Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Haberleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Osmaniye'de partililere seslendi:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Osmaniye'de Cumhur İttifakı'nın ezici çoğunlukta olduğunu buradan görüyoruz. Açılan bütün sandıklarla beraber böyle de gidecek inşallah. Biz Osmaniye ile gurur duyuyoruz." dedi.

Yurthaber 15-05-2023 08:16

Resmi Gazete'de yayımlandı! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak, hangi branşlar? Başvuru şartları neler?

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, farklı branşlarda görevlendirilmek üzere 2431 personel alımı yapılacağını duyurdu. Açıklamanın ardından personel alımı ile ilgili aramalar hız kazandı. Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı tarihi ve başvuru şartları merak ediliyor. Alımın KPSS puan üstünlüğüne göre yapılacağını bildirdi. Peki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak, hangi branşlar? Başvuru şartları neler? Bakan Derya Yanık açıkladı

Finans 26-04-2023 10:24

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Osmaniye'de seçim koordinasyon merkezi açtı:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Biz bütün bu siyaset yolculuğunda sadece bir yere yaslandık AK Parti olarak, Cumhur İttifakı olarak sadece bir yere yaslandık, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın kendini istinat ettiği tek bir nokta var; Allah'ın yardımı, milletin teveccühü." dedi.

Yurthaber 25-04-2023 08:12

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Osmaniye'de vatandaşlarla bayramlaştı:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Bu yara kapanana kadar, deprem bölgesi öncesindeki o günlük rutinine dönene kadar elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu millet büyük, necip bir millet. Bu yaralar sarılır." dedi.

Yurthaber 21-04-2023 10:23

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Hakkındaki Haberler Mynet'te. Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Deprem bölgesinde 583 bin 751 kişiye psikososyal destek sağlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, depremden etkilenen illerde 583 bin 751 kişiye psikososyal destek hizmeti sağladıklarını bildirdi.

Yurthaber 24-02-2023 07:05

2023 Çocuk desteği ödemesi ne kadar, kaç TL? Yeni asgari ücrete göre çocuk desteği ödemeleri!

Çocuk desteği ödemelerinin ne kadar olacağı yeni asgari ücret rakamı sonrası arama motorlarında sorgulanmaya devam ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler 8 bin 500 TL olarak belirlenen yeni asgari ücrete göre değişiklik gösterecek. çok sayıda vatandaş, "2023 Çocuk parası ne kadar?" sorusunun yanıtını merak ediyor. Peki, yeni asgari ücret sonrası çocuk desteği ödemeleri kaç TL oldu?

Finans 05-01-2023 10:40

Yaşlı, hasta, engelli… Bakan Yanık duyurdu, hesaplara geçti

Yaşlı aylığı ve engelli aylıklarıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Aralık ayında 2,1 milyar lira yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık' dedi.

Finans 08-12-2022 12:01

Aile Destek Paketi 2022 Aralık ödemeleri ne zaman yatacak? İhtiyaç sahiplerine 1.250 TL yardım! İşte Aile Destek Paketi ödeme tarihleri!

Aile Destek Paketi Aralık ayı ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağı merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık daha önce yaptığı açıklamada bahsi geçen ödemelerde tutarın artırıldığını ifade etmişti. Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemelerde gözler aralık ayı ödemelerine çevrildi. Peki, Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yatacak?

Finans 03-12-2022 12:20

Gölyaka'da deprem sonrası 10 psikososyal destek ekibi görevlendirildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası 5 araç, 20 meslek elemanından oluşan 10 psikososyal destek ekibi görevlendirdiklerini bildirdi.

Yurthaber 23-11-2022 08:54

Doğal gaz yardımı ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Doğal gaz yardımı şartları neler? 2.500 liraya varan destek

Doğal gaz yardımı ödemelerine dair gelişmeler ilgili vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. İlki mart ve nisan ayında gerçekleşen doğal gaz desteği ödemelerinin ikinci ödemeleri gerçekleşiyor. Bu yıl hayata geçirilen doğal gaz tüketim desteğinden faydalanmak isteyenler başvuru şartlarına dair detayları sorguluyorlar. Bakan Derya Yanık konuya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Peki, Doğal gaz yardımı ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Doğal gaz yardımı şartları neler?

Finans 21-11-2022 21:08

Çocuk desteği ödemeleri kasım itibarıyla hesaplara yatırılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirdikleri çocuk desteği ödemelerini kasım itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını bildirdi.

Haber 31-10-2022 11:31

Bakan Yanık'tan, Amasra'da maden ocağındaki patlamaya ilişkin açıklama:

"Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine destek boynumuzun borcudur. Nitekim gerekli çalışmaları da yapıyoruz" - "Yaralılarımızın desteklenmesi ve vefat eden vatandaşlarımızın ailelerinin psikososyal anlamda desteklenmesi noktasında üzerimize düşeni eksiksiz bir biçimde yerine getireceğiz"

Yurthaber 17-10-2022 14:48

Bakan Yanık, Karaman'da 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları programında konuştu: (3)

"Artık bütün dünyayı sarsan büyük krizlerde ve savaşlarda bile, varlığıyla dengeleri değiştiren, yaptığı hamlelerle bölgesini ve dünyayı çok daha büyük krizlerin eşiğinden döndüren bir Türkiye var. Türkiye bugün, kendisi için istediği iyilik halini bütün dünya için isteyen bir ülke" - "Türkiye'de de çözülmüş problemleri yeniden çözme vaatleri çıkıyor. Başörtüsünü kendisi sorun haline getiren siyasi irade, bugün başörtüsü meselesini çözmekten bahsediyor. Başörtüsü meselesinde geride bıraktıkları hafızanın, geride bıraktıkları sicilin ne olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz"

Yurthaber 08-10-2022 16:16

Bakan Yanık, Karaman'da 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları programında konuştu: (2)

"Almanya'da, Batı'da, şurada burada battaniye alarak 'Üstüne mont giyin, kazak giyin' diyerek yönetmeye çalıştıkları süreçte Türkiye'de enerjiyle alakalı, ısınmayla alakalı, doğalgazla alakalı bugüne kadar bir sıkıntı yaşadık mı? Elhamdülillah yaşamadık ve yaşamamak içinde önümüzdeki süreci doğru yönetmeye çalışıyoruz"

Yurthaber 08-10-2022 15:27

Bakan Yanık, Karaman'da 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları programında konuştu: (1)

"Pandemi döneminde bütün dünya bir ekonomik darboğazdan geçerken, bu ekonomik kriz içerisinde ülkemizde ne yazık ki sıkıntılar yaşadı, yaşıyor. Fakat dönüp baktığımızda milli gelirini 3'e katlamış bir Türkiye var"

Yurthaber 08-10-2022 14:03

Bakan Yanık, Mersin Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezinin açılışında konuştu:

"500 bini aşkın engelli ve yaşlı vatandaşımızın ailelerine evde bakım ödemesi yapıyoruz" - "Bugün itibarıyla yaklaşık 37 bin kapasiteli 449 huzurevi ile yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezimizde yaklaşık 27 bini aşkın büyüğümüze hizmet veriyoruz"

Yurthaber 07-10-2022 19:24

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık'tan, Mersin'de ziyaretler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık'tan, Mersin'de ziyaretler

Yurthaber 07-10-2022 12:44

Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatacak, hangi tarihte? Aile Destek Programı'na nasıl başvurulur? Bakan Yanık'tan açıklama...

Aile Destek Ödemeleri ihtiyaç sahibi birçok aile tarafından bekleniyor. Ödemeler ile ilgili beklenen açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapıldı. Aile Destek Ödeme tarihleri ve başvuru detayları arama motorlarında sorgulanıyor. Peki, Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatacak, hangi tarihte? Aile Destek Programı'na nasıl başvurulur? İşte detaylar...

Finans 06-10-2022 22:36

Bakan Derya Yanık, Osmaniye'de Dijital Bahar Odası açılışında konuştu: (2)

"Dijital dünyada da eşit imkanları paylaşmak, yaşlılarımızın da bu mecraya katılımını sağlamak için dijital bahar odalarımızı kuruyoruz. Ankara, İstanbul, Bursa ve İzmir'de toplam 5 huzurevimizde dijital bahar odalarını kurmuştuk. Burası 6'ncısı olacak"

Yurthaber 06-10-2022 14:39

Bakan Derya Yanık, Osmaniye'de Dijital Bahar Odası açılışında konuştu: (1)

"Bakanlığımıza bağlı huzurevlerimizde yaşayan büyüklerimizin dijital dünyanın bir parçası olmalarını sağlayan, onları dijital dünyayla bağlarını kuran yaşlılarımızın dijital okuryazarlıklarını geliştiren Dijital Bahar projesini muhtelif huzurevimizde bugüne kadar kurduk, kurmaya devam ediyoruz" - "Yaşlı nüfusun, sosyal hizmet, bakım ve özellikle sosyal yardım ve sağlığa ilişkin gereksinimlerinin karşılanması amacıyla hizmetlerimizi çeşitlendiriyor ve yaygınlaştırıyoruz"

Yurthaber 06-10-2022 13:51

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, AA Editör Masası'na konuk oldu: (5)

"(0-14 yaş arası çocuklar için kan şekeri ölçüm cihazı) İlk etapta 6 bin cihaz temin edeceğiz ve dağıtacağız. Şu anda 2 yıllık temin süreciyle alakalı çalışmalarımızı sürdürüyoruz" - "Genel Sağlık Sigortası'nı bu yıl içerisinde 9,2 milyon vatandaşımıza sağladık ve 3,3 milyar lira sigorta ödemesi yaptık"

Yurthaber 04-10-2022 13:03

Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yatacak? 2022 Aile Destek Programı Ödemeleri başvurusu nereden ve nasıl yapılır?

'Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yatacak?' sorusu gündemde yer alıyor. Aile Destek ödemelerinin ilki 29 Temmuz'da gerçekleşmişti. Eylül ayı ile beraber Aile Destek Paketi ikinci ödeme tarihi merak edildi. Ayrıca Aile Destek Paketi ödemeleri, başvurusu ve başvuru şartları ilgililer tarafından araştırılıyor. Peki, Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yatacak? 2022 Aile Destek Programı Ödemeleri başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Finans 01-10-2022 13:21

Bakan Yanık, Etiler Huzurevi'nde konser izledi

Bakan Yanık, Etiler Huzurevi'nde konser izledi

Yurthaber 30-09-2022 17:41

Bakan Yanık, 12. Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi Tanıtım Toplantısı'nda konuştu:

"Erişilebilirlik standartlarının yakalanmasını Bakanlık olarak çok önemsiyoruz. Takip ve denetim noktasında da elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Bu toplantıyı da bir fırsat görerek özellikle bu noktada büyük binalar yapan gerek mimarlar, projeyi oluşturanlar, gerek icra noktasında inşaat mühendislerimiz, müteahhitlerimiz, hayata geçirenlere şunu hatırlatmak istiyorum: Lütfen, erişilebilirlik standartlarına dikkat edelim" - "Engelsiz Yaşam Fuarı, rehabilitasyon ve profesyonel bakıma erişmede engelleri en aza indirmek, sosyal hayatın her alanına entegrasyon ve engellilerin hayat standartlarını maksimum seviyeye taşımak bakımından çok önemli katkılar sağlıyor"

Yurthaber 30-09-2022 13:55

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Elazığ'da ziyaretlerde bulundu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Elazığ'da ziyaretlerde bulundu

Yurthaber 23-09-2022 19:35

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Elazığ'da gaziler ve şehit aileleri ile bir araya geldi:

"Her türlü terörün kökünü kurutuncaya kadar şehitlerimizin ve gazilerimizin yolunda ilerlemeye, onların bize emanet ettiği barış ortamını korumaya kararlıyız" - "2022 yılı itibarıyla kamuda istihdamı sağlanan şehit yakını, gazi ve gazi yakını sayısını 47 bin 437'ye çıkardık"

Yurthaber 23-09-2022 16:33

AİLEM Engelsiz İletişim Merkezi hizmet vermeye başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: - "AİLEM Engelsiz İletişim Merkezimiz ile tüm işitme engelli vatandaşlarımızın aile ve yakın çevrelerinden bağımsız bir şekilde sosyal hayatın her aşamasında ortaya çıkabilecek iletişim ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz"

Yurthaber 23-09-2022 10:43

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından geçen ay ihtiyaç sahiplerine 6 milyar 907 milyon lira yardım

Ağustos ayında 2,7 milyar lira tutarında yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatıran Bakanlık, Vefa Projesi ile de vatandaşlara 140,1 milyon lira tutarında destek verdi

Yurthaber 20-09-2022 12:13

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Tekirdağ'daki fabrikada kadınlarla bir araya geldi

Bakan Yanık, sahipsiz hayvanlar konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla açılan "Kalbim Pati Pati Atıyor" fotoğraf sergisini de gezdi

Yurthaber 17-09-2022 15:50

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları programında konuştu:

"Ülke genelinde sosyal yardım programlarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 2002'den 2022 Temmuz'una kadar yaklaşık 545 milyar lira sosyal yardım yapmışız" - "2002'de yalnızca 4 başlıkta olan sosyal yardım programlarımız bugün 49 ayrı başlıkta devam ediyor"

Yurthaber 17-09-2022 13:57

Bakan Yanık, geçen dönem eğitime yaptıkları yardımları paylaştı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, 2021-2022 eğitim öğretim yılında öğrenciler için aktarılan kaynak, 2 milyar 662 milyon 473 bin lira oldu

Yurthaber 14-09-2022 11:58

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından çocuklara eğitim paketi

Bakan Derya Yanık: - "Okul hazırlıklarının sürdüğü bugünlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak çocuklarımızı kırtasiye, kitap yönünden de destekliyoruz"

Yurthaber 09-09-2022 11:40

Bakan Yanık, Kahramanmaraş'ta Ailemizin Çınarları Festivalinde konuştu:

"Şimdi Ulusal Hane Ziyareti Programı başlattık. İnşallah 85 milyon vatandaşımızın, yaklaşık 26 milyon hanemizin her birine arkadaşlarımız gidecek" - "Eve gideceğiz. Evde yaşlı, engelli, çocuk, şiddet var mı bunların her birini tespit ediyoruz. Bizim Bakanlığın yapacağı hizmetse hemen yerine getiriyoruz. Ama bizim dışımızda olan bir şeyse ilgili kuruma hemen yönlendiriyoruz"

Yurthaber 03-09-2022 12:37

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Amasya'da konuştu:

"Kadınların kendi üretimlerini pazara çıkardıkları bir model olan kooperatif modelini önemsiyoruz ve çalışmalarımızı bu eksende sürdürüyoruz"

Yurthaber 02-09-2022 18:25

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Amasya'da ziyaretlerde bulundu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Amasya'da ziyaretlerde bulundu

Yurthaber 02-09-2022 13:01

Bakan Yanık, Gaziantep ve Mardin'deki kazalarda hayatını kaybedenlere rahmet diledi

Bakan Yanık, Gaziantep ve Mardin'deki kazalarda hayatını kaybedenlere rahmet diledi

Yurthaber 20-08-2022 23:51

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık huzurevini ziyaret etti:

"Çok gelişmiş ülkelerde bile pandemi döneminde yeterince ciddi tedbir alınamadığı için çok sayıda yaşlı insanın vefatıyla karşı karşıya kaldık ama bizde bu oran çok düşük. Bizde bu oran yüzde 4,4."

Yurthaber 12-08-2022 14:59

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık Edirne'de açılışlar gerçekleştirdi:

"Türkiye Aile Destek Programımız kapsamında 15 milyar liralık bütçeyle 4 milyon hanemize ulaşmayı hedefliyoruz. Bu 4 milyon haneye 12 ay boyunca hanelerin gelir durumuna göre aylık 450 lira ila 600 lira arasında değişen miktarlarda destek olacağız" - "SODAM’ların yaygınlaştırılmasına devam edeceğiz. 2023 yılında ülkemizde SODAM sayısını 55'e çıkarmayı hedefliyoruz. Bu merkezlerle daha çok Roman vatandaşımıza istedikleri hizmetleri istedikleri şekliyle vermeyi amaçlıyoruz"

Yurthaber 11-08-2022 18:45

Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: - "Yaşlı Destek Programımız (YADES) ile hizmete ihtiyaç duyan yaşlılarımıza yaşadıkları mekanlarda gerekli bakım ve destekleri sunuyoruz. Bu proje kapsamında bugüne kadar 36 milyon liranın üzerinde finansman sağladık, 31 ilimizde 55 farklı proje ile 53 bin hanede 104 bin yaşlımıza ulaştık"

Yurthaber 11-08-2022 14:01

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Yaşlılık Araştırması yapacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: - "Türkiye'de nüfusumuzun 3'te 1'e yakını, yüzde 27’si 18 yaş altı ama öteki taraftan doğurganlık oranı da hızla düştüğü için çok hızlı yaşlanıyoruz" - "Yaşlılık araştırmasının akabinde Türkiye'de yaşlanma hızı, sayısı, yaşlılığa bağlı sonuçlar, yaşlılarımızın ihtiyaçları gibi bu alanda olabilecek bütün soruların cevabını araştırmayla bulmayı bekliyoruz"

Yurthaber 08-08-2022 11:06

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Adana'da esnaf ziyaretinde konuştu:

"Mesele sadece Suriyelilerin can güvenliğini korumak değil, mesele bizim de sınır ötesi güvenliğimizi korumak" - "(Bombalı saldırılar) Bütün bu süreç bıçak gibi kesildi. Nasıl kesildi? İki sebebi var. Bir, FETÖ'cü hainler ordudan ve emniyetten tasfiye edildi, ikincisi de sınır ötesi harekatlarla biz terörü kendi kaynağında kuruttuk. Şu anda elhamdülillah güvendeyiz"

Yurthaber 07-08-2022 21:08

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Adana'da huzurevi açılışında konuştu:

"Yaklaşık 8 milyonu aşkın bir yaşlı nüfusa hizmet vermekteyiz. 60 sene içerisinde ülkemizde her 4 kişiden birinin 65 yaş ve üzeri olması bekleniyor. Bu da yıllar geçtikçe bu alanda hizmete ihtiyaç duyan kişi sayısının artacağını bize gösteriyor" - "Bugün huzurevlerimizde gerçekten dünya standartlarının üzerinde bir hizmet sunuyoruz"

Yurthaber 07-08-2022 17:56

Bakan Yanık, Pakistan Yoksullukla Mücadele ve Sosyal Güvenlik Bakanı Marri ile görüştü

Bakan Yanık, Pakistan Yoksullukla Mücadele ve Sosyal Güvenlik Bakanı Marri ile görüştü

Yurthaber 03-08-2022 20:06