Albert Einstein Haberleri

Henüz 11 yaşında ama o bir dahi! IQ’su Albert Einstein’dan ve Stephen Hawking’ten daha yüksek...

Meksika’nın düşük gelirli Tlahau şehrinde yaşayan 11 yaşındaki Andhara Perez Sanchez Albert Einstein’dan ve Stephen Hawking’ten daha yüksek bir IQ’ya sahip olmasıyla ünlendi. İlkokulu 5 yaşında, ortaokul ve liseyi ise 6 yaşında bitiren Sanchez şimdilerde mühendislik alanında yüksek lisans yapıyor. Dahi kızın en büyük hayali ise NASA’da astronot olmak...

Trend 13-05-2023 07:44

Felakete yaklaştık mı yoksa uzaklaştık mı? Kıyamet Günü Saati 75. kez ayarlanacak!

1947 yılından beri aktif olan Kıyamet Günü Saati tekrar ayarlanacak. Ünlü fizikçi Albert Einstein ve Chicago Üniversitesi’nden atom bilimciler tarafından hazırlanan Kıyamet Günü Saati'nde gece yarısı medeniyetin yıkımını temsil ediyor.

Haber 20-01-2022 12:04

Einstein’ın 1896 tarihli lise karnesi ortaya çıktı! Efsanenin aksine matematikte iyiydi

Albert Einstein’ın 3 Ekim 1896 yılına ait olan lise karnesi ortaya çıktı. Nobel Ödülü kurumunun sosyal medya hesabından yayınladığı karne incelendiğinde, yaygın olarak bilinenin aksine Einstein’ın, lise yıllarında matematik derslerinde çok iyi olduğu ortaya çıktı.

Haber 03-10-2021 12:03

Albert Einstein da aynı hastalığı yaşıyordu! Saçları milyonda bir görülüyor, sosyal medya onu konuşuyor

Ünlü bilim insanı Albert Einstein’ın saçlarına benzeyen görüntüsüyle Florence Patterson, milyonda bir görülen özelliğe sahip. Bu özelliği sayesinde sosyal medyada popüler olan 6 yaşındaki Florence’ın ailesi çocukları için yapılan olumsuz yorumlardan şikayet ediyor.

Trend 17-09-2021 16:30

Albert Einstein

Albert Einstein Hakkındaki Haberler Mynet'te. Albert Einstein Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Dahilerin 'Deli' hastalıkları! Herkes onları üstün zekaları ile bilse de hastalıklarını duyunca şoke olacaksınız

Dünyamızı değiştiren, üstün zekalarıyla nesilden nesle herkesi kendilerine hayran bırakan dâhilerin pek çoğunun hastalıkları olduğunu biliyor muydunuz? Belki onları böylesine başarılı kılan hastalıklarıydı bilinmez; ancak duyduğunuzda epey şaşıracaksınız. İşte o isimler…

Haber 04-09-2021 16:35

Einstein'a 'uzun saçlı deli' diyen kimdir?

Bugün ATV'de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında sorulan 30 bin TL'lik soru güne damgasını vurdu. Yarışmacıyı epey terleten "1920'lerde arkadaşına yazdığı bir şiirde Newton'ın biliminin alt üst edilmesine sebep olduğu için Einstein'ı eleştiren ve ona deli diyen kimdir?" sorusunun cevabı merak ediliyor. Peki Einstein'a 'uzun saçlı deli' diyen kimdir? İşte yanıtı...

Trend 07-08-2021 23:58

Einstein tarafından icat edildiğini duyduğunuzda şaşıracağınız 4 buluş

Fizik dünyasının dahi isimlerinden biri olarak kabul edilen Albert Einstein, ürettiği fizik teorilerinin yanında gündelik hayatında oldukça sosyal bir kişilik olarak tanımlanıyor. Einstein, kitap kulübü kurdu, keman çaldı ve Kudüs’teki İbrani Üniversitesi’nin kurulmasına yardımcı oldu. Bütün bunların yanında oldukça şaşıracağınız buluşlara imza attı.

Trend 16-06-2021 10:06

Einstein’in formülü rekor fiyata satışa çıkıyor

Nobel Fizik Ödülü sahibi Alman teorik fizikçi Albert Einstein tarafından yazılan ve tarihin en ünlü denklemi 'E=mc2 formülünü içeren mektup, 400 bin dolarlık (3 milyon 387 bin TL) ile rekor fiyata satışa çıkarlıyor.

Haber 14-05-2021 11:37

IQ’su Albert Einstein’dan yüksek olan dahi insanlar ve meslekleri şaşırtacak

Alman psikolog Wilhelm Stern tarafından 1912 yılında Alfred Binet ile Theodore Simon'un tasarladığı ve zekayı değerlendirmek için ortaya koyduğu IQ yöntemi dünyanın pek çok noktasındaki insanların ilgisini çeker. Hayatınız boyunca bir kez de olsa IQ testi çözmüşsünüzdür. Sizler için IQ testlerinin sınırlarını zorlayan dahi insanları ve bunların mesleklerini araştırdık.

Trend 07-05-2021 14:23

Albert Einstein kimdir? Albert Einstein'ın buluşları teorileri ve iq'su|En güzel Einstein ile ilgili mesajlar ve sözler

Albert Einstein'ın hayatı ve buluşları araştırılıyor. Dünyanın en zeki insanı olan Einstein'ın teorileri merak edilirken, Albert Einstein'ın iq'sünün kaç olduğu ise en çok araştırılan konular arasında. İşte, Albert Einstein'ın hayatı, teorileri ve sözleri...

Haber 18-04-2021 01:30

Albert Einstein’in birbirinden ilginç ve katı şartlara sahip olan evlilik sözleşmesi tarihe damga vurdu

Zekası ve bilimsel alandaki çalışmalarıyla tüm dünyanın tanıdığı bir isim halini alan Albert Einstein özel hayatında da oldukça prensip sahibiydi. Dünyanın en zeki insanları arasında gösterilen ve öldükten sonra beyni incelenen Einstein evliliğindeki katı kurallarla tarihe damga vurmayı başardı.

Trend 02-04-2021 12:09

Dünya Satranç Şampiyonu ve tarihin en zeki insanlarından bir tanesi: Garri Kasparov

IQ seviyesi yüksek olan ve tarihe adını yazdıran pek çok bilim insanı, mucit ve sanatçı vardır. Albert Einstein, Isaac Newton, Stephen Hawking ve Marilyn Monroe bu isimler arasında en popüler olanlarıdır. En az bu isimler kadar zeki olduğu söylenen Garri Kasparov büyük satranç ustası olarak tanımlandı. 22 yaşındayken dünya şampiyonluğu kazandı ve yaklaşık yirmi yıl boyunca dünyanın bir numaralı satranç oyuncusu oldu.

Trend 31-03-2021 10:41

Einstein’dan Freud’a dünya barışının nasıl sağlanacağını anlatan nasihat niteliğindeki mektup!

1930’lı yılların başında bilim dünyasına yön veren iki isim vardı. Bunlardan bir tanesi Albert Einstein, diğeri ise Sigmund Freud’tu. Çalışma alanları farklı olsa dünya barışını sağlamak ortak gayeleriydi. Savaş yıkımını ve büyük felaketlerini görmüş olan bu iki isim harptan çıkmanın yollarını ve barışı üretmenin çarelerini aramaya koyuldu.

Trend 30-03-2021 10:32

Albert Einstein’dan kızına mektup! ‘Bilimin, her şeyin üstündeki evrensel güç sevgidir’

Albert Einstein hiç tartışmasız çağın en önemli bilim insanlarından biri olarak kabul edilir. Özellikle İzafiyet Teorisi, kütle-ışık-zaman ilişkisi, hepsinin ötesinde evrenin varoluşu üzerindeki çalışmalar sadece kendi döneminde değil; günümüzde bile etkili olmuştur.

Trend 19-03-2021 17:48

Vücut parçaları adeta bir hazine gibi korunan tarihteki 10 önemli kişi!

Tarihe damga vuran insanlara duyulan saygı yüzyıllardır devam ediyor. Ancak bu saygının zaman içerisinde bambaşka bir boyuta döndüğünü belirtmemiz gerekir. Çünkü kafatasından penise, parmaktan nefese bu kişilerin vücutlarına ait parçalar bir hazine gibi korunuyor.

Trend 15-03-2021 10:28

Gizemini hala koruyan tarihin en garip ışınlanma deneyi: Philadelphia

Philadelphia Deneyi Amerikan donanmasında 28 Ekim 1943 tarihinde Pensilvanya eyaletine bağlı Philadelphia şehri limanında gerçekleştirildiği iddia edilen deneydir. Deneyin temelinde Albert Einstein’ın Birleşik Alan Teorisi yer alıyor. 2. Dünya Savaşı sırasında üstünlük sağlamak amacıyla ortaya konulan bu deney devlet sırrı statüsünde yer aldığı için sonuçları kesin olarak kamuoyuyla paylaşılmadı.

Trend 11-03-2021 14:15

Dünyadaki en yüksek IQ seviyesine sahip 10 sıradışı insan

IQ deyimi Almanca Intelligenzquotient olarak Alman psikolog Wilhelm Stern tarafından 1912 yılında Alfred Binet ve Theodore Simon'un tasarladığı gibi zekayı değerlendirmek için ortaya koyduğu bir yöntemdir. IQ testlerinde 91-110 arası normal zeka olarak değerlendirilir. Ancak yaşayan bazı bilim insanları bu değerin oldukça üzerindedir. Sizler için dahi olarak nitelendirilen dünyanın en zeki insanlarını araştırdık.

Trend 09-03-2021 10:16

Sanat dünyasının ikonik ismi Marilyn Monroe’nun hayatı hakkında üretilen ilginç komplo teorileri!

5 Ağustos 1962 yılında Los Angeles’daki evinde ölü bulunan ve sebebi “fazla uyku hapından intihar” olarak kayıtlara geçen Hollywood’un en ünlü yıldızlarından Marilyn Monroe arkasında pek çok dedikodu ve ölümüyle ilgili komplo teorisi dolu bir yaşam öyküsü bıraktı. İşte efsane yıldız Monroe’nun skandallarla dolu yaşamı hakkında henüz tam olarak kanıtlamayan ancak çok konuşulan ilginç dedikodular…

Trend 03-03-2021 14:19

Albert Einstein’in hayatında uyguladığı 2 saat kuralı hayatınızı kökünden değiştirecek

Günümüzde, bazı insanlar "hiçbir şey yapmadan" harcanan zamanı verimsiz olarak görüyorlar, ancak büyük beyinler ve çalışmaların deneyimi bunun tersini kanıtlıyor. Çağımızın en büyük dahilerinden biri olarak kabul edilen Albert Einstein hayal kurmayı çok severdi. Sizler için Einstein’in hayatında uyguladığı ve kulağınıza küpe olacak metodunu araştırdık. Bu yöntemle aslında hiçbir şey yapmadan bütün hayatınızı değiştirebilirsiniz.

Trend 26-02-2021 15:13