıvı yağ, 2 adet yumurta ve 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyerek karıştırın. Oluşan karışımın üzerine yaklaşık 8 su bardağı un ilave ederek hamurun kulak memesi kıvamına gelmesini sağlayın. Hamurun mayalanması için üzerini örterek 30-40 dakika bekleyin. Ardından hamurdan bir parça koparak açma şekli verin. Hazırladığınız hamurların üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra, 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kabaran bir açma elde etmek için kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz.

Açma Tarifi Haberleri

Tel tel açılan yumuşacık pastane açması tarifi! Gerçek pastane açması nasıl yapılır?

Sıcacık açmalar kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Okula, işe gitmeden önce pastaneden alınan açmanın lezzetini evde yapamayacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Evde yapılan pastane açması tarifi tel tel ayrılıyor ve yumuşacık oluyor. İşte enfes pastane poğaçası tarifi...

Yemek 06-12-2022 16:41

Kahvaltının aranan lezzeti: Nefis açma tarifi, Açma nasıl yapılır?

Kahvaltılarda en sevilerek yenilen yiyecekler arasında açma, poğaça, simit yer alıyor. Yerken mutluluk veren bu yiyecekleri sürekli olarak dışardan alıyorsanız buna bir dur demenizin zamanı geldi. Açma nasıl yapılır diye merak ediyorsanız aşağıdaki tarif ile tam kıvamında açmanızı yapabilirsiniz.

Yemek 17-08-2022 09:12

Açma nasıl yapılır? Açma malzemeleri neler?

Hemen hemen herkesin kahvaltıda veya akşam çayının yanında severek tükettiği açma hem doyurucu hem besleyicidir. Yumuşacık, hazırlanması kolay bu tarifi evinizde de deneyebilirsiniz. Peki açma nasıl yapılır? Açma malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek 17-07-2022 16:16

Kokusu tüm odaları saran sade açma tarifi! Günlerce bayatlamaması için...

Hamur işlerinin vazgeçilmezlerinden olan sade açma tarifinin yapılışını ve püf noktalarını haberimizden izleyebilirsiniz. İşte evinizdeki malzemelerle misafirlerinize beş çayında ikram edebileceğiniz pratik bir sade açma tarifi!

Yemek 22-01-2021 16:11

Açma Tarifi

Açma Tarifi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Açma Tarifi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kadife gibi yumuşacık açma tarifi! Püf noktası sayesinde tel tel kabarıyor

Evinizde pamuk gibi açmalar pişirmenin bütün sırlarını merak ediyor musunuz? Cevabınız "evet" ise tüm püf noktaları ile birlikte muhteşem bir açma tarifi geliyor. Mayalı bir hamur olduğu için sadece biraz bekletmeniz gerekiyor... İçine saklayacağınız bir parça tereyağ ise pişerken lezzetine lezzet katacak.

Yemek 27-10-2020 08:53

Puf puf kabaran ve bayatlamayan açma tarifi! Misafirleriniz bayılacak...

Kahvaltının baş tacı, misafir sofralarının vazgeçilmezi yumuşacık açmalar evimizi şenlendirir. Hele bir de yanına bir bardak çay oldu mu tadına doyum olmaz. Üstelik bu harika lezzeti yapmanız için usta olmaya da gerek yok. İşte kokusu ile evinizin havasını değiştiren, lezzetiyle yiyenlere parmaklarını ısırttıran, puf puf kabaran ve bayatlamayan açma tarifi…

Yemek 25-06-2020 11:07

Açma tarifi: Pastanelere zarar ettiren nefis tarif

Aradığınız kolay açma tarifi için doğru yerdesiniz. Yumuşacık, pofuduk açma tarifini yaparken çay suyunu koymayı unutmayın.

Yemek 09-06-2020 17:48

Bu tarif ile yapılan açmalar pamuk gibi oluyor! İşte o püf noktalar...

Bir pastaneye girdiğinizde pofuduk açmalar hemen dikkatinizi çeker. Peynirli, zeytinli, patatesli çeşit çeşit pamuk açmalar kahvaltı sofranızda baş köşede yerlerini alırlar. Her hamur işi gibi puf puf açmaları da evde kendiniz yaptığınızda lezzeti bir başka oluyor. İşte tel tel kabarmış açmanın tüm ayrıntıları ve püf noktaları bu tarifte!

Yemek 30-04-2020 14:08

Bu tarifle yapılan açma 4 gün bayatlamıyor!

Bir bardak çayın yanında böyle puf puf kabarmış, yumuşacık, leziz bir açma ne kadar iyi gider değil mi? Bu açmanın hamuru mayalı olduğu için biraz ilgi istiyor ama çok uğraştırıcı değil. Yaparken göreceksiniz ki hamur kolayca toplanıyor ve kıvam alıyor. Sadece biraz hamurun mayalanması için beklemek gerekiyor o kadar. Ancak beklediğinize değecek. Çünkü bu açmayı bir kere yapıyorsunuz 4 güne kadar aynı tazelikte tüketiyorsunuz. Harika bir tarif karşınızda!

Yemek 19-04-2020 14:12

Açma tarifi: Açma nasıl yapılır, açma kalori oranı nedir?

Kahvaltıların vazgeçilmezi pofuduk açma, en sevilen hamur işlerinin başında gelir. Genelde pastanelerden almaya alışık olduğumuz açmayı, bu tarif sayesinde evimizde de yapabiliriz. Açma tarifi arayanlar için detaylı bir şekilde anlattık. Üstelik yazımıza açma kalori oranını bile ekledik!

Yemek 31-10-2019 15:27

Baharatlı açma

Hem kahvaltı hem de beş çayı için farklı bir tarif var sırada. Puf puf hamuruyla kabaran, mis kokulu bir tarif...

Yemek 22-05-2018 16:40