Balerin Haberleri

Londra’da balerinden nehir kenarında gösteri

Koronavirüs salgını sebebiyle gösteri yapamayan bale ve opera sanatçıları, sanatlarını sokağa taşıdı.

Haber 28-07-2020 14:54

Balerin İlke Kodal tek kişilik gösterisiyle ayakta alkışlandı

Balerin İlke Kodal tek kişilik gösterisiyle ayakta alkışlandı

Magazin 19-12-2019 09:49

Balerinlerin içsel dünyasını tiyatro sahnesine taşıdı

İstanbul Devlet Opera ve Balesinin başdansçılarından İlke Kodal, bir balerinin içsel dünyasına yolculuk yaptığı tek kişilik oyunu "Balerin" ile 18 Aralık'ta Moda Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak - Yönetmenliğini Bedirhan Dehmen'in yaptığı dans tiyatrosu, ödüllü balerin Kodal'ın 21 yıllık sanat hayatını 50 dakikada tiyatro sahnesinde özetlerken aynı zamanda tüm balerinlerin sahne dışı yaşamını gözler önüne seriyor - İlke Kodal: - "Balerin hiç zorluk çekmeden müzik eşliğinde dans eden, hayranlık uyandıran, imrenilen bir figür olarak görülüyor. Balerin'de aynanın diğer yüzünü, madalyonun arka yüzünü gösteriyoruz. Balerinin, kendi ile hesaplaşmasını, çektiği zorlukları, acısını görüyoruz. Balerin'de balerinin gerçekliğini, insani yanını paylaşıyoruz" - "Gerçekten belli bir birikime sahip olmadan çıkacak bir iş değildi. Aynı zamanda bir kadının varoluş mücadelesini de paylaşıyoruz" - "Bale sanatı madencilikten sonra gelen en zor meslekmiş. Gerçekten çok zor ama zorluğunun karşılığını alkışlarla ve kendi sınırlarınızı daha da zorlayarak aldığınızda da çok zevkli" - "Düzenli egzersiz yapıyoruz. Ayaklarımıza yüzümüzden daha çok bakmışlığımız vardır"

Magazin 14-12-2019 11:08

Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç tutuklandı

Son dakika haberine göre Ordu’da 20 yaşındaki balerin Ceren Özdemir’i evinin kapısının önünde kalbinden bıçaklayarak öldüren Özgür Arduç 'canavarca hisle adam öldürme' suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Öte yandan cinayet hükümlüsü olduğu ve iki kez firar ettiği berlirlenen Arduç’un ilk ifadesinde "Bir bıçak darbesinde öldürebileceğim kişiler aradım. Ceren'i gözüme kestirdim" sözleri kan dondurdu.

Haber 05-12-2019 09:27

Balerin

Balerin Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Balerin Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Evinin önünde bıçaklanan genç balerin Ceren Özdemir hayatını kaybetti

Ordu'da, evinin önünde bir saldırgan tarafından bıçaklanan balerin Ceren Özdemir'den (20), acı haber geldi. Ceren Özdemir, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Haber 03-12-2019 21:50

Kimse ondan gözünü alamıyor ama... Dünya bu itirafı konuşuyor!

ABD'deki Los Angeles kentinde hayatını sürdüren Luna Montana, sosyal medyada yayınladığı videolarıyla isminden sıkça söz ettiriyor. Instagram'da on binlerce takipçisi bulunan 18 yaşındaki balerin, 'Vücudumdan Nefret Ediyorum' ismiyle yayınladığı videosu ile tanınırlığını ülke sınırlarının dışına taşımayı başardı.

Trend 12-03-2019 14:07

Hırsızlıkla suçlanan ünlü balerin Evlin Avidor kendini böyle savundu

Balerin Evlin Avidor, bir marketten aldığı 150 TL'lik etin parasını ödemediği gerekçesiyle "hırsızlık" suçundan yargılandığı davada, suçlamayı kabul etmedi.

Haber 01-02-2018 08:58

Ünlü balerin Evlin Avidor marketten 150 liralık et çalarken yakalandı!

Türkiye gündemine yine şoke eden bir hırsızlık olayı bomba gibi düştü. Balerin Evlin Avidor, bir marketten 150 liralık et çaldığı iddiasıyla gözaltına alındı. Daha önce de kilolarca et çaldığı iddia edilen ünlü balerin hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istendi. Güvenlik görevlisi, Avidor'un daha önce de aynı marketten defalarca et çaldığını anlatırken, güvenlik kamerası görüntülerini de delil olarak sundu.

Haber 20-11-2017 07:16

Fethiye Özgecan Aslan Parkı'ndaki balerin heykelleri kaldırıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Özgecan Aslan Parkı'ndaki 4 balerin heykeli, bir gün sonra kaldırıldı.

Haber 09-03-2016 08:42

Balerine tayt yasağı iddiası

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve bağlı il müdürlüklerinde görev yapan personele tayt ve kolsuz penye dahil bir dizi kıyafet yasağı getirildi.

Haber 01-10-2014 14:01

Brezilya'nın kör balerinleri sahnede

Fernanda Bianchini Bale ve Dans Topluluğu, gözleri görmeyen ve genellikle yoksul ailelerden gelen, dans etmek için harcayacak parası olmayan genç kızlardan oluşuyor.

Haber 17-10-2013 18:55

Koltuk koptu, yere çakıldılar!

Bursa'da Görükle Göçmen Konutlarında seyyar kurulan lunaparka gelen iki çocuk, bindikleri balerinin koltuğunun sökülmesi sonucu yere çakıldı.

Haber 01-10-2012 10:38

Nazileri Rus balerin kurtarmış

İngiliz-Fransız kuvvetlerinin nisan 1940'ta Alman işgali altındaki Norveç'e düzenlediği askeri operasyonun başarısız olmasından Nazi casusu bir Rus balerin sorumluydu.

Haber 26-08-2010 14:30