Alüminyum Haberleri

Çinlilerin ve Rusların gizli sırrı! Alüminyum folyo ile sardıktan sonra gerçekleşenlere inanamayacaksınız

Sağlıklı ve kuvvetli olmak adına çok çeşitli yöntemler deneniyor. Dünya üzerinde yüzyıllardan beri kullanılan çeşitli sağlık kürleri bulunuyor. Rus ve Çinli hekimlerin kullandığı alüminyum folyo yöntemi dünyada birçok kişi tarafından bilinse de ülkemizde yeteri kadar bilinmiyor. Vücuda alüminyum folyo sarmanın faydaları şaşırtıyor.

Haber 14-12-2022 11:07

Evinizi ısıtmanın sırrını paylaştı! Bu taktik doğal gaz faturanızı düşürebilir

Kışın soğuklarının bastırmasıyla birlikte doğal gaz faturaları gelmeye başladı. Birçok vatandaş doğal gazı fazla yakmadan ısınmanın yolunu arıyor. Doğal gaz faturasından tasarruf yapmak ve doğal gazı fazla açmamak için çeşitli yöntemler bulunuyor. Bir sosyal medya kullanıcısı The Cosy Club, TikTok hesabı üzerinden etkili ısınma yöntemini paylaştı.

Kadin 29-11-2022 15:55

Mucizevi kurtuluş! Fabrika işçisi 720 derece sıcaklığındaki alüminyum kazanına düştü

İsviçre'deki St. Gallen kentindeki bir fabrikada korkunç bir olay yaşandı. İsmi açıklanmayan bir fabrika işçisi720 derecelik döküm kazanlardan birine düştü. Dizlerine kadar kazanın içindeki sıvı alüminyuma batan işçi mucizevi bir şekilde kendisini düştüğü yerden çıkarttı ve ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldı.

Trend 12-11-2022 07:59

Zarar vermeyin! Evde kalıcı oje nasıl çıkarılır?

Ojeli tırnaklar çok daha bakımlı bir görünüm sağlıyor. Ellerin daha güzel görünmesi adına birçok tırnak uygulaması bulunuyor. Kalıcı oje de hayatı kolaylaştıran bakım yöntemleri arasında bulunuyor. Tırnaklarınızı daha uzun süre ojeli kullanmanızı sağlayan kalıcı ojeyi nasıl çıkaracağınızı düşünüyorsanız doğru yöntemleri denemelisiniz. Bu sayede kalıcı oje tırnaklarınızdan en az hasarla çıkacaktır.

Kadin 23-08-2022 15:57

Alüminyum

Alüminyum Hakkındaki Haberler Mynet'te. Alüminyum Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bursalı firma yaklaşık yarım asırdır alüminyuma değer katıyor

Bursa'da 47 yıldır yaptığı yatırımlarla alüminyumu katma değerli ihracat ürünü haline getiren firma, çalışmalarını otomotiv ve raylı sistemler alanında yoğunlaştırdı - Holdingin İcra Kurulu Başkanı Ahmet Yalçın Yeşilova: - "TOGG'a iki farklı alüminyum parçada tedarikçi olmanın gururunu yaşıyoruz. Biri araçların üzerindeki kayak koyma yerleri olan port bagaj dediğimiz görsel parçalar. İkincisi de TOGG'un bataryasının ömrünü uzatmak için ısıyı transfer etmek üzere yerleştirilen alüminyum plakaları ve profilleri yani soğutucu elemanları üreteceğiz"

Yurthaber 25-07-2022 13:17

Alüminyum metal mi, ametal mi? Alüminyum (Al) periyodik tabloda hangi gruptadır?

Alüminyum periyodik tabloda yer edinmiş bir elementtir. Atom numarası 13 olan bu elementin, simgesi de AI olarak ifade edilir. Gümüş renkte olmasıyla birlikte doğada boksit cevheri halinde elde edilir. Endüstrinin de pek çok kolunda alüminyuma sıkça rastlanmaktadır. Alüminyum metal mi, ametal mi?

Egitim 13-07-2022 16:04

Yüzde yüz çalışıyor! Şimdiye kadar duymadınız: Pas lekesini çıkarmak için tek başına sirke yetmez bir de...

Banyoda muslukların ve havlupanların üzerinde oluşan pas lekesi görünüm olarak rahatsız edici olabilir. Müdahale edilmediğinde yayıldıkça yayılır ve sonunda tesisata bile zarar vererek çok büyük masraflar çıkarabilir. Rutin ve dip köşe temizlik yapıldığında genellikle ihmal edilen fark edildiğinde ise geç olan pas lekesi için inanılmaz kolay ve etkili bir yöntem var. Deneyince inanamayacaksınız!

Kadin 03-06-2022 10:35

Ürettiği alüminyum ürünleri 15 ülkeye ihraç ediyor

Sakarya'daki alüminyum fabrikasında yurt dışı piyasasının dörtte bir fiyatına imal ettiği makinelerle üretim yapan firma, yerli üretime katkı sağlıyor - Firma sahibi Sacit Zorlu: - "Önümüzdeki sezon üretimimizin yüzde 50'sini ihraç etmeyi düşünüyoruz"

Yurthaber 31-05-2022 11:33

Sütlü tatlılarınızın daha güzel olması için bunları yapmaktan vazgeçin! Yanlış yapıyorsunuz…

Yaz aylarında şerbetli tatlılardansa sütlü tatlılar tercih edilmeye başlanıyor. Çok daha hafif olan sütlü tatlıları yapmanın oldukça basit olduğu düşünülse de yapılan ufak hatalar tüm tatlının lezzetini bozabiliyor. Farkında olmadan yapılan bu hatalar uğraşarak yaptığınız tatlının tadını istenilen lezzetten oldukça uzaklaştırabiliyor. Leziz sütlü tatlılar için tatlınızı yaparken aşağıdaki hatalara dikkat edebilirsiniz.

Yemek 28-05-2022 17:57

Önemli bir kilometre taşı: Apple duyurdu! iPhone SE'de kullanacak

Teknoloji devi Apple, akıllı telefonu iPhone için dikkat çekici bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre Apple, yeni iPhone SE için "özel alüminyum" adımını atıyor. Bu yeni malzemenin eritme işleminin "alüminyum üretiminde önemli bir kilometre taşı" olduğu söyleniyor.

Haber 24-03-2022 18:50

Bir rekor da alüminyum fiyatlarından... 2008'deki zirveyi geçti!

Altın, petrol, dolar fiyatlarındaki hareketlilik sonrası bir rekor haberi de alüminyumdan geldi. Rusya'nın Ukrayna operasyonu sonrasında alüminyum fiyatları 2008'de gördüğü zirveyi geçerek yeni rekor seviyeye ulaştı.

Finans 24-02-2022 10:04

Yurt dışında üretilen özel alaşımlar Türkiye'ye kazandırılacak

TÜBİTAK MAM Başkan Vekili Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil: - "TÜBİTAK MAM olarak sanayi ve üniversitelerimizle kol kola ülkemizin ihtiyaç duyduğu milli teknolojileri geliştirmek istiyoruz" - SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş: - "Adım adım bu tip somut projelerle teknolojimizi ilerilere, yukarılara taşımaya gayret ediyoruz"

Yurthaber 22-02-2022 13:19

Çıkmayan lekeler, elektriklenen çamaşırlar tarih oluyor! Üstelik sadece biraz alüminyum folyo ile

Alüminyum folyonun hayatımızı kolaylaştırdığı bir gerçek. Peki, mutfakta her zaman elimizin altında olan ve sık sık kullandığımız alüminyum folyonun mutfak dışında da bizi birçok dertten kurtarabileceğini biliyor muydunuz? Hem de çamaşır yıkarken! Top haline getirilip çamaşır makinesine atılan alüminyum folyonun faydalarını duyunca şaşıracaksınız!

Haber 16-12-2021 12:40

Temizlikte mucizeler yaratıyormuş! Alüminyum folyonun binbir çeşit faydası

Alüminyum folyo, yemek pişirirken yiyecekleri korumak için kullanılan bir ürün. Yine de pek çok kişinin bildiği gibi alüminyum folyoyu yemeklerde kullanmak çok da sağlıklı değil. Peki, alüminyum folyoyu nerelerde kullanabiliriz? Tabii ki temizlikte! Gelin, alüminyum folyoyu temizlikte nasıl kullanabileceğinize dair küçük tavsiyeler verelim.

Haber 20-10-2021 07:50

Antalya'da zenginleştirilmiş saf alüminyum satmaya çalışanlara operasyon düzenlendi

Antalya'da zenginleştirilmiş saf alüminyum satmaya çalışanlara operasyon düzenlendi

Yurthaber 17-09-2021 23:02

Madenlerde devlet hakkı oranı yüzde 25'e çıkarıldı! Karar Resmi Gazete'de

Maden Kanunu kapsamında yer alan bazı madenlerin devlet hakkı oranı yüzde 25'e yükseltildi. Karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlandı. Devlet hakkı, maden sahalarında yapılan üretimin satışı sırasında devlete ödenen bir pay olarak tanımlanıyor ve ocaktan çıkarılan madenin ocak başındaki fiyatından alınıyor.

Finans 19-08-2021 09:35

Alüminyum ürünlerine zam

Eti Holding'e bağlı Alüminyum A.Ş., ürünlerine yüzde 1.5 ile 2.9 arasında değişen oranlarda zam yaptı.

Haber 04-11-2002 10:50